What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Συνεντεύξεις!

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Εγώ Δημήτρη σε ρώτησα
Εξήγησε το μου Δημήτρη πως φτάνεις να συμπεραίνεις ότι έχουν κάποιο πρόβλημα μερικοί με τον Τσουρινάκη?
και για να το κάνω ποιο λιανά αναφέρομαι στο
Τελικά έχεις και εσύ πρόβλημα με τον Τσουρινάκη;
που είπες στον Σπύρο. Μιας και συμφώνησα 100% με την άποψη του θεώρησα ότι θα "πιάνει" και έμενα αλλά και τον γιατρό. Αν κατάλαβα λάθος, συγνώμη.
Θα σου φανεί "αιρετικό" αλλά τώρα λατρεύω ακόμα περισσότερο αυτόν τον τύπο (Τσουρινάκης). Δεν πιστεύει στα φορουμς και την συζήτηση πίσω από τα πληκτρολόγια. Δες όλους εμάς τώρα σε αυτό το ταμπλό πως έχουμε αναλωθεί σε μια αέναη συζήτηση και φαντάσου να πρέπει να απαντά στον κάθε ένα που θα αποφάσιζε να του τα χώσει. Κατά τα άλλα για πολλούς λόγους μπορεί να έχουν εξαφανιστεί.
Έχω διαφορετική γνώμη. Δεν ζητάω από αυτούς της πρώτης γενιάς του '80 να απαντάνε σε καθένα από εμάς ούτε και να "ξεκατινιάζοντε". Πιστεύω ότι απλά βαριούντε να ασχοληθούν με εμάς. Βέβαια ΚΑΙ χάριν εμάς έγιναν κάποτε φίρμες.
Τι πάει να πει δεν πιστεύει στα φόρουμς? Ποια η διαφορά να γράφεις σε μια σελίδα σε ένα περιοδικό από μια σελίδα σε ένα site? Βέβαια στη 2η περίπτωση υπάρχει άμεση κριτική και όπως είπαν και τα παιδιά και άμεση πλέον σύγκριση. Γι αυτό πιστεύω και εγώ ότι σήμερα είναι ποιο δύσκολα τα πράγματα για έναν συντάκτη. Έχω περάσει και εγώ ένα-δυο φεγγάρια από περιοδικό του χώρου ως φοιτητής και είδα κάποια πράγματα πως γίνονται.
Απλά θα ήθελα μια φορά να εμφανιστούν και να πούνε 2-3 λόγια για εκείνα τα χρόνια. Όπως κάνουν οι ξένοι πχ στο περιοδικό retrogamer. Όχι να ανοίξουν διάλογο με τον καθένα μας. ;)
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,859
Πώς εννοείς οτι πρέπει να προσέχει τι γράφει ; Δηλαδή τι μπορεί να πάθει ; :lol: Χιουμοριστικά το ρωτάω γιατί ακούγεται πολύ περίεργο στο μυαλό μου όταν το διαβάζω - προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Τώρα για τα υπόλοιπα Δημήτρη, θα συμφωνήσω φούλ με τον Μάνο - ο Τσουρι ήταν καλός για την εποχή του - αυθεντία ΕΚΕΙΝΗ την εποχή - αλλά όχι τώρα. Τώρα έχουμε περισσότερες απαιτήσεις σαν αναγνώστες, έχουμε το ιντερνετ και ένα σωρό άλλα έξτρα για να ενημερωθούμε.

Εκείνη την εποχή ; Όποιος είχε λεφτά για BBS Access και για να αγοράζει τα ξένα περιοδικά τύπου Amiga Format / Amiga CU / Atari ST User / etc είχε καλύτερη οπτική απο εμάς που είτε Pixel θα παίρναμε είτε USER...
 

turrican

Too Retro to post!
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
3,019
spyros.s said:
αγαπητέ Δημήτρη η δημοσίευση μου ξεκίνησε με την φράση "νομίζω"! Αυτό από μόνο του εκφράζει υποκειμενικότητα και σαφέστατα δεν συνεπάγεται προσπάθεια ψυχογραφημάτων αλλά ανάλυσης δεδομένων και φυσικά όχι προσωπικοτήτων! Ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί ερμήνευσες έτσι τα γραφόμενα μου! Σου δηλώνω δημοσίως ότι δεν ήθελα να σε προσβάλλω αλλά να συζητήσουμε πάνω στο θέμα που δημόσια τέθηκε. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανέναν πόσο μάλλον με τον Τσουρινάκη του οποίου την μακροχρόνια παρουσία εκθείασα παραπάνω και απορώ που δεν διάβασες! Η άποψη μου είναι ότι λόγω των τεράστιων αλλαγών που έχουν γίνει με την εισαγωγή του διαδικτύου στην καθημερινότητα μας, τα δεδομένα είναι μη συγκρίσιμα σε άμεσο επίπεδο γεγονός που φυσικά διαφοροποιείται ακόμα περισσότερο και από το δεδομένο ότι αλλιώς κρίνουμε τώρα ως περίπου σαραντάρηδες και αλλιώς κρίναμε τότε ως έφηβοι ή ως παιδιά!
-------
Εστιάζω τώρα στο Μάνο: ο Μάνος είναι συνομήλικος με εμάς, με κοινά βιώματα στους υπολογιστές και το gaming από τα 80'ς, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία πριν μερικά χρόνια και μπήκε στο δυναμικό του περιοδικού pc master! Είδε εκ των έσω καταστάσεις και απομυθοποίησε πράγματα που για εμάς λόγω νοσταλγίας και άγνοιας ήταν δύσκολο να δούμε.
Έκρινε το περιοδικό μέσα από την δουλειά του, μέσα από την προσπάθεια να γίνει καλύτερος και όχι από απλό ενδιαφέρον όπως εμείς οι αναγνώστες! Διατύπωσε μία άποψη που είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε είναι σεβαστή λόγω εμπειρίας! Την παρέθεσε σε ένα ρετροφόρουμ και ο ίδιος μας προέτρεψε να την σχολιάσουμε. Ας το κάνουμε λοιπόν!

Σπύρο μου δίκιο έχεις, όμως δε με απασχόλησε η ενδεχόμενη υποκειμενικότητα ή η αντικειμενικότητα της τοποθέτησης σου αλλά η προσπάθεια ερμηνείας των συνομιλητών σου. Αυτό ήταν που καυτηριάστηκε από εμένα. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν στην τελική "σου γεμίζω το μάτι" αλλά πρέπει να με εμπιστευτείς και να καταλάβεις ότι όταν αναγκάζομαι να μιλήσω, κάτι κόβει και εμένα το μάτι μου και κάτι ζητάω να ακούσω από τον άλλο. Μου προκαλεί αμηχανία να σε βλέπω να "βγάζεις" από τη δύσκολη θέση τη συζήτηση στρογγυλευοντας αυτά που είπε ο άλλος....

Σαφώς και δε σου καταλογίζω κανενός είδους πρόθεση και σαφώς δε μπορώ να σου επιβάλω τον τρόπο που θα γράψεις. Αυτά που έγραψες για τον Τσουρινάκη τα διάβασα (αν και όπως σου είπα και πριν (το λέω δεύτερη φορά), δε μπόρεσα να διακρίνω αν ερμήνευες τη θέση του Μάνου ή είναι δική σου θέση) Βλέποντας την, διαπιστώνω ότι προφανώς δεν έχεις το παραμικρό πρόβλημα με αυτά που ειπώθηκαν στη συνέντευξη και προσυπογράφεις τα πάντα. Συμφωνείς δηλαδή με τη μόδα να πλέκουμε το εγκώμιο κάποιου για "ξεκάρφωμα" και να του "τα χώνουμε" μετά τεχνηέντως ώστε να μην ανοίγει ρουθούνι. Οι εκφράσεις που γράφτηκαν σου φάνηκαν δηλαδή απολύτως "δόκιμες" και δε σε κλόνισαν σε τίποτα. Τι να πω, είναι μάλλον μια νέα εποχή που γίναμε Σουηδία και εγώ έμεινα ο μόνος βαλκάνιος! Μήπως όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Σου έχω λοιπόν μια ιδέα! Ας κάνουμε ένα μικρό πείραμα! Δοκίμασε να γράψεις εσύ μερικές γραμμές πλέκοντας το εγκώμιο του Μάνου και ύστερα γράψε μια παράγραφο που θα αναλύσεις γιατί δεν έγραψε ποτέ τα καλύτερα reviews και τα μειονεκτήματα του (Λογικά κάτι κακό θα έχει και αυτός αφού κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε να και το άλλοθι σου)!!! Αν ένιωσες τώρα ξαφνικά μια ταραχή τότε θα πρέπει μάλλον να το ξανασκεφτείς....

Την άποψη σου:
"Η άποψη μου είναι ότι λόγω των τεράστιων αλλαγών που έχουν γίνει με την εισαγωγή του διαδικτύου στην καθημερινότητα μας, τα δεδομένα είναι μη συγκρίσιμα σε άμεσο επίπεδο γεγονός που φυσικά διαφοροποιείται ακόμα περισσότερο και από το δεδομένο ότι αλλιώς κρίνουμε τώρα ως περίπου σαραντάρηδες και αλλιώς κρίναμε τότε ως έφηβοι ή ως παιδιά!"

Μου τα μπουρδουκλώνεις λίγο....γιατί τώρα λες κάτι διαφορετικό απο το Μανο που λέει ότι, οι παλιοί ευνοήθηκαν!!!Δηλαδή σύμφωνα με αυτό που λες εσύ τώρα (τυχαίο παράδειγμα) οι παλιές ελληνικές σειρές της ΕΡΤ (που προέρχονταν όλες απο βιβλία καταξιωμένων Ελλήνων συγγραφέων) δεν μπορούν να συγκριθούν ποιοτικά και να αποδειχθεί ότι ήταν καλύτερες απο τις σημερινές "σούπες" επειδή η τηλεόραση ήταν τότε στα σπάργανα και το τηλεοπτικό κοινό λίγο (που παρεμπιπτόντως τηρουμένων των αναλογιών είχε και μικρή ηλικία). Για να μη πω για τις παλιές ιστορικές εφημερίδες που γράφανε δημοσιογράφοι μύθοι που δεν έχουν σχέση με τα σημερινά παιδάκια. Θα μου πεις ότι τότε ο λαός ήταν αναλφάβητος και τα φύλα που τύπωναν ήταν λίγα και για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει σύγκριση;

Τώρα για τον Μάνο...
Δε γνωρίζω Σπύρο γιατί το κάνεις συνέχεια αυτό! Εκεί που μιλάμε για γεγονότα και δεδομένα που αφορούν αυστηρά το θέμα, αναφέρεις στο ξαφνικό ονομαστικά κάποιον τρίτο με αποτέλεσμα να με φέρνεις ξανά και ξανά σε δύσκολη θέση να μιλήσω για ένα άλλο άνθρωπο. Δεν προσφέρεις καμία υπηρεσία με το να πλέκεις συνεχώς τα εγκώμια των "απανταχού μεντόρων" και έπειτα να καλείται ο άλλος να πάρει θέση επί αυτού! Τι θες να σου πω δηλαδή εγώ τώρα; Το ίδιο σου είχα πει και παλιά, ενώ το ίδιο σου είχα πει και σε γειτονικό thread όταν έφυγες αφήνοντας με στα κρύα του λουτρού... Είναι επιπολαιότητα; Είναι αφέλεια; Τι σε έπιασε και το γύρισες ξαφνικά σε αιτιατική πληθυντικού;
Το μόνο που μπορώ να κάνω ώστε να σου απαντήσω με όση διακριτικότητα ακόμη διαθέτω είναι ότι:

Όχι, ο Μάνος δεν έχει την ίδια ηλικία με εμένα ούτε έχουμε κοινά βιώματα! Δεν είχε επίσης ποτέ του home computer (αν διάβασα καλά είχε ένας γείτονας του και ο διπλανός του;) και δεν είχε κάποιες σπουδές στην πληροφορική.
Αν κατάλαβα καλά ο πρώτος του computer ήταν ένα PC και μάλλον στη δεκαετία του 1990.
Δεν πίστεψα ποτέ επίσης (ούτε στην παιδική μου ηλικία) ότι το USER ήταν ανώτερο του Pixel...
Το ότι είδε απο μέσα τα πράγματα είναι θετικό και τον βοηθά να έχει εικόνα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να έχει δημόσια άποψη για τους πάντες και τα πάντα. Θα μου επιτρέψεις επίσης να σου πω ότι είχαν και άλλοι επαφή με computer εκδώσεις "εκ των έσω" αλλά δε το κάνουν θέμα και δε το διατυμπανίζουν.
Το αν διατύπωσε μια άποψη είναι σεβαστή όχι λόγω εμπειρίας όπως εσύ λες αλλά ανεξαρτήτου εμπειρίας όπως και του κάθε ανθρώπου! Μιας εμπειρίας που κρίνοντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά εκμηδενίζεται στην περίπτωση του Κ.τσουρινακη...


Ο Μάνος Δούλεψε σκληρά και πιστεύω ότι υπερέβαλε εαυτόν έχοντας μια πετυχημένη πορεία σε ένα ιστορικό έντυπο. Θεωρώ ότι η εργοδοσία τον "έστυψε" (όπως και πολλούς άλλους )και δε του ανταπέδωσε ούτε στο ελάχιστο αυτά που προσέφερε σε μια δύσκολη για το περιοδικό περίοδο. Εγώ στη θέση του θα είχα μεγάλη οργή και πρόβλημα από αυτή την αντιμετώπιση και θα τον συμβούλευα (αν μπορώ εγώ να τον συμβουλέψω σε κάτι) ότι δεν είναι ντροπή να τα "σπάσεις" όταν αδικηθείς. Λάθος είναι να δίνεις το μήνυμα προς τα έξω ότι μετά από εκμετάλλευση δεν υπάρχει πίκρα και είσαι πάλι κερδισμένος.spyros.s said:
Την παρέθεσε σε ένα ρετροφόρουμ και ο ίδιος μας προέτρεψε να την σχολιάσουμε. Ας το κάνουμε λοιπόν!

Ε, μη τρελαθούμε κιόλας! Μόνος μου ξεκίνησα τη συζήτηση και απο διακριτικότητα ρώτησα τους διαχειριστές αν μπορούσα να σχολιάσω σε ένα θέμα που είναι απο τη φύση του "ευαίσθητο" και έμεινε κάποιες μέρες χωρίς ποστ. Ο "συνεντευξιαζόμενος" δεν είναι σε θέση να προτρέψει ή να αποτρέψει. Αφού όμως μας δίνεις το σύνθημα να το κάνουμε, ευχαρίστως κάνω λίγο πίσω για να δω τα δικά σου σχόλια! :mrgreen:
 

turrican

Too Retro to post!
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
3,019
nkary said:
...και για να το κάνω ποιο λιανά αναφέρομαι στο που είπες στον Σπύρο. Μιας και συμφώνησα 100% με την άποψη του θεώρησα ότι θα "πιάνει" και έμενα αλλά και τον γιατρό. Αν κατάλαβα λάθος, συγνώμη.
Λογικά θα σε κάλυψα με την απάντηση μου στον φίλο μου το Σπύρο (άλλα και τα είπα όλα στο προηγούμενο ποστ. Δε ξέρω τι άλλο να πω). Θεωρώ ότι κάποια πράγματα πες από ευγένεια, πες απο σεβασμό, πες από σεμνότητα δεν μπορούν να λέγονται. Δε μπορώ να ξέρω ο καθένας αν κατάλαβε αυτό που διάβασε ή κατάλαβε σε τι συμφώνησε. Αν συμφωνήσατε με όλα αυτά που ειπώθηκαν στη συνέντευξη τότε ευνόητα δε συμφωνώ ούτε με εσάς.

nkary said:
Έχω διαφορετική γνώμη. Δεν ζητάω από αυτούς της πρώτης γενιάς του '80 να απαντάνε σε καθένα από εμάς ούτε και να "ξεκατινιάζοντε". Πιστεύω ότι απλά βαριούντε να ασχοληθούν με εμάς. Βέβαια ΚΑΙ χάριν εμάς έγιναν κάποτε φίρμες.
Σεβαστό! Όπως είπα και πριν δε μπορώ να ξέρω τις αιτίες και σου έδωσα κάποιους υποθετικούς λόγους. Τώρα για τις φίρμες δε θα τους χαρακτήριζα έτσι αφού όσοι τότε ασχολούμασταν με τους υπολογιστές το 80 δε γεμίζαμε ταξί και αυτοί που έγραφαν τότε ίσως να ήταν όπως και σήμερα κακοπληρωμένοι...
nkary said:
Τι πάει να πει δεν πιστεύει στα φόρουμς? Ποια η διαφορά να γράφεις σε μια σελίδα σε ένα περιοδικό από μια σελίδα σε ένα site? Βέβαια στη 2η περίπτωση υπάρχει άμεση κριτική και όπως είπαν και τα παιδιά και άμεση πλέον σύγκριση. Γι αυτό πιστεύω και εγώ ότι σήμερα είναι ποιο δύσκολα τα πράγματα για έναν συντάκτη. Έχω περάσει και εγώ ένα-δυο φεγγάρια από περιοδικό του χώρου ως φοιτητής και είδα κάποια πράγματα πως γίνονται.
Απλά θα ήθελα μια φορά να εμφανιστούν και να πούνε 2-3 λόγια για εκείνα τα χρόνια. Όπως κάνουν οι ξένοι πχ στο περιοδικό retrogamer. Όχι να ανοίξουν διάλογο με τον καθένα μας.

Η διαφορά κατά τη γνώμη μου είναι τεράστια καθώς στα φορουμς επικρατεί πολλές φορές οχλοκρατία! Σου έχει συμβεί ποτέ να δεχθείς "πολλαπλό λιντσάρισμα" απο κολλητούς σε ένα forum υπο τις ευλογίες της (ανύπαρκτης) διαχείρισης; Είναι καθαρό μπουλινγκ!!! Εγώ έχω χάσει πραγματικά την πίστη μου στο γραπτό διάλογο μέσω internet καθώς πολλές φορές παρερμηνευονται τα γραφόμενα μου (είμαι τρομερά ακριβολόγος και έχω τρέλα με τη γλώσσα)και αναγκάζομαι να εξηγώ ξανά και ξανά τα αυτονόητα! Και να σου πω στην τελική γιατί δε τα χωνεύω αυτά τα πράγματα; Γιατί εκεί λέγονται αυτά που δε θα έλεγε ο ένας στον άλλο κατάμουτρα! Ως συνέπεια αυτού, αν ο μέγας Τσουρινάκης δεχόταν να βγει για καφέ με όλους αυτούς που του έκαναν κριτική πιθανότατα δε θα του έλεγαν τίποτα απο αυτά που διάβασα εδώ....


dR_wH0 said:
Πώς εννοείς οτι πρέπει να προσέχει τι γράφει ; Δηλαδή τι μπορεί να πάθει ; :lol: Χιουμοριστικά το ρωτάω γιατί ακούγεται πολύ περίεργο στο μυαλό μου όταν το διαβάζω - προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Τώρα για τα υπόλοιπα Δημήτρη, θα συμφωνήσω φούλ με τον Μάνο - ο Τσουρι ήταν καλός για την εποχή του - αυθεντία ΕΚΕΙΝΗ την εποχή - αλλά όχι τώρα. Τώρα έχουμε περισσότερες απαιτήσεις σαν αναγνώστες, έχουμε το ιντερνετ και ένα σωρό άλλα έξτρα για να ενημερωθούμε.

Εκείνη την εποχή ; Όποιος είχε λεφτά για BBS Access και για να αγοράζει τα ξένα περιοδικά τύπου Amiga Format / Amiga CU / Atari ST User / etc είχε καλύτερη οπτική απο εμάς που είτε Pixel θα παίρναμε είτε USER...

Νατο πάλι αυτό που έλεγα παραπάνω! Τι να πάθει γιατρέ; Ότι ήταν να πάθει το έπαθε. Δείξε μου που ακριβώς είπα να προσέχει τι γράφει προς αποφυγή παρεξηγήσεων ώστε να σου απαντήσω κατάλληλα.

((Edit)το εντόπισα, δε καταλαβαίνω γιατί μπερδεύτηκες! Το αυτονόητο λέω!Σημαίνει, δεν πρέπει, Δεν μπορεί, Δε γίνεται!!!))

Ωραία γιατρέ! Να σε ρωτήσω τότε κάτι! Τι θα καταλόγιζες στον Τσουρινάκη αν έκανε σήμερα ένα review; Σε τι δε θα σε κάλυπτε δηλαδή; Είναι τόσο δύσκολη μια τέτοια παρουσίαση που δε θα τα κατάφερνε να σε καλύψει; Θα σήμαινε αυτό επίσης ότι δε θα μπορούσες να διαβάσεις και κάποιον άλλο στο internet; Θα σε χάλαγε ένα review απο ένα πολύ μορφωμένο και έμπειρο συντάκτη; Πάντως συμφωνώντας - διαφωνώντας η ουσία είναι μόνο μία! Ο άνθρωπος μετά απο τόσα χρόνια είναι ένας ζωντανός μύθος ενώ εμάς δε θα μας ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας. Η αξία του δεν είναι κάτι που το λέω μόνο εγώ αλλά και οι περισσότεροι αναγνώστες που απαίτησαν εξηγήσεις για την αποχώρηση του.

Για τα περιοδικά του εξωτερικού έχεις δίκιο, ήταν ακριβά αλλά αν θες την άποψη μου, διαβάζοντας τα αρκετά τότε δε με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα σε σχέση με τα εδώ.
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,859
Και εγώ τώρα το έψαχνα και λέω "Μα που το είδα χααχαχαχαχ". Ευτυχώς που το βρήκες και εσύ, γιατί λέω "λες να το φαντάστηκα! :lol: ".

Κοίτα Δημήτρη, για μένα είναι απλό. Αν αρθρογραφούσε και σήμερα ο Τσουρινάκης, δεν είναι ότι θα του καταλόγιζα "σφάλματα" ή "κριτική". Είναι ότι στο μυαλό μου και στα μάτια μου, δεν θα ήταν "Ο Θεός Των Adventure", γιατί θα είχα και άλλους reviewers να διαβάσω. Σίγουρα θα ήταν καλός (όπως ήταν και τότε, κανείς δεν νομίζει να διαφωνεί σε αυτό) αλλά δεν θα έπιανε το mythic status των 90's ;) Όταν παίζεις χωρίς ανταγωνισμό, λογικό είναι να έχεις μια άλλη άνεση να κινηθείς στον χώρο. Δεν είναι ότι είσαι πρώτος στην κατηγορία σου, είναι ότι είσαι ο μόνος!

Όπως και να έχει ο κάθε ένας έχει δικαίωμα στην άποψη του.
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Καλημέρα :)
Θεωρώ ότι κάποια πράγματα πες από ευγένεια, πες απο σεβασμό, πες από σεμνότητα δεν μπορούν να λέγονται
Δεν ξέρω αν σε εκπλήσσω αλλά προτιμώ το ακριβώς αντίθετο. Πιστεύω ότι έτσι αποφεύγονται και οι παρεξηγήσεις μιας και ξέρεις ακριβώς ποια είναι η θέση του συνομιλητή σου ;)
Σεβαστό! Όπως είπα και πριν δε μπορώ να ξέρω τις αιτίες και σου έδωσα κάποιους υποθετικούς λόγους. Τώρα για τις φίρμες δε θα τους χαρακτήριζα έτσι αφού όσοι τότε ασχολούμασταν με τους υπολογιστές το 80 δε γεμίζαμε ταξί και αυτοί που έγραφαν τότε ίσως να ήταν όπως και σήμερα κακοπληρωμένοι...
Να σου θυμίσω ότι κάποτε αυτοί οι άνθρωποι γέμιζαν στάδια. Πόσο θέλει κάποιος για να καβαλήσει το καλάμι? Νομίζω ότι ο Τσουρινάκης πληρωνόταν με σταθερό μισθό και όχι με την σελίδα κάθε 2-3-9 μήνες. Το τελευταίο το λέω εκ πείρας (για τους μήνες).
Η διαφορά κατά τη γνώμη μου είναι τεράστια καθώς στα φορουμς επικρατεί πολλές φορές οχλοκρατία! Σου έχει συμβεί ποτέ να δεχθείς "πολλαπλό λιντσάρισμα" απο κολλητούς σε ένα forum υπο τις ευλογίες της (ανύπαρκτης) διαχείρισης;
Λάθος μου η διατύπωση. Εννοούσα να γράφεις σε ένα site όπως το Ragequit ή άλλο. Έχουμε αρκετά. Αν θες απλά απενεργοποιείς τα σχόλια αλλά έτσι το κάνεις χειρότερο πιστεύω.
Ως συνέπεια αυτού, αν ο μέγας Τσουρινάκης δεχόταν να βγει για καφέ με όλους αυτούς που του έκαναν κριτική πιθανότατα δε θα του έλεγαν τίποτα απο αυτά που διάβασα εδώ....
Συμφωνώ σε αυτό. Διαφωνώ με το μέγας. Ένας απλός άνθρωπος είναι που οι συγκυρίες τον έφεραν στην Compupress.

Δημήτρη πραγματικά εμένα μου αρέσει αυτή η αντιπαράθεση απόψεων. Δεν αλλάζει η γνώμη μου για σένα σε καμία περίπτωση (εντάξει άμα με πεις μ...α τότε θα το σκεφτώ :D ). Αν δεν θες το σταματάμε ασαπ που λένε στο χωριό μου ;)
 

turrican

Too Retro to post!
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
3,019
nkary said:
Καλημέρα :)

Δεν ξέρω αν σε εκπλήσσω αλλά προτιμώ το ακριβώς αντίθετο. Πιστεύω ότι έτσι αποφεύγονται και οι παρεξηγήσεις μιας και ξέρεις ακριβώς ποια είναι η θέση του συνομιλητή σου ;)

Κοίτα τι νομίζω. Η "ειλικρίνεια" καμιά φορά είναι η αγένεια με άλλη λέξη! Μπορεί κάποιος να πει πολλά πράγματα αρκεί να έχει τον τρόπο. Αν έρθει κάποιος και μου πει ότι είμαι γελοίος δε βλέπω πως μπορεί να αποφευχθεί η παρεξήγηση και δεν ξέρω κατα πόσο θα εκτιμήσω ότι κατάλαβα τη θέση του συνομιλητή μου.

Να σου θυμίσω ότι κάποτε αυτοί οι άνθρωποι γέμιζαν στάδια. Πόσο θέλει κάποιος για να καβαλήσει το καλάμι? Νομίζω ότι ο Τσουρινάκης πληρωνόταν με σταθερό μισθό και όχι με την σελίδα κάθε 2-3-9 μήνες. Το τελευταίο το λέω εκ πείρας (για τους μήνες).

Για να λέμε του στραβού το δίκιο το να φέρεις κόσμο σε ένα γήπεδο σαν στη λεωφόρο (δε γέμισε όλη) είναι θεαματικό αλλά σκέψου ότι ίσως ήρθαν παιδιά απο όλη την Ελλάδα και συνοδευόντουσαν απο τους γονείς, θείους κτλ. Βέβαια έχεις δίκιο για το θέμα του ψωνίσματος. Εγώ θα την ψώνιζα ακόμα και αν εμφανιζόμουν ακόμα και στο σχολείο μου!!!


Λάθος μου η διατύπωση. Εννοούσα να γράφεις σε ένα site όπως το Ragequit ή άλλο. Έχουμε αρκετά. Αν θες απλά απενεργοποιείς τα σχόλια αλλά έτσι το κάνεις χειρότερο πιστεύω.
Ασφαλώς! Εμένα μου αρέσουν πολύ τέτοιες ιδέες! Ο καθένας όμως ότι αγαπάει!


Συμφωνώ σε αυτό. Διαφωνώ με το μέγας. Ένας απλός άνθρωπος είναι που οι συγκυρίες τον έφεραν στην Compupress.

Δημήτρη πραγματικά εμένα μου αρέσει αυτή η αντιπαράθεση απόψεων. Δεν αλλάζει η γνώμη μου για σένα σε καμία περίπτωση (εντάξει άμα με πεις μ...α τότε θα το σκεφτώ :D ). Αν δεν θες το σταματάμε ασαπ που λένε στο χωριό μου ;)

Ο καθένας ότι θέλει ας πιστέψει. Ο καθένας έχει μια ιστορία και έχει αφήσει πίσω του ένα έργο.
Τιιιιι;;;; Δεν αλλάζει η γνώμη σου για εμένα;;; :wtf: Δηλαδή τόση προσπάθεια κάνω να μην είμαι πια φλώρος και να γίνω σκληρός και εσύ μου το χαλάς ένα κυριακάτικο πρωί;;;

Καλημέρα! ;)

dR_wH0 said:
Κοίτα Δημήτρη, για μένα είναι απλό. Αν αρθρογραφούσε και σήμερα ο Τσουρινάκης, δεν είναι ότι θα του καταλόγιζα "σφάλματα" ή "κριτική". Είναι ότι στο μυαλό μου και στα μάτια μου, δεν θα ήταν "Ο Θεός Των Adventure", γιατί θα είχα και άλλους reviewers να διαβάσω. Σίγουρα θα ήταν καλός (όπως ήταν και τότε, κανείς δεν νομίζει να διαφωνεί σε αυτό) αλλά δεν θα έπιανε το mythic status των 90's ;) Όταν παίζεις χωρίς ανταγωνισμό, λογικό είναι να έχεις μια άλλη άνεση να κινηθείς στον χώρο. Δεν είναι ότι είσαι πρώτος στην κατηγορία σου, είναι ότι είσαι ο μόνος!

Όπως και να έχει ο κάθε ένας έχει δικαίωμα στην άποψη του.
Σαφώς, αν βρεις καλύτερο τότε διάβασε αυτόν! Απλά πράγματα!
 

ndial

Retro Starter
Joined
Feb 2, 2014
Messages
25
πφφφφφφ
Αλλες εποχές, εργαλεία και μυαλά τοτε, άλλα εργαλεία και μυαλά σήμερα.
Μην κρίνουμε τους συντάκτες και τα περιοδικά του χθές, με τα σημερινα.

Με την ίδια λογική, και οι ποδοσφαιριστέςς του '50 είναι "άμπαλοι" για τους ποδοσφαιριστές του σήμερα! μονο που οι ποδοσφαιριστές του σημερα προπονουνται σε πιο εξεληγμένες υποδομές, μετακινούνται απο χώρα σε χώρα, και έχουν περισσοτερες εμπειρίες! ΤΟΤΕ όμως το '50 έιχαν αξία και αυτοι, και μάλιστα ΤΕΡΑΣΤΙΑ!
Με την ίδια λογική, και ο Atari ST, CPC κτλ ήταν "καρβουδιστήρι" σε σχέση με έναν i7 PC, σήμερα! Τοτε όμως ένας 68000 ή Ζ80 είχαν τεράστια αξία!

Δεν πάει έτσι! όλα είχαν την αξία τους τότε, ακόμα και τα άρθρα σε περιοδικά πληροφορικής και παιχνιιδων. Λάθη, υποκειμενικότητες κτλ υπήρχαν, και λογικά υπήρχαν αφού το μόνο μέσο ενημέρωσης ήταν κανένα τηλεγράφημα ή τηλέφωνο από Λονδίνο κτλ πέραν απο κάποια μηνανηματα και demos/pre-releases παιχνιδΙων που έρχονταν (apparently) στα χέρια Ελληνων συντακτών...πριν βγουν στην αγορά.

Πάλι καλα να λέμε που υπήρχε ο κ. Τσουρινάκης με το PIXEL και την παρέα του (και τα αλλα μεταγενέστερα καλα περιοδικα, οπως το USER) και διαβάζαμε, ελείψει Internet κτλ, κανενα review πριν σπεύσουμε να το αγοράσουμε (είτε παιχνίδι ειτε μηνάνημα) ακουγοντας την κάθε π@π@ρολογι@ του κάθε πωλητη!

Ειτε η παρουσίαση του παιχνιδιου ήταν αντικειμενική είτε οχι, δεν είχε σημασία μεγάλη για μενα. Σημασία για εμένα είχε ότι είχα στα χέρια μου ένα μέσο (το περιοδικο και τα γραφόμενα των συνακτών του) για να ενημερωθώ για νέα games και hardware releases πριν πάω στο μαγαζι με τους (πολλούς τότε) άσχετους εμπόρους προιόντων πληροφορικής.

Τώρα με ένα κλικ.... έχουμε 200.000 PIXEL και 100.000 Τσουρινάκηδες στην οθόνη μας.
Τα έχουμε όλα στο πιάτο. Επιλέγουμε 3-4 από αυτα, βρίσκουμε που συγκλινουν και αποφασίζουμε.
Τοτε δεν υπήρχε η δυνατότητα επιλογής, και άρα ΝΑΙ καλά έκανε και έγραφε (και όπως τα έγραφε) ο Τσουρινάκης και η παρέα του, αλλιώς... θα είαμε γεμίσει πολλά σακιά (με γουρουνια) :shock:
:D
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,859
[offtopic]Εγώ πάντως πάντα σπαζόμουν που ο Τσουρινάκης στο "Τα Πρώτα Βήματα", έγραφε μόνο 10 σειρές! FFS!!!! :whip: :whip: :lol:[/offtopic]
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
dR_wH0 said:
[offtopic]Εγώ πάντως πάντα σπαζόμουν που ο Τσουρινάκης στο "Τα Πρώτα Βήματα", έγραφε μόνο 10 σειρές! FFS!!!! :whip: :whip: :lol:[/offtopic]
Ε και τι ήθελες όλη τη λύση? Μετά δεν θα έφτανε ένα περιοδικό. Γι αυτό και του άρεσε όταν έγινε pcmaster και pcgames
Κατά βάθος είσαι κρυφός-τσουρινακιος :lol:
 

spyros.s

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 8, 2012
Messages
455
turrican said:
spyros.s said:
αγαπητέ Δημήτρη η δημοσίευση μου ξεκίνησε με την φράση "νομίζω"! Αυτό από μόνο του εκφράζει υποκειμενικότητα και σαφέστατα δεν συνεπάγεται προσπάθεια ψυχογραφημάτων αλλά ανάλυσης δεδομένων και φυσικά όχι προσωπικοτήτων! Ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί ερμήνευσες έτσι τα γραφόμενα μου! Σου δηλώνω δημοσίως ότι δεν ήθελα να σε προσβάλλω αλλά να συζητήσουμε πάνω στο θέμα που δημόσια τέθηκε. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανέναν πόσο μάλλον με τον Τσουρινάκη του οποίου την μακροχρόνια παρουσία εκθείασα παραπάνω και απορώ που δεν διάβασες! Η άποψη μου είναι ότι λόγω των τεράστιων αλλαγών που έχουν γίνει με την εισαγωγή του διαδικτύου στην καθημερινότητα μας, τα δεδομένα είναι μη συγκρίσιμα σε άμεσο επίπεδο γεγονός που φυσικά διαφοροποιείται ακόμα περισσότερο και από το δεδομένο ότι αλλιώς κρίνουμε τώρα ως περίπου σαραντάρηδες και αλλιώς κρίναμε τότε ως έφηβοι ή ως παιδιά!
-------
Εστιάζω τώρα στο Μάνο: ο Μάνος είναι συνομήλικος με εμάς, με κοινά βιώματα στους υπολογιστές και το gaming από τα 80'ς, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία πριν μερικά χρόνια και μπήκε στο δυναμικό του περιοδικού pc master! Είδε εκ των έσω καταστάσεις και απομυθοποίησε πράγματα που για εμάς λόγω νοσταλγίας και άγνοιας ήταν δύσκολο να δούμε.
Έκρινε το περιοδικό μέσα από την δουλειά του, μέσα από την προσπάθεια να γίνει καλύτερος και όχι από απλό ενδιαφέρον όπως εμείς οι αναγνώστες! Διατύπωσε μία άποψη που είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε είναι σεβαστή λόγω εμπειρίας! Την παρέθεσε σε ένα ρετροφόρουμ και ο ίδιος μας προέτρεψε να την σχολιάσουμε. Ας το κάνουμε λοιπόν!

Σπύρο μου δίκιο έχεις, όμως δε με απασχόλησε η ενδεχόμενη υποκειμενικότητα ή η αντικειμενικότητα της τοποθέτησης σου αλλά η προσπάθεια ερμηνείας των συνομιλητών σου. Αυτό ήταν που καυτηριάστηκε από εμένα. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν στην τελική "σου γεμίζω το μάτι" αλλά πρέπει να με εμπιστευτείς και να καταλάβεις ότι όταν αναγκάζομαι να μιλήσω, κάτι κόβει και εμένα το μάτι μου και κάτι ζητάω να ακούσω από τον άλλο. Μου προκαλεί αμηχανία να σε βλέπω να "βγάζεις" από τη δύσκολη θέση τη συζήτηση στρογγυλευοντας αυτά που είπε ο άλλος....

Σαφώς και δε σου καταλογίζω κανενός είδους πρόθεση και σαφώς δε μπορώ να σου επιβάλω τον τρόπο που θα γράψεις. Αυτά που έγραψες για τον Τσουρινάκη τα διάβασα (αν και όπως σου είπα και πριν (το λέω δεύτερη φορά), δε μπόρεσα να διακρίνω αν ερμήνευες τη θέση του Μάνου ή είναι δική σου θέση) Βλέποντας την, διαπιστώνω ότι προφανώς δεν έχεις το παραμικρό πρόβλημα με αυτά που ειπώθηκαν στη συνέντευξη και προσυπογράφεις τα πάντα. Συμφωνείς δηλαδή με τη μόδα να πλέκουμε το εγκώμιο κάποιου για "ξεκάρφωμα" και να του "τα χώνουμε" μετά τεχνηέντως ώστε να μην ανοίγει ρουθούνι. Οι εκφράσεις που γράφτηκαν σου φάνηκαν δηλαδή απολύτως "δόκιμες" και δε σε κλόνισαν σε τίποτα. Τι να πω, είναι μάλλον μια νέα εποχή που γίναμε Σουηδία και εγώ έμεινα ο μόνος βαλκάνιος! Μήπως όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Σου έχω λοιπόν μια ιδέα! Ας κάνουμε ένα μικρό πείραμα! Δοκίμασε να γράψεις εσύ μερικές γραμμές πλέκοντας το εγκώμιο του Μάνου και ύστερα γράψε μια παράγραφο που θα αναλύσεις γιατί δεν έγραψε ποτέ τα καλύτερα reviews και τα μειονεκτήματα του (Λογικά κάτι κακό θα έχει και αυτός αφού κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε να και το άλλοθι σου)!!! Αν ένιωσες τώρα ξαφνικά μια ταραχή τότε θα πρέπει μάλλον να το ξανασκεφτείς....

Την άποψη σου:
"Η άποψη μου είναι ότι λόγω των τεράστιων αλλαγών που έχουν γίνει με την εισαγωγή του διαδικτύου στην καθημερινότητα μας, τα δεδομένα είναι μη συγκρίσιμα σε άμεσο επίπεδο γεγονός που φυσικά διαφοροποιείται ακόμα περισσότερο και από το δεδομένο ότι αλλιώς κρίνουμε τώρα ως περίπου σαραντάρηδες και αλλιώς κρίναμε τότε ως έφηβοι ή ως παιδιά!"

Μου τα μπουρδουκλώνεις λίγο....γιατί τώρα λες κάτι διαφορετικό απο το Μανο που λέει ότι, οι παλιοί ευνοήθηκαν!!!Δηλαδή σύμφωνα με αυτό που λες εσύ τώρα (τυχαίο παράδειγμα) οι παλιές ελληνικές σειρές της ΕΡΤ (που προέρχονταν όλες απο βιβλία καταξιωμένων Ελλήνων συγγραφέων) δεν μπορούν να συγκριθούν ποιοτικά και να αποδειχθεί ότι ήταν καλύτερες απο τις σημερινές "σούπες" επειδή η τηλεόραση ήταν τότε στα σπάργανα και το τηλεοπτικό κοινό λίγο (που παρεμπιπτόντως τηρουμένων των αναλογιών είχε και μικρή ηλικία). Για να μη πω για τις παλιές ιστορικές εφημερίδες που γράφανε δημοσιογράφοι μύθοι που δεν έχουν σχέση με τα σημερινά παιδάκια. Θα μου πεις ότι τότε ο λαός ήταν αναλφάβητος και τα φύλα που τύπωναν ήταν λίγα και για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει σύγκριση;

Τώρα για τον Μάνο...
Δε γνωρίζω Σπύρο γιατί το κάνεις συνέχεια αυτό! Εκεί που μιλάμε για γεγονότα και δεδομένα που αφορούν αυστηρά το θέμα, αναφέρεις στο ξαφνικό ονομαστικά κάποιον τρίτο με αποτέλεσμα να με φέρνεις ξανά και ξανά σε δύσκολη θέση να μιλήσω για ένα άλλο άνθρωπο. Δεν προσφέρεις καμία υπηρεσία με το να πλέκεις συνεχώς τα εγκώμια των "απανταχού μεντόρων" και έπειτα να καλείται ο άλλος να πάρει θέση επί αυτού! Τι θες να σου πω δηλαδή εγώ τώρα; Το ίδιο σου είχα πει και παλιά, ενώ το ίδιο σου είχα πει και σε γειτονικό thread όταν έφυγες αφήνοντας με στα κρύα του λουτρού... Είναι επιπολαιότητα; Είναι αφέλεια; Τι σε έπιασε και το γύρισες ξαφνικά σε αιτιατική πληθυντικού;
Το μόνο που μπορώ να κάνω ώστε να σου απαντήσω με όση διακριτικότητα ακόμη διαθέτω είναι ότι:

Όχι, ο Μάνος δεν έχει την ίδια ηλικία με εμένα ούτε έχουμε κοινά βιώματα! Δεν είχε επίσης ποτέ του home computer (αν διάβασα καλά είχε ένας γείτονας του και ο διπλανός του;) και δεν είχε κάποιες σπουδές στην πληροφορική.
Αν κατάλαβα καλά ο πρώτος του computer ήταν ένα PC και μάλλον στη δεκαετία του 1990.
Δεν πίστεψα ποτέ επίσης (ούτε στην παιδική μου ηλικία) ότι το USER ήταν ανώτερο του Pixel...
Το ότι είδε απο μέσα τα πράγματα είναι θετικό και τον βοηθά να έχει εικόνα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να έχει δημόσια άποψη για τους πάντες και τα πάντα. Θα μου επιτρέψεις επίσης να σου πω ότι είχαν και άλλοι επαφή με computer εκδώσεις "εκ των έσω" αλλά δε το κάνουν θέμα και δε το διατυμπανίζουν.
Το αν διατύπωσε μια άποψη είναι σεβαστή όχι λόγω εμπειρίας όπως εσύ λες αλλά ανεξαρτήτου εμπειρίας όπως και του κάθε ανθρώπου! Μιας εμπειρίας που κρίνοντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά εκμηδενίζεται στην περίπτωση του Κ.τσουρινακη...


Ο Μάνος Δούλεψε σκληρά και πιστεύω ότι υπερέβαλε εαυτόν έχοντας μια πετυχημένη πορεία σε ένα ιστορικό έντυπο. Θεωρώ ότι η εργοδοσία τον "έστυψε" (όπως και πολλούς άλλους )και δε του ανταπέδωσε ούτε στο ελάχιστο αυτά που προσέφερε σε μια δύσκολη για το περιοδικό περίοδο. Εγώ στη θέση του θα είχα μεγάλη οργή και πρόβλημα από αυτή την αντιμετώπιση και θα τον συμβούλευα (αν μπορώ εγώ να τον συμβουλέψω σε κάτι) ότι δεν είναι ντροπή να τα "σπάσεις" όταν αδικηθείς. Λάθος είναι να δίνεις το μήνυμα προς τα έξω ότι μετά από εκμετάλλευση δεν υπάρχει πίκρα και είσαι πάλι κερδισμένος.spyros.s said:
Την παρέθεσε σε ένα ρετροφόρουμ και ο ίδιος μας προέτρεψε να την σχολιάσουμε. Ας το κάνουμε λοιπόν!

Ε, μη τρελαθούμε κιόλας! Μόνος μου ξεκίνησα τη συζήτηση και απο διακριτικότητα ρώτησα τους διαχειριστές αν μπορούσα να σχολιάσω σε ένα θέμα που είναι απο τη φύση του "ευαίσθητο" και έμεινε κάποιες μέρες χωρίς ποστ. Ο "συνεντευξιαζόμενος" δεν είναι σε θέση να προτρέψει ή να αποτρέψει. Αφού όμως μας δίνεις το σύνθημα να το κάνουμε, ευχαρίστως κάνω λίγο πίσω για να δω τα δικά σου σχόλια! :mrgreen:
Δημήτρη ειλικρινά σκέφτηκα πολύ αν πρέπει να απαντήσω στο θέμα περαιτέρω -όχι γιατί σε υποτιμώ, το αντίθετο μάλιστα σέβομαι ιδιαίτερα την άποψη σου- αλλά γιατί νιώθω ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά. Δεν κρατήθηκα όμως...
Λαθεμένα η μη έχω την εντύπωση ότι σου αρέσει να είσαι σε μια κατάσταση μόνος σου vs τους υπόλοιπους σε όποιο φόρουμ γράφεις...
Φίλε μου ειλικρινά αυτή την εντύπωση μου δίνεις, ενώ προσωπικά το μόνο που θέλω είναι να συζητάμε για τα κοινά μας χόμπι αφού θεωρώ ότι όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν!
Όμως εσύ δεν λειτουργείς έτσι και με προσβάλλεις γράφοντας πράγματα που δεν ισχύουν!
Αναφέρεις λόγου χάρη ότι εγώ θεωρώ κάποια άτομα μέντορες κλπ σαν να θεωρείς ότι εγώ δεν έχω άποψη παρά μόνο υπερασπίζω τα γραφόμενα και τις απόψεις ανθρώπων που ενδεχομένως ξεχώρισαν στα ρετροφόρα! Με υποτιμάς καταφανέστατα με την θεώρηση αυτή!!
Ε λοιπόν κάνεις λάθος φίλε μου! Πάντα είχα τις απόψεις μου και συνεχίζω να τις έχω ανεξαρτήτως προσώπων! Αν λοιπόν διαφωνήσω με τον οποιονδήποτε, θα το γράψω και θα το υποστηρίξω!
Ξέρω που εστίασες με την αναφορά στη λέξη μέντορα και αναγκαστικά θα το σχολιάσω!
Θυμήθηκες που συχνά πυκνά χρησιμοποίησα την λέξη μέντορας για τον φίλο μου τον Δημήτρη τον zxjim ο οποίος μου έχει φερθεί τόσο καλά και μου έχει μάθει τόσα για τα ρετρό! Τον θεωρώ λοιπόν μέντορα διότι ουσιαστικά σε αυτόν οφείλω το μικρόβιο για τα ρετρό, επειδή ανιδιοτελώς βοηθάει τόσο κόσμο σε δαύτα, επειδή με μαθαίνει πράγματα που δεν ξέρω στον τομέα! Αναγνωρίζω λοιπόν την προσφορά του στον τομέα και τον ευχαριστώ δημοσίως! Αυτό δεν σημαίνει ότι του έδωσα το αλάθητο του Πάπα! Αν διαφωνήσουμε κάπου θα του το γράψω και νομίζω ότι το έχω κάνει στις φορές που υπερβάλει με τα μηχανήματα του Θείου! Όπως και να έχει έμμεσα θεώρησες ότι κάνω το ίδιο και με τον Μάνο! Είναι πράγματι έτσι; Έχω κάποιο συμφέρον να το κάνω το οποίο αγνοώ;
Προφανώς όχι για όποιον με ξέρει! Με τον Μάνο πληροφοριακά έχουμε βρεθεί 2 φορές στην ζωή μας! Μία που τον νίκησα στο sensible σε κάποιο τουρνουά του ρετρομάνιαξ(συντριβή ήταν Μάνο.... :p ) πριν χρόνια και την άλλη στην κοπή της πίτας του ρετροκομπιούτερς πέρυσι όπου γνώρισα και άλλα παιδιά του εν λόγω φόρουμ!
Όπως καταλαβαίνεις πραγματικά απορώ με τα όσα έγραψες για μένα!
Τώρα για το θέμα με την συνέντευξη του Μάνου με το περιεχόμενο της οποίας διαφωνείς, καλά κάνεις! Άποψη σου και χαίρομαι που την διατύπωσες!
Εγώ από την μεριά μου δεν θεωρώ ότι ο Μάνος "αποδόμησε" τον Τσουρινάκη με όσα έγραψε αλλά ότι υποστήριξε πως ο Τσουρινάκης έγραψε σε ευκολότερες εποχές σε σχέση με σήμερα άποψη με την οποία είμαι απόλυτα σύμφωνος!
Τώρα αν για σένα αυτό σημαίνει ότι καλοπιάνω ή γλύφω ή ταυτίζομαι με τον Μάνο δεν έχω κάτι να προσθέσω.

ΥΓ1:Διαφωνώ με τον Μάνο ότι το User ήταν καλύτερο του πίξελ! Εγώ ήμουν με το πίξελ και απλά γούσταρα και user ως δεύτερη επιλογή στα σχετικά περιοδικά!
ΥΓ2: Δεν ήξερα ότι ο Μάνος δεν είχε ποτέ home υπολογιστή καθώς και ότι δεν είναι συνομήλικος μας! Ανακαλώ λοιπόν την εν λόγω φράση και σημειώνω ότι Μάνο έχασες την ωραιότερη και ρομαντικότερη εποχή των υπολογιστών στην Ελλάδα!
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,859
Ναι όντως - και εγώ τώρα που ξαναδιάβασα τα άρθρα του USER στην πορεία του σκαναρίσματος, κατάλαβα την ανωτερότητα του Pixel.

Απλά τότε ήμουν πιτσιρικάς και τα έβλεπα με άλλο μάτι.
 

spyros.s

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 8, 2012
Messages
455
manos426f said:
spyros.s said:
ΥΓ1:Διαφωνώ με τον Μάνο ότι το User ήταν καλύτερο του πίξελ! Εγώ ήμουν με το πίξελ και απλά γούσταρα και user ως δεύτερη επιλογή στα σχετικά περιοδικά!
ΥΓ2: Δεν ήξερα ότι ο Μάνος δεν είχε ποτέ home υπολογιστή καθώς και ότι δεν είναι συνομήλικος μας! Ανακαλώ λοιπόν την εν λόγω φράση και σημειώνω ότι Μάνο έχασες την ωραιότερη και ρομαντικότερη εποχή των υπολογιστών στην Ελλάδα!

Σπύρο ίσως δε διάβασες καλά τι έγραψα. Τότε θεωρούσα το User καλύτερο. Στη συνέχεια -αρκετά χρόνια μετά, που ξαναδιάβασα τεύχη και των δύο περιοδικών- κατάλαβα ότι το Pixel ήταν εμφανώς ανώτερο.
Όσον αφορά αυτό περί της ηλικίας, για πόσα χρόνια διαφοράς μιλάμε ρε παιδιά;
Μάνο αναφερόμαστε στη γενιά που έζησε τα 8μπιτ στα ντουζένια της. Εγώ λόγουχάρη στα 8,5 χρόνια μου, το 1984 αγόρασα τον γομολάστιχα και αν θυμάμαι καλά όταν το συζητάγαμε κάπου εκεί πρωτοασχολήθηκε και ο Δημήτρης! Με άλλα λόγια μιλάμε για ανθρώπους με ηλικίες από 30φεύγα έως 40μπήκα! :lol:
Για το πίξελ τι να γράψω ρε Μάνο...είμαι προκατειλημμένος υπέρ του αφού είχα την τιμή να το διαβάζω από το 1983 στα πρώτα πρώτα τεύχη του. Ειλικρινά δεν μπορείς να φανταστείς πως ένιωθα όταν έπιανα το νέο τεύχος στα χέρια μου...φαντάζομαι ότι δεν ήμουν ο μόνος! Οι περισσότεροι ρετρομανιακοί έτσι ένιωθαν τότε!
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,859
Ω ναι....και δεν μπορείς να φανταστείς ΠΟΣΟ εκνευριζόμουν όταν δεν το έφερνε ο περιπτεράς μου. Μετά έκανα συνήθως μια βόλτα στην παραλιακή, όπου τα περίπτερα είχαν και τα γνωστά του ξένου τύπου (Amiga Format/ST,etc) και φυσικά ΞΑΝΑ-εκνευριζόμουν γιατί είχαν 5-πλάσια τιμή... :lol:
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Τιιιιι;;;; Δεν αλλάζει η γνώμη σου για εμένα;;; :wtf: Δηλαδή τόση προσπάθεια κάνω να μην είμαι πια φλώρος και να γίνω σκληρός και εσύ μου το χαλάς ένα κυριακάτικο πρωί;;;

Καλημέρα! ;)
χαχαχαχα :lol:
Άντε κανόνισε για κάνα καφέ. Κάτι μου λέει ότι είσαι Θεσσαλονίκη και μας κρύβεσαι ;)
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,859
Αντί για καφέ δεν πάμε για μάσα ;
 

turrican

Too Retro to post!
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
3,019
Σπύρο ( spyros.s ) είναι η τελευταία σου κουβέντα αυτή; ;)
Αν δεν έχεις να προσθέσεις τίποτα άλλο θα σου απαντήσω και εγώ. Πάντως ενώ συζητάμε θέματα και καταστάσεις δεν περίμενα απο εσένα προσωπική κριτική για το άτομο μου τη στιγμή μάλιστα που σου παραπονέθηκα για ένα λάθος που έκανες. Αν τελείωσες και δεν έχεις κάτι άλλο να μου καταλογίσεις θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά γιατί δε μου αρέσουν οι μεσοβέζικες λύσεις και οι ενδιάμεσες καταστάσεις...
 

turrican

Too Retro to post!
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
3,019
Παιδιά είχα ανέβει Θεσσαλονίκη αλλά τελικά αρρώστησε η κόρη μου και δεν μπόρεσα να κουνήσω ρούπι. :(
Σε λίγο όμως θα έρθει το Πάσχα και θα φάμε αρνί στο σύλλογο!!! :lol:
 

turrican

Too Retro to post!
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
3,019
manos426f said:
Δε μπορώ να συμφωνήσω σε καμία περίπτωση ότι η έκφραση γνώμης/άποψης συνιστά κίνδυνο να χαρακτηριστείς το οτιδήποτε.

Σεβαστή η άποψη σου αλλά όχι ρεαλιστική! Ο καθένας παίρνει τον ευθύνη αυτών που λέει και συνεπώς κρίνεται αναλόγως της βαρύτητας και της σοβαρότητας αυτών. Ιδιαίτερα σε θέματα κριτικής "είθισται" αυτός που κρίνει να έχει το ίδιο ή μεγαλύτερο "ανάστημα " από αυτόν δέχεται την κριτική ώστε να αποφύγει τελικά το διασυρμό....


manos426f said:
turrican said:
Πως είναι δυνατόν κάποιος να δουλεύει στον ίδιο εργασιακό χώρο με (για να μη πω διαδέχεται) μια τέτοια προσωπικότητα και να μη ρωτήσει το προφανές:
"-Ρε παιδιά τι έγινε; Ξέρει κανείς τίποτα; Έχει ξαναγίνει αυτό; (δε τον απασχόλησε ποτέ λέει!!!) Ακόμα και κάποιος άγνωστος από διπλανό γραφείο να ήταν, πάλι ο καθένας θα ενδιαφερόταν να μάθει! Εμένα αυτά μου ηχούν "περίεργα" και δε τα καταλαβαίνω. Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση να ήξερε και να μην ήθελε από "διακριτικότητα" να σχολιάσει την προσωπική υπόθεση άλλου (εκδοχή που απομακρύνεται καθώς δε την είχε παραπάνω), αλλά και πάλι λογικά θα έλεγε ότι δε θέλει να κάνει σχόλιο.... Όλα αυτά με βάζουν σε σκέψεις μήπως υπήρξε κάποιο πρόβλημα(;).

Κάποιες φορές πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε, διότι μπορεί να εκτεθούμε κι είναι κρίμα.
Προφανέστατα δεν είναι κακό που δε γνώριζες ότι ούτε εγώ, ούτε ο Τσουρινάκης ούτε κανένας άλλος συντάκτης δούλευε "στον ίδιο εργασιακό χώρο" ή καθόταν "στο διπλανό γραφείο", αλλά καθένας μας έκανε τη δουλειά από το σπίτι του.
Συνεπώς τώρα μπορείς ίσως καταλαβαίνεις γιατί α) δε με απασχόλησε και β) δεν είχα μαζί του τη σχέση που είχα με τα άλλα παιδιά της συντακτικής ομάδας, με τα οποία και βρισκόμασταν άλλωστε, ακόμη και προ RQ, πού και πού για καφέ.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αγαπητέ αρκεί να "κάνεις ένα βήμα πίσω" ώστε να δεις την εικόνα ξανά.
Εξέφρασα το λογικό ερώτημα (που λογικά θα πρέπει να έχει ο καθένας που σε διάβασε) πως γίνεται να δουλεύει κάποιος στον ίδιο εργασιακό χώρο και να μην αναρωτιέται τι έγινε στον συνάδελφο του - προκάτοχο του.

Αν εσείς δουλεύατε στο σπίτι, σε κυνηγετικό σύλλογο, σε σιλό ή σε λοφτ αυτό δεν αποδυναμώνει το ερώτημα μου ούτε αλλάζει σε κάτι τίποτα. Αν εσένα σε απασχολούν μόνο τα "φιλαράκια" σου για τέτοια θέματα, τότε είτε έχεις κάποια έντονη ιδιωματική ιδιαιτερότητα ή απλά δεν είσαι ειλικρινής! Επέτρεψε μου να πιστεύω το δεύτερο!
Για να κάνω και λίγο χιούμορ μου θυμίζει την παλιά ταινία με το "κλεφτοχώρι" που ο παπάς είπε στους χωριανούς ότι ο θεός απαγορεύει να κλέβουν τον πλησίον τους και αυτοί πήγαν και έκλεψαν το διπλανό χωριό "επειδή ήταν μακρυά"!

manos426f said:
turrican said:
Μου προκαλεί αμηχανία να σε βλέπω να "βγάζεις" από τη δύσκολη θέση τη συζήτηση στρογγυλευοντας αυτά που είπε ο άλλος....

Δεν το πολυκατάλαβα αυτό ομολογώ, αλλά αν εννοείς ότι εγώ βρίσκομαι σε κάποια δύσκολη θέση, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν ισχύει επ' ουδενί κάτι τέτοιο..

Κοίταξε, όταν μιλάω με κάποιον που δε τον βλέπω στο πρόσωπο θέλω να διαβάσω ακριβώς αυτό που θέλει ο ίδιος να μου απαντήσει χωρίς αυτόκλητους πυροσβέστες και λοιπούς πυροτεχνουργούς. Θέλω να καταλάβω αν αυτός που μιλάω κατάλαβε τι έγραψε, αν κατάλαβε τι έγραψα ή αν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα π.χ. με το χειρισμό του γραπτού λόγου κ.α. Σιχαίνομαι όταν πλακώνει κάποιος "προβοκάτορας" και ανατινάζει το thread (έχει συμβεί πολλές φορές) μόνο και μόνο γιατί του αρέσει να βγάζει λόγο! Είναι πολύ δύσκολο μετά να το μαζέψεις.

manos426f said:
turrican said:
Συμφωνείς δηλαδή με τη μόδα να πλέκουμε το εγκώμιο κάποιου για "ξεκάρφωμα" και να του "τα χώνουμε" μετά τεχνηέντως ώστε να μην ανοίγει ρουθούνι.
Σου έχω λοιπόν μια ιδέα! Ας κάνουμε ένα μικρό πείραμα! Δοκίμασε να γράψεις εσύ μερικές γραμμές πλέκοντας το εγκώμιο του Μάνου και ύστερα γράψε μια παράγραφο που θα αναλύσεις γιατί δεν έγραψε ποτέ τα καλύτερα reviews και τα μειονεκτήματα του

Ξεκάρφωμα για τι πράγμα; Αφού ό,τι γράφω το γράφω ευθέως και ξεκάθαρα. Απορώ και πάλι πώς έφτασες να κάνεις τέτοιον συσχετισμό.
Η προτροπή σου προς τον Σπύρο όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσα!

Λέγοντας καλά λόγια για κάποιον μπορείς πιο εύκολα να πετάξεις τη μπηχτή που του έχεις κρυμμένη μέσα σου. Σε αντίθετη περίπτωση θα έλεγαν όλοι ότι έχεις κάποιο θέμα μαζί του και είσαι προκατειλημμένος.
Δες τι ωραία το κάνει ο Σπύρος! Μου λέει συνεχώς Δημήτρη σε σέβομαι και σε εκτιμώ αλλά μόλις στριμωχτεί μου πετάει τη μπανανόφλουδα...
Πάντως χαίρομαι που εξαντλήσαμε τις ενστάσεις σου και πιάσαμε τώρα αυτά που είπα στο Σπύρο!
Τουλάχιστον εσύ σεβάστηκες τον κόπο μου και τα διάβασες γιατί αν περίμενα από τον άλλον...manos426f said:
turrican said:
Δηλαδή σύμφωνα με αυτό που λες εσύ τώρα (τυχαίο παράδειγμα) οι παλιές ελληνικές σειρές της ΕΡΤ (που προέρχονταν όλες απο βιβλία καταξιωμένων Ελλήνων συγγραφέων) δεν μπορούν να συγκριθούν ποιοτικά και να αποδειχθεί ότι ήταν καλύτερες απο τις σημερινές "σούπες" επειδή η τηλεόραση ήταν τότε στα σπάργανα και το τηλεοπτικό κοινό λίγο (που παρεμπιπτόντως τηρουμένων των αναλογιών είχε και μικρή ηλικία). Για να μη πω για τις παλιές ιστορικές εφημερίδες που γράφανε δημοσιογράφοι μύθοι που δεν έχουν σχέση με τα σημερινά παιδάκια

Ας μην υπερβάλλουμε τόσο, πάμπολλες από τις παλιές σειρές ήταν για κλάμματα.
Όσο για τους μύθους του χθες και τα παιδάκια του σήμερα, δε θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο.

Άλλο έγραψα και αλλού αγκιστρώθηκες για να κάνεις την τρίχα τριχιά! Φυσικά ο Σπύρος διάλεξε να μου τα χώσει σε προσωπικό επίπεδο και παρέλειψε να απαντήσει στα επιχειρήματα μου... Φυσικά και υπήρχαν σειρές για κλάματα αλλά θα τις συγκρίνεις όχι με τις καλύτερες σύγχρονες σειρές αλλά με τις αντίστοιχες σύγχρονες σειρές για κλάματα για να δεις τη διαφορά! Αν τώρα ονόματα όπως Καζαντζάκης, Καραγάτσης, Βενέζης, Ι.Μ. Παναγιοτόπουλος, Ξενόπουλος κ.α. τους συναντάς στα σημερινά σίριαλς γράψε μου! Το ίδιο συμβαίνει και με τις εφημερίδες. Εγώ δεν είμαι σαν αυτούς που λένε ΡΕΤΡΟ και ηδονίζονται. Όταν ζούσα εκείνη την εποχή προσπαθούσα να προηγούμαι και να βλέπω το Μέλλον και όχι να είμαι κολλημένος στο παρελθόν. Το αντίθετο μόνο παθογένεια θα ήταν...

manos426f said:
turrican said:
Όχι, ο Μάνος δεν έχει την ίδια ηλικία με εμένα ούτε έχουμε κοινά βιώματα! Δεν είχε επίσης ποτέ του home computer (αν διάβασα καλά είχε ένας γείτονας του και ο διπλανός του;) και δεν είχε κάποιες σπουδές στην πληροφορική.
Αν κατάλαβα καλά ο πρώτος του computer ήταν ένα PC και μάλλον στη δεκαετία του 1990.
Δεν πίστεψα ποτέ επίσης (ούτε στην παιδική μου ηλικία) ότι το USER ήταν ανώτερο του Pixel...

Σωστότατος είσαι εδώ, όπως είπα δεν είχα ποτέ home computer ο ίδιος και δεν έχω σπουδάσει πληροφορική. Αυτά θεωρούνται μειονεκτήματα;
Τ' ότι τότε προτιμούσα το User από το Pixel είναι δείγμα μειωμένης αντίληψης;

Μια μικρή παρένθεση!
Να το που το έλεγαααα!!!! Ο Σπυράκος σε διπλανό μήνυμα για άλλη μια φορά αισθάνθηκε ξαφνικά σφόδρα την ανάγκη να ξεφύγει απο το θέμα που συζητούμε και εντελώς αψυχολόγητα να στρέψει τη συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο εστιάζοντας καθαρά πλέον σε πρόσωπο κάποιου τρίτου (Μάνος) κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα... να του πλέξει δηλαδή το εγκώμιο!

Φυσικά το κάνει (όπως πάντα) με αυθαίρετο τρόπο λέγοντας ότι του κατέβει στο μυαλό, καταλογίζοντας του σούπερ γνώσεις και δεξιότητες (λογικό ως ένα σημείο αφού ελλείψει εμπειρίας δεν μπορεί να διαθέτει κρίση) ώστε να καταδείξει ότι αυτός ο τρίτος ξέρει τα πράγματα καλύτερα και δε πρέπει να τον αμφισβητώ! Αυτό το έκανε πάντα (από τότε που τον γνώρισα) και έχουμε μαλώσει παλιότερα για αυτό!!! Φυσικά εγώ από τη μεριά μου αν του απαντήσω και τολμήσω να διαφωνήσω λέγοντας ότι ο τρίτος που επικαλείται κάνει λάθος (ή δεν διαθέτει αυτές τις γνώσεις που του καταλογίζονται) τότε "μου την πέφτει" και ο τρίτος ως θιγμένος και ο Σπυράκος το παίζει ειρηνοποιός! Τον προειδοποίησα χθες να μη το κάνει αυτό αλλά αυτός....επιβεβαιώνοντας όλα αυτά που το καταμαρτυρώ...άρχισε να μιλάει για τον Zx-jim!!! Καταλαβαίνετε όλοι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα αν του απαντήσω...
Κλείνει η παρένθεση!

Στην ερώτηση σου τώρα, ε δε τα λες και πλεονεκτήματα. Από την άλλη όμως αν δε σε ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα τότε μάλλον πλεονέκτημα το βλέπω, γιατί να μπερδεύεσαι με αυτά.
Με ρωτάς αν είναι δείγμα μειωμένης αντίληψης; Ναι είναι! Η αντίληψη αυξάνεται με την εμπειρία γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στη δική σου περίπτωση όταν αναγνώρισες μετά απο χρόνια την ανωτερότητα του pixel.


manos426f said:
turrican said:
αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να έχει δημόσια άποψη για τους πάντες και τα πάντα. Θα μου επιτρέψεις επίσης να σου πω ότι είχαν και άλλοι επαφή με computer εκδώσεις "εκ των έσω" αλλά δε το κάνουν θέμα και δε το διατυμπανίζουν

Προφανώς και μπορώ να έχω δημόσια άποψη για τους πάντες, όπως άλλωστε μπορείς κι έχεις κι εσύ και καθένας άλλος.
Επίσης, δε καταννοώ πού είδες να διατυμπανίζω και να κάνω θέμα την επαφή μου με computer εκδόσεις. Μου είναι αδύνατο να ακολουθήσω τη λογική σου, οπότε αυτό θα χρειαστεί να μου το εξηγήσεις ο ίδιος.
Μπορείς εκτός αν σε εμποδίζει η προσωπική ηθική σου και η συναίσθηση της κατάστασης σου.
Το άλλο πήγαινε στο Σπύρο που μου θύμισε ότι δούλεψες απο μέσα και συνεπώς δικαιούσαι να έχεις άποψη (ενώ εγώ ενδεχομένως οχι...).


manos426f said:
turrican said:
Εγώ στη θέση του θα είχα μεγάλη οργή και πρόβλημα από αυτή την αντιμετώπιση και θα τον συμβούλευα (αν μπορώ εγώ να τον συμβουλέψω σε κάτι) ότι δεν είναι ντροπή να τα "σπάσεις" όταν αδικηθείς. Λάθος είναι να δίνεις το μήνυμα προς τα έξω ότι μετά από εκμετάλλευση δεν υπάρχει πίκρα και είσαι πάλι κερδισμένος.

Ρε Δημήτρη, τ' ότι φύγαμε δηλαδή 11 άτομα μαζί, εσύ δε το θεωρείς "σπάσιμο" στις σχέσεις με την εταιρεία;
Πίκρα δεν υπάρχει από την εμπειρία περάσματος από το περιοδικό, όχι από τη σχέση με την εταιρεία.
Ίσως δε το διατύπωσα εγώ καλά αυτό και το παραννόησες. Φυσικά και νιώθω κερδισμένος όμως μετά την τρίχρονη αυτή εμπειρία και δεν τη μετανιώνω για κανέναν λόγο.

Το πέρασμα σου ήταν απολύτως επιτυχημένο, μακάρι να έλειπαν τα γνωστά παρατράγουδα. Έκανες μάλιστα κάτι που εγώ είδα για πρώτη φορά γενικά σε περιοδικό!


manos426f said:
turrican said:
Θεωρώ ότι κάποια πράγματα πες από ευγένεια, πες απο σεβασμό, πες από σεμνότητα δεν μπορούν να λέγονται.

Αυτό φανερώνει μία ολίγον προσωπολατρική στάση κι ακριβώς επειδή δεν τη συμμερίζομαι, διαφωνώ μ' αυτό που γράφεις.
Η προσωπική ηθική δεν έχει σχέση με προσωπολατρεία. Τι ίδιο θα έπραττα και για κάποιον άλλο αν μου το επέβαλε η συνείδηση μου.

manos426f said:
turrican said:
[Και να σου πω στην τελική γιατί δε τα χωνεύω αυτά τα πράγματα; Γιατί εκεί λέγονται αυτά που δε θα έλεγε ο ένας στον άλλο κατάμουτρα! Ως συνέπεια αυτού, αν ο μέγας Τσουρινάκης δεχόταν να βγει για καφέ με όλους αυτούς που του έκαναν κριτική πιθανότατα δε θα του έλεγαν τίποτα απο αυτά που διάβασα εδώ....

Προφανέστατα όσα γράφω εδώ θα τα έλεγα και face to face, αλίμονο.
Όσο για το "αν ο μέγας Τσουρινάκης δεχόταν να βγει για καφέ..." φανερώνει την προσωπολατρεία που ανέφερα και πριν.
Με εκπλήσσει η ευκολία με την οποία γράφεις για εκείνον πάντως, λογικά πρέπει να γνωρίζεστε.
Άντε πάλι προσωπολατρεία! Απο ότι ξέρω δεν συνηθίζει να συναντάται με τον καθένα ούτε έχει πολλά πολλά. Εκεί πάει το δεχόταν να βγει για καφέ... Όχι δε γνωριζόμαστε προσωπικά. Αν όμως εσένα σε εκπλήσσει η ευκολία που γράφω για αυτόν όταν μάλιστα τον υπερασπίζομαι, απορώ που δε σε εκπλήσσει και το αντίστροφο η ευκολία δηλαδή που εσύ γράφεις για αυτόν κάνοντας του μάλιστα κριτική βασιζόμενος ακόμα και σε προσωπική εικασία για τον τρόπο που βαθμολογούσε...
Εγώ ανεξαρτήτως απο αυτά που υποστηρίζεις πιστεύω ότι ξέρεις ότι είσαι στο όριο, απόδειξη ότι δήλωσες στη συνέντευξη " Ξέρω καλά ότι μπορεί κάποιος, διαβάζοντας τα παραπάνω, να νομίσει ότι πήραν τα μυαλά μου αέρα και ότι σπεύδω να εκφέρω άποψη περί του κ. Τσουρινάκη, μέσα από ένα πολύ ιδιαίτερο πρίσμα, επειδή τάχα διακατέχομαι από κάποιο αίσθημα ανταγωνισμού απέναντί του. "

Επίσης στην αρχή του thread είπες" Το φαντάστηκα ότι οι πρώτες ενστάσεις θα είχαν να κάνουν με το πρόσωπο του κ. Τσουρινάκη, αλλά φυσικά ουδόλως με ενοχλεί αυτό."

manos426f said:
turrican said:
Ο άνθρωπος μετά απο τόσα χρόνια είναι ένας ζωντανός μύθος ενώ εμάς δε θα μας ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας.

Είναι ο συντάκτης με τη μεγαλύτερη πορεία στον χώρο και με φανατικό κοινό. Σ' αυτό συμφωνούμε. Τα υπόλοιπα περί μύθων κτλ, τα θεωρώ άκρατες υπερβολές.
Από 'κει και πέρα όμως, επέτρεψέ μου να σου πω ότι πάρα πολλά άτομα -ανάμεσα στα οποία ανήκω κι εγώ- γνωρίζουν και πολλούς άλλους αξιολογότατους συντάκτες, με μερικούς εκ των οποίων έτυχε να συνεργαστώ.
Ας μη γινόμαστε ισοπεδωτικοί λοιπόν.

Πάντως η ανταλλαγή απόψεων στο παρόν thread είναι πολύ ενδιαφέρουσα!
Γνωρίζω και εγώ ένα άλλο αξιολογότατο συντάκτη που αυτή τη στιγμή εργάζεται στο περιοδικό.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

manos426f said:
Είδες;
Χίλιες φορές να postαρες τελικά αυτό που έγραψες, δίχως να το στρογγυλέψεις...
manos426f said:
Η προτροπή σου προς τον Σπύρο όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσα!
manos426f said:
Πάντως η ανταλλαγή απόψεων στο παρόν thread είναι πολύ ενδιαφέρουσα!
Βρε μπας και γίναμε τελείως Σουηδία;;;
(πλάκα σου κάνω) :)
 

spyros.s

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 8, 2012
Messages
455
turrican said:
Σπύρο ( spyros.s ) είναι η τελευταία σου κουβέντα αυτή; ;)
Αν δεν έχεις να προσθέσεις τίποτα άλλο θα σου απαντήσω και εγώ. Πάντως ενώ συζητάμε θέματα και καταστάσεις δεν περίμενα απο εσένα προσωπική κριτική για το άτομο μου τη στιγμή μάλιστα που σου παραπονέθηκα για ένα λάθος που έκανες. Αν τελείωσες και δεν έχεις κάτι άλλο να μου καταλογίσεις θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά γιατί δε μου αρέσουν οι μεσοβέζικες λύσεις και οι ενδιάμεσες καταστάσεις...
Δημήτρη τι να προσθέσω; Στοχοποιείς μόνιμα πρόσωπα και καταστάσεις δίχως να υπάρχει θέμα και αν στα αναφέρω μετά γράφεις ότι μπερδεύω καταστάσεις! Πως να μην απαντήσω προσωπικά αφού μου επιτέθηκες ενώ σου έγραψα ότι εγώ δεν επιθυμώ να σε προσβάλω με όσα έγραψα μέχρι τότε; Πως να μην αντιδράσω όταν με προσβάλλεις και γράφεις αναλήθειες; Ήδη έφτιαξες και σενάριο για την συμπεριφορά μου στα διάφορα φόρα καθώς και για την ...ύστερη τάση μου να κάνω τον ειρηνοποιό! Μιλούσες για ψυχογραφήματα που δήθεν επιχειρώ να κάνω όμως εσύ δηλώνεις δημοσίως ότι σε μένα έκανες ακριβώς αυτό! :crazy:
Ξέρεις ποιο είναι το περίεργο όμως; Μόνο εσύ το βλέπεις έτσι σε όλα τα φόρα που έχουμε γράψει! Δεν υπάρχει θέμα με κάποιον άλλο!!!
Το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου σκέψης είναι να δημιουργείς στο μυαλό σου εικονικούς εχθρούς και να βάλλεις εναντίον τους με αποτέλεσμα στο τέλος ν' απομονώνεσαι από τον διαδικτυακό χώρο και να αποχωρείς ή να αποβάλλεσαι θιγμένος! Αξίζει τον κόπο ρε Δημήτρη; Σκέψου το λίγο! Δηλαδή το να γράφει κανείς κάτι που δεν συμφωνείς του προσδίδει αυτόματα μια παθογένεια; Εγώ είμαι για σένα ο γλύφτης των φόρα, Ο Μάνος ο άδικος και φαντασμένος reviewr που προσβάλει τα ιερά τέρατα του ...reviewing, ο τάδε είναι αυτό, ο δείνα εκείνο...χαλάρωσε επιτέλους! Να ξέρεις τέλος ότι η άποψη σου ότι δεν υπάρχει ρετροκοινότητα στην Ελλάδα πηγάζει από αυτό! Λυπάμαι γιατί πίσω από αυτή την συμπεριφορά εγώ έχω διακρίνει έναν αξιόλογο άνθρωπο που ενίοτε με ξαφνιάζει θετικά με τα γραφόμενα του και τις γνώσεις του για το αντικείμενο που έχουμε χόμπι! Σου αντιπαραθέτω λοιπόν στο πείραμα που μου ζήτησες να κάνω εσύ να επιχειρήσεις να κάνεις αυτοκριτική και να δεις γιατί τελικά έχεις τσακωθεί με ένα σημαντικό μέρος των ατόμων που γράφουν στα σχετικά φόρα!

Υ.Γ. Περαστικά στο αγγελούδι σου που είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο...
 
Top