Καλησπέρα σας!!!
Αποφάσισα και εγώ να κάνω μια αναβάθμιση σε έναν PIII που έχω εδώ και αρκετά χρόνια...
Έχω έναν Compaq Deskpro με P3 στα 800Μhz, M/B intel 815i, 128ΜΒ RAM, 10MB HD και onBoard VGA.
Ανοίγοντας το κουτί συνειδητοποιώ ότι το Μ/Β ήταν MATX!!!
Τώρα άντε να βρεις M/B Μ-ΑΤΧ με VIA chipset ώστε να σηκώσει τουλάχιστον 1GB RAM και CPU +1GHz. Γιατί εάν δεν κάνω λάθος όλα της Intel δέχονται μέχρι 512ΜΒ RAM...
Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα ΜΟΝΟ ΕΝΑ Μ-ΑΤΧ στο eBay για Socket 370 και το αγόρασα (την SOYO m7vcm10). Αγοράζω και 2x512MB RAM, έναν CPU 1,4Ghz, έναν ΗD 80GB, παραγγέλνω CPU Cooler της CoolerMaster με 8αρι FAN και ξεθάβω την ATI Radeon 3850 AGP (512 MB) που είχα από τον P4...
Τελικά το Μ/Β δεν υποστήριζε τον CPU και αναγκάστηκα και αγόρασα έναν P3 στα 1000 .
Εγκαθιστώντας τα Windows XP όλα λειτούργησαν τέλεια, αλλά μετά την πρώτη επανεκκίνηση οι drivers της Radeon δεν υπήρχαν!!! Και κάθε φορά που ανοίγω το PC πρέπει να κάνω install τους drivers!!! Κατά τα άλλα το μηχάνημα το δοκίμασα σε ποιό σύγχρονα παιχνίδια (και όχι της εποχής του) και δουλεύει σφαίρα!!!
Οι ερωτήσεις μου είναι... Γνωρίζει κανείς να μου πει τι γίνεται με την VGA?
Και επίσης, γνωρίζει κανένας χριστιανός την συγκεκριμένη μητρική ώστε να μου πει εάν μπορώ με κάποιο BIOS update να μου αναγνωρίσει τον CPU (1,4Ghz)?
Thanx Παίδες, και θα σας ζαλίσω και με τα υπόλοιπα PC που έχω (P1, 486DX2, 8088) και ετοιμάζομαι να τα αναβαθμίσω. Απλώς σας προειδοποιώ...

:twisted: