What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Amiga vs Atari vs IBM!!

A

Anonymous

Guest
Re: Κάρτα γραφικών για Amiga500 !

Είναι αυτό που σου είπα, δεν έχει καμοία σχέση η πηγή που στέλνει το σήμα. Γι'αυτό οι συσκευές είχαν την θύρα THRU , για να αναμεταδίδουν στην επόμενη το σήμα που λαμβάνουν στη θύρα ΙΝ - είτε το στέλνει υπολογιστής είτε ένα keyboard.

Θεωρητικά μπορείς να συνδέσεις έτσι όσες συσκευές θέλεις γιατί η κάθε μία είναι υπεύθυνη να αναμεταδώσει το σήμα που λαμβάνει στην επόμενη.
Πρακτικά πάνω από 3-4 δεν δουλεύανε σωστά διότι σε κάθε επιπλέον αναμετάδοση το σήμα καθυστερούσε μέχρι που παρουσίαζε και σφάλματα. Η Roland πχ στα manuals των συσκευών του '80-90 συνέστηνε maximum 3 συσκευές.

To πρόβλημα λύθηκε με τα dedicated midi thru boxes, που εγγυόταν ότι το σήμα στην είσοδο θα σταλεί σωστά σε όσες εξόδους είχε το box, οπότε κάθε συσκευή έπαιρνε από το box και όχι από την προηγούμενη στην αλυσίδα :D

Το atari (ή οποιαδήποτε άλλη πηγή midi σήματος) έστελνε 1 midi σήμα που αποτελείται από 16 κανάλια. Αυτό είναι το στανταρ, το πού πάνε αυτά ή αν το σήμα χρησιμοποιεί μόνο 1 ή και τα 16 κανάλια είναι αδιάφορο. Το σημαντικό ήταν η σταθερή και σωστή ροή του σήματος που δεν θα σταματούσε ξαφνικά ή θα παρουσίαζε λάθη λόγω του ότι πχ. η cpu ήταν απασχολημένη σε κάποια άλλη εργασία. :thumbup:

Πάντως τότε τα 31250bps του midi σήματος ήταν μεγάλη δουλειά να μπορούσαν να είναι συνεχόμενα και χωρίς καθυστερήσεις ενώ ο υπολογιστής έκανε και άλλα πράγματα.
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
Re: Κάρτα γραφικών για Amiga500 !

keropi said:
Δεν το κατάλαβα αυτό, διαβάζεις τα γραφόμενά μου το πρωί ας πούμε, τα εκτυπώνεις (ας πούμε πάλι) και κάθεσαι ως την επόμενη σκεπτόμενος για το τί θα απαντήσεις; Ή τα αποστιθίζεις και μόλις είσαι έτοιμος να απαντήσεις αργότερα μπερδεύεσαι γιατί έγιναν διορθώσεις;

Τα αποστηθίζω και απαντώ από μνήμης. Επανέρχομαι και ξαναδιαβάζω αν αισθανθώ ότι κατάλαβα κάτι λάθος ή έγινε κάποια παρεξήγηση. Στο αρχικό post αναφέρθηκες σε μαυρόασπρο monitor (και κάτι σε αγγλικό στο σύνηθες ύφος σου) χωρίς να κάνεις σαφές τι ήθελες να πεις. Μόλις μου εξήγησες τι εννοούσες (μάλιστα μπορούσες με 2 λέξεις να το κάνεις) σου είπα ότι σε αυτό έχεις δίκιο.
keropi said:
Ότι edit έκανα έγινε τόσο σύντομα μετά τη δημοσίευση που δεν έχει καταχωρηθεί καν σαν edit. Δεν έχω δηλαδή το δικαίωμα να κάνω ότι αλλαγές πιστεύω για να γίνει το κείμενό μου καλύτερο γιατί εσύ θα απαντήσεις την επόμενη ημέρα;
Σε ρώτησα επειδή κατάλαβα ότι κάτι άλλαξε αλλά το σύστημα δεν το είδε. Στο δίνω το δικαίωμα μη φοβάσαι δε σε μαλώνω. Απλά αν διάβαζα την νέα σου καλύτερη διατύπωση θα ήταν διαφορετική η απάντηση μου.

keropi said:
Ή μήπως δεν ισχύει ότι στον ST για να έχεις την superduper 640χ400 ανάλυση με τα 2 χρώματα έπρεπε να έχεις ξεχωριστή οθόνη , γιατί οι άλλες μικρότερες αναλύσεις με τα χρώματα θέλανε άλλου είδους οθόνη; Νομίζω το διατυπώνω σαφέστατα στο κείμενο μου στην τελική του μορφή και ας μη το γράφει 2 φορές όπως πριν.
Και αυτά που γράφω τώρα edit σε υπάρχον post είναι... :roll:
Μα σου είπα ότι έχεις δίκιο.... διαβάζεις αυτά που γράφω; Απλά επειδή είμαι ακριβολόγος και προσέχω πολύ τα Ελληνικά μου, αν διάβαζα την νέα σου διατύπωση θα απαντούσα κάτι άλλο.

keropi said:
Οπότε αναλογικά θα στενοχωρηθείς από την ύπαρξη VGA καρτών - με πιο γνωστές τις vga της Western Digital με το Paradise BIOS και τα controllers της σειράς WDC9xxx - που παρείχαν 99.9% συμβατότητα με τα CGA/EGA/Hercules modes;
(και μάλιστα έκαναν soft-reboot το pc για να το πετύχουν αυτό. Οθόνες/προγράμματα δεν καταλάβαιναν τη διαφορά και δουλεύανε ακριβώς όπως με τις παλιότερες κάρτες)
Ούτε χάρηκα ούτε στεναχωρήθηκα. Μάλιστα δεν είχα την παραμικρή ιδέα για αυτό που λες. Αφού όμως βλέπω ότι όσο περιμένω τα πράγματα γίνονται συνεχώς καλύτερα, λέω να περιμένω λίγο ακόμα ώστε να μου πεις σε λίγο και για κάποια νέα περίπτωση που έχουν 150% συμβατότητα.

keropi said:
Γιατί στεναχωρήθηκες;
Το θέμα μας ήταν τa high-res interlace modes των amiga που χλεύασες και μετά προσπάθησες να δικαιολογήσεις την ανάγκη 2 οθονών σε ST με μια άστοχη σύγκριση μεταξύ cga/ega και vga οθονών.
Εγώ απλά επιχειρηματολόγησα επί του λάθους συσχετισμού και ανάφερα στο τέλος ότι το interlace σαν λύση για μεγαλύτερες αναλύσεις/χρώματα είναι πολύ καλύτερο από μια λύση που δεν προσφέρει interlaced αποτέλεσμα αλλά μια υψηλή ανάλυση 2 χρωμάτων.
Το ότι χαρακτηρίζεις εσύ την προσέγγιση του ST ως καλή λόγω οθόνης δεν μπορώ να το εκλάβω σαν επιχείρημα, λόγω των προφανέστατων περιορισμών, παρά μόνο σαν ένα θετικό σημείο και τίποτα παραπάνω.
Και τα ΧΤ του 1985 είχαν Hercules κάρτες και ήταν αντίστοιχων δυνατοτήτων, αυτά τα modes όμως ξεπεράστηκαν γρήγορα και κατάντησαν compatibility και μετά από λίγο obsolete modes, σε αντίθεση με τα interlaced modes που κρατήσαν ως τις πρώτες PCI κάρτες.
Σου εξηγώ γιατί στεναχωρήθηκα και εσύ λες και δε διάβασες τίποτα...και ξαναρωτάς!!! Τα κείμενα μας είναι εκεί (εκτός αν θελήσεις να κάνεις edit) και μπορεί να διαβάσει ο καθένας τι ακριβώς σου είπα και που εσύ την πήγες τη δουλειά... Εγώ δε θεώρησα την ύπαρξη 2 οθονών στον ST ως θετική προσέγγιση αλλά υιοθέτησα τον δικό σου χαρακτηρισμό ως αναγκαστική συνήθεια(είπα:Αναγκαστική μεν, καλή δε, αφού η οθόνη ήταν απο άλλο πλανήτη). Δε λέω ότι με χαροποιεί η ιδέα να σκάσω λεφτά για δευτερο monitor, αλλά η ιδέα ότι η απεικόνιση του ήταν σαν χαρτί το κάνει στο μυαλό μου καλύτερη εξέλιξη απο το να χάσω τα μάτια μου στην Amiga. Ο καθένας βέβαια κάνει ότι του γουστάρει. Και επειδή με ενόχλησε λιγάκι το σημείο που λες ότι χλεύασα με την παρατήρηση μου, αρκεί να διαβάσεις το αρχικό σου πρώτο (που προκάλεσε την απάντηση) post καθώς και των ομοϊδεατών σου.


@nikos.rizos

Μην μπερδεύεσαι. Το ότι κάποιος δοκίμασε να τρέξει OS λογισμικό του ST σε Amiga ( και αν είναι αληθινό, εγώ παίρνω ως δεδομένο ότι είναι) δε σημαίνει ότι εξoμείωσε Atari. Δεν μπορεί να τρέξει προγράμματα του Atari εκτός απο ελάχιστα GEM/TOS. Ουσιαστικά η Amiga συμπεριφέρεται σαν ένας (πολύ αργός) TOS κλώνος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Amiga προσπαθεί να μοιάσει σε αυτό που πάντα ήθελε να γίνει.... Μη ξεχνάς ότι όταν γράφονταν το λειτουργικό του ST χρησιμοποιήθηκε για την επίδειξη του ένας apple lisa που ήταν αργότερος απο τον ST.

Προφανώς για το θέμα των transputers δε κατάλαβες το χιουμορ μου (και ίσως να φταίω λίγο γιατί δεν έχουμε μιλήσει ξανα). Όμως δε καταλαβαίνω τι θες να μου πεις με αυτο το video....Όχι δε ξέρω κάποιον Έλληνα που να έχει Atari transputer....αλλά υπάρχουν σε συλλέκτες του εξωτερικού. Εγώ έχω στη συλλογή μου κάποια chip transputer για συλλεκτικούς λόγους μονο.

Τώρα που το θυμήθηκα, ξέρεις ότι ο Atari ST ήταν ο πρώτος με έγχρωμο GUI; Άρα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι τα windows αν είναι έγχρωμα σήμερα το οφείλουν στον ST που τους έδειξε το δρόμο!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ωραίος; ;) Χιούμορ κάνω όπως εσείς βρε!
 
A

Anonymous

Guest
Re: Κάρτα γραφικών για Amiga500 !

turrican said:
Στο δίνω το δικαίωμα μη φοβάσαι δε σε μαλώνω. Απλά αν διάβαζα την νέα σου καλύτερη διατύπωση θα ήταν διαφορετική η απάντηση μου.

Πάλι καλά που δε με μαλώνεις και μου αφήνεις το δικαίωμα, έφυγε ένα βάρος από πάνω μου :crazy:

turrican said:
Ούτε χάρηκα ούτε στεναχωρήθηκα. Μάλιστα δεν είχα την παραμικρή ιδέα για αυτό που λες. Αφού όμως βλέπω ότι όσο περιμένω τα πράγματα γίνονται συνεχώς καλύτερα, λέω να περιμένω λίγο ακόμα ώστε να μου πεις σε λίγο και για κάποια νέα περίπτωση που έχουν 150% συμβατότητα.

Εγώ λέω να περιμένεις ως το 200% , θα είναι καλύτερα για όλους.

turrican said:
Τα κείμενα μας είναι εκεί (εκτός αν θελήσεις να κάνεις edit) και μπορεί να διαβάσει ο καθένας τι ακριβώς σου είπα και που εσύ την πήγες τη δουλειά...

Υπονοείς δηλαδή αλλαγή κειμένων ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτά με σκοπό να χαλάσει η ροή του θέματος;
Ή μήπως ξεκίνησα εγώ να μιλάω για flickering και για cga/ega/vga σε pc; Ο μόνος που πάει τη δουλειά πέρα δώθε είσαι εσύ, μόνο και μόνο για να γράψεις κάτι. Και όταν δε σου βγαίνει αυτό το κάτι αρχίζουν και σου φταίνε όλα τα άλλα εκτός από την άσχετη επιχειρηματολογία σου και τις ελλιπείς γνώσεις για να τη στηρίξεις.

turrican said:
Δε λέω ότι με χαροποιεί η ιδέα να σκάσω λεφτά για δευτερο monitor, αλλά η ιδέα ότι η απεικόνιση του ήταν σαν χαρτί το κάνει στο μυαλό μου καλύτερη εξέλιξη απο το να χάσω τα μάτια μου στην Amiga. Ο καθένας βέβαια κάνει ότι του γουστάρει. Και επειδή με ενόχλησε λιγάκι το σημείο που λες ότι χλεύασα με την παρατήρηση μου, αρκεί να διαβάσεις το αρχικό σου πρώτο (που προκάλεσε την απάντηση) post καθώς και των ομοϊδεατών σου.

Πάρε γραφομηχανή για απεικόνηση σαν χαρτί, μια Α4 έχει και το ίδιο μέγεθος πανω-κάτω με το 12ιντσο monitor "από άλλο πλανήτη" οπότε δε θα σου φανεί μεγάλη διαφορά -2 χρώματα πάλι και bonus 3D απεικόνηση.
Ούτε το 1ο post ούτε και οι "ομοϊδεάτες" που αναφέρεις ευθύνονται για τις δικές σου απαντήσεις, ψάξε να βρεις γιατί ένοιωσες την ανάγκη να γράψεις αυτά που έγραψες σε ένα thread για κάρτα γραφικών amiga ...
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Re: Κάρτα γραφικών για Amiga500 !

Εγώ λέω να το κλείσουμε μιας και βλέπω ότι ποτέ δεν θα συνεννοηθούμε. Μη την πάμε σε άλλη φάση την συζήτηση
Γιατρέ αν θες μετακίνησε τα off topic σε νέο θέμα
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,840
Re: Κάρτα γραφικών για Amiga500 !

Ok wait.
 

nikos.rizos

Retro Starter
Joined
Jan 12, 2012
Messages
44
Re: Κάρτα γραφικών για Amiga500 !

Έχασε όλη την ομορφιά του το thread.
Βγήκε η αναφορά στην κάρτα γραφικών και τώρα είναι ανούσιο, μουντό και ασπρόμαυρο ..σαν οθόνη από atari...
 

spyros.s

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 8, 2012
Messages
455
Re: Κάρτα γραφικών για Amiga500 !

nkary said:
@Σπύρο
Τι έκανε δηλαδή η amiga το 1990 που δεν έκανε το pc? Έπαιζε παιχνίδια? Μη μου πεις ότι όλοι όσοι είχαν amiga έγιναν προγραμματιστές. Σαν κονσόλα την είχατε οι 9/10
Για ποιους τηλεοπτικούς σταθμούς μου λες? Τα τσοντοκάναλα που ακόμα χρωστάνε μισθούς στους υπαλλήλους τους?
110000 για cpc? Σε λίγο θα μας πείτε ότι το cpc ήταν και ακριβότερος. Ο cpc σε κάθε σπίτι? Εντάξει είναι σούπερ υπερβολικό αυτό. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει υπολογιστής σε κάθε σπίτι
Και γιατί συγκρίνουμε έναν 286-386 (για 486 δεν λέμε γιατί από κει και πέρα έσβησε η commodore) στο κόστος με μια 500 και όχι με μια 2000? Δεν είναι ποιο σωστό?
πάμε ένα ένα να σου απαντήσω...το 1990 η αμίγκα ήταν 5 ετών και ακόμα μεσουρανούσε! Φαντάσου πόσο μπροστά ήταν από την εποχή της για να το πετυχαίνει αυτό! Κανένα πισι παρτ δεν μπορούσε να αντέξει τόσο! Θυμήσου ότι όταν βγήκε η αμίγκα τα πισι είχαν cga! Στα παιχνίδια που τα ανέφερες μια και τότε με τέτοια ασχολούμασταν κυρίως, χρειαζόσουν 3 φορές μεγαλύτερο μπατζετ για να παίξεις ανάλογα με την αμίγκα! Επίσης σου θυμίζω ότι το λειτουργικό της αμίγκα δεν είχε καμία σχέσει με τις sdos υλοποιήσεις των πισι της εποχής! Μακράν πιο δύσχρηστα τα πισι πολύ πιο user friendly η αμίγκα! Για τις ικανότητες της αμίγκα στα τηλεοπτικά κανάλια θα σου πω ότι ακόμα και το 1993 στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι εκλογές έγιναν από την δέλτα πληροφορική σε αμιγκα 3000! Γιατί άραγε δεν πήραν τα πισι της εποχής αν ήταν καταλληλότερα για το σκοπό αυτό; Μήπως τελικά βόλευε η all around υλοποίηση της Αμίγκα! Θα με καταλάβεις ΜΟΝΟ αν γυρίσεις νοητά στα δεδομένα της εποχής και στο δυσβάσταχτο ακόμα και για εργαζόμενο -πόσο μάλλον για ένα παιδί, έφηβο- κόστος του κτισίματος έστω και ενός no name pc με αξιόλογα parts! Η αμίγκα επαναλαμβάνω δεν ήταν η επιτομή της τεχνολογίας αλλά η καλύτερη υλοποίηση στα χρήματα αυτά!
Αναφορικά με τα cpc: Δες πόσο κόστιζε το cpc 6128 με το ctm 644 το 1986-1990 και δες αν ήταν ακριβή η 500άρα των 110000 το 1990! Αφού πωλήθηκαν τόσα cpc σε μια προγενέστερη επρίοδο γιατί να μην μπορούν να πωληθούν και αντίστοιχες αμίγκες το 1990 που προφανώς το βιωτικό επίπεδο ήταν υψηλότερο από 4-5 χρόνια πριν; Για την έκφραση "μπήκε σε κάθε σπίτι" προφανώς και υπερέβαλα για να τονίσω την επιτυχία του όμως και εσύ το εκτίμησες κυριολεκτικά! Ο 6128 ήταν ο πιο καλοπουλημένος home υπολογιστής στην Ελλάδα! Ως τέτοιον τον επικαλέστηκα. Αφού λοιπόν είχαν για αυτό προφανώς όσοι ήθελαν να συνεχίσουν μπορούσαν να τον πουλήσουν και με την διαφορά να αγοράσουν μια 500άρα κάτι που αποτέλεσε και τον κανόνα της εποχής αν θυμάσαι! Δεν είναι υπερβολή το ότι οι περισσότεροι κάτοχοι 500άρας είχαν πριν 8μπιτο και πιθανότερα cpc!
Για την σύγκριση με την 2000 θα σου ανταπαντήσω ότι ουσιαστικά η 200αρη είχε λόγο αγοράς μόνο για όσους ήθελαν να την επεκτείνουν οπότε οι επρισσότερες από τις διεργασίες που ανέφερα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν με μια απλή 500άρα και 1mb μνήμης. Αυτός είναι και ο λόγος σύγκρισης της 500άρας με τα πισι της εποχής!
 
A

Anonymous

Guest
Re: Κάρτα γραφικών για Amiga500 !

nikos.rizos said:
Έχασε όλη την ομορφιά του το thread.
Βγήκε η αναφορά στην κάρτα γραφικών και τώρα είναι ανούσιο, μουντό και ασπρόμαυρο ..σαν οθόνη από atari...

Ακριβώς, άλλο ένα thread από τα πολλά που καταστράφηκε από γνωστές και επαναλαμβανόμενες μέχρι αηδίας καταστάσεις και τώρα έχει στον τίτλο του άσχετα πράγματα.

Χαιρετίσματα :wave: :wave: :wave:
 

nikos.rizos

Retro Starter
Joined
Jan 12, 2012
Messages
44
@keropi

sorry mate...
Κάναμε κάτι δοκιμές με τον Χρόνη πρίν στον τίτλο...
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,840
Re: Κάρτα γραφικών για Amiga500 !

keropi said:
nikos.rizos said:
Έχασε όλη την ομορφιά του το thread.
Βγήκε η αναφορά στην κάρτα γραφικών και τώρα είναι ανούσιο, μουντό και ασπρόμαυρο ..σαν οθόνη από atari...

Ακριβώς, άλλο ένα thread από τα πολλά που καταστράφηκε από γνωστές και επαναλαμβανόμενες μέχρι αηδίας καταστάσεις και τώρα έχει στον τίτλο του άσχετα πράγματα.

Χαιρετίσματα :wave: :wave: :wave:

Sorry αλλά το αρχικό θέμα ήταν για την κάρτα γραφικών. Δεν βρίσκω νόημα όλα τα υπόλοιπα άσχετα (απο το 3ο ποστ και μετά δλδ) να ανήκουν σε εκείνο. Δεν είναι καλύτερα που η κόντρα των Home Micro/IBM μπήκε χώρια ; Δεν μπορώ να καταλάβω τα κολλήματα σας ώρες - ώρες ρε παιδιά. Δεν έσβησα ούτε έκανα edit κάποιο thread.

Chill Out Everybody
 

spyros.s

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 8, 2012
Messages
455
προσωπικά δεν ήθελα να θίξω κάποιον...απλά κουβέντα κάνουμε. Αν ενοχλεί η παράθεση της άποψης μου να μην την ξαναγράψω.
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,840
Ε μα δεν νομίζω οτι κάποιος είχε αυτό το σκοπό - όλοι είναι παθιασμένοι με το αγαπημένο τους H/Y και το εκφράζουν.
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
keropi said:
Υπονοείς δηλαδή αλλαγή κειμένων ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτά με σκοπό να χαλάσει η ροή του θέματος;
Ή μήπως ξεκίνησα εγώ να μιλάω για flickering και για cga/ega/vga σε pc; Ο μόνος που πάει τη δουλειά πέρα δώθε είσαι εσύ, μόνο και μόνο για να γράψεις κάτι. Και όταν δε σου βγαίνει αυτό το κάτι αρχίζουν και σου φταίνε όλα τα άλλα εκτός από την άσχετη επιχειρηματολογία σου και τις ελλιπείς γνώσεις για να τη στηρίξεις.

[color=#0000FF:3ttw3hdv]turrican[/color] said:
και έβαζες το CGA στην άκρη( που ούτε εκεί είχε flicker)

Σου παραθέτω ξανά το κείμενο μου για να δεις (ξανά;) ότι αναφέρθηκα ειδικά στη CGA στο θέμα του Flickering. Μάλιστα όταν το έγραφα ειλικρινά αμφιταλαντεύτηκα μήπως να ανέφερα καλύτερα καμία"πράσινη" herc, αλλά λέω άσε μην έχει καμιά περίεργη υψηλή (θα έπρεπε να το ψάξω και δε το άντεχα). Ακόμα όμως και αν απο αστοχία στο γράψιμο ή λαθος στην ανάγνωση (γίνονται αυτά σε γραπτά και υπό βιασύνη) δε μπόρεσες να καταλάβεις τι εγραφα, Θα όφειλες να δεχτείς αυτό που σου λέω ότι είναι η άποψη μου και να μου επιτρέψεις να εμηνευω καλύτερα τον εαυτό μου. Όσες φορές έχω κάνει λάθος στα forums τα δέχτηκα και αν δεν ήξερα κάτι πάντα το ρώταγα. Η άκαμπτη στάση σου και η κακιά σου πίστη μου δείχνει ότι προσπαθείς αρκετά σκληρά για κάποιο λόγο να σου "κάτσει η μπίλια" και έχεις το "αγκύλι σου συνεχώς σηκωμένο".

Σχετικά με αυτό που έγραψες ότι αρχίζουν και μου φταίνε όλα τα άλλα εκτός από την άσχετη επιχειρηματολογία μου και τις ελλιπείς μου γνώσεις, έχω να σου πω ότι σε βρίσκω πολύ μετριόφρον. Μου έκανε μάλιστα εντύπωση ότι εκτός απο εμένα σου έφταιξε ακόμα και το moderation (!!!) Ήταν τόσο άκυρο και ασαφές αυτό που έγραψες στο τέλος (πάλι δεν καταλάβανε όλοι τι εννοείς) που κάποιοι άλλοι που έγραφαν στο thread νόμιζαν ότι απευθύνεσαι σε αυτούς , ενώ άλλος μάλλον ήταν ο στόχος. Και σαν χάρη, άσε το τι υπονοώ. Διάβασε μόνο αυτό που γράφω!

keropi said:
Πάρε γραφομηχανή για απεικόνηση σαν χαρτί, μια Α4 έχει και το ίδιο μέγεθος πανω-κάτω με το 12ιντσο monitor "από άλλο πλανήτη" οπότε δε θα σου φανεί μεγάλη διαφορά -2 χρώματα πάλι και bonus 3D απεικόνηση.
Ούτε το 1ο post ούτε και οι "ομοϊδεάτες" που αναφέρεις ευθύνονται για τις δικές σου απαντήσεις, ψάξε να βρεις γιατί ένοιωσες την ανάγκη να γράψεις αυτά που έγραψες σε ένα thread για κάρτα γραφικών amiga ...
Ασχολίαστο.........
 
A

Anonymous

Guest
Άλλο ένα επεισόδιο στην turricanιάδα, άλλο ένα διαλυμένο thread, άλλο ένα σεντονάκι ασυναρτησίες, άλλη μια φορά τα ίδια και τα ίδια...
Ειλικρινά δεν έχω να σχολιάσω/απαντήσω σε κάτι από αυτά που γράφεις διότι είναι πολύ απλά "από άλλο πλανήτη" όπως και SM124.
Χαιρετίσματα και 2 κιλά πατσά :wave:
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
Έγινε my man!!!
Σε αφήνω να πουλήσεις κανένα καλώδιο.
Η δουλειά πάνω απο όλα. :D
 
A

Anonymous

Guest
turrican said:
Έγινε my man!!!
Σε αφήνω να πουλήσεις κανένα καλώδιο.
Η δουλειά πάνω απο όλα. :D

Ακόμα μια ασυναρτησία από εσένα, δεν πουλάω καλώδια ούτε έχει σχέση η δουλειά μου με καλώδια.
Τώρα για ποιό λόγο το αναφέρεις και γιατί αυτό θα ήταν κάτι κακό ακόμα και καλώδια να πουλούσα, μόνο το θολωμένο σου μυαλό το ξέρει...
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,840
Πραγματικά πιστεύω οτι θα έπρεπε να αφήσουμε το παρελθόν εκεί που ανήκει. Στο παρελθόν. Είμαστε 10-20 άτομα, ο καθένας μας με τις ιδιοτροπίες του και τα πάθη του. Το κοινό, είναι το πάθος για την τεχνολογία που μας πέρασε. Είναι κρίμα να χαλιόμαστε με προσωπικές αντιπάθειες, που στην τελική δεν ευσταθούν γιατί πραγματικά πιστεύω οτι ΑΝ βρεθούμε όλοι μαζί για ένα τσίπουρο, θα δείτε οτι δεν υπάρχει τίποτα να χωρίσουμε και οτι όλοι είμαστε γαμάτα παιδιά (και μετριόφρωνες εεε) :)

Αυτά, τα ολίγα.. :angel:
 

turrican

Retro Guru
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,875
(Απλά για τους τύπους αδερφέ) αποφεύγω γενικά να σχολιάζω τη προσωπική ζωή του καθενός. Δε με αφορά τι κάνεις στη δουλειά σου και τα σχόλια μου είναι αυστηρά για τα computer-ικά μας (είχα δει τους αντάπτορες που πούλαγες και το είπα ορμώμενος απο αυτό). Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή απο εσένα που σε διπλανό thread με στόλισες προσωπικά με τα χειρότερα (επειδή σου είπα ότι έγραφες σε forums για τον falcon) και συνεχίζεις συνεχώς στο ίδιο βιολί. Είσαι συνεχώς προσβλητικός, ειρωνικός και αν ήμουν πράγματι αυτός που λες, θα σε είχα βρίσει εδώ και καιρό πατόκορφα και στην τελική δε θα σου μιλούσα καν.

Σου είχα πει τότε με κομψό τρόπο ότι κάνεις χοντράδες. Προσπάθησες να με υποβιβάσεις πετώντας σε δημόσιο ταμπλό κοουτσομπολιά (Ναι έτσι τα λέμε στη Θεσσαλονίκη) και δεν μπήκες καν στον κόπο να δεις αν είναι αλήθεια αυτά που λες (π.χ αν έχω φαει μπαν απο τα retroforums που ψευδώς είπες). Με στεναχώρησες αλλά λέω δε βαριέσαι, που ξέρεις και αυτός τι ζόρια θα περνάει. Μόλις σου είπα όμως να το αποδείξεις αυτό που λες, μου την έκανες άνανδρα με ελαφρά πηδηματάκια (αφού έβγαλες το δηλητήριο πρωτα) και απο τότε σε αντιμετωπίζω σαν παιδι. Απλά για να τελειώσω τη σκέψη μου και να είμαι συνεπής σε αυτά που λέω, αν συνεχίσεις με το ίδιο βιολί να με προσβάλεις , να ξέρεις ότι θα αρχίσω και εγώ να μιλώ σε προσωπικό επίπεδο για το πρόσωπο keropi όπως σε έζησα την εποχή που ήσουν mod σε προηγούμενο forum. Ας δουν τότε όλοι ποιος κράτησε ηθική στάση και τι έλεγε ο καθε ένας....Απλά πράγματα. Τελείωσα μαζί σου!
 
Top