Η Amiga με εικόνες και βίντεο (MONO)

Always Somewhere

Retro Enthusiast
"Only Amigaaaaaaaa!"

only_amiga_reeeeee.jpg


Comdex Nov 1987 / Commodore CBM promo video

Πέρασαν 31 χρόνια απο τότε που η Commodore συμμετειχε στην Comdex (Νοέμβριος 1987 -Computer Dealers Exhibition) με το θρυλικό promo video "Only Amiga makes it possible".

Απο τότε πολλά έχουν αλλάξει για τον κόσμο των home computers καθώς η κυκλοφορία της Amiga 500 έφερε μια νέα εποχή γεμάτη φοβερα παιχνίδια, demos και απίστευτα multimedia προγράμματα. Μόλις είχε γεννηθεί μια νέα κουλτούρα και ενα μηχάνημα-φαινομενο με πάνω απο 6 εκατομμύρια πωλήσεις!

Ήταν πραγματικά για την εποχή εκείνη ένα μηχάνημα στην κόψη της τελευταίας τεχνολογίας και για όλους εμάς τους (τότε) πιτσιρικάδες... ένα ηλεκτρονικό όνειρο η αγορά μιας Amiga 500!!!

Ελάτε να τιμήσουμε μαζί τις όμορφες εκείνες στιγμές/αναμνήσεις που μας χάρισε αυτό το μηχάνημα αναρτώντας εικόνες και βίντεο (μόνο) με αυτά που αρχικά μας στιγμάτισαν να αγοράσουμε την "φιλενάδα" και που τωρα...στοιχειώνουν την νοσταλγία μας!

Τι ήταν λοιπόν για σένα η Amiga (με εικόνες & βίντεο μόνο) και τι σε έκανε να την ερωτευτεις με..."την πρώτη ματιά" ;

Για μένα ήταν...

Deluxe Paint
deluxep.gif


Midnight Resistance


Ο επόμενος παρακαλώ... :)
 
Last edited:

kostakis

Retro Enthusiast
Παιδιά δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ, ακόμη και σήμερα όταν ακούω τη μουσική του Shadow of the beast, μου έρχεται να κλάψω!!! Τρομερή νοσταλγία.

Shadow-of-the-Beast.png
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Amiga για μένα ήταν:


Η μουσική κατέχει επίσης περίοπτη θέση μέσα στις memory banks μου. Ξέρεις τι άλλο ήταν Amiga; Ήταν εκείνο το άρθρο της παρουσίας της 1000άρας στο PIXEL , με αναφορά στο Defender of the Crown που ανέφερε τα εξής: "Ναι, παίζουμε και στην Amiga" και λίγο παρακάτω "Βλέπουμε τον τίτλο του παιχνιδιού, όπως μας παρουσιάζεται στην οθόνη με χρυσά γράμματα. Ναι! Μιλάμε για πραγματικές αποχρώσεις του χρυσού!"...ή κάπως έτσι τέλος πάντων :)

 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Γιώργο επειδή δεν σκαμπαζω, έχει σχέση με το λειτουργικό στην Amiga ;
Εννοείς το παραπάνω video; Είναι μια παράφραση (ελεύθερη διασκευή) της διαφημιστικής στρατηγικής της Amiga, όταν αυτή εμφανίστηκε στο κοινό της...
"Μόνο η Amiga κάνει τα πάντα δυνατά!"

Τώρα ο μυστηριώδης πρωταγωνιστής του video, δεν ξέρω πως την είχε δει και μάλλον ήθελε κι αυτός να έχει τα δικά του δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας :)
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Πάντως τώρα που περνάω ένα χέρι τα videos, στέκομαι με στεναχώρια σε αυτό:

Αν θυμάμαι καλά, το είχα δει παλιά σε ένα cd του Cloanto...
 

ChrisTOS

Retro Enthusiast
Ο τύπος είναι ο γνωστός doommaster (η retrogeek). Look it up υπ' ευθύνης σας. Δεν μπορώ να θεωρηθω υπεύθυνος για τις ώρες που θα χάσετε αλλά και για την άποψη που θα σχηματίσετε για την αμιγκα και την κοινότητα της.
 

toples50

Retro Starter
Καλώς ή κακώς ισχύει το only Amiga makes it possible.
Πολύ μπροστά από οτιδήποτε κυκλοφορούσε το 1985 που παρουσιάστηκε κρίμα που η Commodore δεν μπορούσε να διαχειριστή την πλατφόρμα κατάλληλα.
 
Top