What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Datastorm 2013 Demos

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Όχι το κατάλαβες τελείως λάθος.
Για μένα home micro είναι διασκέδαση και τίποτα άλλο.
Τα υπόλοιπα ψυχοθεραπευτικά μακρυά από μένα.
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,830
απλώς η όλη φάση με τα demo έχει αρχίσει ποια να γίνεται λίγο κουραστική!

Ε πολύ απλά τότε μην ασχολείσαι με αυτά. Σκοπός είναι να ασχολείσαι με πράγματα που σε ικανοποιούν. Αμα σε χαλάει κάτι, πολύ απλά αγνόησε το.

Σε παρακαλώ όμως, μην προσπαθείς να δείξεις οτι το *δικό* σου σκεπτικό είναι και το σωστό. Εδω είναι θέμα καθαρά γούστου, και το γούστο είναι υποκειμενικό.

Εγώ χαίρομαι να βλέπω νέες δουλειές, νέες ρουτίνες, όμορφες μουσικές, ωραία γραφικά και *κόντρες* ανάμεσα σε παλαίμαχα Group όπως οι Fairlight - και όλα αυτά πάνω σε 2 μηχανήματα που λάτρεψα - Commodore 64 και Amiga.
 
A

Anonymous

Guest
dR_wH0 said:
Οι διαγωνισμοί γίνονται :

1. Για την αγάπη στα μηχανήματα τα συγκεκριμένα
2. Για να φανεί ποιος μπορεί να προγραμματίσει καλύτερα
3. Για να δούμε νέες τεχνικές στον ήχο/γραφικά όσο αφορά τα παλιά τσιπάκια

Τώρα για αυτά που λέτε tzoudas/ikonsgr.... εμείς στο χωρίο μου το λέμε "Όσα δεν φτάνει η Αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια". :lol: :lol: :lol:

1. Συμφωνώ, αλλά όταν δείχνεις την αγάπη σου συνεχώς με τον ιδιο τρόπο κταντάει κουραστικο! :mrgreen:
2. Θα φαινόταν πολύ καλύτερα αν το κάναν με κάτι ποιο αληλεπιδραστικό απ'οτι ένα παθητικό demo,οσο εντυπωσιακό και να είναι αυτό.
3. Χρόνη, είμαστε πλέον στα 2013... Πόσα "περιθώρια για να δούμε νεες τεχνικές" σε συτηματα 30ετίας νομίζεις ότι υπάρχουν; ΗΜΑΡΤΟΝ που λεει και ο γεωργίου! :D

Οσο για την αλεπού του χωριού σας, δεν ξέρω τι κάνει, εγώ με τον tzouda πάντως βάζουμε σκάλα και τα πιανουμε όλα, κι'ας είναι και "κρεμαστάρια"! :lol:
 
A

Anonymous

Guest
nkary said:
Όχι το κατάλαβες τελείως λάθος.
Για μένα home micro είναι διασκέδαση και τίποτα άλλο.
Τα υπόλοιπα ψυχοθεραπευτικά μακρυά από μένα.
Μην ανυσηχείς, ξάπλωσε εδώ στον καναπέ και όλα θα είναι μια χαρά...
Για πες μας τι θυμάσαι απο την παιδική σου ηλικία; :lol:
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
την μιλφάρα γειτόνισα μου :shh:
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,830
Σεβαστή η άποψη σου, αλλά στο τέλος της ημέρας παραμένει το ίδιο - Η δική σου άποψη.

Εμένα θα μου επιτρέψεις να συνεχίζω να μην κουράζομαι και να εντυπωσιάζομαι απο τα demos. Εμένα και αρκετές ακόμα χιλιάδες καμμένους Βορειο-Ευρωπαίους! :cool: :cool: :cool:
 

nicked

Immune Seven 11
Staff member
Comrade
Joined
Dec 20, 2011
Messages
3,840
Πωωω και εγώ είχα μια γειτόνισσα σκέτο Μιλφέιγ εκεί στην Ολυμπάδος! ΦΩΤΙΑ!
 
A

Anonymous

Guest
Kαλά τέτοιο "ποτ πουρι" ανακάτεμα μόνον retro μανιακοί το κάνουν!
Μπερδευτηκαν μιλφεϊγ, με γκόμενες, ψυχοθεραπίες, demo scene και αλεπούδες σε 3 Posts! :lol: :lol: :whip:

Ρε συ χρόνη, ποιος σου είπε ότι δεν τα χαίρομαι; Εχω κυριολεκτικα 1000δες retor demo στον σκληρό μου και μ'αρέσει παρα πολύ η μουσική retro demo scene ( http://www.remix64.com/ και ξερό ψωμί λέμε! ).Απλά μετά από τόσα χρόνια "χαράς" ίσως επέρχεται και μία κοπωση (δεν είμαστε όλοι νεούδια σαν κι'εσένα! ;) )
Είναι λίγο σαν τον εθισμό. Πλακώνεσαι στην αρχή, στους μπάφους (βλέπε demos) αλλά από ένα σημείο και μετά διαπιστώνεις ότι όσο μεγάλη δόση και να πάρεις (τρελό demo ΣΕ λέω!!!) ΔΕΝ σε ικανοποιεί! Οπότε σιγά, σιγά αρχίζεις να ψάχνεις τα "σκληρά": κάτι project αλά dat alex, κάνα retro παιχνιδάκι...
Κατάλαβες;
Και αν οχι, τράβα μια τζούρα- tzouda και θα καταλάβεις! :lol: :lol: :whip:
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,830
Συγγνώμη αλλά απο τα συμφραζόμενα σου αυτο κατάλαβα.

ΤΙ ΝΑ ΔΩ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΕΝ ΕΤΙ 2013 ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΤΕΜΟ 1KB ΣΤΟΝ C64 Η ΤΟΝ SPECTRUM;
 
A

Anonymous

Guest
Mϊλησα συγκεκριμένα για "1kb demo" όχι ΓΕΝΙΚΩΣ για demo! ;)
Η αναφορά μου αυτή έγινε ακριβώς για να καταδείξω το "αδιέξοδο" στο οποιο έχει περιέλθει ποια η demoscene : Ελλειψει πλέον οποιουδήποτε "περιθωρίου για να δούμε νεες τεχνικές" (δε πάει άλλο το ξεζουμισμα ΣΕ λεω! :) ) ,αρχίζουν και εφευρίσκουν πλασματικούς περιορισμούς για να το κάνουν κάπως ποιο "ενδιαφερον" ακόμα και για τους ιδιους πυ ασχολούνται ενεργά με τα retro demos!
Βέβαια από τεχνικής άποψης, ότι ήταν εφικτώς δυνατό να δουμε, το είδαμε.Απο "ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ" ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι "τα είδες όλα" έτσι δεν είναι; Υπό αυτή την έννοια (δηλαδη βαρύτητα όχι πλέον στο τεχνικό κομμάτι του τύπου :"δέστε πόσα αρχιδάκια κουνάω ταυτόχρονα στην οθόνη" και το οπίο έχει γίνει πλέον "σούπα"...) ευχαρίστως θα καθόμουν να δω ένα demo!
Αλλά ρε φίλε, να βγάζουν και ανάλογους διαγωνισμούς, και όχι παπαριές του τύπου "1kb demo"! Δηλαδή στο ήδη ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ περιορισμένο (με τα σμηερινα δεδομένα πάντα) hardware να βάζουμε και εξτρά περιορισμούς; Για να δείξουμε τι;
Δεν ξέρω αν "πιάνεις" αυτό που θέλω να πω Χρόνη...για τράβα άλλη μια τζούρα-tzouda! :lol:
 

tzoudas

Retro Starter
Joined
Oct 19, 2012
Messages
38
Το γυρίσατε από δω το γυρίσατε από εκεί, πάλι πονέσανε τα μάτια μου.
Για το τι μπορούν να κάνουν αυτά τα μηχανάκια υπάρχουν πολλές ιδέες εκτός από το χειρίζονται ένα βραχίονα ή μια πόρτα. Όπως για παράδειγμα το μαραφέτι που στείλανε στον Άρη ( πλανήτη, την ομάδα ότι και να τη στείλεις δε σώνεται ) έχει έναν 8088 για να επεξεργάζεται τα δεδομένα που συλλέγει .
Όλα τα 8 bit έχουν χαμηλή κατανάλωση και με τη σημερινή τεχνολογία ολόκληρη Amiga χωράει στο ποντίκι σου, φαντάσου τον zx.
Φανταστείτε laptop με μπαταρίες ΑΑ ή και ΑΑΑ να κρατούν 1-2 μήνες και να τα χρησιμοποιείς για μετρήσεις μιας και είναι οι μόνοι επεξεργαστές που ξερόυν 1+1 πόσο κάνει.
Η τεχνολογία προχωράει αλλά θυσιάζει τα βασικά και αντί να μας εξυπηρετεί εμείς τρέχουμε από πίσω της ( π.χ. ααααα γαμάτο καινούριο τσιπάκι τρέχα για αγορά )
Τα περιθώρια χρήσης είναι πολλά βλέπε Raspberry Pi .
Καλά κάνουν και ασχολούνται με το να κάνουν ότι κάνουν με τα μηχανήματα τους αλλά όταν το παρουσιάζουν να μη περιμένουν θετική πάντα κριτική. Όποιος έχει φρύδια ας κάνει κάτι αξιόλογο από το κλέψει κώδικα και να παρουσιάσει το αίσχος του.
Και όπως λέει και ο Γιατρός το PC είναι εργαλείο, ας κάνουμε και τα 8μπιτα το ίδιο.
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Καλά αυτά που γράφεις τώρα λίγη σχέση έχουν με αυτά που έγραψες στο πρώτο σου ποστ. Αλλά για πες μου εκτός από τον ......Άρη που αλλού μέσα στο σπίτι μου ή στο χώρο εργασίας μου (αν δούλευα βέβαια ;) ) θα μου φανεί χρήσιμος ένας 8bitos υπολογιστής? Και μην μπλέκεις το Raspberry Pi με τον ΖΧ. Απλά η μόνη σχέση που έχουν είναι ότι και οι 2 είναι υπολογιστές. Από κει και πέρα υπάρχει χάσμα γενεών :wave:
 

tzoudas

Retro Starter
Joined
Oct 19, 2012
Messages
38
Η ίδια φιλοσοφία. Και τα δυο είναι πάμφθηνα για να τα αξιοποιήσει ο καθένας όπως θέλει.
Το Raspberry Pi το θεωρώ το ZX της εποχής μας φθηνό και αξιόπιστο.
Το που θα χρησιμοποιηθεί ένας 8μπιτος σήμερα εκτός από το πατάρι μπορείς κάλλιστα να τον κάνεις fax με τηλεφωνικό κατάλογο και να καταργήσεις το τηλέφωνο, να μια χρήση για το γραφείο ή και το σπίτι. Τα επιστημονικά calculators είναι 4μπιτα φαντάσου τι θα έκαναν αν ήταν 8μπιτα και πόσο φθηνά.
Το θέμα είναι ότι για τον Α ή Β λόγω και πάνω από όλα το κέρδος, έχουμε ξεφύγει και η ασχετοσύνη του καταναλωτή να θέλει το καλύτερο άσχετος αν ξέρει να το χειρίζεται ( απλός για να το παίξει ότι έχει το καλύτερο ) φτάσαμε εδώ που φτάσαμε χωρίς να μπορούμε πλέων να γυρίσουμε πίσω. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς, να δίνεις ότι ζητάει ο καταναλωτής.
Το αν κάποιος θέλει να ταλαιπωρεί το μυαλό του με στριγκλιές και επιληπτικά γραφικά, δικαίωμα του όπως και δικαίωμα μας να τον κριτικάρουμε αφού το παρουσιάζει στο ευρύ κοινό.
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Καλά ρε Δημήτρη αφού γελάσω δυνατά :lol: για εξήγησε μου πως μετατρέπεται ο zx σε φαξ και με τι κόστος. Μη τα λες έτσι στον αέρα.
Επίσης εσύ κουβαλάς πάνω σε έναν home micro για να κάνεις πράξεις? Ε μη μας τρελάνεις ρε φίλε. Εκτός από παιχνίδι και διασκέδαση δεν υπάρχει εφαρμογή για έναν home micro σήμερα. Ακόμα και το Raspberry Pi που αναφέρεις είναι πολύ ισχυρότερο από οποιαδήποτε home micro και επίσης πολύ φθηνότερο.
 

spyros.s

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 8, 2012
Messages
455
πάντως όπως έφτασε η συγκεκριμένη κουβέντα νιώθω ότι έμμεσα κάποιοι καυτηριάζετε την εμμονή μας ν' ασχολούμαστε με τα ρετομασίνια! Μα ρε παίδες αυτό μας ενώνει! Κάποιοι ασχολούνται περισσότερο, κάποιοι λιγότερο!
Εγώ δεν κρίνω την δουλειά κανενός όσο καλή η κακή και να είναι. Το γεγονός από μόνο του ότι ασχολούνται με μηχανήματα 30 ετών και δημιουργούν, φτάνει και περισσεύει! Δεν με νοιάζει αν κάποιο νεώτερο μηχάνημα κάνει το ίδιο ευκολότερα! Εμείς την πλάκα μας κάνουμε, με το χόμπι μας ασχολούμαστε! Μέχρι εκεί...
Ο Αλέξανδρος το προχωράει περισσότερο με την λογική της πρόκλησης...μπράβο του! Τον παρακολουθώ με σεβασμό γι' αυτό που κάνει ασχέτως αν δεν θα το εφαρμόσω ποτέ στην πράξη! Ιmho πάντα... ;)
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,830
Ο Σπύρος το είπε όλα νομίζω... ;)
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
χαχαχα Σπύρο με τον Δημήτρη δεν μαλώνουμε, πειραζόμαστε ;)
 
A

Anonymous

Guest
tzoudas said:
Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς, να δίνεις ότι ζητάει ο καταναλωτής.
Χμμμ, ναι, αλλά "αυτο που ζητάει ο καταναλωτής" ποιος του "πιπιλάει το μαυλο" για να το..." ζητήσει"; Μήπως αυτοί που φτιάχνουν τους "νόμους της αγοράς" με τους οπΟίους κατήντισαν τους περισσοτερους καταναλωτές, χαζοχαρούμενα αφασικά μαλάκια; :roll: :whip:
ΠΩ,ΠΩ ΝΟΗΜΑ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΝΟΗΜΑ ! :lol:
 

tzoudas

Retro Starter
Joined
Oct 19, 2012
Messages
38
Ένα τσίγκλησα και έκανε το post 7 σελίδες φαντάσου να συνεχίσω.
Που θα το κάνω σε όλα τα θέματα ώστε να αναπτύσσονται όλες οι απόψεις και σκέψεις των μελών.
Όσον αφορά τον φίλο μου τον Νίκο ( που ξέρω που μένει ) ο ZX θέλει μια RS232 και τα αλλά είναι εύκολα αρκεί οι χασομέρηδες που γραφούν-κλέβουν στριγκλιές και επιληψίες να του γράψουν μια εφαρμογή.
Μη ξεχνάς όλα τα μόντεμ είναι σειριακά και πάνω κάτω δουλεύουν το ίδιο ( βλέπε Norton Commander με το link που είχε, δούλευε με όλα τα μόντεμ) και αν θυμάμαι καλά κάπου στο Υoutube είδα έναν τύπο να γραφεί στο Twitter με έναν +3 και έναν άλλο να έχει συνδέσει το 64 του στο internet με μόντεμ.
Αυτό είναι μαγκιά.
Μπράβο στα παιδιά και στον τύπο που έκανε το divide για τα zx και σε όλους τους άλλους που έφτιαξαν αντίστοιχα κυκλώματα για όλα τα 8μπιτα.
Και ναι κύριε έχω ρολόι 8 μπιτ με ημερολόγιο στο χέρι μου και το έχεις δει.
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Καλά τώρα τι σχέση έχει το ρολόι χεριού με έναν home micro δεν το καταλαβαίνω :shock:
Η συζήτηση αφορά τους home micro και όχι οτιδήποτε έχει έναν 8bit επεξεργαστή μέσα. Και ο terminator με βάση αυτή την φώτο

είχε 6502 cpu :lol:
 

Attachments

  • 00-37-23.jpg
    00-37-23.jpg
    189.5 KB · Views: 255
Top