Το συγκεκριμένο μόνιτορ είναι από τα μάχιμα monitor που έχω stand by πάντα στο γραφείο. Ήταν στο πρόγραμμα για αλλαγή πυκνωτών και διακόπτη (power switch)
Τέσσερις κεντρικές ασημένιες βίδες και μία μαύρη στο πίσω μέρος ανάμεσα στις RCA εισόδους συγκρατούν το πίσω πλαστικό καπάκι.
Εικόνα

Εικόνα

Το συγκεκριμένο monitor είναι πολύ εύκολο στην αποσυναρμολόγηση του. Με την αποσύνδεση λίγων καλωδίων , συρταρωτά τραβάμε το board και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.
Αφαιρούμε τα μεταλλικά καπάκια του board. Ένα στο πίσω μέρος το οποίο είναι κολλημένο στο board και ο ρόλος του είναι προστατευτικός αλλά έχει και τον ρόλο της ψύξης και ένα καπάκι στο μπροστινό μέρος το οποίο είναι κουμπωτό.
Σπρέι καθαριστικό με λιπαντικό στα ποτενσιόμετρα, έλεγχο για κολλήσεις περίεργες και προχωράμε για αλλαγή πυκνωτών. Προσωπικά για να κάνω την δουλεία μou εύκολη, αφαιρώ τον μετασχηματιστή υψηλής για να μην κάνω καμιά ζημιά στα καλώδια του με τα μπρος πίσω στην αλλαγή πυκνωτών.
Εικόνα

Εικόνα

Στην πορεία συνάντησα ένα πυκνωτή 1.5μF/63V το οποίο δεν μπόρεσα να βρω στα μαγαζιά, οπότε αντικαταστάθηκε από δύο παράλληλους 1μF/100 + 0,47/100
Εικόνα

Αντικατάστασή Bipolar πυκνωτή με πολυεστερικό
Εικόνα

Ενώ στο Philips CM883 o διακόπτης μπαίνει ακριβώς όπως είναι , στο Philips CM8833-ΙΙ είναι ο ίδιος διακόπτης καρφωτός στο board. Διακόπτη καρφωτό δεν βρήκα οπότε έπρεπε να κάνουμε πατέντα όπως βλέπουμε στην φωτογραφία. Κόβουμε τα ποδαράκια από τον παλιό και τα κολλάμε στον καινούργιο. Επίσης τα δύο ποδαράκια που είναι μαζί το ένα δίπλα στο άλλο δεν χρειάζονται οπότε με ένα κοφτάκι τα αφαιρούμε.
Εικόνα

Ένα επανέλεγχο στο board σε κολλήσεις και σε πυκνωτές. Τοποθετούμε τα προστατευτικά καπάκια. Ένα καθαρισμό στο Board και έτυμοι για σύνδεση και δοκιμή.
Εικόνα

Εικόνα

antnik

antnik

https://antnik.wordpress.com/ http://trelohra.blogspot.gr/

Σχόλια

5 Responses

  1. Ωραιο μονιτορ και ωραια δουλεια Αntoine!
    Απο οτι βλεπω κιολας εχεις το μοντελο με τις θωρακισεις! Παρα πολυ σπανιο, και για πολυ συγκεκριμενη αγορα οταν πρωτοκυκλοφορησε.
    Υπαρχουν πολλα του ιδιου τυπου, αλλα χωρις τις θωρακισεις!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Γραφτείτε στο NewsLetter μας

Υποσχόμαστε να μην γεμίζουμε το mailbox σας με άθλιες προσφορές or / λοτταρίες για διακοπές στο Τιμπουκτού