What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Meltdown / Spectre - Σοβαρά κενά ασφάλειας σε CPU

Πως θα αντιμετωπισετε τα κενα ασφαλειας Meltdown / Spectre;

  • Update σε Windows και BIOS της motherboard και... ο Θεος βοηθος!

    Votes: 2 20.0%
  • Δεν θα ξαναμπω στο internet!

    Votes: 0 0.0%
  • Ποια κενα ασφαλειας μωρε τωρα... Σιγα τα αυγα!

    Votes: 6 60.0%
  • Εχω CPU Motorola και δεν επηρεαζεται! Γατακια!

    Votes: 2 20.0%

  • Total voters
    10

supacoopa

Retro Member
Comrade
Joined
Nov 22, 2014
Messages
200
Συνοπτικες πληροφοριες για τα σοβαρα κενα ασφαλειας που ανακαλυφθηκαν προσφατα και επηρεαζουν σχεδον ολους τους επεξεργαστες Intel και AMD των τελευταιων ετων:
Πανικός με τα κενά ασφαλείας που επηρεάζουν οποιαδήποτε συσκευή

Πληροφοριες (στα Αγγλικα) για την "θωρακιση" των συστηματων που επηρεαζονται:
A Clear Guide to Meltdown and Spectre Patches

Ευχρηστα δωρεαν εργαλεια ελεγχου των συγκεκριμενων κενων ασφαλειας για Windows:
InSpectre
Ashampoo Spectre Meltdown CPU Checker
(Το δευτερο δυστυχως απαιτει εγκατασταση NET Framework 5.1)
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Χα χα χα! Μόνο εγώ διάλεξα το 3 ε ; :p
 

mike

Retro Member
Comrade
Joined
Sep 25, 2014
Messages
173
Εγω εβαλα το 4, :D
εξαλλου δεν εχω τιποτα σημαντικο στο λαπτοπ μου, εκτος και εαν μου κλεψουν τα hiscore σε καποια games :lol:
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Εγω εβαλα το 4, :D
εξαλλου δεν εχω τιποτα σημαντικο στο λαπτοπ μου, εκτος και εαν μου κλεψουν τα hiscore σε καποια games :lol:

Χαχαχαχαχχαα!!!! Μου αρέσει το σκεπτικό σου!!

Υ.Γ : Γιατί έχεις γραφτεί με mike1 και όχι mike ? Τώρα το αντιλήφθηκα :p
 

konc

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Nov 8, 2012
Messages
420
Γιατί δεν αφήνετε ρε σεις 4 χαρακτήρες usernames. Και εγώ konc είμαι παντού εκτός από εδώ. Περίεργοι, ε περίεργοι :lol:

Στο θέμα τώρα, αυτή η ιστορία έχει αρχίσει να μου τη βαράει στα νεύρα, ειδικά όταν τα αποκαλούν bugs. Οι περισσότερες "αναλύσεις", εξηγήσεις, πολυσχολιασμένες απόψεις είναι από άσχετους ή ημιμαθείς που δεν έχουν γράψει μια γραμμή κώδικα στη ζωή τους ούτε γνωρίζουν πως λειτουργεί μια σύγχρονη CPU (αλλά δηλώνουν "ΙΤ" και "experts"), που δεν μπορούν καν να καταλάβουν τι είναι και πως λειτουργεί αυτό to vulnerability αλλά παρόλα αυτά είναι πολυγραφότατοι με τις αρλούμπες τους. Είναι λίγες οι σωστές αναλύσεις από ανθρώπους που πραγματικά αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και δύσκολο να τις ανακαλύψει κανείς μέσα στη σαβούρα. Ουφ τα 'πα!
 
Last edited:

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Σοβαρά ;;;;; ΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ!!!

Πάω να το δώ αν γίνεται :p
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Γιατί δεν αφήνετε ρε σεις 4 χαρακτήρες usernames. Και εγώ konc είμαι παντού εκτός απο εδώ. Περίεργοι, ε περίεργοι :lol:

Μάλλον ήταν περιορισμός του phpBB (όταν το είχαμε). Τώρα με το Χενφορο το μινιμουμ ειναι 3 και το μεγιστο 25! Όποιος θέλει μπορώ να του το αλλάξω πατα κιούτα!
 

konc

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Nov 8, 2012
Messages
420
Μάλλον ήταν περιορισμός του phpBB (όταν το είχαμε). Τώρα με το Χενφορο το μινιμουμ ειναι 3 και το μεγιστο 25! Όποιος θέλει μπορώ να του το αλλάξω πατα κιούτα!
Me wants!
 

mike

Retro Member
Comrade
Joined
Sep 25, 2014
Messages
173
Μάλλον ήταν περιορισμός του phpBB (όταν το είχαμε). Τώρα με το Χενφορο το μινιμουμ ειναι 3 και το μεγιστο 25! Όποιος θέλει μπορώ να του το αλλάξω πατα κιούτα!

Nαι για αυτο ειναι mike1 και οχι mike. Οπως επισης για αυτο και ο dony δεν γραφτηκε ως dony, αλλα ως clemenza, διοτι το 4 ηταν κατω απο 4 χαρακτηρες που απαιτουσε το συστημα.
Αλλαξε το σε mike (σκετο).

Περιμενε οχι ακομα
 

mike

Retro Member
Comrade
Joined
Sep 25, 2014
Messages
173
Βασικα δεν εχω αποθηκευμενο καπου τον κωδικο, οποτε καντο mike σκετο, και εαν δεν μπορω να μπω θα δουμε τι θα γινει.
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Βασικα δεν εχω αποθηκευμενο καπου τον κωδικο, οποτε καντο mike σκετο, και εαν δεν μπορω να μπω θα δουμε τι θα γινει.

Θα στο κάνω reset + rename σε mike και θα σου στείλω στο email τον νέο κωδικό
 
Top