Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!
Επειδη το 2014 ειχα ποσταρει σε αυτο το θεμα το Top five μου αλλα ως ανωνυμος γιατι ειχα ενα θεμα με το nickname μου οταν εκανα εγγραφη τα ξαναγραφω και τωρα.
1.Pacman
2.Ghosts'n Goblins
3.Karnov
4.Xain'd Sleena
5.Donkey Kong
Kοιτα δεν εχω ιδεα απο Commodore κλπ μακρια τα home computers απο μενα χαχαχαχαχαχα.Παντως δικειο εχεις το Xain'd Sleena λεγοταν Soldier of Light στην ευρωπη και για την αμερικη ειχε την ονομασια Solar Warrior.Karnov και Xain'd Sleena κορυφή. Λιγο ξενέρωμα είχα φαει όταν ειχε βγει το conversion στον Commodore64, νομίζω το λέγαν Soldier of Light εκεί.
Καλά κάνεις και αναβιώνεις το thread! Ευκαιρία λοιπόν να ξαναγράψω τα δικά μου
EXERION
TETRIS
TEHKAN WORLD CUP
TETRIS
EXERION
TEHKAN WORLD CUP
...εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν!
![]()
George με αναγκασες να παιξω Exerion για να δω τι εστί επιτέλουςΔεν ημουν ποτε φαν των galaga type of games, με αγχώνανε οι επιθέσεις των aliens
Αλλα φανταζομαι για 1983 το 3D scrolling πρέπει να σου φαινόταν μαγικό!.
Λοιπόν ναι! Οι επιλογές του Geo με βρίσκουν 100% σύμφωνο, αλλά επειδή είναι Top-5 και πρέπει να χωρέσω και τα "δικά μου", θα πω (χωρίς σειρά, όλα στο Νο.1!):Καλά κάνεις και αναβιώνεις το thread! Ευκαιρία λοιπόν να ξαναγράψω τα δικά μου
EXERION
TETRIS
TEHKAN WORLD CUP
TETRIS
EXERION
TEHKAN WORLD CUP
...εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν!
![]()
Φυσικά, mon ami! Απλά προσπαθώ μετά την επιστροφή να εγκλιματιστώ (όσο γίνεται) και να ολοκληρώσω κάποιες δουλίτσες - όπως π.χ. το καινούριο τεύχος του Retro Planet, και μετά θα ξαναπέσω με τα μούτρα στα δικά μας projects. Θέλω να πιστεύω ότι σε καμιά βδομαδούλα θα αρχίσει να χαλαρώνει η όλη φάση...@clemenza
Σωστός! Το Green Beret μου άρεσε και στον C64 (γι αυτό και πρέπει να το βάλουμε και αυτό στα "σακιά" που ετοιμάζουμε)
Όποτε είσαι έτοιμος και ορεξάτος, μου λες και το οργανώνουμε εκ νέου
![]()
@clemenza
Σωστός! Το Green Beret μου άρεσε και στον C64 (γι αυτό και πρέπει να το βάλουμε και αυτό στα "σακιά" που ετοιμάζουμε)
Όποτε είσαι έτοιμος και ορεξάτος, μου λες και το οργανώνουμε εκ νέου
![]()
Περίεργο...George, σε ό,τι σακιά κι αν ετοιμάζετε, βαλτε μια working εκδοση γιατι η δικη μου ειναι σε tap και κολλάει στο τελος του φορτώματος (με την μαγική μουσική) και σε πραγματικό C64 με ultimateII+ αλλα και σε emulator (cpu jam).
Δημήτρη θέλω συγκεκριμένα να ειναι tap αρχειο με το 5λεπτο φορτωμα για φουλ νοσταλγίαΠερίεργο...
Έχω διάφορες εκδόσεις κατεβασμένες με Assembly64 και παίζουν κανονικά, και σε real c64 με U1541 αλλά και σε U64.
Και από csdb είχα κατεβάσει αρχικά και θυμάμαι έπαιζε. Δυστυχώς είμαι εκτός και δεν μπορώ να βρω ακριβώς version τώρα, αλλά δεν ξαναδοκιμάζεις αυτές τις πηγές; Τέτοια παιχνιδάρα, πρέπει οπωσδήποτε να βρεις working version!
Μου αρέσει που έχετε πιάσει τα 2 άκρα: ο ένας κασέτα με το original image και το 5λεπτο φόρτωμα και ο άλλος... Ultimate 64!Δημήτρη θέλω συγκεκριμένα να ειναι tap αρχειο με το 5λεπτο φορτωμα για φουλ νοσταλγίαΒλέπεις η κανονική κασέττα που εχω από τότε δεν λειτουργεί στο datasette μου. Αλλα επειδή το οδήγησα αθελά μου εκτός θεματος το thread, θα σου στέιλω pm.
Μα, για tap αρχείο μιλάω πάλι! Απλά λέω ότι αυτό που έχω εγώ τρέχει μια χαρά παντού, για να το ψάξει ο Δημήτρης...Μου αρέσει που έχετε πιάσει τα 2 άκρα: ο ένας κασέτα με το original image και το 5λεπτο φόρτωμα και ο άλλος... Ultimate 64!
Βασικά και εγώ είμαι νοσταλγός της κασέτας - απίστευτοι οι loaders στον 64άρη - αλλά μια φορά πριν από 2-3 χρόνια που ήθελα να φορτώσω ένα παιχνίδι πέρασα 40 λεπτά ρυθμίζοντας την κεφαλή του C2N οπότε κατέληξα στο ότι είμαι πολύ μεγάλος (και) για αυτά τα πράγματα!![]()
Όχι Δημήτρη, δεν είναι σαν πραγματική κασέτα: για πες μου, σου την έχει μασήσει πολλές φορές; Πόσες ήταν οι στιγμές που χρειάστηκε να γυρίσεις την κασέτα στην αρχή με BIC στυλό; Άσε, την ξέρω ήδη την απάντηση!Μα, για tap αρχείο μιλάω πάλι! Απλά λέω ότι αυτό που έχω εγώ τρέχει μια χαρά παντού, για να το ψάξει ο Δημήτρης...
Ο Ultimate64 ενσωματώνει ένα U1541 στο firmware του, δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με έναν πραγματικό C64 και το ανέφερα ως πρόσθετο στοιχείο συμβατότητας. Σαν πραγματική κασέτα είναι έτσι κι αλλιώς...
[emoji16][emoji16][emoji16]Όχι Δημήτρη, δεν είναι σαν πραγματική κασέτα: για πες μου, σου την έχει μασήσει πολλές φορές; Πόσες ήταν οι στιγμές που χρειάστηκε να γυρίσεις την κασέτα στην αρχή με BIC στυλό; Άσε, την ξέρω ήδη την απάντηση!![]()