What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Ο Nemo με βάζει σε έξοδα.. GOTEK floppy emulator

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Πάντως είναι ότι πρέπει για την Α500. Με λίγα χρήματα έχεις όλα τα παιχνίδια+demos στο usb και δώσε πράμα :thumbup:
 

amiga500fan

Retro Addict
Comrade
Joined
Sep 23, 2012
Messages
813
Ανέμενε geo, θα παραγγείλω ένα και μόλις έρθει θα στο στείλω για φλασάρισμα μιας και δεν το κατέχω το άθλημα, μαζί με τα neo geo games που σου πήρα!!!
Ελπίζω να μην σου είναι κόπος. Τώρα εαν μπορεί κάποιος εκ Θεσσαλονίκης να μου το φλασάρει καλώς.
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Άμα έρθει το καλώδιο στο φτιάχνω και εγώ :thumbup:
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,282
@ amiga500fan
amiga500fan said:
Ανέμενε geo, θα παραγγείλω ένα και μόλις έρθει θα στο στείλω για φλασάρισμα μιας και δεν το κατέχω το άθλημα, μαζί με τα neo geo games που σου πήρα!!!
Ελπίζω να μην σου είναι κόπος. Τώρα εαν μπορεί κάποιος εκ Θεσσαλονίκης να μου το φλασάρει καλώς.

You are always Welcome !

@ nkary
nkary said:
Άμα έρθει το καλώδιο στο φτιάχνω και εγώ :thumbup:

Excellent, young apprentice !
 

spyros.s

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 8, 2012
Messages
455
ωραίο φαίνεται αλλά στην αμίγκα πλέον με το whdload μόνο σε προ 1200 εχει νόημα!
Στα cpc θα έχει όμως νόημα και μάλιστα μεγάλο! Εκεί να το δω να δουλεύει και θα το πάρω άμεσα!
(Θα σας χρειαστώ για να μου πείτε πως θα το ρυθμίσω τότε αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του)
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Νομίζω ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει μόνο μια 500άρα από τα παιδικά του χρόνια. Με αυτό μπορεί και πάλι να την δώσει ζωή χωρίς να ψάχνει δισκέτες και κάποιον τρόπο να περάσει τα adf. Εξάλλου το ποσό είναι τόσο μικρό που νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να το δώσει και να γλυτώσει από τις δισκέτες. Και έτσι του μένει και το μανίσιο floppy για ποιο real filling καταστάσεις ;)
Ο τυπάς έχει γράψει ότι αυτήν την βδομάδα θα βγάλει για ST και μετά στα καπάκια και για CPC, που για μένα είναι και ποιο βασικό, μιας και για amiga πάνω κάτω όπως λες Σπύρο έχουμε βρει την άκρη
 

spyros.s

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 8, 2012
Messages
455
έχεις δίκιο στο ότι κάποιοι γουστάρουν 500άρες και μη whdload φάσεις οπότε πράγματι σε αυτούς η φάση με τα disk emulator είναι πράγματι φανταστική. Θα προσθέσω στο επιχείρημα σου ότι πολλά παιχνίδια δεν έχουν γίνει ακόμα emulated via whdload κάτι που στα adf δεν ισχύει οπότε μπορείς να έχεις όλα τα non aga games & demos σε μια sd των 10€!
Η εξομοίωση πάντως του στ λιγότερο και του cpc περισσότερο φτάνει για να το κάνει αγαπημένο και στους υπόλοπους. ίσως με δαύτο πάρω και στ στο μέλλον έτσι για να το έχω πλήρες!
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
geoanas said:
Νίκο...
Σου το 'πα ότι για να το βάλεις μέσα στην Amiga,θα ήταν μ π ε λ ι ά ς ? :mrgreen:
Όταν το έβαλες έξω (DF1), πείραξες από πίσω το jumper-άκι ?
Το είχα στην θέση DF0 ....

Δρ. για την 500άρα είναι TAMAM !! :thumbup:
Όποτε μπορέσεις βγάλε μια φώτο να δω πως το έβαλες μέσα. Με θερμοκόλληση λες να γίνει δουλειά?
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
1.05a 2K14/03/30 Selection problem with fast machines corrected, archive flag issue corrected, Spurious track step workaround added, Fast forward image selection : keep the button pressed to speed up the increment/decrement. Press both buttons to jump to the selector.adf / "000" image.
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Έκανα update στο 1.05a
Παίζει μια χαρά σαν df0 τόσο στην 500 όσο και στην 1200






Σαν df1 δυστυχώς δεν κατάφερα να παίξω.
Στην 2000 το βλέπει στα df2 (έχω 2 εσωτερικά drive), μπορείς να δεις τα περιεχόμενα αλλά μέχρι εκεί.
Στην 500 και πάλι το βλέπει σαν df1, μπορείς να δεις περιεχόμενα11 αλλά λόγω kick 1.3 δεν μπορεί να bootάρει από το εξωτερικό
Στην 1200 και πάλι δυστυχώς δεν βλέπει η 1200 το κουτί της zydec μέσα στο οποίο έχω βάλει το Gotec.
Οπότε δεν εξωτερικό είχα μερική επιτυχία :(
Βέβαια εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο για Atari ST και Amstrad 6128
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,835
Παιδιά στην 500ρα δεν υπάρχει περίπτωση με κανένα Kick να κάνεις Boot απο DF1. Μόνο απο DF0. Τουλάχιστον δεν γνωρίζω κάποιον τρόπο....
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
dR_wH0 said:
Παιδιά στην 500ρα δεν υπάρχει περίπτωση με κανένα Kick να κάνεις Boot απο DF1. Μόνο απο DF0. Τουλάχιστον δεν γνωρίζω κάποιον τρόπο....
Με αλλαγή kick ;)
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,835
Δηλαδή να βάλεις κάποιο άλλο KickStart εκτός του 1.2 - 1.3 , 2.0 ; Γιατί αυτά σίγουρα δεν κάνουν Boot απο DF1, δοκιμασμένα.

Αλλά και ο πατέρας μου που είχε (νομίζω) 3.1 στην 2000ρη πάλι δεν έκανε Boot απο DF1/DF2, μόνο απο το DF0.

Μήπως γίνεται με custom kickstart ?
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,835
dR_wH0 said:
Δηλαδή να βάλεις κάποιο άλλο KickStart εκτός του 1.2 - 1.3 , 2.0 ; Γιατί αυτά σίγουρα δεν κάνουν Boot απο DF1, δοκιμασμένα.

Αλλά και ο πατέρας μου που είχε (νομίζω) 3.1 στην 2000ρη πάλι δεν έκανε Boot απο DF1/DF2, μόνο απο το DF0.

Μήπως γίνεται με custom kickstart ?

Λοιπόν, το μόνο που γίνεται (απο αυτά που διάβασα στο eab) είναι οτι αν έχεις Kick 2.0 και πάνω, κρατώντας πατημένα τα left/right buttons του Mouse, Κάνει boot απο DF1 - δυστυχώς όμως αυτό δεν το υποστηρίζει σχεδόν κανένα παιχνίδι, μιάς και ψάχνουν συγκεκριμένα για DF0.

Η αναγκαστική λύση είναι να κάνεις κάποιες χακιές στα CIA chips για να κάνεις *τράμπα* στην ουσία το DF0 με το DF1. (oπότε το εξωτερικό θα φαίνεται πλέον σαν DF0 Και το εσωτερικό σαν DF1). Τέλος, άν έχεις Action Replay MKII / III, μπορείς να το κάνεις με Boot Selector, αλλά πάλι δεν παίζει στα περισσότερα games λόγω οτι και πάλι ψάχνει για DF0.

Αυτα :p
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Ναι για kick 2.x και επιλογή boot από df1 αλλά είναι και αυτό που λες ότι ψάχνουν στο df1
Οπότε μάλλον δεν σαν df1..............................
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,835
Ίσως το καλύτερο είναι κάποια μόντα που να επιτρέπει να έχεις και το κανονικό φλοππυ πάνω και το gotek και με ενα switch να αλλαζεις με πιο θα δουλέψεις.
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Σήμερα ο hervemessinger ανέβασε και μια φώτο με το gotec σε λειτουργία συνδεδεμένο σε έναν CPC ;)
 

Attachments

  • gotek_cpc_1.jpg
    gotek_cpc_1.jpg
    199 KB · Views: 251

spyros.s

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 8, 2012
Messages
455
άντε με το καλό να έρθει και αυτό...
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Νομίζω ότι για ST και CPC, αν λειτουργήσει όπως στην Amiga, θα αφήσει ιστορία. Το ότι αργεί να βγάλει τα νέα firmweares δεν μ αρέσει :think:
 

spyros.s

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 8, 2012
Messages
455
σε 6128 θα έχεις τα πάντα σε ένα στικάκι...στο πατάρι θα χρειαστείς τον διπλάσιο χώρο όμως και εκεί θα είναι ότι καλύτερο! Σε έξοδα θα με βάλει ο τύπος...
 
Top