Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός, εντούτοις η έκπληξη και η χαρά μου, φτάνει πάντα στο ταβάνι, κάθε φορά που βλέπω και ακούω το αποτέλεσμα της δουλειάς ανθρώπων όπως οι Samuel και Peter Putnik! Τα παλιά μας παιχνίδια, δέχονται τώρα μια αναβολική ένεση, και παραδίδονται στις επόμενες γενιές, τεχνικώς εξελιγμένα. Κάποιες φορές η μεταμόρφωση είναι τόσο εκτεταμένη, που η αίσθηση είναι από άλλο πλανήτη! Τα παλιά παιχνίδια τώρα ηχούν (και μερικές φορές ολισθαίνουν) , τουλάχιστον σαν μια Amiga (με κάποιες φορές να την ξεπερνούν ακόμα και αυτήν). Το κλειδί της ηχητικής μεταμόρφωσης, βρίσκεται σε μια έξυπνη τεχνική, κατά την οποία, ένα μουσικό αρχείο παίζει κατευθείαν από το σκληρό δίσκο! Το STE DMA ως ενδιάμεσος, μεταφέρει το ηχητικό αποτέλεσμα, χωρίς ιδιαίτερη CPU usage, στα αφτιά σας, παρακάμπτοντας περιορισμούς και κόμπλεξ του παρελθόντος. Σε ότι αφορά στο Scrolling, εδώ ο Atari Blitter δείχνει να ξυπνά, και να ζητά το αίμα του πίσω, ύστερα από τόσα χρόνια.
Βάζω μερικά video με αυτούς τους πειραματισμούς, περισσότερο για να τα έχω κάπου μαζεμένα.
The great Giana sister (overscan, scrolling, sampled efx, improved audio)
Xenon II ( improved audio)
Uridium (Blitter scrolling, improved music).
Εδώ έχουμε κάτι μοναδικό! Blitter scrolling και SID music! Ότι πιο κοντά σε commodore μπορεί να έχει ένας ST user.
Βάζω μερικά video με αυτούς τους πειραματισμούς, περισσότερο για να τα έχω κάπου μαζεμένα.
The great Giana sister (overscan, scrolling, sampled efx, improved audio)
Εδώ έχουμε κάτι μοναδικό! Blitter scrolling και SID music! Ότι πιο κοντά σε commodore μπορεί να έχει ένας ST user.
Last edited: