Καλημέρα παρέα!!!
Όπως είπα και στο προηγούμενο post μου στο "Φρέσκα Ρετρο Αποκτήματα!!" ...ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά που λέει και το τραγούδι...!!!
Και ενώ η θέληση μου έλεγε "τι περιμένεις??? χώσε τον στον ρεύμα να δούμε τι θα γίνει..." η λογική μου έλεγε "περίμενε.... μην ακούς την θέληση σου... άκου εμένα... δεν σε έχω πουλήσει μέχρι σήμερα σωστά??? εεεε... άνοιξε τον να δούμε τι γίνετε μέσα...."
Μετά από αυτό με έπεισε....
Έπιασα λοιπον το κατσαβίδι και άρχισα... και ξαφνικά μου έρχεται στο στόμα Καβάφης....
"Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, ..." Φτού φωνάζω... είμαι και προληπτικός..... εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο.... θέλω να είναι απλό και εύκολο... εκεί μου τελείωσε και η όρεξη για Καβάφη ελπίζοντας οτι όλα θα πάνε καλά.... Παίρνω λοιπόν μια βαθιά ανάσα και τον ανοίγω...
η ακριβώς επόμενη σκέψη μου ήταν..... "αρχίσαμε..." γιατί??? Εύκολη απάντηση....
και αν και πάλι δεν καταλάβατε δείτε και αυτά...
Από την άλλη η λογική μου λέει... "Εεεε ηρέμησε λογικό είναι μια μεμβράνη... τόσο χρονών είναι...."
"Μην μιλάς εσύ μας έβαλες σε μπελάδες τώρα" της λέει η θέληση μου...
Να σας πω την αλήθεια συμφώνησα μαζί της...
"Πάμε να δούμε το Motherboard" λέω εγώ ενώ το όλα τα εξωτερικά του "φίλου" πήγαιναν για μπάνιο....
Ξαφνικά κοιτάζω πάνω στην ψήκτρα και τι να δω... κάτι μυστήριο...
Σκέφτομαι.... "Η θα είναι σημάδια από εξωγήινο ή ο τύπος που γράφει τα ακαταλαβίστικα στις δημόσιες τουαλέτες χτύπησε και εδώ..."
το παίζω πως δεν πρόσεξα τίποτε για να μην δείξω οτι σκιάχτηκα και κοιτάζω ποιο κάτω...
Να και κάτι ευχάριστο... ο τύπος στο motherboard γυρνάει και μου συστήνετε...
"Geia sou filos...!!! Ego Sinclair ZX Spectrum Gennimeno to 1983 Ekdosi 4S"
"Πραγματικά χάρηκα πολύ!!!" του αποκρίνομαι... ενώ την προσοχή μου τραβούσαν δύο πυκνωτές παραδίπλα....
"Τι πάθατε εσείς κατακαημένοι..." τους ρωτάω... και τι μου απαντάνε.... "και που να δεις τις μνήμες δίπλα..."
κοιτάζω και τι να δω... μια παρέα από διάφορες μνήμες από διάφορες περιοχές άλλες σε βάσεις και άλλες όχι καθόντουσαν και κάνανε παρέα...
"Τι έγινε βρε παιδιά??? τι πάθατε???" ρωτάω....
"Αχχ παλικάρι μου... να εδώ καθόμαστε και λέμε σε αυτές τις μνήμες σε βάση το κακό που μας βρήκε..."
"και τι κακό σας βρήκε εσάς ρε παιδιά????" ξαναρωτάω...
"Κοίταξε μας προσεκτικά και θα καταλάβεις" μου αποκρίνονται...
κοιτάζω προσεκτικά και τι να δω....
το ένα τους πόδι βγαλμένο... και κολλημένο πάνω σε άλλο πόδι...
Τώρα, από μουτζαχεντίν έγινε αυτό... από τζιχαντιστές έγινε... θα σας γελάσω και δεν το θέλω....
Εγώ πάντως τρόμαξα....
"Πως γένεν αυτό" ρώτησα...
Καμία απάντηση....
"Είμαστε και εμείς εδώ..." άκουσα να φωνάζουν κάποιοι από ποιο δίπλα...
κοιτάζω και τι να δω... κάτι σφαγμένους κεραμικούς πυκνωτές....
χeστικ@ πάνω μου.....
Σκέψου να το έχωνα στο ρεύμα... σκέφτηκα... "όταν μιλάω εγώ να με ακούς" αποκρίθηκε η λογική...
"Σταμάτα..." τις λέω σκεπτόμενος μηπως φταίει ο Καβάφης...
Δεν σκεφτόμουν καλύτερα το παλιό άσμα που λέει "Ατάκα και επιτόπου"... τι το ήθελα να σκεφτώ την Ιθάκη...
"Αρχηγέ δεν μου πατάς τον διακόπτη να τους κάνουμε reset" ακούω μια φωνή... κοιτάζω και βλέπω ατό...
"και τώρα εσύ με αυτό τον τρόπο κάνεις reset???" σκέφτηκα... δεν μίλησα όμως γιατί πολλά περίεργα γίνονται...
"Ας βγάλω την ψήκτρα να δούμε τι υπάρχει από κάτω" σκέφτηκα...
πάω να βγάλω την βίδα και βλέπω αυτό... Πλατιά βίδα με παξιμάδι.... πρώτη φορά χρειαζόμουν τέτοιο κατσαβίδι για να λύσω βίδα υπολογιστή... από εδώ και πέρα θα πάρω να εχω και ένα set καρυδάκια.... που ξέρεις...
λύνοντας το παξιμάδι κοίταγα... την άλλη όψη... του motherboard...
"Geia sou filos...!!! Ego Sinclair ZX Spectrum Gennimeno to 1983 Ekdosi 4S" ...ακούστηκε πάλι...
"Τώρα μετά από όλα αυτά τι θες να σου πω... οτι χάρηκα????"....αποκρίθηκα και γύρισα το motherboard από την άλλη πλευρά να δω τι κρυβόταν κάτω από την ψήκτρα...
εμένα μου φάνηκαν άγνωστοι....
Προς τα παιδιά του forum: "Δεν κοιτάτε εσείς μπας και δείτε τίποτε γνωστό???"
Η αλήθεια είναι πως η αρχική χαρά και ο ενθουσιασμός για τον "φίλο" που ήρθε από τα παλιά έχει μετατραπεί σε απογοήτευση...
έριξα μια βιαστική ματιά και στην RF αλλά και εκεί δεν κατάλαβα πολλά....
και ξαφνικά κοιτάζοντας το κύκλωμα τροφοδοσίας τι ανακαλύπτω....!!!!!!
μα και έλεγα τι μου θυμίζει το tatoo στο τσόκ.... λέτε να έχει καψούρα με την ψήκτρα???!!!!
....και πάνω που πλέον έχω απηυδήσει και είμαι έτοιμος να το παρατήσω.... έρχεται και ο εξωτερικός κόσμος του φίλου και μου λέει... "Boss εγώ έγινα τζι τζι..."
"Οκ... εσύ είσαι μια χαρά.... με τα εσώψυχα σου να δούμε τι θα κάνουμε...." αποκρίθηκα και του έκλεισα κάθε επικοινωνία...
Παίδες του Forum... Τα φώτα σας... Την Συμβουλή σας... και την βοήθεια σας....
Περιμένω με αγωνία.....
----------------------------------------
P.S
Νικόλα (nkary) κοίταξα να πάρω βοήθεια απο εδώ.... "Αλλαγη πυκνωτων (recap), μεμβρανης, av mod σε ZX Spectrum+"
αλλά τζίφος... οι εικόνες του photobucket μας πούλησαν...
Προσπάθησε να το φτιάχνεις γιατί είναι ΥΠΕΡΧΡΉΣΙΜΟ...!!!
Όπως είπα και στο προηγούμενο post μου στο "Φρέσκα Ρετρο Αποκτήματα!!" ...ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά που λέει και το τραγούδι...!!!

Και ενώ η θέληση μου έλεγε "τι περιμένεις??? χώσε τον στον ρεύμα να δούμε τι θα γίνει..." η λογική μου έλεγε "περίμενε.... μην ακούς την θέληση σου... άκου εμένα... δεν σε έχω πουλήσει μέχρι σήμερα σωστά??? εεεε... άνοιξε τον να δούμε τι γίνετε μέσα...."
Μετά από αυτό με έπεισε....
Έπιασα λοιπον το κατσαβίδι και άρχισα... και ξαφνικά μου έρχεται στο στόμα Καβάφης....
"Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, ..." Φτού φωνάζω... είμαι και προληπτικός..... εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο.... θέλω να είναι απλό και εύκολο... εκεί μου τελείωσε και η όρεξη για Καβάφη ελπίζοντας οτι όλα θα πάνε καλά.... Παίρνω λοιπόν μια βαθιά ανάσα και τον ανοίγω...

η ακριβώς επόμενη σκέψη μου ήταν..... "αρχίσαμε..." γιατί??? Εύκολη απάντηση....

και αν και πάλι δεν καταλάβατε δείτε και αυτά...

Από την άλλη η λογική μου λέει... "Εεεε ηρέμησε λογικό είναι μια μεμβράνη... τόσο χρονών είναι...."
"Μην μιλάς εσύ μας έβαλες σε μπελάδες τώρα" της λέει η θέληση μου...
Να σας πω την αλήθεια συμφώνησα μαζί της...
"Πάμε να δούμε το Motherboard" λέω εγώ ενώ το όλα τα εξωτερικά του "φίλου" πήγαιναν για μπάνιο....

Ξαφνικά κοιτάζω πάνω στην ψήκτρα και τι να δω... κάτι μυστήριο...
Σκέφτομαι.... "Η θα είναι σημάδια από εξωγήινο ή ο τύπος που γράφει τα ακαταλαβίστικα στις δημόσιες τουαλέτες χτύπησε και εδώ..."

το παίζω πως δεν πρόσεξα τίποτε για να μην δείξω οτι σκιάχτηκα και κοιτάζω ποιο κάτω...

Να και κάτι ευχάριστο... ο τύπος στο motherboard γυρνάει και μου συστήνετε...
"Geia sou filos...!!! Ego Sinclair ZX Spectrum Gennimeno to 1983 Ekdosi 4S"
"Πραγματικά χάρηκα πολύ!!!" του αποκρίνομαι... ενώ την προσοχή μου τραβούσαν δύο πυκνωτές παραδίπλα....

"Τι πάθατε εσείς κατακαημένοι..." τους ρωτάω... και τι μου απαντάνε.... "και που να δεις τις μνήμες δίπλα..."

κοιτάζω και τι να δω... μια παρέα από διάφορες μνήμες από διάφορες περιοχές άλλες σε βάσεις και άλλες όχι καθόντουσαν και κάνανε παρέα...
"Τι έγινε βρε παιδιά??? τι πάθατε???" ρωτάω....
"Αχχ παλικάρι μου... να εδώ καθόμαστε και λέμε σε αυτές τις μνήμες σε βάση το κακό που μας βρήκε..."
"και τι κακό σας βρήκε εσάς ρε παιδιά????" ξαναρωτάω...
"Κοίταξε μας προσεκτικά και θα καταλάβεις" μου αποκρίνονται...
κοιτάζω προσεκτικά και τι να δω....

το ένα τους πόδι βγαλμένο... και κολλημένο πάνω σε άλλο πόδι...
Τώρα, από μουτζαχεντίν έγινε αυτό... από τζιχαντιστές έγινε... θα σας γελάσω και δεν το θέλω....
Εγώ πάντως τρόμαξα....
"Πως γένεν αυτό" ρώτησα...
Καμία απάντηση....
"Είμαστε και εμείς εδώ..." άκουσα να φωνάζουν κάποιοι από ποιο δίπλα...
κοιτάζω και τι να δω... κάτι σφαγμένους κεραμικούς πυκνωτές....

χeστικ@ πάνω μου.....
Σκέψου να το έχωνα στο ρεύμα... σκέφτηκα... "όταν μιλάω εγώ να με ακούς" αποκρίθηκε η λογική...
"Σταμάτα..." τις λέω σκεπτόμενος μηπως φταίει ο Καβάφης...
Δεν σκεφτόμουν καλύτερα το παλιό άσμα που λέει "Ατάκα και επιτόπου"... τι το ήθελα να σκεφτώ την Ιθάκη...
"Αρχηγέ δεν μου πατάς τον διακόπτη να τους κάνουμε reset" ακούω μια φωνή... κοιτάζω και βλέπω ατό...

"και τώρα εσύ με αυτό τον τρόπο κάνεις reset???" σκέφτηκα... δεν μίλησα όμως γιατί πολλά περίεργα γίνονται...
"Ας βγάλω την ψήκτρα να δούμε τι υπάρχει από κάτω" σκέφτηκα...

πάω να βγάλω την βίδα και βλέπω αυτό... Πλατιά βίδα με παξιμάδι.... πρώτη φορά χρειαζόμουν τέτοιο κατσαβίδι για να λύσω βίδα υπολογιστή... από εδώ και πέρα θα πάρω να εχω και ένα set καρυδάκια.... που ξέρεις...
λύνοντας το παξιμάδι κοίταγα... την άλλη όψη... του motherboard...

"Geia sou filos...!!! Ego Sinclair ZX Spectrum Gennimeno to 1983 Ekdosi 4S" ...ακούστηκε πάλι...

"Τώρα μετά από όλα αυτά τι θες να σου πω... οτι χάρηκα????"....αποκρίθηκα και γύρισα το motherboard από την άλλη πλευρά να δω τι κρυβόταν κάτω από την ψήκτρα...

εμένα μου φάνηκαν άγνωστοι....
Προς τα παιδιά του forum: "Δεν κοιτάτε εσείς μπας και δείτε τίποτε γνωστό???"

Η αλήθεια είναι πως η αρχική χαρά και ο ενθουσιασμός για τον "φίλο" που ήρθε από τα παλιά έχει μετατραπεί σε απογοήτευση...
έριξα μια βιαστική ματιά και στην RF αλλά και εκεί δεν κατάλαβα πολλά....

και ξαφνικά κοιτάζοντας το κύκλωμα τροφοδοσίας τι ανακαλύπτω....!!!!!!

μα και έλεγα τι μου θυμίζει το tatoo στο τσόκ.... λέτε να έχει καψούρα με την ψήκτρα???!!!!
....και πάνω που πλέον έχω απηυδήσει και είμαι έτοιμος να το παρατήσω.... έρχεται και ο εξωτερικός κόσμος του φίλου και μου λέει... "Boss εγώ έγινα τζι τζι..."

"Οκ... εσύ είσαι μια χαρά.... με τα εσώψυχα σου να δούμε τι θα κάνουμε...." αποκρίθηκα και του έκλεισα κάθε επικοινωνία...
Παίδες του Forum... Τα φώτα σας... Την Συμβουλή σας... και την βοήθεια σας....
Περιμένω με αγωνία.....
----------------------------------------
P.S
Νικόλα (nkary) κοίταξα να πάρω βοήθεια απο εδώ.... "Αλλαγη πυκνωτων (recap), μεμβρανης, av mod σε ZX Spectrum+"
αλλά τζίφος... οι εικόνες του photobucket μας πούλησαν...
Προσπάθησε να το φτιάχνεις γιατί είναι ΥΠΕΡΧΡΉΣΙΜΟ...!!!