ΕΠΙΣΚΕΥΗ NEOGEO Controllers

Εδώ θα ασχοληθούμε με δυο τύπους controllers, το επιβλητικό arcade joystick και τα arcade pads…

NeoGeo arcade controller

Αποτελεί ένα από τα δυο πιο προσεγμένα χειριστήρια (μαζί με εκείνο του Dreamcast), που έχω συναντήσει ποτέ. Εμφανώς επηρεασμένη από τις coinop καταβολές του NeoGeo, είναι μια στιβαρή κατασκευή φτιαγμένη από τα καλύτερα υλικά (Sanwa) και δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ !
Η απόκριση του είναι άμεση και η εξόντωση των εχθρών σας πιο εύκολη από ποτέ.

Τον αγόρασα προς 20 US$ (best offer) ως σκουπίδι (junk – not working). Μόλις μου ήρθε και τον συνέδεσα για τα πρώτα tests, διαπίστωσα ότι η κατεύθυνση προς το πάνω δεν υπάκουε σωστά και έκανε διακοπές. Η ball top λαβή, εμφάνιζε σπασίματα, φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο και συχνό στους NeoGeo AES controllers.

Αμέσως τον έκανα βίδες και ελατήρια, τον καθάρισα, έτριψα, γυάλισα και γρασάρισα ! Το πρόβλημα ήταν οι ακαθαρσίες που είχαν εισχωρήσει μέσα στους μικροδιακόπτες της κίνησης. Ακολουθεί πλήρη φωτογραφική κάλυψη ενώ στο τέλος αντικαταστάθηκε και η ball top λαβή, με μια original, Sanwa LB 35 mm, στο μαύρο αρχικό της χρώμα.

Από την αρχή …

…ως το τέλος!

Το χειριστήριο είναι έτοιμο !
Καλύτερο και από καινούργιο, ενώ ολόκληρο το πλαστικό περάστηκε με WD40 και βαζελίνη γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο το καθαρό και άλλο το γυαλισμένο 😉

 

…και συνεχίζω με την επισκευή των arcade pads…

Καλή και Αγία η SNK, δε λέω ….μας πρόσφερε αληθινά διαμάντια με το NEO GEO, αλλά εκείνα τα game pads έτσι και αρχίσουν να χαλάν…μεγάλο μανίκι !
Όλα οφείλονται στην οξείδωση που δημιουργείται εσωτερικά των micro switches, και δυστυχώς replacement….δεν…

Τέλος πάντων, έφτιαξα 3 κι έβγαλα κι ένα video με το “πως” και το “γιατί” …

L@@K :

Τα pads είναι τώρα περιποιημένα και έτοιμα για μεγάλη δράση !!

geoanas

Arcade pcbs - home micros - handhelds - Gaming consoles and Paraphernalia ;-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.