Welcome to our forums! Log in or Sign up to be able to participate!

Τι αναπολούμε πραγματικά

Discussion in 'Εκτός Θέματος' started by antmagn, Sep 4, 2017.

 1. riscknight

  riscknight Retro Enthusiast

  Joined:
  Jul 16, 2015
  Messages:
  346
  Likes Received:
  141
  Παιδια ειναι καλυτερα να ποσταρει ο Πανος που μου ειπε την ιστορια αυτη.
   
 2. clemenza

  clemenza Retro Addict

  Joined:
  Feb 22, 2013
  Messages:
  534
  Likes Received:
  302
  Χμ, ναι, η ιστορία με τον παππού με τα Spectrum... Πραγματικά λυπητερή φάση. Θα την μοιραστώ εν συντομία μαζί σας, λοιπόν...

  Κάπου γύρω στο 1997, τότε που το να ασχολείσαι με ZX Spectrum ήταν παντελώς ασυνήθιστο καθώς δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η νοσταλγία και δεν είχε προκύψει η όλη φάση του retro computing, είχα γνωρίσει μέσω του παιδικού μου φίλου (και αργότερα κουμπάρου μου) Απόστολου έναν ηλικιωμένο κύριο, "κύριο Αργύρη" νομίζω τον αποκαλούσαμε, καθώς έψαχνα να βρω ένα τροφοδοτικό για να αναστήσω έναν ZX Spectrum που είχα (ναι, εμένα με είχε πιάσει το "μικρόβιο" νωρίτερα!).

  Ο κύριος Αργύρης λοιπόν ήταν ένας άνθρωπος γύρω στα 65, που είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δουλεύοντας ως εργάτης σε κάποια βιομηχανία και είχε ως μεγάλη αγάπη τον ZX Spectrum. Όταν πήγα μαζί με τον φίλο μου στο σπίτι του και τον γνώρισα, διαπίστωσα ότι επρόκειτο για έναν απλό και πρόσχαρο άνθρωπο, ο οποίος, στο δωματιάκι όπου στέγαζε τα hobbies του είχε ένα αρκετά παλιό (80486) για την εποχή PC, πολλά (πάνω από δέκα) ZX Spectrum και εκατοντάδες original κασέτες με παιχνίδια για το αγαπημένο του μηχάνημα, τις οποίες και είχε αρχειοθετήσει προσεκτικά, τις είχε περάσει σε κατάλογο και όλα αυτά τα ωραία. Από την κουβέντα που κάναμε με τον κύριο Αργύρη διαπίστωσα την πραγματικά μεγάλη του αγάπη για την Sinclair Research και τον δημιουργό της, καθώς μου εκμυστηρεύτηκε ότι θεωρούσε ως την πλέον μαύρη μέρα της ζωής του την αποφράδα εκείνη ημέρα που πληροφορήθηκε για την πώληση της Sinclair στην Amstrad, σε αυτόν τον ακαλλιέργητο αγροίκο, τον Alan Sugar! Μάλιστα, είχε γράψει και μία επιστολή στον ίδιο τον Sir Clive που είχαν προσυπογράψει διάφοροι Spectrum users της Αθήνας εκείνο τον καιρό μέσω της οποίας πρότεινε λύσεις ώστε να βγει η Sinclair από το οικονομικό αδιέξοδο και να απαλλαγεί από τα δεσμά της Amstrad! Απ' αυτό και μόνο κατάλαβα ότι ο κύριος Αργύρης ήταν πραγματικά ενδιαφέρων τύπος - για μένα, τουλάχιστον - και από εκεί και πέρα τον επισκεφτήκαμε με τον φίλο μου αρκετές ακόμα φορές, προφασιζόμενοι ότι ψάχνουμε για κάποια παλιά κασέτα ή περιφερειακό, ενώ στην πραγματικότητα θέλαμε να ακούσουμε τις ιστορίες του.

  Μέσ από αυτές τις επισκέψεις έμαθα ότι ο κύριος Αργύρης έπαιζε φανατικά ένα παιχνίδι στο PC (ο μόνος λόγος που το είχε) και αυτό ήταν το Wolfenstein 3D της id Software. Όταν τον ρώτησα την άποψή του για το Doom μου είχε πει ότι δεν του άρεσε γιατί του φαινόταν βίαιο και τρομακτικό, σε αντίθεση με τα (πολύ πιο) καρτουνίστικα γραφικά του Wolfenstein. Παρατήρησα ότι δεν είχε κάποιον Spectrum συνδεδεμένο και... ετοιμοπόλεμο και των ρώτησα για αυτό. "Αααα", μου είπε. "Ο Spectrum όπως σου είπα είναι η μεγάλη μου αγάπη. Περιμένω πώς και πώς τώρα, σε ενάμησι χρόνο που θα πάρω τη σύνταξή μου και θα έχω ελεύθερο χρόνο να ανακαινίσω αυτό το δωμάτιο και να το γεμίσω με Spectrum και να ασχολούμαι με αυτά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάτσε να δεις που είμαστε μια χαρά με τη γυναίκα μου 35 χρόνια τώρα αλλά, μόλις πάρω τη σύνταξη θα κινδυνεύσω να με χωρίσει!", έκανε γελώντας.

  Και όντως, πέρασε ο καιρός και ο κύριος Αργύρης συνταξιοδοτήθηκε. Και έφτιαξε το δωματιάκι του όπως το ήθελε, και έστησε τους Spectrum του και άρχισε να ασχολείται με αυτούς. Μέχρι που, πριν περάσει πολύς καιρός, ίσα μισός χρόνος από τη συνταξιοδότηση, ο κύριος Αργύρης έπαθε ένα οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να μείνει σχεδόν ολοκληρωτικά παράλυτος και ανίκανος να εξυπηρετήσει ακόμα και τις βασικές προσωπικές του ανάγκες - πόσο μάλλον να ξαναασχοληθεί με τον Spectrum. Η κατάστασή του ήταν τραγική, ο ίδιος ένιωθε ότι ζούσε έναν εφιάλτη και το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε ποτέ ξανά να είναι αυτοεξυπηρετούμενος τον σκότωνε ψυχολογικά. Τελικά τον σκότωσε και κυριολεκτικά αφού γύρω στους 8 μήνες αργότερα, ένα νέο εγκεφαλικό τον άφησε στον τόπο και τον έστειλε επιτέλους να ηρεμήσει, κάπου εκεί ψηλά, περιμένοντας την ημέρα που θα φτάσει εκεί κι ο θείος Clive για να τον πιάσει και να του τα ψάλει...

  Επειδή τελικά κάτι σύντομο ήθελα να γράψω και έφτασα πάλι στα επίπεδα... σεντονιού, θα πω ως γενικό συμπέρασμα από την λυπητερή ιστορία του κυρίου Αργύρη πως ό,τι κι αν θες να κάνεις, κάντο σήμερα. Μην περιμένεις το αύριο και το μεθαύριο γιατί μπορεί να μην έρθουν ποτέ. Η ζωή είναι εδώ και, όσο έχεις την ευκαιρία, ζήσε την στο έπακρο.

  Αυτό έβγαλα εγώ τουλάχιστον από όλα αυτά όπως τα έζησα...
   
  AEON, spyros.s, turrican and 7 others like this.
 3. riscknight

  riscknight Retro Enthusiast

  Joined:
  Jul 16, 2015
  Messages:
  346
  Likes Received:
  141
 4. dR_wH0

  dR_wH0 Solder Noob Staff Member

  Joined:
  Mar 24, 2012
  Messages:
  5,351
  Likes Received:
  1,325
  Location:
  Thessaloniki
  Είναι αυτό ακριβώς που λέω σε όλους πλέον. Κανένας συμβιβασμός, ζήστε την ζωή σας όσο καλύτερα μπορείτε, χωρίς άγχος, χωρίς στρες και ότι μπορείς να κάνεις σήμερα ΜΗΝ το αφήνεις για αύριο! Life is TOO fucking short... :/
   
  clemenza, geoanas and cutlaroc like this.
 5. geoanas

  geoanas Commodore Vampire Staff Member

  Joined:
  Oct 21, 2012
  Messages:
  5,271
  Likes Received:
  1,935
  Location:
  Earth
  Έτσι ακριβώς! Τελεία και Παύλα._
   
  cutlaroc likes this.
 6. konc

  konc Retro Enthusiast

  Joined:
  Nov 8, 2012
  Messages:
  333
  Likes Received:
  180
  Δεν υπάρχει... :thumbup:
   
 7. clemenza

  clemenza Retro Addict

  Joined:
  Feb 22, 2013
  Messages:
  534
  Likes Received:
  302
  Το τρομερό της όλης φάσης είναι ότι μερικά χρόνια βίωσα στο πετσί μου αντίστοιχη ιστορία με (πολύ) κοντινό μου συγγενικό πρόσωπο. Κάπου εκεί άρχισα να ψιλιάζομαι ότι αυτές οι λυπηρές καταστάσεις και σκηνικά μάλλον τελικά δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα.

  Συνεπώς, ας κάνουμε τα κουμάντα μας όσο είναι καιρός. Seize the day!
   
  geoanas and dR_wH0 like this.
 8. ChrisTOS

  ChrisTOS Retro Member

  Joined:
  Oct 24, 2016
  Messages:
  192
  Likes Received:
  240
  Δυστυχώς ολα μπορουν να συνοψιστούν στην φράση: Life happens
   
  geoanas, clemenza and dR_wH0 like this.
 9. cutlaroc

  cutlaroc Retro Enthusiast

  Joined:
  Aug 4, 2017
  Messages:
  487
  Likes Received:
  493
  Βούρκωσα πανάθεμά σε! :cry::cry::cry:
   
  geoanas and clemenza like this.
 10. turrican

  turrican Retro Mentor

  Joined:
  Jun 13, 2012
  Messages:
  1,992
  Likes Received:
  870
  Location:
  banned
  Τα διαβάζεις από τη πρώτη στιγμή....και νιώθεις λίγος να σχολιάσεις....
  -"Άσε... θα απαντήσω άλλη μέρα που θα "έχω ρέντα"... Κρίμα είναι για τα παιδιά, σε τέτοια ποστς να γράψω απλά ένα μπράβο με ένα like...."

  Περνάει όμως ο καιρός και ο κίνδυνος να φύγουν ατουφέκιστα, είναι πια ορατός!
  Γλωσσοδέτης, ανεπάρκεια, αφλογιστία...


  Με πολύ καθυστέρηση, σας λέω και σήμερα, ότι δε ξέρω τι να σας γράψω παιδιά....
  Προτιμώ να σας διαβάζω....:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
   
  clemenza and geoanas like this.
 11. geoanas

  geoanas Commodore Vampire Staff Member

  Joined:
  Oct 21, 2012
  Messages:
  5,271
  Likes Received:
  1,935
  Location:
  Earth
  Ειλικρινής κατάθεση ψυχής Jimmy....
   
  cutlaroc and clemenza like this.
 12. turrican

  turrican Retro Mentor

  Joined:
  Jun 13, 2012
  Messages:
  1,992
  Likes Received:
  870
  Location:
  banned
  Το εκτιμούμε και το αναγνωρίζουμε παιδιά.
  ....σκέφτομαι....μετά τόσα χρόνια τριβών, διενέξεων, παρεξηγήσεων στα fora, μου έμειναν και πάρα πολλά (όχι κουσούρια) να αναπολώ...(αναπολώ άρα θετικά). Γμτ, άξιζε νομίζω τον κόπο... Χαλάλι όλα...
   
 13. btp

  btp Retro Member

  Joined:
  Jul 26, 2017
  Messages:
  103
  Likes Received:
  250
  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργήσεις εμπειρίες και να χτίσεις αναμνήσεις. Και είναι μια διαδικασία που σίγουρα περιλαμβάνει και αρνητικές και θετικές στιγμές. Έτσι μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε και βελτιωνόμαστε. Είναι απλά η ανθρώπινη φύση!
   
  cutlaroc, DAT-Alex, geoanas and 4 others like this.
 14. clemenza

  clemenza Retro Addict

  Joined:
  Feb 22, 2013
  Messages:
  534
  Likes Received:
  302
  Σωστό!

  Μόνο που πρέπει να ελέγχουμε και λίγο τη φάση, γιατί πολύ εύκολα μπορούν τα πράγματα να σε πάρουν από κάτω. Ειδικά στην εποχή μας και στις ηλικίες μας... :cry:
   
  cutlaroc, geoanas and dR_wH0 like this.
 15. dR_wH0

  dR_wH0 Solder Noob Staff Member

  Joined:
  Mar 24, 2012
  Messages:
  5,351
  Likes Received:
  1,325
  Location:
  Thessaloniki
  Μπράβο Βασίλη. Ακριβώς αυτό. Είναι η ανθρώπινη φύση και είναι σε αυτό το "μαμημένο" κύκλο ζωής. C'est la vie ? :)
   
  clemenza, btp and cutlaroc like this.

Share This Page