What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Amiga 500 voltage drop

sknipas

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
May 20, 2017
Messages
253
Λοιπον ηρθε καιρος να ασχοληθω με την 500αρα που έχω.
Το προβλημα που ειχε το ηξερα αλλα περα απο το drive ολα δουλευαν ρολοι.
Η γραμμη 5v παρουσιαζει πτώση στα 4.1v και έτσι δεν μου δουλεύουν το drive και ο ide controller που εφτιαξα για το edge connector στο πλαι.
Καμια ιδεα απο που να ξεκινησω;
Ειναι σύνηθες προβλημα;
 

Pluto63

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 14, 2014
Messages
768
Συνήθως πυκνωτές δίνουν τέτοια προβλήματα, βάλε μια εξωτερική τροφοδοσία στο drive να δεις τι παίζει, και άμα όλα οκ και δεν έχεις όρεξη να γυρίσεις πίσω όλο το rail των 5v βάλε έναν stepup converter (βρώμικη λύση αλλά δουλεύει όταν βαριέμαι να ψάχνω).
 

sknipas

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
May 20, 2017
Messages
253
Το θεμα ειναι οτι στο vcc εχει 20 decoupling πυκνωτες.
Το drive το δουλευω με εξωτερική τροφοδοσια αλλα θελει +5 η καρτα ide που εφτιαξα και κουμπωνει στον edge connector και στα 4.1 δεν δουλευουν τα logic chips 74xx που εχει. Θα δοκιμασω να αποσυνδεσω το +5 απο την καρτα και να το δωσω κατευθειαν απο το τροφοδοτικο.
 

sknipas

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
May 20, 2017
Messages
253
Θα δοκιμασω πρωτα να αλλαξω τους 2 ηλεκτρολυτικους που εχει. Αυτοι ειναι στα 3300μf 10v αλλα δεν εχω. Αν βαλω 2200 μf θα εχω προβληματα;
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,212
βαλε 2 πυκνωτες παραλληλα
ντρουπαρισμα εχεις απο μειωση στους ηλεκτρολυτικους
oi κεραμικοι σμδ δεν εχουν θεμα
 

sknipas

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
May 20, 2017
Messages
253
Φωτογραφιες στο νεο τοπικ... :D
 

sknipas

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
May 20, 2017
Messages
253
Οχι αλλα ειχε ενα rail κομμενο το κυκλωμα μου. Μολις το εφτιαξα δούλεψε και ο controller.
 

sknipas

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
May 20, 2017
Messages
253
Το μυστηριο λυθηκε.
Ειχα πτώση τασης απο... Κινεζικα κροκόδειλακια(!?) επειδη δεν ειχα σοβαρο καλωδιο τροφοδοσίας και έδινα ταση με αυτα.
Εφτιαξα καλώδιο τροφοδοσιας και το πρόβλημα εξαφανιστηκε...
 

DAT-Alex

Retro Addict
Comrade
Joined
Jan 25, 2013
Messages
647
Το μυστηριο λυθηκε.
Ειχα πτώση τασης απο... Κινεζικα κροκόδειλακια(!?) επειδη δεν ειχα σοβαρο καλωδιο τροφοδοσίας και έδινα ταση με αυτα.
Εφτιαξα καλώδιο τροφοδοσιας και το πρόβλημα εξαφανιστηκε...

Εγκυκλοπαιδικά: προφανώς και τα "κροκοδειλάκια" έχουν πολύ μικρή επιφάνεια 'επαφής' λόγω τον ΄δοντιών' που αυτα ειναι που ακουμπάν στη ουσία στην πλακέτα.
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,830
Το μυστηριο λυθηκε.
Ειχα πτώση τασης απο... Κινεζικα κροκόδειλακια(!?) επειδη δεν ειχα σοβαρο καλωδιο τροφοδοσίας και έδινα ταση με αυτα.
Εφτιαξα καλώδιο τροφοδοσιας και το πρόβλημα εξαφανιστηκε...

Καταραμένη Κίνα!!!!
 

sknipas

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
May 20, 2017
Messages
253
Αυτο και το γεγονος οτι εξωτερικά το καλωδιο ειχε παχος 3 χιλιοστα με την μονωση και μεσα ειχε 5 κλωνους καλωδιου πολυ λεπτους. :p
 
Top