7η έκθεση ρετρό Η/Υ & κονσολών από το RetroComputers.gr

RetroComputers.gr20141

Από retrocomputers.gr

Μετά από μια μικρή περίοδο ξεκούρασης από την έκθεση στην HELEXPO που κράτησε περίπου ένα μήνα μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, με χαρά σας ανακοινώνουμε την έβδομη έκθεση ρετρό υπολογιστών και κονσολών που θα κάνει η ομάδα του RetroComputers.gr και θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Απριλίου 2014 στο δημαρχείο Περιστερίου! :cheer:
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος πυρήνας της ομάδας μας είχε πραγματοποιήσει πρώτη φορά πάλι στο Περιστέρι το 2010 την πρώτη της έκθεσης (τότε ήμασταν σε άλλο φόρουμ) και έτσι χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο ίδιος πυρήνας με πολλά από τα άτομα που είμασταν τότε αλλά και με αρκετά καινούργια μέλη που έχουν μπει στην ομάδα μας, συνεχίζουμε πάλι κάνοντας μια έκθεση στην περιοχή (Περιστέρι) που πρώτη φορά γνωριστήκαμε και κάναμε την πρώτη μας έκθεση.
Βέβαια τώρα έχουμε και την υποστήριξη του δήμου Περιστερίου που ευχαριστούμε θερμά που αγκάλιασε την προσπάθειά μας και μας παραχωρεί χώρο στο κεντρικότερο μέρος του Περιστερίου, στο δημαρχείο στην αίθουσα εκδηλώσεων (μάλιστα υπάρχει στάση μετρό ακριβώς απ’έξω)!
Η έκθεση θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας των υπολογιστών και παιχνιδομηχανών, με παλαιούς υπολογιστές και κονσόλες από τη δεκαετία του 1970 μέχρι περίπου το 2000 με μερικά από αυτά να είναι πολύ σπάνια, αλλά και διάφορα άλλα έξτρα αντικείμενα που συνδέονται με το αντικείμενο της έκθεσης.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης αρκετά events, όπως παρουσιάσεις με διάφορα θέματα όπως η ιστορία των υπολογιστών κτλ που θα γίνουν σε ξεχωριστή διπλανή αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη για ομιλίες, αλλά και ένα PC που θα διατεθεί για μάθημα συναρμολόγησης για να δουν όσοι ενδιαφέρονται τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένας υπολογιστής αλλά και τι κάνει το καθένα, όπως επίσης να δοκιμάσουν και οι ίδιοι να το συναρμολογήσουν μόνοι τους και πολλά άλλα.
Η λίστα με τα μηχανήματα που θα υπάρχουν στην έκθεση θα ενημερώνεται σε αυτό το ποστ καθώς και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες.
Όποια μέλη θα ήθελαν να συμμετέχουν στην έκθεση ως εκθέτες, παρακαλούνται να στείλουν PM στον Darth_Cotsos με τα μηχανήματα και τα περιφερικά που μπορούν να διαθέσουν.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 10πμ μέχρι τις 8μμ και η είσοδος θα είναι όπως πάντα ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Η αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση βρίσκεται στο ισόγειο του καινούργιου δημαρχείου Περιστερίου (στον κεντρικό πεζόδρομο Περιστερίου και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή) και είναι πολύ εύκολα ορατή.
Πρόσβασή με συγκοινωνία : Θα αναφέρουμε μόνο το μετρό αφού με οποιονδήποτε συνδυασμό λεωφορείου από οποιαδήποτε περιοχή μπορείτε να μεταβείτε σε οποιαδήποτε στάση μετρό και να έρθετε στη στάση “Περιστέρι” – είναι σχεδόν επάνω στο σημείο που θα γίνει η έκθεση!

ΧΟΡΗΓΟΣ : Δήμος Περιστερίου (www.peristeri.gr)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : Enternity.gr
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ : JWS.gr , DIW.com.gr , Περιοδικό PC Master

Σας περιμένουμε… :cheer:

http://www.retrocomputers.gr/forum/ektheseis-i-y-kai-konsolon/16831-7i-ekthesi-retro-i-y-konsolon-apo-to-retrocomputers-gr?limitstart=0

N

nkary

2 thoughts on “7η έκθεση ρετρό Η/Υ & κονσολών από το RetroComputers.gr

 • April 2, 2014 at 10:39 pm
  Permalink

  Ευχαριστούμε Νίκο για την ενημέρωση και την αναφορά σου 🙂

 • A
  May 2, 2014 at 2:43 pm
  Permalink

  Ήμουν εκεί. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση (μιας και δεν το είχα ξαναδεί σε προηγούμενες εκθέσεις) το βιβλίο “Παιχνίδια NES” των εκδόσεων Anubis, σε μετάφραση Γιώργου Κυπαρίσση.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.