Loom1978 said:
Φίλε Turiccan, εσύ απ' ότι κατάλαβα ασχολείσαι με το retro computing γενικά διότι το βλέπεις από τη σκοπιά του προγραμματιστή/developer.
Όχι μόνο του προγραμματιστή αλλά και του fan! Τότε ήμασταν όλοι στα κάγκελα περί του ποιος έχει τον καλύτερο computer, την καλύτερη version παιχνιδιού κτλ. Πεθαίνω απο την χαρά μου όταν βλέπω παιχνίδια του Atari να φτάνουν πολύ κοντά σε μια Amiga ή σε κάποιους τομείς ακόμα και να την ξεπερνάνε! Αυτή τη συγκίνηση δεν μπορεί να μου τη δώσει ούτε μουντιάλ!
Loom1978 said:
turrican said:
Παίζετε σήμερα μόνο τα παιχνίδια που είχατε παίξει κάποτε; Αυτό μπορεί να είναι και νοσταλγία!
Αν όμως παίζετε και games που δεν ξέρατε καν ότι υπάρχουν τότε αυτό δεν λέγεται νοσταλγία.
Δεν είναι ανάγκη να έχεις παίξει όλα τα παιχνίδια. Άλλωστε εγώ μεγάλωσα με Atari 2600. Θα μπορούσες να πεις ότι έχω ζήσει σχεδόν όλη την εξελικτική πορεία των video games. Οπότε το αν είχα παίξει ή όχι κάποιο παιχνίδι, αν είχα διαβάσει κάτι για αυτό στον ειδικό τύπο ή μου ήταν παντελώς άγνωστο (πράγμα σπάνιο), δεν με ενδιαφέρει. Αρκεί που φτιάχθηκε εκείνη την εποχή. Αυτά κατά την ταπεινή μου γνώμη αγγίζουν άτομα που γεννήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και μετά....ίσως και μετά το millenium.
Αυτά.
Ωχ, είναι προχωρημένη η ώρα και δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα 100% αυτό που γράφεις!
Αλλά αν κατάλαβα καλά, μου λες : "Δεν είναι ανάγκη να έχεις παίξει όλα τα παιχνίδια, αρκεί που φτιάχτηκαν εκείνη την εποχή"!
Κατά την ταπεινή μου γνώμη,
αν η αγάπη σου προκαλείται από κάποιο "ακαδημαϊκό" ενδιαφέρον ως προς κάποιο ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό που είχαν όλα τα games της συγκεκριμένης εποχής, τότε θα το καταλάβαινα. Αυτό θα μου εξηγούσε γιατί σου αρέσουν ακόμα και παιχνίδια της ίδιας εποχής από τα οποία δεν είχες βιωματική εμπειρία αφού δεν τα είχες δει. Αυτό όμως δε θα το έλεγα νοσταλγία.
Για να μην παρεξηγηθώ όμως θα επαναλάβω η νοσταλγία ως επιμέρους στοιχείο σίγουρα υπάρχει, ίσως είναι η αίσθηση ενός ντεζαβου μιας άλλης εποχής! Απλά για εμένα δεν είναι το κύριο!