Περιοδικό PIXEL τεύχος 1 Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 1983
Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!
Κι εγώ από το τεύχος 50 ξεκίνησα αλλά είπα τα μαζέψω όλα κι επιτέλους έγινε. Να σε καλά.Συγχαρητήρια που ολοκλήρωσες την συλλογή όλων των τευχών του θρυλικού Pixel. Πολύ ωραίο το ξεφύλλισμα μαζί σου και γενικά τα σχόλια σου για το περιεχόμενο της κάθε σελίδας του περιοδικού.
Αυτά τα τεύχη δεν τα είχα δεί ποτέ μου μιας και το αγόραζα μετά το 1991 περιστασιακα οποτε θα είμαι σε κάθε τεύχος αναγνώστης σου μέχρι το τελευταίο!
Περιμένω με ανυπομονησία το δεύτερο βίντεο για να ξεφυλλισουμε μαζί το και επόμενο τεύχος.
Ναι όπως τα λες, θα δούμε την αλλαγή του περιοδικού βήμα βήμα.Πραγματικά σκληροπυρηνικό το πρώτο τεύχος του αγαπημένου μας περιοδικού!
Βλέπω και κάποιους από τους μετέπειτα γνωστούς συντάκτες να έχουν την επιμέλεια των... listings...
Και φυσικά η οδός Στουρνάρα έτσι όπως την ξέραμε.
Παρατηρώ επίσης ότι απευθύνονταν σε μια τεράστια γκάμα πρωτολείων, προφανώς τότε, δεν είχε ακόμα κάτσει η μπίλια. και γίνονταν σφαγή ανάμεσα στα μηχανήματα .
M'αρέσει κι εμένα να βλέπω τιμές. 73.000 το 1983 είναι περίπου 2700 ευρώ σημερινά, με τον πληθωρισμό. Σοβαρά λεφτά.Όλο listings το πρώτο τεύχος.. προερχόμενο από το "σοβαρό" Computer για Όλους ως ένθετό του.. ακόμα και οι διαφημίσεις όμως είναι ιστορικά ντοκουμέντα .. 73 χιλιάρικα o Commodore 64 to 83.
Αν θυμάμαι καλά, είχα πάρει την amiga 500 και το 1084 monitor κάπου 220 χιλιάδες δραχμές το καλοκαίρι του 88, ακόμα νομίζω έχω την απόδειξη, θα την σκανάρω.M'αρέσει κι εμένα να βλέπω τιμές. 73.000 το 1983 είναι περίπου 2700 ευρώ σημερινά, με τον πληθωρισμό. Σοβαρά λεφτά.
Δεν έχω πρόχειρο το αρχείο μου να τσεκάρω τιμές, αλλά παίζει η Amiga 500 (ξανά, με προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό τιμές, σε "σημερινά χρήματα") να ήταν φθηνότερη το 1988 !!! O Atari ST κόβω το κεφάλι μου ότι ήταν.
Δεν εχω καταλαβει για ποια Ελσα μιλαςΜόνο η παρουσία του QL αρκεί για να χαρακτηριστεί συλλεκτικό!
Βλέποντας όμως και το νούμερο τέσσερα, αρχικά θα πω ότι "μας την έφεραν"! Η Έλσα απουσιάζει εντελώς!
Έφαγε ο μάλλον ο αρχισυντάκτης χυλόπιτα!![]()
Δεύτερον, παρατηρώ μια ανησυχητική τάση, που φρονώ ότι συνεχίστηκε σε όλη την μετέπειτα πορεία του εντύπου.
Την εξαφάνιση δηλαδή των 8bit Ataris, ως σαν, να μην υπάρχουν. Διαβάζω για micros που (σχεδόν) δεν ήξερα ότι υπήρχαν, αλλά για ατάρι ουδέν!![]()
Α! Κάτσε να ξαναδιαβάσω, γιατί έχω και λίγο αλτσχάιμερ...Δεν εχω καταλαβει για ποια Ελσα μιλαςγια τον Αταρι εχεις ενα δικιο θα δουμε στα επομενα
Α ναι την στριπτιτζου, ένα αστείο ήταν δεν έχει συνέχεια.Α! Κάτσε να ξαναδιαβάσω, γιατί έχω και λίγο αλτσχάιμερ...
Α, νάτο!!! Τεύχος 3 (Μετά από τα περιφερειακά) σελίδα 43 Micro strip-tease στον ORIC!!!:
-" Στην Ελλάδα, ο αρχισυντάκτης συνάντησε την Έλσα στη φάση της φωτογραφίας!!!
Περισσότερες πληροφορίες στο επόμενο τεύχος!!! Υπομονή!!!"
Με τέτοια ασυνέπεια πως να μη το κλείσουν το μαγαζί;![]()