Η αναζήτηση πληροφοριών γύρω από τα videogames οι οποίες δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, είναι από τις αγαπημένες μου ασχολίες τελευταία! Συγκεντρώνω και σας παρουσιάζω 50 τυχαίες, αστείες, ίσως και άχρηστες πληροφορίες γύρω από τα βιντεοπαιχνίδια! Enjoy!

 

 1. Σε αντίθεση με την Microsoft και την Sony η Nintendo δεν είχε ΠΟΤΕ οικονομική ζημιά στα τέλη της χρονιάς. Ούτε καν με το Gamecube!
 2. Η πρώτη έγχρωμη φορητή κονσόλα είναι το Lynx της Atari. Κυκλοφόρησε το 1989 με αρχική τιμή 149 δολάρια.
 3. Το Sony Playstation προοριζόταν για cd add-on του Super Nintendo!
 4. H λέξη atari προέρχεται από το ρήμα ‘ataru’ σημαίνει ‘’χτυπάω τον στόχο’’ και χρησιμοποιούταν σε ένα παλιό Ιαπωνικό παιχνίδι με όνομα Go. Είναι κάτι αντίστοιχο της λέξης ‘’check’’ στο σκάκι! Πολλοί υποστηρίζουν πως Atari σημαίνει ‘επιτυχία’!
 5. Όλες οι φωνές στην arcade έκδοση του Golden Axe, προέρχονται από πραγματικούς αμερικάνους θανατοποινίτες! Την φωνή του νάνου δάνεισε ένας Κος με παρατσούκλι…The Bloodaliser!
 6. Ο John DiMaggio έχει δανείσει την φωνή του στον Marcus Fenix του Gears Of War. Την έχει δανείσει όμως και στον Bender από το Futurama!
 7. Οι εργαζόμενοι της Nintendo που δεν μπορούν να ‘πάρουν’  120 αστέρια στο Mario Galaxy, υποβάλλονται σε μείωση μισθού ενώ τρώνε μόνοι τους σε ξεχωριστό δωμάτιο που στην πόρτα του γράφει την λέξη Fail!
 8. Στο πρώτο Legend Of Zelda, ο link μπορούσε να έχει μαζί του μέχρι 255 rupees. 255 είναι η μέγιστη τιμή που μπορεί να πάρει ένας 8bit ακέραιος αριθμός. Για να μεγαλώσει ο αριθμός αυτός χρειαζόταν περισσότερη μνήμη, που απλά δεν υπήρχε διαθέσιμη!
 9. Η πρώτη κονσόλα που κυκλοφόρησε με εσωτερικό σκληρό δίσκο, ήταν το Xbox!
 10. To αρχικό όνομα της Lara Croft, ήταν….Laura Cruz!
 11. Στο Gran Turismo 2 υπήρχαν διαθέσιμα προς επιλογή 650 αυτοκίνητα! Αριθμός αξεπέραστος ακόμα και σήμερα!
 12. Στη Νέα Ζηλανδία, να έχει κάποιος στην κατοχή του το Manhunt, αποτελεί ποινικό αδίκημα!
 13. Το αρχικό όνομα που έδωσε η Microsoft στο Xbox ήταν DirectX-box! Προέρχεται από το γνωστό σε όλους τους κατόχους Windows DirectX!
 14. Ένας στρατιώτης στο πρώτο God Of War βγάζει μια κραυγή, την λεγόμενη ‘Wilhelm scream’. Το ηχητικό εφέ αυτό χρησιμοποιείται αυτούσιο για πάνω από 50 χρόνια σε ταινίες του Hollywood και γνωστές σειρές της τηλεόρασης! Μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται στα Metal Slug, Lost Planet, Scarface και Lego Star Wars!
 15. O μισός χώρος που ‘δεσμεύει’ στον σκληρό μας δίσκο το Elder Scrolls IV: Oblivion είναι οι…διάλογοι!
 16. Ο σχεδιαστής του χειριστηρίου για το Xbox360 είχε το όραμα να το σχεδιάσει έτσι ώστε να μοιάζει με ζώο! Μετά από πολλούς πειραματισμούς με διάφορα είδη, κατέληξε στην…νυχτερίδα!
 17. Το μέγεθος του στήθους της Lara Croft οφείλεται σε λάθος του σχεδιαστή Toby Gard o οποίος λόγω απροσεξίας όρισε το μέγεθος στο 150% του φυσιολογικού! Οι συνάδελφοι του τον έπεισαν πως το στήθος πρέπει να παραμείνει σε αυτό το μέγεθος!
  Όχι, δεν προοριζόταν να γίνει τόσο μεγάλο!

   

 18. Το μέγιστο score στο pacman είναι 3.333.360!
 19. Το Devil May Cry προοριζόταν για ένα ακόμα παιχνίδι της σειράς Resident Evil!
 20. Το Pippin της Apple είναι η κονσόλα με τις χειρότερες πωλήσεις. Κόστιζε 600 δολάρια ενώ πουλήθηκαν λιγότερα από 24.000 κομμάτια! H φορητή κονσόλα με τις χειρότερες πωλήσεις είναι το Tiger Gizmondo! Πουλήθηκαν λιγότερα απο 25000 κομμάτια!
 21. Το Philips CD-i είναι η πρώτη κονσόλα με τεχνολογία εξ ολοκλήρου βασισμένη στο CD!
 22. Στην δεκαετία του 1980 οι χρήστες κατέβαζαν παιχνίδια για τον Atari 2600 μέσω τηλεφωνικής γραμμής! Η υπηρεσία είχε το όνομα Gameline και δεν θεωρήθηκε επιτυχημένη!
 23. Το Nintendo DS είναι η φορητή κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως! Περίπου 152 εκατομμύρια ‘κομμάτια’!
 24. To Playstation 2 είναι η πρώτη κονσόλα που είχε μεγαλύτερες γραφικές δυνατότητες από ένα τελευταίας τεχνολογίας PC εκείνης της εποχής.
 25. Το Sega Dreamcast είναι η πρώτη κονσόλα που υποστήριζε online multiplayer παιχνίδι μέσω τηλεφωνικών γραμμών. Το επονομαζόμενο Sega Net!
 26. To περιοδικό Popular Science βράβευσε το Dreamcast σαν ένα από τα σημαντικότερα και περισσότερο πρωτοποριακά προϊόντα του 1999.
 27. To παιχνίδι Atari Football δημιουργήθηκε το 1973. Κυκλοφόρησε όμως το 1978. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι στο παιχνίδι δεν ήταν εφικτό το scrolling και έτσι οι παίχτες δεν μπορούσαν να κινηθούν πέρα από το σημείο του γηπέδου που ήταν ορατό στην οθόνη!
 28. Στο Magnavox Odyssey οι παίχτες έπρεπε να καταγράφουν μόνοι τους το σκορ καθώς η κονσόλα δεν είχε αυτή τη δυνατότητα!
 29. Το Xbox είναι η πρώτη κονσόλα που υποστήριζε πλήρως τις HDTV.
 30. Το λογότυπο του Nintendo 64 έχει 64 κορυφές!
 31. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού της Sega Space Channel 5, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο μετά από καταγγελία μιας γυναίκας ότι ένας χαρακτήρας του παιχνιδιού της μοιάζει υπερβολικά! Φυσικά η δεσποινίς έχασε την υπόθεση!
 32. Ο πρόεδρος της Nintendo Αμερικής Reggie Fils-Aime, δούλευε στην Pizza Hut!
 33. To 38% των gamers σε όλο τον κόσμο, είναι γυναίκες!
 34. Το Computer Space ήταν το πρώτο coin op σύστημα που κυκλοφόρησε στο εμπόριο, το 1971!

  Το πρώτο coin op σύστημα για εμπορική χρήση είναι το Computer Space!
 35. Το Magnavox Odyssey του 1972, περιείχε 40 τρανζίστορ και κανέναν μικροεπεξεργαστή. Ένας Pentium 4 επεξεργαστής έχει 42 εκατομμύρια τρανζίστορ!
 36. Το Sega Genesis διέθετε μια μετεξέλιξη του ίδιου Motorola επεξεργαστή με το 1ο Macintosh!
 37. To ανθρώπινο γένος έχει ξοδέψει συνολικά μέχρι σήμερα 200.000 ώρες παίζοντας Angry Birds. Σχεδόν όσα τα χρόνια ύπαρξης του ‘’μοντέρνου’’ ανθρώπου!
 1. Αν παίξετε πειρατική έκδοση των Pokemon Leaf Green και Fire Red, ένα μήνυμα κατά της πειρατείας όταν μιλήσετε στον συνοδό έξω απο το Seagallop Ferry! Συγκεκριμένα εμφανίζεται: ‘’If you like this game, buy it or die.” !

  Μήνυμα κατά της πειρατείας από τα…pokemon!
 1. Κανείς δεν γνωρίζει σίγουρα ποια ήταν η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του Super Mario Bros για το NES στην Βόρεια Αμερική!
 2. Ο Megaman είναι μπλε εξαιτίας της περιορισμένης χρωματικής παλέτας του NES!
 3. Αν χρησιμοποιήσετε cheat στην 32Χ έκδοση του Doom, στον τερματισμό εμφανίζεται μια ψεύτικη dos prompt εικόνα! Δεν υπάρχει τρόπος να την επιστρέψετε στο κεντρικό μενού παρά μόνο με reset της κονσόλας!
 4. Η Nintendo αρχικά σκόπευε ο Mario να κρατάει…όπλο ακτινών laser!
 5. To Wii Sports έχει τις περισσότερες πωλήσεις από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι! Ακολουθούν τα Super Mario Bros, Tetris, Pokemon και Duck hunt!
 6. To λογότυπο της εταιρείας Dharma Initiative γνωστή απο την τηλεοπτική σειρά Lost, βρίσκεται στον τοίχο ενός κρυφού δωματίου στο Half Life 2!

  Σας θυμίζει κάτι το λογότυπο στα δεξιά;;!!
 7. O Mario φοράει καπέλο γιατί ο Miyamoto δεν μπορούσε να σχεδιάσει τα μαλλιά
 8. Ο κύριος Faiz Chopdat οδηγήθηκε στην φυλακή για 4 μήνες καθώς έπαιζε Tetris την ώρα που οδηγούσε…αεροπλάνο!
 9. Το παιχνίδι ET για τον Atari 2600, παρόλο που είναι το χειρότερο παιχνίδι όλων των εποχών, πούλησε παραπάνω απo το space invaders!
 10. Η σχεδίαση του D.Robotnik βασίστηκε σε μια καρικατούρα του πρόεδρου Theodore Roosevelt!
 11. Το αρχικό όνομα κυκλοφορίας του Nintendo DS ήταν…City Boy! Για να θυμίζει στους χρήστες το κλασικό Game Boy αλλά και να αναδεικνύεται η φορητότητα του μέσω του ονόματος!
 12. Αν αλλάξετε χρώμα στην αρχική οθόνη του πρώτου Diablo, εμφανίζονται τα μηνύματα: ‘Buy war II’ και ‘Natalie Portman Rocks’!

 

NiCkeD

NiCkeD

Αμετανόητος οπαδός του Amstrad και του Pc gaming (retro και όχι μόνο)! Μυημένος απο μικρός και στον κόσμο των κονσολών! Θεωρεί το gaming τέχνη και διαβάζει περιοδικά σαν μανιακός! Το iamretro είναι το νέο σπίτι του και αυτό το σπίτι έχει πολλά δωμάτια για εξερεύνηση!

Σχόλια

6 Responses

 1. -Στη Νέα Ζηλανδία, να έχει κάποιος στην κατοχή του το Manhunt, αποτελεί ποινικό αδίκημα!
  A: Άν εχεις την έκδοση για PSP τρως παραπάνω όπως στην οπλοκατοχή??

  -Το Pippin της Apple είναι η κονσόλα με τις χειρότερες πωλήσεις. Κόστιζε 600 δολάρια ενώ πουλήθηκαν λιγότερα από 24.000 κομμάτια!
  A: Αναρωτιέται κανείς τί άλλαξε στο αγοραστικό κοινό και το iphone είχε τόση επιτυχία!!!

  —————————–
  άψογος ο φίλτατος, inspiring review congrats!!!

 2. Ωραία λίστα, αρκετά δεν τα ήξερα.

  Diablo 2 hidden message, κλασικό easter egg σε 8bit fixed palette pictures.
  Στο angry birds ήθελες να πεις 200.000 χρόνια και όχι ώρες.
  Κάποιες φωνές από το Golden Axe είχα ακούσει πως είναι από το Rambo First Blood.

 3. Pingback: micro job
 4. Νίκο έγραψες και πάλι! Ωραία λίστα!
  Το μόνο μου “θεματάκι”, είναι ότι θα με αναγκάσεις να τα ψάξω και να τα τσεκάρω ένα προς ένα! 😛

  Θέλω και συνέχεια!… 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Γραφτείτε στο NewsLetter μας

Υποσχόμαστε να μην γεμίζουμε το mailbox σας με άθλιες προσφορές or / λοτταρίες για διακοπές στο Τιμπουκτού