ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ MASTER SYSTEM ΣΕ SEGA NOMAD

Παραλαμβάνοντας πριν από κάποιους μήνες το δεύτερο SEGA NOMAD μου (με σύγχρονη mini TFT οθόνη) και αφού είχα και στην άκρη το MD EVERDRIVE καραφορτωμένο με τα άπαντα, λέω στον εαυτό μου (και στους δυο υιούς μου)…”…δεν δοκιμάζουμε και κανένα παιχνιδάκι για MASTER SYSTEM (sms rom) ???…”

Είναι γνωστόν ότι η SEGA GENESIS/MEGADRIVE κονσόλα, με χρήση adaptor μπορεί να “παίξει” χαλαρά και MASTER SYSTEM cartridges, η NOMAD είναι μια φορητή Αμερικάνικη GENESIS …άρα μπορεί να παίξει και sms roms …μπορεί ? μάλλον ΟΧΙ !
Ναι φίλοι μου, η NOMAD ΔΕΝ μπορεί να παίξει sms games παρόλο που διαθέτει αυτή τη δυνατότητα. Oι τεχνικοί που την έφτιαξαν την είχαν αφήσει (σκοπίμως ?) απενεργοποιημένη. Ας τα παρατήσουμε λοιπόν και να στήσουμε την MASTER SYSTEM ή να παίξουμε στο GAME GEAR με τον adaptor που έχω….
Αμ δε! Το μικρόβιο του πολυτεχνίτη δεν με άφηνε να κοιμηθώ ήσυχος τα βράδια…αφού άνοιξα την κονσόλα για τους πυκνωτές (που είχαν ΤΡΕΛΛΗ διαρροή και στις δυο NOMAD μου) και μετά από αρκετό ψάξιμο … ΒΡΗΚΑ την λύση !
Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται η επέμβαση που πρέπει να κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία συμβατότητας της NOMAD με την MASTER SYSTEM.

smsnomadfixΕύκολο έτσι ? ..ΟΧΙ !

Το χέρι μας πρέπει να είναι πολύ σταθερό και να μην σταθούμε σε μια επιπόλαια ματιά…το pin 45 εντοπίζεται εύκολα αλλά το pin B30 ΔΕΝ είναι το εικονιζόμενο τρίτο από το τέλος αριστερά αλλά βρίσκεται ΚΑΤΩ από αυτό. Διαβάστε προσεκτικά τις ενδείξεις που είναι τυπωμένες πάνω στο pcb…μπορούν να σας γλιτώσουν από πολλούς μπελάδες !
Για τους τυχερούς και εκλεκτούς ιδιοκτήτες NOMAD που θα το τολμήσουν, το αποτέλεσμα θα τους ανταμείψει αφού πλέον θα μπορούν να χαρούν και τα παιχνίδια του MASTER SYSTEM (είτε μέσω adaptor, είτε μέσω MD EVERDRIVE -sms roms-) στην κονσόλα τους.

ΠΗΓΗ
Όλα οφείλονται στον εξαιρετικό αρχιμάστορα TmEE και στο αντίστοιχο νημάτιο που μπορείτε να βρείτε εδώ :

http://www.sega-16.com/forum/showthread.php?5128-Nomad-has-SMS-mode

 

geoanas

Arcade pcbs - home micros - handhelds - Gaming consoles and Paraphernalia ;-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.