Θα παραθέσω κάτι που έγραψα αλλού και είναι αυτό που πιστεύω:Μάλλον τσιμπημένες οι τιμές. Το καλό είναι ότι με δύο γνωστούς που μίλησα και οι οποίοι δεν ασχολούνται με ρετρό υπολογιστές, μου είπαν ότι θα αγοράσουν το ZX Spectrum Next, εάν η τιμή είναι καλή. Τώρα τι σημαίνει καλή τιμή...
Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τις τιμές "αλμυρούτσικες", αλλά δεν νομίζω ότι είναι πραγματικά. Σκεφτείτε ότι με τα ίδια χρήματα που αγοράζατε έναν ZX Spectrum 48K το 1982 (£175) μπορείτε τώρα, εν έτει 2017, να αγοράσετε έναν ZX Spectrum Next "κουτάτο". Αν υπήρχε έστω και μια υποψία retro feeling με το NES Classic τι μπορεί να πει κανείς για τον Next; Που θα μπορείς με το που θα τον βγάλεις από τη συσκευασία του να τον συνδέσεις σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή monitor, να γράψεις software σε μια SD κάρτα και να το τρέξεις κατευθείαν; Και, αν είσαι και μερακλής, μπορείς ακόμα και προγράμματα σε BASIC να γράψεις: οι εντολές βρίσκονται εκεί, τυπωμένες πάνω στα πλήκτρα!
Εγώ πάντως έκανα ήδη τα κουμάντα μου στο Kickstarter. Φυσικά και θα στηρίξω ένα ολοκαίνουριο μηχάνημα πιστό στη λογική του ZX Spectrum με ενσωματωμένο DivMMC, HDMI, VGA κι ένα κάρο ακόμα καλούδια τον ίδιο καιρό που η starting price για μεταχειρισμένο ZX Spectrum 128K 32ετίας είναι τα... 200€! Χίλιες φορές να δώσω χρήματα σε ανθρώπους που κάνουν μια νέα προσπάθεια με σεβασμό στο παρελθόν παρά να τα ακουμπάω σε όσους πουλάνε κακοδιατηρημένα χρέπια του παρελθόντος σε τιμές... λειψάνου του Αγίου Τάδε!