What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Η Antonia των Atari...

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,234


Πηγή: http://atariage.com/forums/topic/249405-new-4mb-ram-expansion/


Να σας συστήσω την Antonia; Δεν πρόκειται φυσικά για πρόσωπο αλλά για μια κάρτα. Η κάρτα εμπνεύσθηκε από τον δημιουργό της, τον κύριο Jacek (aka Simius@AtariAge) από την Πολωνία και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της χαριτωμένης εγγονούλας του.Τι προσφέρει;

1. W65C816 CPU (χρονισμένο σε standard 1.77/1.79 MHz clock)

2. 4MB RAM που μπορούμε να ορίσουμε ποικιλοτρόπως.

3. 512kB Flash ROM στην διάθεση μας για 8 sets συνδυασμού OS+BASIC

4. 7-bit non-volatile configuration register

5. Δεν χρειάζεται κολλήσεις - κολλητήρι και ειδικές ικανότητες από τον χρήστη. Προσοχή: Μόνο στην περίπτωση που έχουμε έκδοση μητρικής όπου τα απαραίτητα chips, που θα χρειαστεί να αφαιρεθούν, βρίσκονται σε βάσεις.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φιλόξενο σπίτι σε κάποιον 8bit Atari και ειδικότερα σε αυτά τα μοντέλα: 600XL,800XL,800XE,1200XL,65XE (με κάποιες παρεμβάσεις),65XE σε 130XE board και 130XE.

Αν ο υπολογιστής σας είναι ο 600XL, τότε να θεωρείτε τους εαυτούς σας τυχερούληδες γιατί δεν θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε πρώτα την εσωτερική του RAM σε 64KB. Μπορείτε μάλιστα να την αφαιρέσετε τελείως. Η Antonia θα σας καλύψει και αυτό είναι ακόμη ένα βασικό της πλεονέκτημα ευκολίας εγκατάστασης έναντι του βασικού της ανταγωνιστή, που ακούει στο όνομα Ultimate 1MB (επίσης από Πολωνία). Επίσης και η τιμή της είναι ελαφρώς πιο ελκυστική σε σχέση κόστους / απόδοσης, αφού έρχεται κομπλέ στην πόρτα σας με 265,00 PLN.Πρόκειται για μια πολύ δυνατή, εσωτερική επέκταση, ίσως ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που μπορείτε να χαρίσετε στο 8bit-o Atari σας. Τα 4MB RAM μπορούν να ορισθούν ποικιλοτρόπως καλύπτοντας τις όποιες επιθυμίες και ανάγκες σας, τρέχοντας μια ειδική εφαρμογή ευθύς αμέσως μετά το άναμμα του υπολογιστή και την επιτυχή της εγκατάσταση. RAMbo, CompyShop, Separate ANTIC access, Axlon, linear…όλα είναι εδώ.Αυτό βέβαια θα χρειαστεί να το κάνετε μόνο μια φορά (ή κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας) αφού τα πάντα αποθηκεύονται στην flash που διαθέτει.

Για να υποδεχτούμε την Antonia πρέπει πρώτα να ξεφορτωθούμε την γριά Sally! :emoji_relieved::emoji_right_facing_fist:


Adios λοιπόν στην 6502C cpu, με την θέση της να παίρνει η «τσαπερδόνα» και νεότερη 8bit/16bit W65C816* cpu, που όμως είναι 100% συμβατή με την πρώτη.

*SuperCPU για Commodore 64/128 ή μάλλον καλύτερα…Super Nintendo κανείς; :sneaky:


- Καλά ρε φίλε, θα μας τρελάνεις; Πως είναι δυνατή η παράλληλη συμβατότητα ενός 8bit με έναν 16bit επεξεργαστή, και όλα αυτά μάλιστα με πλούσιο και μοναδικό άρωμα από 8bit «cuisine»;

- Είναι, για τον απλούστατο λόγο ότι o W65C816 ξεκινά αυτόματα (ή απευθείας μετά από RESET) σε emulation mode, δηλαδή σε 8bit λειτουργία.

Μην ακούτε emulation mode και το μυαλό σας πάει σε ότι γνωρίζουμε και ισχύει π.χ. στις FPGAs ή ακόμη χειρότερα σε εξομοιωτές τύπου MAME και τα συναφή.
Πρόκειται για έναν 8bit/16bit επεξεργαστή, απευθείας απόγονο του original 6502, με κάποιες βελτιώσεις, δημιούργημα του Bill Mensch (στέλεχος της μικρής σχεδιαστικής ομάδας MOS που μας έδωσαν τον 6502). Η συχνότητα ρολογιού στην Antonia παραμένει αμετάβλητη, οπότε μην περιμένετε κανένα μέγα κέρδος στην ταχύτητα εκτέλεσης προγραμμάτων παρόμοιο με τους επιταχυντές που έχουμε συνηθίσει σε άλλα συστήματα. Τούτο δεν μειώνει βέβαια την υπεροχή της επέκτασης, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε εφαρμογές και προγράμματα για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή όπως για παράδειγμα το 65C816 XL/XE OS revision
Download Link εδώ: http://drac030.krap.pl/en-pliki.php


Αλήθεια, πέρα της extra ram (και των διάφορων ρυθμίσεων που σας επιτρέπει να την διαμορφώσετε), σας ανέφερα ότι με την Antonia μας προσφέρονται επιπλέον και 8 slots που μπορεί το κάθε ένα να φιλοξενήσει διαφορετική έκδοση OS+BASIC; …και ότι μπορούμε να ορίσουμε κάθε slot ξεχωριστά ως default εκκίνηση, μετά το άναμμα του μηχανήματος;Υπάρχει βέβαια ένα μικρό ποσοστό ασυμβατότητας σε ορισμένες εφαρμογές, να τα λέμε και αυτά, που όμως δεν θα σταθεί εμπόδιο στον μέσο χρήστη όπως η αφεντιά μου και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω να καταλογιστεί ως αποτρεπτικός παράγοντα στην αγορά της. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια ενδεικτική λίστα συμβατότητας:

http://drac030.krap.pl/en-kompatybilnosc.php


Από το 2016 που έχει δώσει τα πρώτα σημάδια ζωής της, η συγκεκριμένη επέκταση έχει αναβαθμίσει το firmware της και έχει πλέον ωριμάσει και δοκιμαστεί αρκετά. Ακόμη και κάποια προβλήματα με καινούργιο hardware (βλ. SIDE/SIDE2) έχουν αποσοβηθεί και όλα φαίνονται να συνεργάζονται ομαλά. Τουλάχιστον παρέα με την δική μου SIO2SD όλα πάνε πρίμα.


Τοποθέτηση σε Atari 800XLΟ δικός μου Atari, δυστυχώς δεν είχε κανένα chip τοποθετημένο σε βάση. Κανένα πρόβλημα και μικρό το κακό! :emoji_kissing_heart: Το είδα ως μια ακόμη άσκηση των δεξιοτήτων μου αποκόλλησης με όπλο μου τον θερμό αέρα! Κάπου εδώ λοιπόν αρχίζει ένας τιτάνιος αγώνας με στόχο το ξήλωμα των πάντων και την προσθήκη βάσεων κάτω από τα chips που τελικά θα κρατήσω στην μητρική...

Yeah!
:emoji_scream:

Στο χειρουργείο...:emoji_clap::emoji_mask:


https://i.postimg.cc/jjksJJPC/DSCN0169.jpg https://i.postimg.cc/wvCgw8Wp/DSCN0170.jpg

Τελικά...
...
Μετά από όλες αυτές τις -ελαφρώς- gore σκηνές, ας επιστρέψω στο θέμα μας!
Για την τοποθέτηση της, όπως ανέφερα νωρίτερα, πρέπει να αφαιρεθεί η γιαγιούλα Sally (CO14806 U8 - 6502C) καθώς και η MMU (CO6268 U3). Αυτά είναι τα δύο βασικά chips που μπορούμε πλέον να βάλουμε στην άκρη και να τα αποθηκεύσουμε ως spares.

- Μόνο αυτά;
- Όχι! :sneaky:

Μαζί μπορούν να κάνουν παρέα η CO24947A U4 (BASIC), η 16K CO61598B U5 (OS), οι 8X8K U9-U16 4264 rams και οι δυο LS158N U26/U27 multiplexers . Μπορούμε βέβαια να τα αφήσουμε αλλά εγώ προτίμησα να αφαιρεθούν για λόγους κατανάλωσης ρεύματος και θερμικού αποτελέσματος. Επίσης αποχαιρέτησα και την μεγάλη μεταλλική ψήκτρα και αποφάσισα να "σηκώσω" Antic και Pokey σε όμορφες βάσεις αφού και σε αυτά τα "οικόπεδα" μπορούμε αργότερα να επέμβουμε με πονηρούς και θαυμαστούς τρόπους! :)

Ω, ναι! Η Atari έχει παράδοση στις όμορφες ψήκτρες!Αφού ξεφορτώθηκα την τεράστια εσωτερική ψήκτρα, είπα να κρατήσω τα υπόλοιπα από γκιουβέτσι...Κράτησα το μεταλλικό έλασμα για να μην χαλάσω το εξωτερικό look
:emoji_bikini::emoji_blush:

Τα περισσεύματα!
:emoji_point_down::emoji_sunglasses:*Για τους κατέχοντες MyIDE θα πρέπει να γίνει ακόμη μια σύνδεση
http://atariage.com/forums/topic/249405-new-4mb-ram-expansion/page-14#entry3651094

Όταν με το καλό τελειώσουμε με το ράβε ξήλωνε, είμαστε πλέον έτοιμοι να κουμπώσουμε την Antonia στην ολοκαίνουργια και γυαλιστερή της 40pin βάση και να ανάψουμε το μηχάνημα.

Go…go…go! :rofl:


Τελική Επιθεώρηση


Δοκιμή με ανοικτό καπάκι κι εμένα σε πλήρη ετοιμότητα


Κλείνουμε το καπάκι, πάντα επάνω σε μαλακή πετσέτα για να μην τραυματίσουμε πλήκτρα ή πλαστικά του πολύτιμου και αγαπημένου μας υπολογιστή.


Όλα πήγαν καλά!:thumbup:


Στη συνέχεια θα δοκιμάσω την συμβατότητα της με όλα τα γνωστά καλούδια που πάντα ήθελα να τρέξω, αλλά ποτέ δεν είχα την απαραίτητη ισχύ "κάτω από την μηχανή" ώστε να το πράξω...

(Συνεχίζεται...)
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,234
E, ναι λοιπόν! Όλα πήγαν ΑΨΟΓΑ, όπως εξάλλου ήταν και αναμενόμενο!

Κάνετε κέφι για λίγες φωτογραφίες; :) Πάμε...

Bad Apple (1MB Rambo version)Boogie Nights by Lamers

Εδώ έχουμε άμεση αναγνώριση του "κρυφού" μας οπλοστασίου!


Τα ίδια και στο Cuberpunk που δυστυχώς όμως αρνείται να τρέξει λόγω επεξεργαστή. Είναι και το μοναδικό από ότι δοκίμασα που συνάντησα πρόβλημα στο να τρέξει...:(Το κτηνώδες σε απαιτήσεις Flimbo's Quest (512KB η Party version)

Yoomp ver. 1.0Exploding Fist portThe Shrine (Demo) by laresistanceΣτο C-Drug είχα θέμα με τον ήχο :(...Έτρεξε αλλά ο ήχος παρουσίαζε διακοπές, σοβαρές αλλοιώσεις ή τεράστιες παύσεις

Το NUMEN by taQuart ήταν χάρμα οφθαλμών :)...και η Mona μας κλείνει το μάτι πονηρά!Εσείς μπορείτε να δείτε το χαμόγελο της; ;)
 

antnik

Retro Addict
Comrade
Joined
Sep 30, 2014
Messages
599
Φοβερό άθρο. Τελικά η σειρα XL -XE έχουν πολύ "ψωμί" :eek:. Πολυ ωραία πράγματα :geek::geek: Πάλι σε περιπέτειες μας έβαλες γλυκέ μας δρακουλίνο :sneaky::geek::geek::thumbup::thumbup:
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,234
Ε, τώρα πάρε ένα τσεκούρι και δώσε μου μια στο κεφάλι...
:lol::lol::lol: ...γιατί βρε Jim?

Φοβερό άθρο. Τελικά η σειρα XL -XE έχουν πολύ "ψωμί" :eek:. Πολυ ωραία πράγματα :geek::geek: Πάλι σε περιπέτειες μας έβαλες γλυκέ μας δρακουλίνο :sneaky::geek::geek::thumbup::thumbup:
Ευχαριστώ πολύ! Χρόνια σου Πολλά για χθες και από εδώ μέσα :)
Έτσι ακριβώς Αντώνη, και σε αυτά τα μηχανάκια ανακαλύπτω πολλά καινούργια και θαυμαστά...μην τα ρωτάς, θα κλείσουμε τα σπίτια μας με αυτά τα retro :D:cool:
 

clemenza

Retro Addict
Comrade
Joined
Feb 22, 2013
Messages
978
Μπράβο Γιώργο! Καταπληκτική δουλειά και ιδιαίτερα ενδιαφέρον hardware. Δυστυχώς αυτές οι "μικρές Αμίγκες" (η σειρά 8bit της Atari) δεν είχε ποτέ μεγάλη πέραση στη χώρα μας και δεν μπορέσαμε να τη χαρούμε από κοντά. Αλλά πάντα με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι back in the day όταν έβλεπα screenshots από παιχνίδια από Atari ποτέ δεν μπορούσα να ξεχωρίσω με βεβαιότητα εάν έβλεπα Atari 8bit ή Commodore 64! o_O

Και πάλι μπράβο και για τη δουλειά που έριξες για να επεκτείνεις τον Atari σου αλλά και για να παρουσιάσεις όλο το θέμα σε μας! :thumbup:
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,209
[emoji38][emoji38][emoji38] ...γιατί βρε Jim?

Γιατί πριν από λίγες ημέρες έχασα έναν 800xl που ήταν προς πώληση από παλαιότερο γνωστό μέλος της Atari κοινότητας, προσεγμένο μηχάνημα, που μου υπέδειξε ο Αντώνης (γνώριζε για την επιθυμία μου να βρω ένα)...
Δυστυχώς ήμουν εκτός Αθηνών εκείνες τις ημέρες, το ανέβαλα μέχρι να επιστρέψω αλλά τότε πια ήταν αργά!
Άστα... Είμαι να σκάσω... Βλέπω και αυτά που βάζεις...
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,234
@clemenza
Πάνο σε ευχαριστώ πολύ! Μου άρεσε πάρα πολύ ο όρος "μικρές Amiga" και βλέποντας τον χρωματικό πλούτο και τις απεικονιστικές δυνατότητες των μικρών (κάθε άλλο) Atari δεν έχω παρά να συμφωνήσω :)

@dimfil
Ouch! Ναι, αυτό πονάει αλλά από την άλλη δεν πειράζει...Κάθε εμπόδιο για καλό. Είμαι σίγουρος ότι και πάλι, κάτι καλό θα ξαναπαρουσιαστεί στον δρόμο σου...κι εγώ έψαχνα για αρκετά χρόνια τον συγκεκριμένο Atari και τελικά τον βρήκα από τον nkary σε άριστη κατάσταση. Οι άτιμοι έχουν εκτοξευτεί σε αξία τώρα τελευταία, αλλά τι να πεις; Ούτε βίδα πλέον δεν μπορεί να βρει κανείς στα γνωστά διεθνή στέκια, σε λογικές τιμές...
 

Always Somewhere

Retro Mentor
Comrade
Joined
Jul 8, 2017
Messages
1,144
Πω Πω!!! τι θεματαρα είναι αυτή!!!

Όπως είπε και ο Πάνος (@clemenza ), Πολλά μπράβο για την καταπληκτική δουλειά που έκανες και σε ευχαριστούμε για αυτή την πραγματικά φοβερή παρουσίαση που έφτιαξες! :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
 

sly*m

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 30, 2018
Messages
591
Τρομερό board Κόμη! Ο Jacek έχει κάνει καταπληκτική δουλειά! Δυστυχώς έχω το παλιό 800 και δεν δουλεύει στην σαρκοφάγο... Μακάρι να έβρισκα και γω ένα 800XL!
 

Scorpio_Gr

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Jul 31, 2017
Messages
354
Τεράστιο "MEGAPOST"!!!!!!!!!!!
Πολλά Μπράβο Γιώργαρε!!!!
Τα συγχαρητήρια ίσως είναι λίγο....
by the way.. θα συμφωνήσω με τον συνονόματο.... "Ε, τώρα πάρε ένα τσεκούρι και δώσε μου μια στο κεφάλι..."
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,234
Πω Πω!!! τι θεματαρα είναι αυτή!!!

Όπως είπε και ο Πάνος (@clemenza ), Πολλά μπράβο για την καταπληκτική δουλειά που έκανες και σε ευχαριστούμε για αυτή την πραγματικά φοβερή παρουσίαση που έφτιαξες! :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Ευχαριστώ Βαγγέλη! :)
Μόλις ανακάλυψες τώρα έναν από τους λόγους που είχα χαθεί! LOL! Busy little bee...that I am... :lol:

Τρομερό board Κόμη! Ο Jacek έχει κάνει καταπληκτική δουλειά! Δυστυχώς έχω το παλιό 800 και δεν δουλεύει στην σαρκοφάγο... Μακάρι να έβρισκα και γω ένα 800XL!
Πραγματικά Μάνο! Ο Jacek είναι και καλός μάστορας και πολύ φιλικός άνθρωπος. Με το "Καλημέρα" το πρώτο που έκανε είναι να μου εκφράσει τα φιλο Ελληνικά του αισθήματα.
Εγώ πάλι αγνοούσα παντελώς την ύπαρξη της Antonia. Είχα μείνει στο παλιό καλό Ultimate μέχρι που ένα τυχαίο post μου άνοιξε τα μάτια...Πόσες φορές διάβασα και ξαναδιάβασα όλο το σχετικό thread στο AtariAge δεν λέγεται. Εκείνα που δεν καταλαβαίνω καλά ακόμη (και δεν έχω κάτσει να μελετήσω όπως θα ήθελα) είναι τα διάφορα OS που έχουν κυκλοφορήσει και συνεχίζουν να αναβαθμίζονται τακτικά. Βρίσκω ολοένα και περισσότερο ότι η Atari scene είναι πολύ ενεργή σε αυτό το θέμα. Ξαφνικά έχουν ανοίξει πολλοί ορίζοντες μπροστά μου και ξεφυλλίζοντας τα διάφορα sites ανακαλύπτω ολοένα και καινούργια πράγματα.
Ένα είναι όμως το συμπέρασμα που έχω καταλήξει : Αυτά τα μηχανήματα (Atari 8bit) ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους. Τέτοιες κρυφές δυνατότητες, καλά φυλαγμένες για τόσες δεκαετίες, που συνεχώς αποκαλύπτονται, μου είναι απλά αδιανόητες. Κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνουμε κάποιο θέμα με όλα τα "μυστικά" για όλους εμάς τους νεοφώτιστους, τους εκτός Atari scene...Δυνατότητες επέκτασης - Πρωτόκολλα επικοινωνίας...κι ένα σωρό άλλα που δηλώνω τελείως αδής να εκφράσω προς το παρόν γνώμη. Απλά συλλέγω πληροφορίες...

Τεράστιο "MEGAPOST"!!!!!!!!!!!
Πολλά Μπράβο Γιώργαρε!!!!
Τα συγχαρητήρια ίσως είναι λίγο....
by the way.. θα συμφωνήσω με τον συνονόματο.... "Ε, τώρα πάρε ένα τσεκούρι και δώσε μου μια στο κεφάλι..."
Να είσαι καλά Jim! :love: Εσένα πάλι γιατί βρε να σε τσεκουρώσουμε; :eek::lol:
 

Scorpio_Gr

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Jul 31, 2017
Messages
354
Να είσαι καλά Jim! :love: Εσένα πάλι γιατί βρε να σε τσεκουρώσουμε; :eek::lol:

αφού μας πήρες τα σπλάχνα...... εεεε πάρτο και αυτό...!!!!!;)
...όπως και να έχει πολλά RESPECT!!!!!!!:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,807
Ω ρε φίλε...καταπληκτική δουλειά! :thumbup:
Έβγαλες και όλα αυτά τα chips...χαράς το κουράγιο σου! :eek:
Ωραίο πράγμα ο αέρας ε; Γυαλίζει η πλακέτα σαν καινούρια! Ούτε μαυρίλες ούτε καψίματα!

Τώρα, την Αντωνια ομολογώ ότι δεν την είχα συναντήσει.
Πρέπει να είναι καινούριο μαραφέτι.
Δε θα πω ψέματα, είμαι αρκετά μπερδεμένος με όλα αυτά τα memory configurations, OS και πρωτόκολλα.
Τα πράγματα φαίνονται μάλιστα, περισσότερο χαοτικά σε κάποιον που απέχει για κάποιο χρονικό διάστημα και διαλέγει να ξανασχοληθεί...

Έχω κάποια μηχανήματα που φέρουν ποικίλες επεκτάσεις αγορασμένα το 2011, σε τιμές που σήμερα ακούγονται ανέκδοτο, και με πιάνει σύγκρυο...αφού για να τα χρησιμοποιήσω στο 100%, πρέπει να τα ανοίξω, να αναγνωρίσω ένα - ένα όλο αυτό το hardware, να ψάξω προγράμματα, να δω αν δουλεύουν τα πάντα, τι κάνει το κάθε τι....

Δυστυχώς και η τεκμηρίωση για όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι και στα καλύτερα της, και απο εκεί και πέρα, η επικοινωνία και η βοήθεια από την κοινότητα μου μοιάζει μονόδρομος.

Χαίρομαι και εγώ με τη χαρά σου, και ρούφηξα όλες τις πληροφορίες που έδωσες μαζί με τον καφέ μου!
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,234
Ω ρε φίλε...καταπληκτική δουλειά! :thumbup:
...
Δυστυχώς και η τεκμηρίωση για όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι και στα καλύτερα της, και απο εκεί και πέρα, η επικοινωνία και η βοήθεια από την κοινότητα μου μοιάζει μονόδρομος.

Χαίρομαι και εγώ με τη χαρά σου, και ρούφηξα όλες τις πληροφορίες που έδωσες μαζί με τον καφέ μου!
Ευχαριστώ Jimmy! Για όλα όσα αναφέρεις, έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους αυτών των μακροσκελών (και κουραστικών) posts που κάνω, όταν ανακαλύπτω κάτι ή έχω κάτι στα χέρια μου και πειραματίζομαι μαζί του...Να προσπαθήσω να συγκεντρώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ για να τα έχω όλα σε ένα, αρχειοθετημένα έτσι ώστε αν χρειαστεί να ανατρέξω ξανά στο μέλλον για κάτι που θα ξεχάσω, να γνωρίζω τουλάχιστον που θα το βρω...τι νομίζεις; Σιγά σιγά και η μνήμη μου πολλές φορές με προδίδει...Ου γαρ έρχεται μόνο...και τα γραπτά τουλάχιστον μένουν! LOL! :D
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,209
Μακροσκελή, ναι...Κουραστικά, όχι!
Κουράζεται να διαβάσει μόνο όποιος δεν ενδιαφέρεται για το θέμα. Και όποιος μπήκε στον κόπο να το διαβάσει εκτιμώ ότι το έκανε με μεγάλο ενδιαφέρον και όχι επειδή δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει!

Η πληροφορία αυτή και η γνώση που προϋποθέτει, πρέπει κάπου να μένει για αναφορά. Σε ευχαριστούμε που κάνεις αυτό ακριβώς...
 

Pluto63

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 14, 2014
Messages
768
Γιώργο ζητα ποσοστά μετά την παρουσίαση σου το πήρα και εγώ για τον 600 μου έτσι δεν θα κάνω και upgrade σε 128k που είχα στο μυαλό.
 

Pluto63

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 14, 2014
Messages
768
Τρομερό board Κόμη! Ο Jacek έχει κάνει καταπληκτική δουλειά! Δυστυχώς έχω το παλιό 800 και δεν δουλεύει στην σαρκοφάγο... Μακάρι να έβρισκα και γω ένα 800XL!

Θα φερω fixed τον 800xl στη λέσχη Μανο, οποτε θα τον παιδεύεις εκεί.

Ps. Μόλις αρχισω να περπατάω ξανά.. Χα Χα
 
Top