Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!
Ότι είσαι εκτεθειμένος κάνοντας κριτική σε κάποιον συντάκτη αυτού του μεγέθους.manos426f said:turrican said:Μπορείς εκτός αν σε εμποδίζει η προσωπική ηθική σου και η συναίσθηση της κατάστασης σου.
Η οποία κατάσταση ποια είναι, κατά τη γνώμη σου;
Ενώ τα περιοδικά του χώρου συνήθως τηρούν μια πολιτική ίσων αποστάσεων προς τις εταιρίες hardware εσύ δε δίσταζες όταν σου έγραφαν οι αναγνώστες να παίρνεις σαφή θέση περί ποιας μάρκας hardware είναι το καλύτερο. Αυτό δε το έχω δει πολλές φορές και γενικά αναρωτήθηκα μήπως κάποια στιγμή σε "πιέσουν" να γίνεις ¨πιο ουδέτερος"manos426f said:turrican said:Έκανες μάλιστα κάτι που εγώ είδα για πρώτη φορά γενικά σε περιοδικό!
Το oποίο ήταν;
Όχι αυτός είναι ήδη πασίγνωστος απο πριν αφού εκτός απο δημιουργός έχει διακριθεί σε πολλούς τομείς.manos426f said:turrican said:Γνωρίζω και εγώ ένα άλλο αξιολογότατο συντάκτη που αυτή τη στιγμή εργάζεται στο περιοδικό.
Έρχεσαι στα λόγια μου δηλαδή.
Εκτός βέβαια αν είσαι... ο θυρωρός της πολυκατοικίας του! (ανταποδίδω την πλάκα)
Σε ευχαριστώ πολύ Μάνο! Σε ευχαριστώ.manos426f said:turrican said:Παιδιά είχα ανέβει Θεσσαλονίκη αλλά τελικά αρρώστησε η κόρη μου και δεν μπόρεσα να κουνήσω ρούπι.![]()
Τελείως άσχετο με τη συζήτησή μας, αλλά να σου ζήσει το παιδάκι και να το καμαρώσεις όπως επιθυμείς!
Ναι; Καλώς... αν τριτώσει έρχομαι να καθαρίσω! (χιουμορ) :lolno:turrican said:Σπύρο ( spyros.s ) είναι η τελευταία σου κουβέντα αυτή;![]()
Έχεις ξεφύγει τελείως και δε ξέρεις τι γράφεις! Λοιπόν ξέχνα την απαγόρευση ψυχογραφημάτων! Σαν να μη το είπα (έτσι και αλλιώς δε χαμπαριάζεις) ! Θα αρχίσω όμως τώρα να κάνω και εγώ για να δούμε αν σου αρέσει! Για την τάξη μόνο θα σου θυμίσω ότι με το Μανο δε μαλώσαμε άλλα διαφωνήσαμε. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι του άρεσε η ανταλλαγή απόψεων (αν τον λες ψεύτη να το πεις τώρα) και μόνο εσύ ο προβοκάτορας είδες πρόβλημα και σύγκρουση.spyros.s said:Το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου σκέψης είναι να δημιουργείς στο μυαλό σου εικονικούς εχθρούς και να βάλλεις εναντίον τους με αποτέλεσμα στο τέλος ν' απομονώνεσαι από τον διαδικτυακό χώρο και να αποχωρείς ή να αποβάλλεσαι θιγμένος! Αξίζει τον κόπο ρε Δημήτρη; Σκέψου το λίγο! Δηλαδή το να γράφει κανείς κάτι που δεν συμφωνείς του προσδίδει αυτόματα μια παθογένεια; Εγώ είμαι για σένα ο γλύφτης των φόρα, Ο Μάνος ο άδικος και φαντασμένος reviewr που προσβάλει τα ιερά τέρατα του ...reviewing, ο τάδε είναι αυτό, ο δείνα εκείνο...χαλάρωσε επιτέλους! Να ξέρεις τέλος ότι η άποψη σου ότι δεν υπάρχει ρετροκοινότητα στην Ελλάδα πηγάζει από αυτό! Λυπάμαι γιατί πίσω από αυτή την συμπεριφορά εγώ έχω διακρίνει έναν αξιόλογο άνθρωπο που ενίοτε με ξαφνιάζει θετικά με τα γραφόμενα του και τις γνώσεις του για το αντικείμενο που έχουμε χόμπι! Σου αντιπαραθέτω λοιπόν στο πείραμα που μου ζήτησες να κάνω εσύ να επιχειρήσεις να κάνεις αυτοκριτική και να δεις γιατί τελικά έχεις τσακωθεί με ένα σημαντικό μέρος των ατόμων που γράφουν στα σχετικά φόρα!
΄manos426f said:turrican said:manos426f said:Όχι αυτός είναι ήδη πασίγνωστος απο πριν αφού εκτός απο δημιουργός έχει διακριθεί σε πολλούς τομείς.
Στο χέρι του είναι να κάνει ότι αποφασίσει. Μακάρι να παραμείνει και να ξεπεράσει σε χρόνια και τον Κ.Τσουρινακη. Παρεμπιπτόντως δε τον έχω ακούσει ποτέ να κάνει κριτική για κανένα...
Νομίζω τώρα πιάνω επιτέλους το (κρυφόνόημα των γραφομένων σου.
Θεωρείς ότι προσπαθώ να γίνω γνωστός, πιθανώς χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και μέσο, ακόμη και αθέμιτο, όπως κατά τη γνώμη σου είναι η κριτική προς το πρόσωπο του εν λόγω συντάκτη.
Παρόλο που προφανώς δε μπορείς να το πιστέψεις, δεν ισχύει επ΄ουδενί κάτι τέτοιο, δεν έχω κάποια τέτοια ανησυχία/φιλοδοξία, ειδικά για έναν χώρο όπου δεν έχει βιοποριστικό χαρακτήρα για εμένα.
Όσο για τον Άλκη, του έχω φυσικά ευχηθεί κι εγώ ο ίδιος καλή σταδιοδρομία. Αναφορικά όμως με το αν ασκεί δημόσια κριτική ή όχι, εδώ κάνεις λάθος, αφού έχει πει ότι "αν θελήσει ο Αντρέας Τσουρινάκης να επιστρέψει, θα σηκωθεί αμέσως από την καρέκλα για να κάτσει εκείνος". Θεωρώ ότι αυτό υποδηλώνει, πέραν του σχετικού σεβασμού, ένα είδος θετικότατης κριτικής προς το πρόσωπό του.
Πάω να δω τι άλλα καλούδια έχετε εδώ μέσα...
dR_wH0 said:Το άβαταρ είναι απο το Manhunter ε ; :mrgreen:
manos426f said:Επειδή μου αρέσει να είμαι δίκαιος, το σχόλιό σου μου δίνει την ευκαιρία να αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό, που δε πρέπει να λησμονούμε και να παραβλέπουμε: Δεν ήμουν ο μόνος συντάκτης που ασχολούταν με τα adventure games, όταν ο Αντρέας Τσουρινάκης ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με το περιοδικό. Μερίδιο για την “ομαλή μετάβαση” πρέπει να αποδοθεί και στον Νικόλα “NikolasFigaro” Κάκκο, που ήταν άλλωστε και εκείνος που ανέλαβε τη σχετική στήλη των adventure games, όταν από “Adventure corner” μετονομάστηκε σε “Adventure Codex”. Αμφότεροι γράφαμε adventure game reviews για κάποια τεύχη και την αποκλειστική ευθύνη αυτών, όπως και την επιμέλεια της στήλης, ανέλαβα όταν ο Νίκος ολοκλήρωσε με τη σειρά του τη συνεργασία του με το περιοδικό.