What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Commodore C64

Chrisov

Retro Starter
Joined
Jul 26, 2019
Messages
15
Παιδιά καλησπέρα,

Με λένε Δημήτρη, είμαι από Αθηνά, ψάχνοντας βρήκα αυτό το forum και με μεγάλη μου χαρά βλέπω κόσμο να αγαπάει την ιστορία των υπολογιστών που οι περισσότεροι μεγαλώσαμε. Έχω την τύχη να έχω κρατήσει την Amiga 1200 που είχα από παιδί με αρκετά mods από τότε! μαζί με έναν ακόμα C64g
Anyway!
Μου κάναν δώρο έναν C64 με REV C Motherboard. Τις περισσότερες φόρες είναι μαύρη οθόνη και μερικές φόρες ένα προς το ροζ χρώμα.
Σας επισυνάπτω φώτο από το board, psu & οθόνη. Να σας πω οτι VIC,PLA,SID, νιώθω ζεστή όταν τα ακουμπάω με ακόμα περισσότερη πανω στο PLA

Θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω τον Geoanas για την βοήθεια του μέχρι τώρα και την παρότρυνση του να ανοίξω αυτό το Thread

IMG_20190726_201948.jpgIMG_20190726_202005.jpgIMG_20190726_202012.jpgIMG_20190726_202110.jpg

Με εκτίμηση,
Δημήτρης
 

sly*m

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 30, 2018
Messages
617
ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΝΑΨΕΙΣ μέχρι να τσεκάρεις το τροφοδοτικό. Το ίδιο έκανε και το δικό μου και είχε καμμένο 7805.... Τελικά την γλύτωσε φτηνά μόνο με την επισκευή του τροφοδοτικού και δεν είχε καεί τίποτα στο micro. Τα τσιπάκια που λες όντως ζεσταίνονται (αλλά και από λάθος τροφοδοσία επίσης), εγώ έχω βάλει ψύκτρες.
 

Chrisov

Retro Starter
Joined
Jul 26, 2019
Messages
15
ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΝΑΨΕΙΣ μέχρι να τσεκάρεις το τροφοδοτικό. Το ίδιο έκανε και το δικό μου και είχε καμμένο 7805....
Καλησπερα,

ειναι τσεκαρισμενες οι τασεις και το χρησιμοποιω με το c64g
 

Chrisov

Retro Starter
Joined
Jul 26, 2019
Messages
15
Παιδιά κοιτώντας το pinout κάτι δεν μου αρέσει στο δικό μου. κοιταχτε το σας παρακαλώ
IMG_20190726_203430.jpg
 

sly*m

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 30, 2018
Messages
617
Σωστό φαίνεται. Μέτρα τις τάσεις.
Τα 5V πρέπει να είναι πολύ λίγο πάνω από 5 π.χ. 5.2V DC (τα δύο κάτω). Τα πάνω χωρίς φορτίο περίπου 10.5-11 AC.
Επίσης για καλό και για κακό μέτρα τα 5V και στο AC να δεις αν λέει τίποτα πάνω απο 0.
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,293
Δημήτρη, σε καλωσορίζω και επισήμως στο forum και προχωράω στο παρασύνθημα. Μόλις έκανα μια γρήγορη "ψακτική", βάζοντας ως επιπλέον κριτήριο αυτό που αναφέρεις ως ροζ οθόνη.

Για κοίταξε λίγο please εδώ πέρα. Η δική μου εκτίμηση, όπως σου έγραψα ήταν πρώτα για PLA, αλλά πλέον θα σου έλεγα να τσεκάρεις rams.

Το τροφοδοτικό...Αχ, αυτό το τροφοδοτικό! Για τα pins, worry not. Κάποια και από τα δικά μου (που κρατώ ως spares) έχουν "λειψά" πινάκια. Γνωστά αυτά τα κόλπα της Commodore. Περί τάσεων, μπορεί το τροφοδοτικό να εργάζεται ακόμη πρίμα αλλά μην εμπιστεύεσαι αυτά τα γέρικα σκυλιά. Μπορούν να δαγκώσουν εκεί που δεν το περιμένεις...και δαγκώνουν άσχημα τα άθλια! :)
 

Chrisov

Retro Starter
Joined
Jul 26, 2019
Messages
15
Ευχαριστώ και από εδώ Geo!

Πήρα αυτό πριν μερικές μέρες. δεν θα έπρεπε να ανάβει με αυτό και να μου διχνει τα bad chips?
με αυτό το catridge μένει μόνο σε μαύρη οθόνη. το δοκίμασα με το άλλο C64 και κάνει τεστ κανονικά

ωστόσο πες μου πια U chips να αλλάξω και τι να παραγγείλω (κολλητήρι αγαπημ!)


IMG_20190726_214257.jpg
 
Last edited:

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,293
Αν ήταν μόνο bad rams, ναι θα έπρεπε να σου δείχνει κάτι. Μετά το σκέφτηκα...μάλλον εδώ έχουμε να κάνουμε με σύνθετο πρόβλημα.

Τώρα μου ήρθαν στο μυαλό, 3 videos που έχει ανεβάσει ο @Pluto63 . Αξίζει τον κόπο να τους ρίξεις μια ματιά


Εδώ στο πρώτο video θα δεις ότι η dead test cart καμιά φορά δεν μας βοηθά καθόλου. Δες συγκεκριμένα στο 07:40 !!!

"Αν δεν μας βγάζει τίποτα το dead test (diagnostic cart) τότε τα πράγματα είναι (σχετικά) απλά. Τσεκάρουμε τροφοδοσία, PLA, VIC, επεξεργαστή...)
 

Chrisov

Retro Starter
Joined
Jul 26, 2019
Messages
15
Όποτε να αγοράσω cpu πρώτα;
οπως και να εχει παραγγειλα ολα τα socket! χεχε!
 
Last edited:

Chrisov

Retro Starter
Joined
Jul 26, 2019
Messages
15
Ωραία, θα πάρω πρώτα το νέο pla, σε ευχαριστώ
Θα ηθελες να μου υποδείξεις κάποιο από ebay?
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,293
@Pluto63 Άκη αυτή την στιγμή βλέπω ξανά το 2ο video (περί παπάρα τεχνικού! :lol:)

Δημήτρη, τι γίνεται λοιπόν όταν αλλαχτεί PLA, VIC (+clock), CPU, τροφοδοτικό αλλά still no luck?

 

Chrisov

Retro Starter
Joined
Jul 26, 2019
Messages
15
Καλημέρα geonas!
Το είδα και αυτό, παράγγειλα ήδη το νέο βελτιωμένο PLA, ότι socket ίσως χρειαστεί και περιμένω
 

Chrisov

Retro Starter
Joined
Jul 26, 2019
Messages
15
Και Ναι! το PLA ηρθε.. ειμαι αρκετα τυχερος τελικα. Plug&Play!
Ενα μεγαλο ευχαριστω στον geoanas & Pluto63
μια ακομα ερωτηση παιδια, πιο τροφοδοτικο να παρω απο ebay και πιο sd emulator; Pi1541;

IMG_20190808_200221.jpgIMG_20190808_195601.jpgIMG_20190808_195637.jpg
 
Last edited:

Pluto63

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 14, 2014
Messages
775
Welcome, Sio2sd οποίο σου αρέσει και θα έλεγα φτιάξε μόνος σου ένα τροφοδοτικό, πολύ ακριβά στο ebay. Το pi1541 δεν είναι εύχρηστο...
 

sly*m

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 30, 2018
Messages
617
SD2IEC Άκη, όχι sio2sd!!! Αυτό είναι για Atari!! Έχεις πήξει με τα ατάρια τελευταία! :p:D
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,213
Welcome, Sio2sd οποίο σου αρέσει και θα έλεγα φτιάξε μόνος σου ένα τροφοδοτικό, πολύ ακριβά στο ebay. Το pi1541 δεν είναι εύχρηστο...
μια χαρα δουλευει το πι 1541
 

Pluto63

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 14, 2014
Messages
775
Δεν το χρησιμοποιώ ποτέ Γιώργο, Είναι δυσχρηστο και ακριβό για ότι κάνει.
 
Top