ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ AMSTRAD CPC 6128

Παρέα με το GT65 ( http://www.iamretro.gr/forum/viewtopic.php?f=13&t=781 ) ο καλός μου dR_wHO , μου έφερε και ένα πανέμορφο AMSTRAD 6128 (Το είχα στο μάτι χρόοονια τώρα! :shock: ;) ! )

Αφού λοιπόν το άνοιξα

…το καθάρισα, άλλαξα τους πυκνωτές, έκανα το πληκτρολόγιο φύλλο και φτερό, γυαλίζοντας πλήκτρο-πλήκτρο και ελατήριο-ελατήριο…

…έγραψα σε μια 32K ROM το PARADOS μαζί με το AMDOS ( http://www.cpcwiki.eu/index.php/DualOS )…

..και την εγκατέστησα πάνω σε βάση (στη θέση της 40015)…

…τοποθέτησα σε μια διακριτική θέση (στα..χμμ..οπίσθια του) έναν όμορφο διακόπτη για εναλλαγή των DOS…

…περιποιήθηκα και το drive, καθαρίζοντας το και αλλάζοντας τον ιμάντα (αλλά δυστυχώς ΔΕΝ διαβάζει γιατί θέλει και alignment και αυτό θα γίνει όταν αποκτήσω πρόσβαση σε παλμογράφο ή βρω κάποιο καλό παιδί να μου το κάνει)…

…στο τέλος αφού τον έκλεισα είπα να του προσθέσω ακόμα ένα εξωτερικό drive για εύκολη πρόσβαση και χρήση δισκεττών 3.5″. Έτσι “έφτιαξα” μια καλωδιοταινία με dip switches για εναλλαγή A->B floppy και κεφαλής στο drive.

…αφού έχω πολύ απόθεμα από floppy drives, τσίμπησα ένα MITSUMI και αφού το “έλυσα” και το καθάρισα, το έβαψα (με σπρέι) μαύρο και το έβαλα σε μια μαύρη θήκη σιλικόνης (για εξωτερικό σκληρό δίσκο).Το τροφοδοτικό του φτιάχτηκε από έναν διαλυμένο Turbo-X mpg αποκωδικοποιητή που βρήκα σε κάδο ανακύκλωσης :mrgreen: .

Έγραψα και αρκετές δισκέτες με το CPCdiskXP ( http://www.cpcmania.com/cpcdiskxp/cpcdiskxp.htm ), κυρίως με demos που πραγματικά απολαμβάνω !

Τελειώνοντας πλαστικοποίησα και τα κουτιά των monitor και computer για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.

Μια αναμνηστική φωτογραφία του συνόλου των πυκνωτών που αλλάχτηκαν (!)

:thumbup:

geoanas

Arcade pcbs - home micros - handhelds - Gaming consoles and Paraphernalia ;-)

4 thoughts on “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ AMSTRAD CPC 6128

 • A
  May 27, 2015 at 12:57 am
  Permalink

  ΠΡΟΣΚΥΝΩ!!! το περίμενα για να είμαι ειλικρινής πως αν έπεφτε ένας 6128 στα χέρια σου θα έκανες ΘΑΥΜΑΤΑ!!!..αλλα τόσο μερακλίδικη δουλειά που θα την ζήλευαν ακόμα και οι Roland Perry και Marc-Eric Jones (..μην πω για Sugar)..τι να πω δεν έχω λόγια!!! απλά respect!!!

  • May 27, 2015 at 6:33 am
   Permalink

   Χα!Χα!Χα! …το ήξερα ότι θα σου άρεσε η εργασία μου στους Amstrad !!!
   Να είσαι καλά Άρη και ευχαριστώ ξανά για τα καλά σου λόγια !!!
   Το έχω δηλώσει πολλές φορές ότι παρά του ότι τρέφω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους Commodore(s), ποτέ μα ποτέ δεν είπα “όχι” και για τα υπόλοιπα “θηρία” της παρέας…βλ. Amstrad(s), Sinclair(s), Oric, Acorn(s), Atari(s)….κλπ,κλπ….
   Μεγάλωσα παίζοντας, πληκτρολογώντας listings και θαυμάζοντας τις διαφημίσεις τους στο Pixel και σε όλα τα περιοδικά της εποχής….Tα έχω όλα μέσα στην ψυχή μου !

   • S
    August 23, 2015 at 4:46 am
    Permalink

    Φίλε μου φαίνεται ότι είσαι μερακλής.Τα συγχαρητήρια μου!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.