ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ 32Χ – REGION FREE –

Πρόκειται για μια επέμβαση που είχα κάνει πολύ παλιά και την είχα δημοσιεύσει σε σχετικά sites του χώρου (RetroManiaX) ….

Μια σχετικά εύκολη μόντα που θα χρησιμεύσει για να μπορούμε να παίζουμε όλες τις 32Χ cartridges στο μηχάνημα μας από κάθε περιοχή του πλανήτη !
Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτουμε ήδη μονταρισμένο (region hack) Megadrive.
Αφού ανοίξουμε το πλαστικό περίβλημα ξεβιδώνοντας 4 βίδες από κάτω και βγάλουμε και την μεταλλική θωράκιση που συγκρατείται από 10 βίδες, αντικρίζουμε την πλακέτα του 32Χ.

Το εσωτερικό του 32Χ με την μεταλλική του θωράκιση

…και χωρίς αυτή

Όλες οι μητρικές των 32Χ κατασκευάστηκαν με τον ίδιο τρόπο. Απόδειξη το δικό μου, όπου πάνω στην μητρική του διακρίνουμε εμφανώς το τυπωμένο λογότυπο NTSC, αν και είναι PAL.

Το κρυμμένο και “ένοχο” NTSC

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επέμβουμε στην περιοχή που εικονίζεται με το κόκκινο τετραγωνάκι ενώνοντας τα σημεία με ένα διακοπτάκι.

Τα σημεία “επέμβασης” ΠΡΙΝ

…και ΜΕΤΑ

Το διακοπτάκι στη θέση του

Έτσι αφού τοποθετήσουμε το διακοπτάκι σε μια θέση που δεν εμποδίζει και κολλήσουμε και το αντίστοιχο ταμπελάκι επισήμανσης, μπορούμε είτε μέσω EVERDRIVE, είτε τοποθετώντας μια Αμερικάνικη rom cartridge, να απολαύσουμε παιχνίδι. Προηγουμένως βέβαια θα πρέπει ήδη να έχουμε θέσει το μητρικό Megadrive σε λειτουργία US/60Hz.

Παρακάτω βλέπουμε “αμιγώς” Αμερικάνικα παιχνίδια στην PAL κονσόλα μου !

ΠΗΓΗ : http://www.segakore.fr/articles/switch_32x.html

geoanas

Arcade pcbs - home micros - handhelds - Gaming consoles and Paraphernalia ;-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.