Το να ασχολείσαι με τα ρετρό είναι ένα τριπάκι. Ένας ξεχασμένος κρυφός πόθος, που όσο περνάνε τα χρόνια τόσο καλλιεργείται μέσα μας. Δυστυχώς όμως επηρεάζεται άμεσα από 3 σημαντικούς παράγοντες. Όσο και αν θέλουμε να ενδώσουμε στο αγαπημένο μας χόμπι, η τριπλή κατάρα θα μας βάζει όρια! Είναι η κατάρα του συλλέκτη! Είναι αυτή η άθλια και μίζερη οντότητα που παραμονεύει στην σκιά!! Όχι δεν είναι ο εργοδότης σας, δεν είναι ούτε καν η πεθερά σας….

Είναι το καταραμένο ΧΧΧ και είναι παντού…

Εν Αρχή ην Ο Ταχυδρόμος

Σκάει μύτη λοιπόν το “Α” αντικείμενο που έχεις παραγγείλει από το σιτ-μπέι. Πακεταρισμένο σε σούπερ συσκευασία με μπόλικες φουσκίτσες για να μην πάθει τίποτα ούτε αυτό – αλλά ούτε η καρδιά μας! Είμαστε και σε μια ευαίσθητη ηλικία άλλωστε – πρέπει να προσέχουμε!

Σε πρώτη φάση ακούς την μουρμούρα του θηλυκού που έχει κατοχυρωμένη την οικιακή περιοχή στην οποία συμβιώνετε μαζί. Αν νομίζετε ότι εσείς είστε το αφεντικό του σπιτιού, η κολόνα και άλλες τέτοιες παπαριές, πρέπει να αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας!

Μαμά

 • “Δεν θα μεγαλώσεις ποτέ πια?!! Ακόμα αυτές τις χαζομάρες παίζεις!!”
 • “Ο πατέρας σου το ξέρει ότι χρησιμοποιείς την πιστωτική του?!?!”
 • “Αααα εγώ δεν τα μπορώ αυτά εδώ μέσα! Μόλις φύγεις θα πάνε στο κάδο!”

Γυναίκα

 • “Όταν σε γνώρισα είχες μόνο ένα DVD Player!!@!!Και ήταν και από τους Κινέζους!!!”
 • “Έχεις γίνει ρακοσυλλέκτης! Μα που τις αγοράζεις αυτές τις παλιατζούρες!”
 • “Εγώ ΑΥΤΟ δεν το ξεσκονίζω!!!!”
 • “Πάλι σε βλακείες πετάς τα λεφτά ΜΑΣ!!@?! Εγώ ούτε στο HONDOS δεν πάω για ψώνια πλέον!”
 • “Και πού θα το βάλεις ΑΥΤΟ για να έχουμε καλό ρώτημα!?????”

Αφού καταφέρεις λοιπόν να κατευνάσεις τα θηρία και να προστατέψεις το ΑΥΤΟ, αντιλαμβάνεσαι πώς :

α) Πρέπει να ξαναπείς στον ηλίθιο τον ταχυδρόμο να μην δίνει τις ειδοποιήσεις των συστημένων πακέτων στην γυναίκα σου αλλά να τις αφήνει στο ψιλικατζίδικο από κάτω!

β) Που στην ευχή θα στήσεις τώρα, για να το χαρείς, το ΝΕΟ σου απόκτημα; Με 4-5 κονσόλες κάτω από την τηλεόραση και κάνα 2 μικροϋπολογιστές ΠΑΝΩ από το PC δεν μένει και πολύς χώρος διαθέσιμος.

Οπότε, καταλήγεις στο να αποσυνδέσεις μια ή δύο άλλες συσκευές, να τις πακετάρεις όμορφα και ωραία για να μην πάθουν και τίποτα και να τις αποθηκεύεις στο χρονοντούλαπο! Δυστυχώς για εμάς τους περισσότερους ο χώρος είναι ανύπαρκτος. Πάλι καλά που έχουμε τον καναπέ να αράζουμε και λίγο αλλά και για να βάζουμε και τίποτα στο ντιβάνι από κάτω του!

Κατάρα 1η λοιπόν – ΧΩΡΟΣ

ΕΝ Συνεχεία η Σφούγγα

Το έστησες. Τέλεια! Α ρε μπαγάσα τελικά τα στρίμωξες! Χαλάλι το γραφείο που πήρες από το ΙΚΕΑ σε προσφορά! Δεν προλαβαίνεις να το ανάψεις όμως για να το δοκιμάσεις λίγο βρε αδερφέ και ΤΣΟΥΠ, οι υποχρεώσεις σε καλούν. Το νέο σου απόκτημα καταλήγει να μαραζώνει στην μοναξιά κάτω από το μόνιτορ/tv όσο εσύ είσαι υποχρεωμένος να ξανακούς τους παραπάνω μονόλογους ενώ κάνεις και κάποια δουλειά στο σπίτι. Ξέρετε… τα γνωστά! Σκούπα, σφούγγα, κάνα σίδερο.. Τι; Πως είπατε; Δεν τα κάνετε εσείς αυτά;

Yeah right.

Ο χρόνος οπότε φίλοι μου καλοί, όταν περάσεις μια ηλικία και μετά, είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά! Είναι τόσο σπάνιος όσο μια Playstation FAT MINT κονσόλα σε καλή τιμή! Είναι ίσως για πραγματικά παιδιά και όχι για μαντράχαλους που αισθάνονται παιδιά. Η μάλλον είναι για μαντράχαλους που είχαν αρκετό μυαλό ώστε :

α) Να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους εγκαίρως για να μείνουν μόνοι τους και

β) Να μην παντρευτούν ποτέ!!!

Κατάρα 2η λοιπόν – ΧΡΟΝΟΣ

ΕΝ Τέλει Αφραγκία

Φυσικά για να φτάσουμε στα 2 παραπάνω στάδια. Της απόκτησης και της ενασχόλησης δηλαδή, πρέπει να υπάρχει κάτι βασικότερο! Η οικονομική δυνατότητα για να αγοράσουμε το πολυπόθητο αντικείμενο!

Πού τέτοια τύχη όμως; Τώρα που αποφασίσαμε  να ασχοληθούμε με τα ρετρό, αντιλήφθηκαν όλοι ότι μπορούν να το κάνουν επάγγελμα για να αγοράσουν ένα σπίτι στην Χαλκιδική και οι τιμές τους είναι εξωφρενικές! Είναι να τις διαβάζεις και να ζαλίζεσαι! Ειλικρινά, άμα θέλω να κάνω *κεφάλι*, πλέον δεν πίνω 7-8 μπύρες, αλλά διαβάζω λίγο Ελληνικές αγγελίες ρετρό. Πιστέψτε με είναι αρκετές για να σας φύγει το καφάσι ( αυτό με τις μπύρες που δεν ήπιατε).

Οπότε καταλήγεις να γίνεις φοβερός στα Γερμανικά, από τις άπειρες μεταφράσεις που θα διαβάσεις στο Google Translate, για να καταλάβεις τις αγγελίες του Γερμανικού σιτ-μπέϊ. Τουλάχιστον εκεί, μπορείς να βρεις λογικές τιμές και να απολαύσεις και την μπυρίτσα σου (κατά προτίμηση και αυτή Γερμανική)

Με τα λίγα τα πολλά δηλαδή κύριοι, η τρίτη κατάρα δεν είναι άλλη από το – Χρήμα

ΧΧΧ λοιπόν και σε καλή μεριά. Αν έχεις τα λεφτά να πάρεις κάτι, θα πρέπει να έχεις και που να το βάλεις (μην μου βάζετε κακές ιδέες) και φυσικά χρόνο για να το παίξεις το ρημάδι.

Αμ δε… Αμ δε…..!!!!

dR_wH0

dR_wH0

Πορωμένος ρετρο συλλέκτης, πρώην φανατικός gamer και νύν μεσήλικας! Αυτός είναι ο Δόκτωρ Χού και μέσα απο τα κείμενα του, δίνει ένα διαφορετικό αέρα στο iamretro! Αυτά δηλαδή που προλαβαίνει να γράψει όταν βρεί τον χρόνο.....

Σχόλια

14 Responses

 1. Εντάξει, απο τα πιο διασκεδαστικά άρθρα που έχω διαβάσει!
  Διαζύγιο?! Αυτά που θα ξόδευες για retro μηχανήματα θα τα δίνεις σε διατροφή ρε συ! 😛

 2. Καταπληκτικό θέμα Γιατρέ περιγράφεις την κατάσταση ετσι όπως είναι ακριβώς σε καταλαβαίνω.

 3. Ξέχασες την τέταρτη κατάρα γιατρέ και ίσως την σημαντικότερη δηλαδή.
  Το γήρας του υλικού γιατρέ μου! Κατεστραμένους πυκνωτές απο τις δεκαετίες και την αχρηστία, κολλημένα φλόπια για τους ίδιους λόγους και γερασμένες ή απομαγνητισμένες δισκέτες-κασσέτες. Σμπαραλιασμένα τροφοδοτικά και μητρικές πλακέτες από το ποιοτικό ρεύμα της ΔΕΗ. Ετοιμόρροπες ή κομένες καλωδιοταινίες πληκτρολογίων και τόσες άλλες βλάβες, μας αναγκάζουν να επισκεπτόμαστε τον ηλεκρονικό μας, περισσότερες φορές από ότι όλους τους γιατρούς του ΕΟΠΥ ή του ΙΚΑ για όλη την οικογένεια κατά έτος!

 4. Πολύ ωραίο άρθρο, χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά,είτε είσαι συλλέκτης είτε όχι!
  Δύσκολος ο γαμος,δύσκολες οι γυναίκες αλλά… υπαρχουν 2 πλευρες στο ίδιο νόμισμα! Ιντριγκα!! χεχε Αντε, γιατί από την πολύ τεστοστερόνη τρεις φορές χρειάστηκε να γραψω το σχολιο για να το δεχτει! 😛 😛

  Υ.Γ.Σοβαρα τωρα, η λύση είναι μια: ενα ωραίο προγαμιαίο συμβόλαιο όπου θα επιτρέπει ένα σπίτι φουλ στα παιχνίδια και τις κονσόλες, μέχρι και καμπίνες στη μέση του σαλονιού θα επιτρέπει… Επιπλέον, η σύζυγος θα υποχρεούται να καταβάλει μέρος του μισθού της για την αποκτηση των “αυτων” χαμογελαστά και χωρίς γκρίνια!

 5. Ει, ωραία ιδέα! Μάλιστα θα υποχρεώνει την σύζυγο να παίζει videogames τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα για να εκτιμήσει την αξία τους! 😛

 6. @Bakoulis : μου έδωσες ωραία ιδέα για άλλο άρθρο χεχε!

  @manteli : όντως το προγαμιαίο συμβόλαιο είναι μια καλή λύση αλλά δεν μπορείς να προβλέψεις τα χόμπι που θα πιάσεις αφού παντρευτείς!

  @All

  Υπομονή παιδιά, κάποτε θα έρθει η δικαίωση! Που είναι αυτή η ωραία πριγκίπισα να μας φιλήσει και να μας πάρει την κατάρα οεο ?

 7. Πολύ ωραίο άρθρο! 🙂

  Δυστυχώς η 3η κατάρα πιστεύω ότι είναι και η χειρότερη (αφραγκία), αφού αν υπάρχουν λεφτά, για όλα τα παραπάνω θα βρεθεί κάποιος τρόπος να τα βολεψουμε. 🙂

 8. Αφραγκία !!! Πόσο ωραία τα έλεγες γιατρέ το 2012 ! Ούτε μάντης να ήσουν, βρε ! Κατά τα άλλα ζούμε στο 2017 και όχι μόνο ανάπτυξη δεν είδαμε, αλλά πάμε από το κακό στο χειρότερο…Όχι μόνο δεν αγοράζουμε, αλλά πουλάμε κιόλας και γιατί ??? Μα φυσικά για τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ / παραφουσκωμένη ΔΕΗ και παρανοϊκούς – αντισυνταγματικούς φόρους ! Και τα ανεχόμαστε..και τα πληρώνουμε ! Α, ρε σε τι χώρα…ΣΕ ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ χώρα ζούμε ! Α, ρε τι ανεχόμαστε….και γ@#@ την ποιότητα ζωής μας ρε ! Ευτυχώς που έχω τα retro και το iamretro και ξεχνάω αυτή την κατάντια…..

  Anyway !

  Κρίνω τη μετάφραση του παρόντος στα Αγγλικά, λίαν επιτακτική !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Γραφτείτε στο NewsLetter μας

Υποσχόμαστε να μην γεμίζουμε το mailbox σας με άθλιες προσφορές or / λοτταρίες για διακοπές στο Τιμπουκτού