Φιλος εγω το θεμα της ικανοτητας στα videogames αναλογα την ηλικια δεν το συμμεριζομαι.Τα πραγματα ειναι πολυ απλα στα videogames και αυτο που λεω εγω ειναι πως η το χεις η δεν το χεις.Υπαρχουν καλοι παικτες υπαρχουν μετριοι παικτες υπαρχουν και κακοι παικτες.Αλλος δεν μπορει να βγαλει ουτε την πρωτη πιστα στο ghosts'n goblins στα arcades και αλλος οπως ενα φιλαρακι μου απο διπλανο χωριο που σε ηλικια 58 χρονων πριν 2 χρονια που υπηρχε η καμπινα στη ζουλα σε ενα μαγαζι τερματιζε το Black Tiger χωρις καν να δεχτει ουτε ενα χτυπημα.Δεν ειναι μαμησι τα videogames που αν περασει η ηλικια δεν σου σηκωνεται για να κανεις την δουλεια οποτε μια χαρα παραμενει η ικανοτητα και στα 40 και στα 50 ακομα και στα 60 οπως με το παραδειγμα του φιλου μου για παραπανω ηλικιες δεν βαζω το χερι μου στη φωτια.Οταν βιολογικα και νοητικα ειναι καποιος ντουρος και ακμαιος δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα και κυριως με παιχνιδια που τα επαιζε μια ζωη απο πιτσιρικας και υπαρχουν και πολλα παραδειγματα παικτων σε παγκοσμιο επιπεδο που το επιβεβαιωνουν οπως ο Billy Mitchel,ο τωρινος King of kong John McCurdy η ο Chris Ayra η ο Rick Fothergill αλλα και πολλοι αλλοι που δεν χρειαζεται να αναφερω.Η το χεις λοιπον η δεν το χεις ανεξαρτητου ηλικιας ολα τα υπολοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε.
Χμμμ... αυτό που υποστηρίζεις φυσικά και ισχύει, αλλά είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύεις ότι η ηλικία που επηρεάζει στα πάντα είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν επηρεάζει στα video games. Γιατί, στην οδήγηση δηλαδή τι κάνεις; Θέλει δύναμη; Θέλει επίδειξη αντανακλαστικών συχνότερα από τα video games; Θέλει όραση αετού; Τίποτα απ' αυτά. Κι όμως, όλοι ανεξαιρέτως οι οδηγοί παίρνουν την κατιούσα από ένα σημείο και μετά. Και δεν εννοώ πάνω από τα 70 που είναι μην τους πετύχεις στο δρόμο σου, εννοώ πολύ νωρίτερα, τότε που νομίζουν ότι ακόμα "το 'χουν".
Στα video games, όπως και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή στα οποία απαιτείται μια κάποια ικανότητα, μπορεί να υπάρχουν όπως γράφεις μέτριοι παίκτες, παιχτούρες και άμπαλοι. Προφανώς αυτό είναι το σημαντικότερο: ένας άμπαλος 20χρονος δεν πρόκειται να κάνει καλύτερο σκορ από έναν 60χρονο που ανέκαθεν "το είχε" και θεωρώ ότι αυτό εννοείται και εξυπακούεται, γι' αυτό και δεν το ανέφερα. Αυτά που γράφω εγώ σε τόσα posts
έχουν να κάνουν με την απόδοση του ίδιου ατόμου (βασικά έγραφα για μένα, όπως είναι προφανές) με το πέρασμα του χρόνου. Και, ενώ με κάποιο μαγικό τρόπο με το πέρασμα των χρόνων βελτιώθηκα αρκετά σαν παίκτης, δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι ούτε τα αντανακλαστικά μου είναι ίδια, ούτε η όρασή μου, ούτε η συγκέντρωσή μου, ούτε η ώρα που χρειάζεται να περάσει για να πιαστεί το χέρι μου απ' το joystick! Οπότε, ό,τι κι αν υποστηρίξει ο οποιοσδήποτε, θα ήμουν απλά παράλογος αν θεωρούσα ότι όλα τα παραπάνω δεν παίζουν ρόλο, έτσι δεν είναι;
Να 'μαστε καλά, να σε βάλουμε να τα ξαναπαίξεις όλα σε 15 χρόνια που θα έχεις πατήσει τα 50 να δούμε τότε τι θα λες!
