Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!
Εγώ την δεκατία του 80 είχα έναν acorn electron, μετά απόκτησα έναν Amstrad CPC 464 και το 1989 ένα Schneider Euro PC. Ένας γείτονάς μου είχε Spectrum 48, ένας άλλος Spectrum 128 και ένας τρίτος Atari ST 520. Ένας ακόμη είχε επίσης Amstrad CPC 464 και όταν είδα την Amiga 500 που αγόρασε, τα έχασα. Έπρεπε να έρθει γερανός να μου κλείσει το στόμα από αυτό που έπαθα με τα γραφικά και τον ήχο. Αυτό που άρεσε εκείνη την εποχή όπως και στην δεκαετία του 90 είναι ότι κάθε υπολογιστής και κονσόλα είχε το δικό του προσωπικό στυλ. Μπορώ π.χ. να καταλάβω κάποιο παιχνίδι αν είναι σε Amiga μόνο και μόνο από τα fonts (δείτε π.χ το Dark Seed). Από κει και πέρα θεωρώ ότι παίζει ρόλο και το τι θέλει ο καθένας το μηχάνημα. Ήθελα πάρα πολύ μια Amiga αλλά δεν ποτέ δεν απέκτησα. Αντίθετα όμως επειδή το αγαπημένο μου είδος ήταν τα adventure games, μόλις πήρα 286 και του έβαλα κάρτα ήχου και cd rom drive (μονής ταχύτητας παρακαλώ, 1993) και είδα το King's Quest 5 με ομιλίες έπαθα μεγάλη πλάκα. Οπότε τελικά παρέμεινα στα PC λόγω των πολλών και ποιοτικών adventures. Στη πορεία φυσικά, τα PC πήραν τα πάνω τους και σε άλλα είδη όπως Doom, Dark Forces, NBA Live κλπ. Εδώ και μια 10ετία όμως ασχολούμαι με ρέτρο...Macintosh. Αυτό γιατί εκτός του ότι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, βρήκα ότι είχαν πολλούς ποιοτικούς τίτλους την δεκαετία 90 με πολλά adventure games και μάλιστα αρκετά παιχνίδια τρέχουν σε ανάλυση 640x480 και ο ήχος επίσης είναι καλύτερος από PC. Δείτε το Monkey Island 1 τι όμορφα γραφικά έχει σε Macintosh ή το Flashback που φαίνονται ακόμη και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το ωραίο σήμερα πάντως με τα ebay και τα ρέτρο sites είναι ότι μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ή περισσότερα dream machine(s) που παλιότερα δεν είχαμε την δυνατότητα.
Υπάρχει η σελίδα www.macintoshgarden.org όπου θα βρεις πολλά προγράμμα και παιχνίδια για παλιούς Mac. Επισυνάπτω επίσης φωτογραφίες που έχω καταγράψει από τον Macintosh Performa 6116 που έχω με τον αντίστοιχο τρόπο print screen των windows. Επίσης παρακάτω κάποιες διαφορές:Φίλε μου και εγώ μια απο τα ίδια πάνω/κάτω. Εξαίρεση οτι ξεκίνησα με amiga, αλλά μόλις έπιασα pc στα χέρια μου επειδή το κόλλημα ήταν πάντα τα adventures αντε γειά....μονόδρομος πλέον τα IBM!!
Αλλά αυτό που αναφέρεις για τα monkey island δεν το ήξερα. Τώρα με βάζεις σε σκέψεις![]()
Σωστος.Αντίστοιχο άλμα όπως αυτό που πολύ όμορφα περιγράφετε (προσωπικά θεωρώ πως και η Atari ήταν ισάξιο μέλος σ' αυτό -άλλη κουβέντα φυσικά), που άφησε κόσμο ξανά με το σαγόνι στο πάτωμα, που έκανε κόσμο να πει ξανά "αυτό το θέλω χθες", έγινε άλλη μία φορά αρκετά αργότερα και σε άλλες εποχές. Εκεί στις αρχές του 1997 με την πρώτη Voodoo της 3dfx. Έτσι για την ιστορία μιας και το thread περιλαμβάνει και PCs στον τίτλο, μη με φάτεΕίναι εντυπωσιακό μελετώντας σήμερα αντικειμενικά την ιστορία πόσες λίγες πραγματικά επαναστατικές/απότομες αλλαγές συνέβησαν. ΟΚ πάντα κάτι νέο κυκλοφορούσε που έκανε ντόρο και ήταν καλύτερο από τα υπάρχοντα, αλλά για όσους ακολουθούσαν το σπορ είναι ελάχιστα τα πράγματα που μπόρεσαν να κάνουν αντίστοιχη πρώτη εντύπωση με μια Amiga ή με μια Voodoo.
H, φταει το οτι ειμαστε παιδια? Και για τα σημερινα πιτσιρικια το PS4 ειναι η 'Amiga' τους?
Παντως, εμεις τα 'ειδαμε ολα'... απο το LYNX και το NewBrain μεχρι οτι υπαρχει σημερα.
οι ενήλικες του μέλλοντος θα αναπολούν τα tablet με νοσταλγία και θα λένε τα ίδια με μας τώρα.
Όντως ή μπορεί να λένε τι ωραία ήταν τότε που παίζαμε ps3.οι ενήλικες του μέλλοντος θα αναπολούν τα tablet με νοσταλγία και θα λένε τα ίδια με μας τώρα.
οι ενήλικες του μέλλοντος θα αναπολούν τα tablet με νοσταλγία και θα λένε τα ίδια με μας τώρα.
Χμμμ δεν νομίζω να συμβεί αυτό. Ο Wow factor πλέον έχει εκμηδενιστεί πάρα πολύ - πλέον τα επόμενα βήματα στην τεχνολογία απο τα σημερινά είναι πολύ λιγότερα και με πολύ μικρότερες διαφορές μεταξύ τους.
Δηλαδή κάθε χρονιά κοιτάμε να πάμε σε επόμενη γενικά επεξεργαστών / gpu που θα δώσει τί ; Καλύτερη κατανάλωση, περισσότερα frames per seconds και λιγότερο display lag στα fps παιχνίδια..αυτό!
Τα γραφικά δεν ξέρω πόσο καλύτερα μπορούν να γίνουν - ήδη αν θέλουν μπορούν να τα κάνουν σχεδόν αληθοφανή, αλλά αυτός δεν είναι ο σκοπός.