What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Καλές στιγμές !!!

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
Με τον φίλο μου Bülent Özgür, μέλος του http://www.commodore.gen.tr/forum/ της Τουρκίας, ξεκινήσαμε εδώ και κάμποσο καιρό, μια πολύ τακτική επικοινωνία.
Φέτος, μου το φύλαγε για έκπληξη...Οικογενειακό ταξίδι στον Πολύγυρο και (όπως πολύ εύστοχα το αναφέρει και ο τίτλος του thread, μπράβο για άλλη μια φορά στον Αντώνη, aka@antnik) "Καλές στιγμές!" ...Ωραίες στιγμές! Στιγμές πραγματικής φιλίας και συναδέλφωσης, θα πρόσθετα.

Μου ήρθε και φορτωμένος με δώρα, ως μάγος εξ Ανατολής.
Περάσαμε κάνα δυο μέρες μαζί, είπαμε χίλια μύρια και δώσαμε ραντεβού για Κωνσταντινούπολη και ίσως και για ένα κοινό demo (Είναι και μαθητευόμενος music composer)

Ακολουθεί λίγο photo session, από τις δυο μέρες που είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε για λίγες ώρες...Οικογενειακές ιστορίες...@DAT-Alex just joined the party! :thumbup:Δοκιμάζοντας και μετρώντας διόδους...Παλεύοντας με τα άθλια Windows που σε κάθε update ξεχνούν τους drivers. Vecfever σου 'ρχομαι!...Το retro logo στο κύπελο του καφέ, τι σας λέει; ;)Περί Falcon ο λόγος...


Οφείλω κάπου εδώ να κάνω ξεχωριστή μνεία και στο εξαιρετικό post (τι πόστ! ποστάρα!) που μόλις ανάρτησε ο Πάνος και που συνιστώ να διαβάσετε εδώ

...Σε ευχαριστούμε, Deniz. Σε ευχαριστούμε και, μην ανησυχείς, γνωρίζουμε ότι πέρα από τα συμφέροντα των λίγων που βολεύονται με εχθρότητες και αντιπαλότητες, εμείς οι πολλοί μοιάζουμε σε πολύ περισσότερα απ' όσα θέλουν κάποιοι να παραδεχτούν. Κι ας είμαστε από διαφορετική χώρα ή διαφορετική φυλή. Commodoreάς είσαι κι εσύ, Commodoreάς κι εγώ, νιώθουμε ο ένας τον άλλο!...

Ρε, Πάνο! Με συγκινείς φίλε, να το ξέρεις! Μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω...μάλλιασε...:)
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
Ακόμη μια συγκινητική στιγμή που βίωσα από τον κολλητό μου πλέον Alex (Dr.J) στο 8bit computers the israeli group

https://www.facebook.com/groups/789865054480100/permalink/1319602798172987/
בשמי ובשם כולם משתתפים בצער האסון הנוראי ביוון , תנחומיי לג'ורג' חבר יקר מיוון שמעלה סרטונים וחבר בקבוצה שלנו.

George Anastasiadis: on behalf of 8-Bit Israel , we are sorry for the bad news from your country. hope the fire gonna stop and no more!! casualties . Stay Strong ! big hug from all of us


Παρόλα τα προσωπικά του, ο Alex είχε (και συνεχίζει) πολύ συχνή επικοινωνία από την πρώτη κιόλας στιγμή, εκφράζοντας την αγωνία και την αμέριστη συμπαράσταση για το θέμα που φιλοξένησαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων παγκοσμίως...Δεν ήταν ο μόνος.

Τούρκοι, Ισραηλινοί, Ιταλοί και Πολωνοί φίλοι μου, ήταν εκείνοι που επικοινωνούν ακόμη και σήμερα εκφράζοντας το ενδιαφέρον και την λύπη τους για όσα διαδραματίζονται εδώ, σήμερα.
 

DAT-Alex

Retro Addict
Comrade
Joined
Jan 25, 2013
Messages
657
Έχω να πώ με τη σειρά μου ότι η πρόσκληση του Γιώργου να συναντηθούμε οι τρείς μας (εγώ ,ο Geo και ο Bulent) στο 'κρησφύγετο' μάλιστα του ΄κόμη' ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και πέρασα ένα όμορφο απόγευμα. Έφτασα έπειτα από μια ώρα περίπου και Ο Bulent ήταν ήδη στο lab του Geo και επεξεργάζονταν και οι δύο τον... FALCON 030 (!). Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τις δυνατότητες σύνδεσης -για αρχή- του atari μέσω midi για την δημιουργία μουσικής. Έπειτα η συζήτηση στράφηκε προς την ρετροσκηνή γενικότερα και ιδιαίτερα της γείτονος χώρας.
Ο Bulent έχω να πώ ότι ήταν ένας ήρεμος τύπος (οικογενειάρχης) με πάθος για τα ρετρό και πολύ όρεξη για να γνωρίσει τα ρετρο-μηχανάκια τα πρότζεκτ που είχαμε ανοικτά και γενικά οι συζητήσεις μας αφορούσαν διάφορα θέματα και σκέψεις γύρω απο αυτά.
Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και θα μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω 'αυτούσια' την φράση του Πάνου πιο πάνω:
"... Κι ας είμαστε από διαφορετική χώρα ή διαφορετική φυλή. Commodoreάς είσαι κι εσύ, Commodoreάς κι εγώ, νιώθουμε ο ένας τον άλλο!..."
η οποία με καλύπτει αυτή την στιγμή όσο τίποτα άλλο! :)

Υ.Γ: @turrican ομολογώ ότι πρώτη φορά έβλεπα απο κοντά FALCON 030 και έχω να πω ένα πράγμα : RESPECT και εντυπωσιάστηκα με το μηχανάκι την διασυνδεσιμότητά του ,τα γραφικά και τον ήχο του!
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
@DAT-Alex ...και ξανά ευχαριστώ για την παρέμβαση σου με τους drivers!....Γανιάσαμε με τα αναθεματισμένα τα Windows...γανιάσαμε! :D
 

Always Somewhere

Retro Mentor
Comrade
Joined
Jul 8, 2017
Messages
1,472
Μπράβο παιδιά!!! :thumbup:
Πραγματικά πολύ όμορφες στιγμές γεμάτες ζεστασιά, φιλικότητα και μπόλικη ρετρό διάθεση!!! Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω τέτοιες ρετρό-καταστάσεις και μάλιστα όταν επεκτείνονται και εκτός συνόρων!!! RESPECT σε όλους σας και στον φίλο μας Bülent Özgür απο την γειτονική μας Τουρκία!!!
 
Last edited:

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
Αυτά είναι! Από ανέμους δεν ξέρω αλλά περί υδάτων βλέπω το τραπέζι πίτα στο μπουκαλάκι! :D

...Στην ΥΓΕΙΑ σας ρε λεβέντες! PoWeR :emoji_muscle:
 

DAT-Alex

Retro Addict
Comrade
Joined
Jan 25, 2013
Messages
657
Γειά σου ρε Αντώνη!
Όμορφα!!... να μην είμαστε κοντά ... να πιούμε ένα ρετρο-τεχνικό ελληνικό καφέ όλοι μαζί! :thumbup:
 

chriskgnr

Retro Guru
Comrade
Joined
Oct 2, 2012
Messages
2,067
Κι εγώ χάρηκα που τα είπαμε, ειδικα με τον Δημήτρη που είχαμε πολύ καιρό να τα πούμε από κοντά. Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι και ο Αντώνης και ο Δημήτρης έχουν ανέβει multiple levels στα τεχνικά θέματα των ρετρό υπολογιστών! :thumbup: Εις το επανιδείν! :)
 
Top