What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Συζήτηση περί forums της "ρετρο-κοινότητας"

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
Παρατηρώ όταν ανοίγουμε κάποιο "άβολο"θέμα, αρχίζει απότομα και η ζήτηση της αγοράς για άρθρα!!!
Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχω συναντήσει τόσο επιτακτική ανάγκη για...γράψιμο!!!
Μετράω, ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε posts (χωρίς να μετρήσω και κάποια άλλα που έχουν συνεργασίες και υποβολείς)!

Κάποια πολύ καλά γραμμένα! Από ανθρώπους που στα μάτια μου φαίνονται αξιόλογοι!
Κείμενα νουθεσίας, που προσπαθούν ίσως -όχι να με συνετίσουν- αλλά περισσότερο να με προστατέψουν από αυτό που μπορεί να πάθω στη συνέχεια!
Τι μπορεί να είναι αυτό; Ίσως ακόμα ένα ban, ή ακόμα, μια οικειοθελή αποχώρηση, που και αυτή σαν εξέλιξη θα τους στεναχωρήσει.

Όπως βλέπω τα κείμενα σας στη σειρά, δε μπορώ όμως να κρύψω ένα παράπονο, αναλογιζόμενος, το πόσο όμορφο θα ήταν, να τα διάβαζε ο χ-ψ admin, μετά από μια κατάχρηση εξουσίας, μετά από ένα ban!
Πέντε δηλαδή νοματαίοι, να του έγραφαν με ευγένεια και σοβαρότητα, πέντε ωραία κείμενα σαν τα δικά σας, και να του έλεγαν δηλαδή, ότι δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο, ότι κάνουμε την πλάκα μας, και αν αρχίσει ο ένας και ο άλλος τα ban θα καταλήξουμε (όπως καταλήξαμε) να μη μπορούμε να γράφουμε σε άλλους χώρους χωρίς να γίνεται χαμός! Μια απλή μαρτυρία μονάχα, ένα κείμενο του λεπτού, ανεξάρτητα αν θα το ασπαστεί ή θα το αγνοήσει.
Σας εξέθεσα την κατάσταση που επικρατεί με τα forums, και σναλογιζόμενος το σκηνικό που επικρατεί σήμερα, πιστεύω, ότι ο δικός μου τρόπος, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για να σώσετε μια ξεβράκωτη κοινότητα. Στις δικές σας προτάσεις, βασίζεται αυτό που έγινε χθες! Γιατί αρνείστε να πάτε σε κάτι καινούριο, να πάτε στο αύριο; Αν σας ικανοποιεί όλους να φτιάχνετε και να οχυρωνόσαστε στο δικό σας site, επειδή "δε σας σηκώνει" άλλος χώρος, τότε απλά σας λέω, ότι δεν έχετε καμιά αληθινή φιλοδοξία. Καθίστε μόνοι σας και σαπίστε, ελπίζοντας να έρθει για ένα πέρασμα κανένας ρετρο "κοινοτάρχης" να σας ποστάρει " ένα Μπράβο (ενώ από μέσα του, σκέφτεται μακάρι μη πατήσει άνθρωπος) και σε καμιά πρόσκαιρη συνεργασία της στιγμής!

Ξέρετε πόση δύναμη έχουν τα κείμενα σας; Αποδείχθηκε και τώρα!
Όταν αρχίσει για κάποιον η αντίστροφη μέτρηση (για ban) η αντίληψη του αλλάζει και παρατηρεί πράγματα που δεν είχε συνειδητοποιήσει πριν.

Πρώτος τον στοχοποιεί ο admin, δίνοντας άτυπα το σύνθημα ότι ο συγκεκριμένος δεν απολαμβάνει πια της "εύνοιας" και συνεπώς, μπορείς να του την πεις και λίγο παραπάνω! Μόλις συμβεί αυτό, κάνουν login τα πιο απίθανα άτομα, και αρχίζουν να σε λοιδορούν και να σε παρενοχλούν, με σκοπό να σε εκτρέψουν και να φανείς πιο πιστευτά προβληματικός!

Χωρίς να το καταλάβεις βρίσκεσαι θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος, οκτώ εναντίων ενός, να υβρίζεσαι, να λοιδορείσαι, να κανιβαλίζεσαι από ανθρώπους που δεν τους είχες μιλήσει και δεν είχες ιδέα ότι υπήρχαν ως μέλη πριν! Φυσικά από τη φύση τους, δε μπορούν να σε δαγκώσουν πάνω από το ύψος του γονάτου! Το μίσος τους όμως και ο φθόνος τους είναι χωμένο στα έγκατα ενός forum και περιμένουν να σου ρίξουν την τελευταία κλωτσιά μόλις πέσεις! Νάρκισσος, τρελός, υστερικός, κακός, εριστικός, άρρωστος, ψώνιο, άσχετος, χαρακτηρισμοί που δεν αποδίδονται σε κάτι που έχεις πει, αλλά αποτελούν αναπαραγωγή αυτών, που είπαν κάποιοι για εσένα!

Μόλις όμως γράψουν τέσσερις - πέντε νοματαίοι λίγο υποστηρικτικά, και βγει μια εικόνα, ότι αυτός ο άνθρωπος ρε παιδί μου, μπορεί να έχει κάτι να πει, δεν είναι απόβλητος, ή ότι είναι στοιχειωδώς σοβαρός, τότε, βγαίνει ξανά ο ήλιος και τα "μαντρόσκυλα" ως δια μαγείας εξαφανιζονται!

Ξαφνικά ο τρελός γίνεται προσωρινά "καλά" και αυτοί που τον έβριζαν, σε στιγμιαία μετάλλαξη, προσπαθούν (με θράσος) να τον συμβουλέψουν πως να περνάει καλά και για τα ιδανικά που πρέπει να έχει στη ζωή του!

τι να πω...

Σας έδειξα ότι στις κοινότητες επικρατεί η κιτσαρία, η αγραμματοσύνη και η μετριότητα! Μη παρασύρεστε από "δωρεάν" τσόντες και fillers και απαιτήστε για τον εαυτό σας αυτό που σας βελτιώνει.
Σας έδειξα τους κανόνες λειτουργίας γραμμένες σε ένα κουρελόχαρτο (για να μη πω χαρτοπετσέτα) και δε τις σχολίασε κανείς! Γούστο και καπέλο του είπε κάποιος! Προφανώς το γούστο του είναι πρόδηλο και το καπέλο να του χρειάζεται (αλλά εγώ τη γνώμη σου ζήτησα).

Μου είπατε (iamretro) ότι εξαιτίας μου έχετε κόστος γιατί έφυγε ο κόσμος! Σας θύμισα ότι εσείς με καλέσατε!
Αν μου πείτε ότι δεν αντέχετε την παρουσία μου, μπορώ να αποχωρήσω, όπως θα αποχωρούσα και από το RC αν γίνονταν το ίδιο!

Κάτι τελευταίο για τον Nicked που μου είπε ότι όταν γράφομαι σε ένα forum αποδέχομαι τους όρους λειτουργίας (αυτούς που ένας των admin παραδέχθηκε ότι δε διαβάζει, ενώ άλλος τους γράφει σε χαρτοπετσέτες)

Εντάξει, αυτό ακούγεται λιγάκι σοφιστικό. Κανένας συμβιβασμός, καμία συνθηκολόγηση με την ανηθικότητα! Δε γίνεται να σε εκβιάζει κανείς ΄λέγοντας σου ότι ο μόνος τρόπος για να απαντήσεις σε κάτι που σε αφορά, είναι να υπογράψεις μια δήλωση του νόμου εκατόν πέντε. ότι συμφωνείς σε όλα με τη γνώμη του admin!

Είναι ανήθικο και καταχρηστικό!
Οι κανόνες λειτουργίας έχουν σκοπό την αποφυγή των νομικών προβλημάτων!
Για να στο αντιστρέψω όμως, πως θα χαρακτήριζες όλα αυτά τα παιδιά που το υπέγραψαν και ακολουθούν σαν πρόβατα, γνωρίζοντας ότι ο τύπος δεν τα γράφει και τόσο καλά; Είναι "σοβαρές προσωπικότητες"; Λίγη προβολή; Δόξα; Νόημα στην καταραμένη ζωή; Κάτι θα απολαμβάνουν!
Αν νομίζεις ότι για να μετέχεις σε μια συζήτηση ανθρώπων πρώτα υπογράφεις...

Και όχι, το να δώσεις μερικά περιοδικά σε κάποιους παρατρεχάμενους δεν αποτελούν υπηρεσία!
Το ίδιο θα έκανα αν είχα τα φράγκα! Θα με λιβανίζατε τώρα, τι θα έχανα;
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,840
Σας εξέθεσα την κατάσταση που επικρατεί με τα forums, και σναλογιζόμενος το σκηνικό που επικρατεί σήμερα, πιστεύω, ότι ο δικός μου τρόπος, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για να σώσετε μια ξεβράκωτη κοινότητα.

Έτσι είμαστε εμείς. Τσίτσιδοι. Γυμνοί στα πατώματα με μόνη ζεστασιά τις Amiga μας. pAtari δεν κρατάμε για να μην μας παρεξηγήσουν....

Αν σας ικανοποιεί όλους να φτιάχνετε και να οχυρωνόσαστε στο δικό σας site, επειδή "δε σας σηκώνει" άλλος χώρος, τότε απλά σας λέω, ότι δεν έχετε καμιά αληθινή φιλοδοξία.

Φάσκεις και αντιφάσκεις. Τελικά το κάνουμε για τα χρήματα, τα παίρνουμε πίσω απο την κουρτίνα νο.5 ή όχι ;!!!! Δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΡΕΤΡΟ ΣΑΪΤ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ;;!!!!

Πέραν της προφανούς πλάκας, όπως πάντα γράφεις αόριστα για έτσι σε βολεύει. Ο Nicked σου εξήγησε ποιοι ήταν οι λόγοι που εμείς τουλάχιστον κάναμε το iamretro. Αλλά επειδή δεν μπορώ να μυρίσω τα νύχια μου, ως προς σε ποιόν αναφέρεσαι, θεώρησα σωστό να στο ξαναπώ μήπως και το εμπεδώσεις με την δεύτερη φορά. Που θα πάει....

Πρώτος τον στοχοποιεί ο admin, δίνοντας άτυπα το σύνθημα ότι ο συγκεκριμένος δεν απολαμβάνει πια της "εύνοιας" και συνεπώς, μπορείς να του την πεις και λίγο παραπάνω! Μόλις συμβεί αυτό, κάνουν login τα πιο απίθανα άτομα, και αρχίζουν να σε λοιδορούν και να σε παρενοχλούν, με σκοπό να σε εκτρέψουν και να φανείς πιο πιστευτά προβληματικός!

Λοιπόν, αυτό λέγεται Σύνδρομο Καταδίωξης. Νομίζω τα Snickers δεν θα βοηθήσουν τελικά.

Ξαφνικά ο τρελός γίνεται προσωρινά "καλά" και αυτοί που τον έβριζαν, σε στιγμιαία μετάλλαξη, προσπαθούν (με θράσος) να τον συμβουλέψουν πως να περνάει καλά και για τα ιδανικά που πρέπει να έχει στη ζωή του!

Αν αναφέρεσαι στον εαυτό σου, απο το "καλά" απέχουμε πολύ δεν θέλω να σε απογοητεύσω.

Σας έδειξα ότι στις κοινότητες επικρατεί η κιτσαρία, η αγραμματοσύνη και η μετριότητα!

Έτσι είναι σε όλες τις κοινωνίες - είσαι όμως ο μόνος που έχει αναλάβει το ρόλο του Crusader. Αποστολή σου ; Μα φυσικά να σώσεις την συγκεκριμένη κοινότητα απο την *γύμνια* της (βλ. αναφορά σου πέρι ξεβράκωτης κοινότητας).

Μου είπατε (iamretro) ότι εξαιτίας μου έχετε κόστος γιατί έφυγε ο κόσμος! Σας θύμισα ότι εσείς με καλέσατε!

Γράφεις καταπληκτικά (άρθρα) και έχεις πολύ καλές γνώσεις πάνω στα Atari. Γιαυτό σε φωνάξαμε. Στο είπε και ο Nicked πιο πρίν. Όχι όμως για να χρησιμοποιείς αυτήν την ξεβράκωτη κοινότητα (ιαμρετρο) για να την λες/κατηγορείς άλλες. Ούτε για να κάνεις επίθεση σε άλλα μέλη, όταν αυτά έχουν μια διαφορετική άποψη απο εσένα.

Και όχι, το να δώσεις μερικά περιοδικά σε κάποιους παρατρεχάμενους δεν αποτελούν υπηρεσία!

Για να το ξεκαθαρίσω λίγο - επειδή δεν είμαι και τόσο έξυπνος. Δεν τοχω ρε παιδί μου! Παρατρεχάμενοι είμαστε εμείς (Εγώ, ο νκαρυ, ο Τζεοάνας και ο Nicked) που πήραμε τεύχη απο τον fotis_kfor ;

Το ίδιο θα έκανα αν είχα τα φράγκα! Θα με λιβανίζατε τώρα, τι θα έχανα;

Εδώ υπονοείς (γιατί πάντα μιλάς εκ του ασφαλούς κ αορίστου) οτι ο Fotis_kfor το φυσάει ρε παιδί μου το χρήμα, άρα αν τα είχες και εσύ θα έκανες το ίδιο. Οπότε εμείς, που ξέρουμε ότι έχεις τα τεύχη θα σε υπερασπιστούμε (αυτό εννοείς μάλλον με το "λιβάνισμα") γιατί σαν γνωστοί παρατρεχάμενοι, μας εξαγόρασες με μερικά τευχάκια ;

Όσο για μπανάρισμα δεν βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ λόγο και ΚΑΜΙΑ αφορμή! Το παρόν thread είναι το καλύτερο για μένα, διότι έτσι *καθάρισε* το φόρουμ απο όλες τις σπόντες που άφηνες εδώ και εκεί σε όμορφα θέματα! Επιπλέον, θα φανεί στην πορεία πόσο δίκιο / άδικο έχεις ή το πόσο ΑΔΙΑΦΟΡΑ είναι όλα αυτά που αναφέρεις στους περισσότερους απο εμάς..
 

nikos.rizos

Retro Starter
Joined
Jan 12, 2012
Messages
44
turrican said:
Σας εξέθεσα την κατάσταση που επικρατεί με τα forums, και σναλογιζόμενος το σκηνικό που επικρατεί σήμερα, πιστεύω, ότι ο δικός μου τρόπος, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για να σώσετε μια ξεβράκωτη κοινότητα. Στις δικές σας προτάσεις, βασίζεται αυτό που έγινε χθες! Γιατί αρνείστε να πάτε σε κάτι καινούριο, να πάτε στο αύριο; Αν σας ικανοποιεί όλους να φτιάχνετε και να οχυρωνόσαστε στο δικό σας site, επειδή "δε σας σηκώνει" άλλος χώρος, τότε απλά σας λέω, ότι δεν έχετε καμιά αληθινή φιλοδοξία. Καθίστε μόνοι σας και σαπίστε, ελπίζοντας να έρθει για ένα πέρασμα κανένας ρετρο "κοινοτάρχης" να σας ποστάρει " ένα Μπράβο (ενώ από μέσα του, σκέφτεται μακάρι μη πατήσει άνθρωπος) και σε καμιά πρόσκαιρη συνεργασία της στιγμής!

Το προσωπικό σου θέμα της απόρριψης (ban), του ναρκισσιστικού πλήγματος στην εξειδανικευμένη εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, και της μη αποδοχής του από εσένα σε οδήγησε να ξεκινήσεις μια συζήτηση ότι δεν φταίω εγώ σε τίποτα αλλά τα κακά fora που με banαραν.

Προσπαθώντας να γενικεύσεις το θέμα, με κύριο συστατικό όμως το προσωπικό μπανάρισμα, και να καταθέσουν και άλλοι πιθανές παρόμοιες προσωπικές εμπειρίες ώστε να υπάρχει μια ομογενόποιηση, μια υπεραπλούστευση, με σκοπό ότι τελικά όλα είναι μαύρα και εγώ θα σας δείξω τον ορθό δρόμο, τον πεφωτισμένο. Βασική προυπόθεση; Μην τολμήσει κανείς και δεν συμφωνήσει! (άλλη απόρριψη). Αν διαφωνίσει, τότε κάθεται και σαπίζει, αρνείται το καινούριο.

turrican said:
Πρώτος τον στοχοποιεί ο admin, δίνοντας άτυπα το σύνθημα ότι ο συγκεκριμένος δεν απολαμβάνει πια της "εύνοιας" και συνεπώς, μπορείς να του την πεις και λίγο παραπάνω! Μόλις συμβεί αυτό, κάνουν login τα πιο απίθανα άτομα, και αρχίζουν να σε λοιδορούν και να σε παρενοχλούν, με σκοπό να σε εκτρέψουν και να φανείς πιο πιστευτά προβληματικός!

Χωρίς να το καταλάβεις βρίσκεσαι θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος, οκτώ εναντίων ενός, να υβρίζεσαι, να λοιδορείσαι, να κανιβαλίζεσαι από ανθρώπους που δεν τους είχες μιλήσει και δεν είχες ιδέα ότι υπήρχαν ως μέλη πριν! Φυσικά από τη φύση τους, δε μπορούν να σε δαγκώσουν πάνω από το ύψος του γονάτου! Το μίσος τους όμως και ο φθόνος τους είναι χωμένο στα έγκατα ενός forum και περιμένουν να σου ρίξουν την τελευταία κλωτσιά μόλις πέσεις! Νάρκισσος, τρελός, υστερικός, κακός, εριστικός, άρρωστος, ψώνιο, άσχετος, χαρακτηρισμοί που δεν αποδίδονται σε κάτι που έχεις πει, αλλά αποτελούν αναπαραγωγή αυτών, που είπαν κάποιοι για εσένα!

Πραγματικά το πιστεύεις αυτό; Αν ναι, τότε δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο σπίλωσης σου, ηθικής απαξίωσης σου και προσβολής της προσωπικότητας σου καθ οιονδήποτε τρόπο.

δονκιχωτισμός:
η ανιδιοτελής, ρομαντική και ταυτόχρονα ουτοπική στάση που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο ο οποίος υπερασπίζεται κάποιο ιδανικό με τρόπο που δείχνει ότι δεν έχει επαφή με την καθημερινή πραγματικότητα


turrican said:
Μόλις όμως γράψουν τέσσερις - πέντε νοματαίοι λίγο υποστηρικτικά, και βγει μια εικόνα, ότι αυτός ο άνθρωπος ρε παιδί μου, μπορεί να έχει κάτι να πει, δεν είναι απόβλητος, ή ότι είναι στοιχειωδώς σοβαρός, τότε, βγαίνει ξανά ο ήλιος και τα "μαντρόσκυλα" ως δια μαγείας εξαφανιζονται!

Ξαφνικά ο τρελός γίνεται προσωρινά "καλά" και αυτοί που τον έβριζαν, σε στιγμιαία μετάλλαξη, προσπαθούν (με θράσος) να τον συμβουλέψουν πως να περνάει καλά και για τα ιδανικά που πρέπει να έχει στη ζωή του!

Από τον τρόπο γραφής σου, την ροή του λόγου σου και γενικά την όλη σου παρουσία τόσα χρόνια στα διάφορα ρετρο-φόρα βγάζεις μια εικόνα όχι μόνο ενός στοιχειωδώς σοβαρού ανθρώπου, αλλά ενός καλλιεργημένου ανθρώπου με προβληματισμούς και ανησυχίες.

Τις φαντασιώσεις περί εξαφανιζόμενων μαντρόσκυλων και της (για μια ακόμη φορά) απόριψης σου, βάζοντας τον εαυτό σου στην θέση του απόβλητου να μην είχες όλα θα ήταν μια χαρά!

Προσωπικά δεν σε ξέρω. Δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ.
Θέλω να ξέρεις όμως ότι πραγματικά σε σέβομαι και σε εκτιμώ. Αν δεν σε σεβόμουν δεν θα σπαταλούσα τον χρόνο μου γράφοντας όλα αυτά.

Νομίζω όμως ότι καταναλώνεις ατυχέστατα την ενέργεια σου και τον χρόνο σου ξύνοντας παλιές πληγές.
Αδικείς τον εαυτό σου και σχεδόν επιβεβαιώνεις έτσι τους όποιους σε είχαν μπανάρει για τους οποιουσδήποτε λόγους.

Νίκος
 

chriskgnr

Retro Guru
Comrade
Joined
Oct 2, 2012
Messages
2,067
Ας δεχτώ ότι η πιό πάνω περιγραφή αντιστοιχεί στον turrican. Μπορώ ομως να σου βρω καμιά 15αρια(τουλάχιστον) άτομα όπως η πιο πάνω περιγραφή, τα οποία είναι εκλεκτά και σεβαστα μέλη της ρετροκοινοτητας. Τι θα έπρεπε να συμπερανω από αυτό το γεγονός?
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
@nikos.rizos:

Πρώτα με χ3ζ#ις και μετά με σκουπίζεις...

Προσπάθησα να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να μου πεις και νομίζω ότι έβγαλα νόημα.
Όμως, δε νομίζω ότι έχεις πιάσει σωστά το θέμα.
Το πρόβλημα μου είναι:
1) Δέχθηκα άδικο αποκλεισμό!
2) Αυτοί που λένε ότι με συμπαθούν, δεν αντέδρασαν!

Αν υπήρχε στοιχειωδώς το δεύτερο, θα ένοιωθα απείρως καλύτερα.

Το να απορριφθώ από κάποιον που δεν εκτιμώ και σέβομαι, δεν αποτελεί πλήγμα στην περσόνα μου, αλλά μάλλον και παράσημο. Πλήγμα αποτελεί περισσότερο ως προς τη σχέση μου με τους συνεργάτες μου και τους "φίλους" μου! Δεν μπλέκονται σε αυτό, ούτε ο ναρκισσισμός μου, ούτε οι ιλλουμινάτι!

Επίσης δε θυμάμαι να τα είπαμε από κοντά (το επιβεβαιώνεις και εσύ) και να σου εκμυστηρεύτηκα ότι υπάρχει "ένα οργανωμένο σχέδιο σπίλωσης μου, ηθικής απαξίωσης μου και προσβολής της προσωπικότητας μου....

Αυτό το έλεγαν κάποιοι, για να έχουν να λένε, και ουδέποτε (αν προσέξεις καλά τι γράφω) δε τα ισχυρίστηκα.
Το ότι σαπίζει αυτός που διαφωνεί μαζί μου, είναι θα μου επιτρέψεις , λογικό άλμα.
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
@dR_wH0:

Μου λες ότι φάσκω και αντιφάσκω...

Παρατηρώ όμως μέρες τον τρόπο σου, και βλέπω ότι είσαι μάλλον εσύ μια κινητή αντίφαση!
Αν σου αρέσει το παρών thread, τότε κακώς ήσουν αρνητικός από την αρχή και τόσο νευρικός.
Αν είσαι κατά των υψηλών τόνων, τότε είναι λάθος σου που εκτίθεσαι (και είσαι ο μόνος) με αυτό τον τρόπο!
Αν είσαι κατά της δημόσιας μαρτυρίας, τότε κακώς το κάνεις μαζί μου, κάνοντας πλάτες με τρόπο τόσο απροκάλυπτο, στον "Φωτάρα"!
Αν θεωρείς ότι δίκαια τιμωρήθηκα με ban, τότε κακώς δε κάνεις το ίδιο και εσύ!
Αν δε σου αρέσουν οι σπόντες σε άσχετα θέματα, τότε ξέχασες ότι ο Φωτάρας, κάποτε δεν έχανε ευκαιρία να τα χώνει σε τρίτους που συνεχώς τον κακολογούσαν, δε τον άφηναν να κάνει το χόμπι του, και δίχαζαν την ομαδάρα! Κάποιοι θα τον είχαν πετύχει παλιότερα, να μπαίνει σε μεγάλο site, για να τους την πει, επειδή τον κατηγόρησαν για τα κιτς τραπεζομάντηλα της έκθεσης!

Αλήθεια, δε με πείραξε που μου εξακοντίζεις ότι πεταμένο βρίσκεις μπροστά σου, αλλά με πρόσβαλε ότι με θεωρείς τόσο αφελή ώστε να πέσω σε μια τόσο προφανή λούμπα. Δε με νοιάζει λοιπόν αν είσαι έξυπνος, όμως δε θέλω να είσαι και εσύ με τη σειρά σου "φτηνιάρης"!

Για να δεις την κατάντια όλων μας / σας,
θα ήταν εύκολο για εμένα να σε "τελειώσω" σε δυο προτάσεις!
Μη σοκάρεσαι, δεν έχω κάτι προσωπικό. ούτε θέλω να σε μειώσω!

Αλλά αν αποφάσιζα τώρα, από την κακία και την τρέλα μου, μαζί με τα όποια γνωστά και άγνωστα σύνδρομα με βασανίζουν, να σου γράψω κάτι σαν αυτό :
"Μη ξανατολμήσεις και βάλεις στο στόμα σου την οικογένεια μου"

, το μαυρίσω, το κάνω μεγάλο, και το επαναλάβω σε τρία απανωτά posts, με εσένα εμβρόντητο να προσπαθείς να καταλάβεις τι έχει συμβεί, την πάτησες μεγάλε!!!

Θα χαλάσεις το στομάχι σου, θα προσπαθείς σαν τρελός να αποδείξεις ότι δεν υπονόησες καν κάτι τέτοιο (και θα είναι αλήθεια), και θα βρεθείς ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα. Περιττό να σου πω, ότι θα χτυπήσει 2000 views.

Θαρρείς, πως θα σε βοηθήσει κανείς (μη ρεαλιστικό γιατί εδώ είσαι ο admin, φαντάσου όμως να ήσουν σαν και εμένα);
Κανείς δε θα κάνει τον κόπο να διαβάσει το κείμενο σου!
Κανείς (αν δεν έχεις κολλητούς) δε θα πάρει το μέρος σου!
Οι περισσότεροι που θα μπουν, θα διαβάσουν ότι έβρισες την οικογένεια κάποιου, και θα κάνουν πίσω!

Τι θα μείνει; Ένα έλκος και μια ρετσινιά σε εσένα, μια αηδία για τους γνωστούς και τους αγνώστους που δεν έκαναν τον κόπο να σε στηρίξουν (ούτε καν για κάτι τόσο προφανές που δεν είχε κόστος), ενώ ένας αλητάκος (εγώ στην προκειμένη περίπτωση) θα γελάει με τον πόνο σου και θα απολαμβάνει της αποδοχής των "φίλων "σου!

Δεν έχω κάτι μαζί σου, και θα εκτιμούσα η επιδίωξη σου να προσανατολιστεί περισσότερο προς τον τίτλο του thread, παρά προς το πόσο αδιάφορος 'η άρρωστος είμαι.
 

nicked

Immune Seven 11
Staff member
Comrade
Joined
Dec 20, 2011
Messages
3,842
OK στα γρήγορα (καθώς είμαι στην δουλειά) να πω πως καταλαβαίνω πως έχεις πληγωθεί και στεναχωρηθεί απο διάφορα σκηνικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν, τα οποία πιθανότατα να ήταν άδικα. Επίσης κατανοώ το ότι σε πείραξε πως κανείς ή σχεδόν κανείς δεν πήρε το μέρος σου στα συγκεκριμένα συμβάντα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποιο είναι το νόημα της ανακύκλωσης αυτών?

Περιμένεις απο συγκεκριμένα άτομα αν σου εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ δεν σε στήριξαν? Να βγουν να ζητήσουν συγνώμη για κάτι? Να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για το RC? Δεν είναι ειρωνικές οι παραπάνω ερωτήσεις. Πραγματικά θέλω να μάθω!

Όσο για τα περιοδικα, δεν γνωρίζω και δεν με πολυνοιάζει αν ο Φώτης και ο κάθε Φώτης έχει χρήματα και κάνει το χόμπι του. Η βοήθεια στην ολοκλήρωση του project ψηφιοποίησης για εμένα ήταν σημαντική. Και ναι φυσικά και δεν αποτελεί υπηρεσία. Ήταν δεν ήταν εύκολο, ήταν δεν ήταν κίνηση προώθησης κλπ σημασία έχει πως έγινε και δεν μπορείς να μην το αναγνωρίσεις.

Σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας τώρα...έτσι λειτουργούν τα forums. Αφού συμμετέχεις σημαίνει τους αποδέχεσαι (άσχετα που κανείς δεν τους διαβάζει).Ίσως να βρίσκεις καταχρηστικούς και ανήθικους τους όρους ok, για αυτό και αποχωρείς και δεν συμμετέχεις ξανά! Το αν συμφωνώ η όχι με τους συγκεκριμένους όρους μπορώ να το σχολιάσω σε αντίστοιχο θέμα στο RP αν υπάρχει, αλλά δεν βρίσκω λόγο να το κάνω εδώ.

Για να στο αντιστρέψω όμως, πως θα χαρακτήριζες όλα αυτά τα παιδιά που το υπέγραψαν και ακολουθούν σαν πρόβατα, γνωρίζοντας ότι ο τύπος δεν τα γράφει και τόσο καλά; Είναι "σοβαρές προσωπικότητες"; Λίγη προβολή; Δόξα; Νόημα στην καταραμένη ζωή; Κάτι θα απολαμβάνουν!

Γιατί πρέπει να τους χαρακτηρίσω κάπως? Πιστεύω πως απλά δεν το ψάχνουν τόσο πολύ όσο εσύ. Μπαίνουν στο φόρουμ, διαβάζουν μερικά posts, ανταλλάσουν μερικές απόψεις σχετικά με την θεματολογία του site και συνεχίζουν την καθημερινότητα τους. Ίσως γιατί νιώθουν πως 'δεν τους αγγίζουν' τα όσα αναφέρονται.

Επίσης δικαιολογώ το ύφος των απαντήσεων του Χρόνη καθώς έχουμε κουραστεί να ασχολούμαστε με τα ίδια σκηνικά κάθε φορά, χωρίς στην ουσία να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε κάπως ώστε να τελειώσει η ιστορία! Οπότε όπως δεχόμαστε και ανεχόμαστε το ύφος των δικών σου απαντήσεων και το περιεχόμενο των posts σου έτσι και εσύ θα ανεχτείς τις διαφορετικές συμπεριφορές των συμμετεχόντων στην συζήτηση που ξεκίνησες.

Παρατηρώ όταν ανοίγουμε κάποιο "άβολο"θέμα, αρχίζει απότομα και η ζήτηση της αγοράς για άρθρα!!!
Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχω συναντήσει τόσο επιτακτική ανάγκη για...γράψιμο!!!

Καθόλου άβολο τουλάχιστον για εμένα το θέμα. Το ότι κάποιοι εδω σε παροτρύνουμε να γράψεις άρθρα δεν είναι για να τα δημοσιεύσεις εδώ. Απλά όλοι ξέρουμε το πως γράφεις και ίσως είναι ένας τρόπος να κάνεις move on.

Σας εξέθεσα την κατάσταση που επικρατεί με τα forums, και σναλογιζόμενος το σκηνικό που επικρατεί σήμερα, πιστεύω, ότι ο δικός μου τρόπος, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για να σώσετε μια ξεβράκωτη κοινότητα. Στις δικές σας προτάσεις, βασίζεται αυτό που έγινε χθες! Γιατί αρνείστε να πάτε σε κάτι καινούριο, να πάτε στο αύριο; Αν σας ικανοποιεί όλους να φτιάχνετε και να οχυρωνόσαστε στο δικό σας site, επειδή "δε σας σηκώνει" άλλος χώρος, τότε απλά σας λέω, ότι δεν έχετε καμιά αληθινή φιλοδοξία. Καθίστε μόνοι σας και σαπίστε, ελπίζοντας να έρθει για ένα πέρασμα κανένας ρετρο "κοινοτάρχης" να σας ποστάρει " ένα Μπράβο (ενώ από μέσα του, σκέφτεται μακάρι μη πατήσει άνθρωπος) και σε καμιά πρόσκαιρη συνεργασία της στιγμής!

Ξέρετε πόση δύναμη έχουν τα κείμενα σας; Αποδείχθηκε και τώρα!
Όταν αρχίσει για κάποιον η αντίστροφη μέτρηση (για ban) η αντίληψη του αλλάζει και παρατηρεί πράγματα που δεν είχε συνειδητοποιήσει πριν.

Συμφωνώ με αρκετά απο τα παραπάνω. Το να προσπαθείς όμως να εξιδανικεύσεις έναν χώρο στον οποίο συνυπάρχουν 'χομπίστες' δεν έχει καμία ουσία νομίζω. Έχουν ολοκληρωθεί αρκετά 'φιλόδοξα' projects έστω και μέσα απο αυτό τον διαμοιρασμό των fora. Αν θέλεις να τα δείς ΟΛΑ μαύρα μπορείς εύκολα να το κάνεις σε οποιοδήποτε τομέα.
 

chriskgnr

Retro Guru
Comrade
Joined
Oct 2, 2012
Messages
2,067
turrican said:
...Αν θεωρείς ότι δίκαια τιμωρήθηκα με ban, τότε κακώς δε κάνεις το ίδιο και εσύ!...

'Έτερον εκάτερον. Αλλά γιατί να γίνει έτσι? Μπορείς π.χ. ν'αποχωρήσεις εάν το θέλεις.
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,840
Ξεκίνησα να απαντήσω, αλλά πραγματικά στην μέση κουράστηκα. Αυτά είναι και τα τελευταία που θα γράψω στο παρών thread.

Δημήτρη, κάνεις Cherry Picking σε αυτά που γράφω, βάζεις μετά και μια δόση "συναισθήματος-αδικίας" και ό Θεός βοηθός. Στα κοσμητικά επίθετα που εξαπόλυσες και σου ζήτησα να προσδιορίσεις σε ποιόν τις κατευθύνεις, δεν απάντησες. Οπότε πολύ απλά απο εδώ και πέρα ΔΕΝ ασχολούμαι άλλο. Ότι είχα να πώ βρίσκεται στις προηγούμενες απαντήσεις μου.

Δεν σε χαιρετίζω γιατί αν το κάνω θα το "διαστρεβλώσεις" όπως έκανες και με τους προηγούμενους.

Υ.Γ : Φυσικά και την "λύτρωση" του ban δεν πρόκειται να στην προσφέρω, οπότε σταμάτα να την αναζητάς. Η όποια "δικαιώση" σου δεν πρόκειται να επέλθει με αυτό το τρόπο αλλά μόνο αν επαναπροσδιορίσεις πως λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόσμο.
 

other_reality

Retro Starter
Joined
Jun 17, 2014
Messages
27
Δεν χρειάζεται η δική μου παρέμβαση μιας και είμαι λιγότερο "συχνός¨ εδώ, παρόλα αυτά, my 2 cents :

Δεν υπάρχει "κοινότητα". Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε τα ίδια μυαλά, δεν ζούμε με τον ίδιο τρόπο, δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες, δεν έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες είτε για τον εαυτό μας, είτε για τη σελίδα/φόρουμ/μπλόγκ/γιουτιούμπ μας, είτε για τα άρθρα μας, είτε για την τσέπη μας. Ο καθένας μοιράζεται γνώσεις, εμπειρίες και οτιδήποτε θέλει, άλλοι περιμένουν αποθέωση, άλλοι πιθανώς χρήματα, ή "αποκτήματα" , άλλοι δεν περιμένουν τίποτα, απλά είναι ευχαριστημένοι που μοιράστηκαν τη φάση τους.

Με τον καιρό πάλι (μια δεκατία πια !) , βρήκα αρκετά πολύ καλά άτομα, με τα οποία είτε κάνω λίγη παρέα, είτε ανταλλάζουμε κανα hardware/software, είτε παίζουμε κανα διπλό σπίτι μου, σπίτι του, είτε ανταλλάζουμε κανα μηνυμα σε κάποιο φόρουμ. Αν έδινα σημασία στον κάθε ένα που αντιδρούσε αρνητικά σε κάτι που γράφω, θα είχα χάσει το παιχνίδι και απο χόμπυ, θα ήταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία που θα με χάλαγε. Σίγουρα έχω τσιτώσει, πολλές φορές, αλλα πάντα είχα στην άκρη του μυαλού μου οτι όλα αυτά διαδραματίζονται σε ένα φόρουμ, κάπου στο ίντερνετ, με κάποιον που -συνήθως- δεν έχω μιλήσει ποτέ στην πραγματικότητα και δεν τον γνωρίζω.

Λέμε οτι κάνουμε το χόμπυ μας, γράφουμε για το χόμπυ μας, μοιραζόμαστε πράγματα για το χόμπυ μας, δηλαδή τη διασκέδαση μας. Τον χαβαλέ μας, το μεράκι μας, πες το και την καβλάντα μας. Προσωπικά ασχολούμαι για να ξεχνάω τις βλακείες και τα προβλήματα της καθημερινότητας, όχι για να την φορτώσω περισσότερο. Νομίζω οτι και οι περισσότεροι λειτουργούν έτσι, σίγουρα όμως όχι όλοι.

Κάπως έτσι δεν ανακατευτηκα ποτέ σε καμιά "τραμπάλα" απο τις άπειρες που έχουν περάσει απο μπροστά μου, συνήθως προσπαθώ να ηρεμήσω την κατάσταση μπας και όντως γίνουμε ποτέ "κοινότητα", αλλα μάταια. Δεν πρόκειται, και δεν το λέω με πίκρα, αλλα με ωριμότητα σκέψης πλέον ! Είμαστε αρκετά άτομα, τελείως διαφορετικοί, μας συνδέει ένα χόμπυ. Είτε κρατάς μια τυπική σχέση με κάποιον που δεν τα βρίσκεις, είτε δεν έχεις καθόλου.

Ένα χόμπυ λοιπόν, που μοιράζομαι με "συμπάσχοντες". Μια ευχάριστη ασχολία, για να περνάω όμορφα, να ξεχνιέμαι, να διασκεδάζω, να μαθαίνω, να ανακαλύπτω, να αναπολώ. Οτιδήποτε ξεφευγει απο αυτά τα πλαίσια, για μένα είναι "άρρωστο". Αγνοώ χωρίς δευτερη σκέψη και αποφευγω καταστάσεις που δεν είναι στα παραπάνω, γιατί ακριβώς δεν μπορώ να επιτρέψω στο "καταφύγιο" μου να γίνει "κολαστήριο" αρνητικών σκέψεων και οργής, θυμού η απελπισίας.

Το κουτσομπόλεμα θα το κάνω με καμια μπυρίτσα η καφέ με κάποιον απο τα ρετρο-φιλαράκια δια ζώσης. Τα φόρουμ είναι μεν τόπος κοινής συνάντησης, αλλα υπάρχει ενα βασικό πρόβλημα, η φυσική απουσία. Μπορείς να γυρίσεις την πλάτη σου σε έναν άνθρωπο, όμως δεν μπορείς να το κάνεις στα φόρουμ, και εκεί ξεκινάει και τελειώνει η όλη ιστορία. Το πώς θα το διαχειριστεί ο καθένας, με τις όποιες "επιπτώσεις" μπορεί να έχει αυτό στην virtual περσόνα του, είναι σαφώς προσωπική υπόθεση.

Τα παραπάνω απευθύνονται απευθείας στον τίτλο του topic, και όχι σε προσωπικό επίπεδο στον turrican μιας και δεν το γνωρίζω το παληκάρι προσωπικά, ούτε μπορώ να έχω επίγνωση των καταστάσεων.
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
chriskgnr said:
turrican said:
...Αν θεωρείς ότι δίκαια τιμωρήθηκα με ban, τότε κακώς δε κάνεις το ίδιο και εσύ!...

'Έτερον εκάτερον. Αλλά γιατί να γίνει έτσι? Μπορείς π.χ. ν'αποχωρήσεις εάν το θέλεις.
Σαφώς!
Φαντάζομαι ότι αποχωρεί κανείς με τρεις τρόπους (ban, οικειοθελώς, εξαναγκασμός). Κάθε περίπτωση θα έδινε και διαφορετική σημασία στα γεγονότα.
 

chriskgnr

Retro Guru
Comrade
Joined
Oct 2, 2012
Messages
2,067
turrican said:
chriskgnr said:
turrican said:
...Αν θεωρείς ότι δίκαια τιμωρήθηκα με ban, τότε κακώς δε κάνεις το ίδιο και εσύ!...

'Έτερον εκάτερον. Αλλά γιατί να γίνει έτσι? Μπορείς π.χ. ν'αποχωρήσεις εάν το θέλεις.
Σαφώς!
Φαντάζομαι ότι αποχωρεί κανείς με τρεις τρόπους (ban, οικειοθελώς, εξαναγκασμός). Κάθε περίπτωση θα έδινε και διαφορετική σημασία στα γεγονότα.

Από τα μέχρι τώρα γραφόμενα σε αυτό το thread, κατά την άποψή μου δεν τίθεται θέμα εξαναγκασμου.
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
Θα ήταν η περίπτωση της "απώλειας της δεδηλωμένης".
Απλά τότε, εξαιτίας του δυσμενούς κλίματος. που θα είχα δημιουργήσει, θα αποχώρησα, μη δυνάμενος να σταθώ πουθενά.
Επειδή και εγώ από τα γραφόμενα δε διαπιστώνω κάτι τέτοιο, τείνω να συμφωνήσω μαζί σου.
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
@nicked
Πριν σου απαντήσω, οφείλω να σου πω κάτι!
Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές (έχουμε συναντηθεί και μία), έχουμε διασταυρώσει απόψεις, έχουμε διαφωνήσει, συμφωνήσει σε αρκετά πράγματα. Οφείλω να παραδεχτώ ότι, (και σε έχω τσεκάρει πάνω από μία φορά) πάντα προσπαθείς να κρατάς τα θετικά σημεία προσπαθώντας να πας τη κουβέντα παρακάτω και να βρεις το ζητούμενο!
Μπορεί να διαφωνώ, αλλά να ξέρεις ότι και η άλλη πλευρά το λαμβάνει και το εκτιμά. Αν υπήρχε ο δικός σου ορθολογισμός και σε άλλους "μιντιάρχες", οι εκρήξεις θα ήταν λιγότερες, αλλά και ο κόσμος που θα έγραφε στα forums θα ήταν διαφορετικός.

Μου λες ότι ανακυκλώνω τα παλαιά που δε βοηθούν κανένα.
Θα συμφωνούσα ίσως μαζί σου πριν από 2-3 μήνες!
Ήρθε όμως σήμερα ακόμα ένα ban! Δε πρόκειται δηλαδή για παρελθοντολογία, αλλά για παρών, και όπως πάμε, έχουμε μέλλον!
Αν ο κάθε admin, μιμούμενος τον άλλο, στέλνει στο πυρ το εξώτερο τον κάθε "ανεπιθύμητο",μόνο και μόνο, επειδή είναι εύκολο, αφού έχει ήδη τη ρετσινιά του αποκλεισμένου, τότε (και πρακτικά να το πάρει κανείς) σε λίγο ο άνθρωπος αυτός, δε θα βρίσκει τόπο για να γράψει!

Αν δεχτώ ότι δε με δουλεύετε, και σας αρέσει η δουλειά μου!
Αν δεχτώ ότι η παρουσία μου, αν και στρυφνή, τείνει περισσότερο προς το "αδιάφορος ως ανεκτός" από το "ανεπιθύμητος"!
Αν δεχτώ ότι μια φορά μπορεί να μάθατε και τίποτα, από αυτά που και εγώ κάπου διάβασα,
τότε θα πρέπει να ξέρετε, ότι σε λίγο, εξαιτίας των αποκλισμών, θα αναγκαστώ να εγκαταλείψω το χόμπι μου, όπως έκαναν δεκάδες παλιότερα και σπουδαιότερα άτομα από εμένα, που επίσης δεν αναζητά σήμερα κανείς.


nicked said:
Περιμένεις απο συγκεκριμένα άτομα αν σου εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ δεν σε στήριξαν? Να βγουν να ζητήσουν συγνώμη για κάτι? Να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για το RC? Δεν είναι ειρωνικές οι παραπάνω ερωτήσεις. Πραγματικά θέλω να μάθω!
Ναι Νίκο! Και αν δε το κάνουν, να μάθουν μόνο ότι με πείραξε. Συγνώμη δε θέλω, ούτε μου χρωστούν.


nicked said:
Σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας τώρα...έτσι λειτουργούν τα forums. Αφού συμμετέχεις σημαίνει τους αποδέχεσαι (άσχετα που κανείς δεν τους διαβάζει).Ίσως να βρίσκεις καταχρηστικούς και ανήθικους τους όρους ok, για αυτό και αποχωρείς και δεν συμμετέχεις ξανά! Το αν συμφωνώ η όχι με τους συγκεκριμένους όρους μπορώ να το σχολιάσω σε αντίστοιχο θέμα στο RP αν υπάρχει, αλλά δεν βρίσκω λόγο να το κάνω εδώ.

Έχω βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να έχω φάει ban και να βλέπω να με ξεφτιλίζουν χωρίς τη δυνατότητα απάντησης!
Έχω δει να κλέβουν τη δουλειά μου, αποκόπτοντας τη φυσική μου παρουσία απο αυτήν.

Λογικά με τους κανόνες, δε θα έπρεπε, μετά τον αποκλεισμό μου, να κάνω δεύτερο ακάουντ για να διαμαρτυρηθώ!
Τότε άκουσα για πρώτη φορά να με λένε και τρόλ!
Άστο βρε Νίκο το θέμα των κανονισμών!
Έχω δει εγώ admins και mods που τους έχουν γραμμένους στα παλιότερα των υποδημάτων τους!
Στη δική μου την καμπούρα θα εφαρμοστούν κατά γράμμα όλοι οι νόμοι να πάρει η ευχή;

nicked said:
Γιατί πρέπει να τους χαρακτηρίσω κάπως? Πιστεύω πως απλά δεν το ψάχνουν τόσο πολύ όσο εσύ. Μπαίνουν στο φόρουμ, διαβάζουν μερικά posts, ανταλλάσουν μερικές απόψεις σχετικά με την θεματολογία του site και συνεχίζουν την καθημερινότητα τους. Ίσως γιατί νιώθουν πως 'δεν τους αγγίζουν' τα όσα αναφέρονται.

Επίσης δικαιολογώ το ύφος των απαντήσεων του Χρόνη καθώς έχουμε κουραστεί να ασχολούμαστε με τα ίδια σκηνικά κάθε φορά, χωρίς στην ουσία να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε κάπως ώστε να τελειώσει η ιστορία! Οπότε όπως δεχόμαστε και ανεχόμαστε το ύφος των δικών σου απαντήσεων και το περιεχόμενο των posts σου έτσι και εσύ θα ανεχτείς τις διαφορετικές συμπεριφορές των συμμετεχόντων στην συζήτηση που ξεκίνησες.

Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει χαρακτηρισμός για τον τύπο ανθρώπου που περιγράφεις.
Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι είναι πιθανό να μη γνωρίζουν την αμάθεια του admin και να προδόθηκαν από την "τυφλή εμπιστοσύνη". Και πάλι όμως θα τους έλεγα από αφελείς ως αδιάφορους και επιπόλαιους.

Για το θέμα του Χρόνη δε θα συμφωνήσω, και είδες ότι τον διαχώρισα.
(Είναι υπέροχο να υποστηρίζεις αυτόν που πιστεύεις ότι έχει δίκιο!!! Αυτό ζητώ και εγώ!)

nicked said:
Συμφωνώ με αρκετά απο τα παραπάνω. Το να προσπαθείς όμως να εξιδανικεύσεις έναν χώρο στον οποίο συνυπάρχουν 'χομπίστες' δεν έχει καμία ουσία νομίζω. Έχουν ολοκληρωθεί αρκετά 'φιλόδοξα' projects έστω και μέσα απο αυτό τον διαμοιρασμό των fora. Αν θέλεις να τα δείς ΟΛΑ μαύρα μπορείς εύκολα να το κάνεις σε οποιοδήποτε τομέα.

Το παραδέχομαι και εγώ! Ακόμα και εγώ πέρασα ώρες διασκέδασης και δημιουργίας.
Τα περισσότερα όμως projects, καλώς ή κακώς προέκυψαν μέσα από τη φαγωμάρα και τον αλληλοσπαραγμό!
Τίποτα δε θα ήταν δυνατό να υπάρξει χωρίς την αίσθηση ότι τρίβεις τη νίκη σου στη μούρη του απέναντι.
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
dR_wH0 said:
Ξεκίνησα να απαντήσω, αλλά πραγματικά στην μέση κουράστηκα. Αυτά είναι και τα τελευταία που θα γράψω στο παρών thread.

Δημήτρη, κάνεις Cherry Picking σε αυτά που γράφω, βάζεις μετά και μια δόση "συναισθήματος-αδικίας" και ό Θεός βοηθός. Στα κοσμητικά επίθετα που εξαπόλυσες και σου ζήτησα να προσδιορίσεις σε ποιόν τις κατευθύνεις, δεν απάντησες. Οπότε πολύ απλά απο εδώ και πέρα ΔΕΝ ασχολούμαι άλλο. Ότι είχα να πώ βρίσκεται στις προηγούμενες απαντήσεις μου.

Δεν σε χαιρετίζω γιατί αν το κάνω θα το "διαστρεβλώσεις" όπως έκανες και με τους προηγούμενους.

Υ.Γ : Φυσικά και την "λύτρωση" του ban δεν πρόκειται να στην προσφέρω, οπότε σταμάτα να την αναζητάς. Η όποια "δικαιώση" σου δεν πρόκειται να επέλθει με αυτό το τρόπο αλλά μόνο αν επαναπροσδιορίσεις πως λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόσμο.
Το τελευταίο μήνυμα σε αυτό το thread; Δηλαδή μπορώ να σου πω ότι θέλω και εσύ δε θα μου κάνεις τίποτα;
Αυτά τα λένε βρε (πλάκα σου κάνω)!

Δε γνωρίζω τι είναι το Cherry Picking, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι μια φορά το χρόνο κάνω olive picking!
Πες μου τώρα, ότι για μια άτυχη στιγμή, για μια παλιοκουβέντα, μου αρνείσαι τη λύτρωση, καταδικάζοντας με να τριγυρνώ, σαν φάντασμα, σαν την άδικη κατάρα, στον αιώνα τον άπαντα! Εγώ σου είπα ότι αν θέλεις να φύγω από το "χώρο" σου, θα το κάνω από μόνος μου,φτάνει να μου το ζητήσεις/ ζητήσετε. Τώρα εσύ πως εστίασες στο ban...
Κακώς θύμωσες, και κακώς στεναχωρήθηκες. Αν είχαμε τη διορατικότητα να φτιάξουμε ένα τέτοιο thread δέκα χρόνια πριν, σήμερα θα μιλούσαμε για ένα νέο σκηνικό.


=========EDIT
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
Απλά κάποιες σκέψεις που έκανα από αυτά διάβασα
Οι περισσότεροι από εμάς, που ασχολούμαστε με αυτό το χόμπι, έχουμε την ανάγκη της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους, είτε για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υποστήριξης (γιατί κακά τα ψέματα, οι αντιπροσωπείες αυτών των μηχανημάτων, εδώ και καιρό κλείσανε), είτε καθαρά σε ανθρώπινο επίπεδο, για τη χαρά της συναναστροφής με τους "ομοίους¨μας.

Κάνουμε ένα χόμπι, που είναι "ακριβό" (σε σχέση με κάποιον που κάνει μόνο τρέξιμο) και θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε από πολλούς, ότι η ζωή μας πάει αρκετά καλύτερα (λυμένα προβλήματα) σε σχέση με άλλους, ώστε να ασχολούμαστε με κάτι τέτοιο. Ακούω τους περισσότερους από εμάς, να μιλάνε για το χόμπι σαν κάτι που έρχεται να ισορροπήσει μια "άχαρη ζωή" , που προσπαθεί με κάθε τίμημα μέσω αυτής της ενασχόλησης να τη κρατήσει στο θετικό. Χωρίς να αρνούμαι τη θετική επίδραση σε αυτό, θα έλεγα ότι αυτό είναι μια υπερβολή.

Άκουσα επίσης για το διαχωρισμό του internet και της "πραγματικής" ζωής!
Τα έχω συζητήσει με πολλούς ξανά. Είμαστε στο 2016 και νομίζω ότι διαβάζω ανθρώπους πίσω στο 1980, τότε που το internet ήταν ανύπαρκτο!

Μπορεί σήμερα να:
Να μπαίνουμε στο internet και να αγοράζουμε, πουλάμε, να βλέπουμε βιτρίνες, να αποταμιευουμε, να κάνουμε sex, να διαβάζουμε νέα, να στέλνουμε αλληλογραφία, να κάνουμε γνωριμίες, να ψηφίζουμε, να σπουδάζουμε, και από την άλλη να λέμε ότι η "αληθινή ζωή" είναι έξω απο το internet.

Είναι μια αντίφαση που με προβληματίζει.

Είναι απλά ένα χόμπι, είναι απλά internet....
Θέλετε να σας πω πόσοι από εμάς παντρεύτηκαν ή χάλασαν το σπίτι τους μέσα από ένα τέτοιο forum;
Πόσοι κεράτωσαν; Πόσοι πλακώθηκαν; Πόσοι εξαπατήθηκαν;


Είναι καλός ο ρομαντισμός, αλλά πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές.

Τα πράγματα εκτός και εντός internet έχουν τον ίδιο αντίκτυπο.
 
Top