What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Original Xbox Μodchipped με Coinops

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Αυτές τις μέρες που ήμουν λίγο πιο χαλαρός οπότε είπα να ασχοληθώ με το στήσιμο του Xbox Original που μου έκανε δώρο ο αγαπητός Γιώργος ( @subzero79 ) μας :)
Το xbox μου το είχε σετάρει , ήταν έτοιμο δηλαδή απλά έπρεπε εγώ να κάνω εγκατάσταση του Coinops.
Λόγω της χωρητικότητας του δίσκου αποφασίστηκε να βάλω την έκδοση Gold και όχι τη Massive όπως είθισται... Μελλοντίκα (αν και δε νομίζω πως χρειάζεται) μπορεί να αλλαχτεί ο δίσκος και να περαστεί η συγκεκριμένη έκδοση... :)

Μερικές φωτογραφίες από το "project"...
(Μετά τις φωτογραφίες ακολουθεί κι άλλο κείμενο οπότε μείνετε συντονισμένοι στους δέκτες σας! :D:D)

IMG_0684.JPG

Το "εργαλείο"...:D


IMG_0670.JPG

Φυσικά και θα έβαζα πρώτο το Shinobi!!! :D


IMG_0674.JPG


Και φυσικά θα συνέχιζα με το Shadow Dancer!!! :D:D

IMG_0676.JPG


Μετά πέρασα σε πιο μοντέρνο χώρο με το αγαπημένο μου Ultimate Mortal Kombat 3!! :D

IMG_0682.JPG

Πάμε πάλι πίσω εκεί που δε μπορούσε να λείπει το Cabal! :D


IMG_0681.JPG

Λίγο Moon Patrol! :D (Όπως βλέπετε είμαι έτοιμος να χάσω...:lol::lol::lol:)

IMG_0679.JPG

Και μετά πήγα πίσω στο χρόνο εκεί που ξεκίνησαν όλα...Μα φυσικά με το Moon Cresta... :D

Tips and tricks along the way...:

Επειδη συνάντησα ορισμένα προβληματάκια προσπαθώντας να το εγκαταστήσω θα ήθελα να τα παραθέσω για όποιον ενδιαφέρεται για να μη πέσει στις ίδιες παγίδες που έπεσα και γω...

1ον : Για να κάνετε ftp στο Xbox πρέπει να έχετε φορτώσει το modded bios να το πω; ( Δεν έχω ασχοληθεί και δε ξέρω έτοιμο μου το στείλε ο αγαπητός Γιώργος) Η ip που σας δίνει στην εισαγωγική οθόνη του το Xbox δεν δουλεύει... Αφού φορτώσετε το bios που θέλετε τέλως πάντων σας δίνει άλλη ip η οποία πάλι δε δουλεύει!!!:lol::lol::lol::lol::rofl::rofl::rofl::rofl: Η λύση που βρήκα είναι να τη καρφώσω μόνος μου μαζί με Gateway και DNS για να μπώ (Ήμαρτον αλλά τι να κάνουμε δε ξέρω γιατί έγινε αυτό...)
Σημειωτέον οτι αυτό έγινε στη δική μου περίπτωση μπορεί σε άλλους να δουλέυει δε ξέρω...
Αφού κάνετε όλα αυτά αν έχετε πρόβλημα σύνδεσης τσεκάρετε όλα τα υπόλοιπα που βροντοφωνάζουν στο ίντερνετ (Firewall, Port Forwarding και όλα αυτά που σιχαίνομαι εγώ...:D:D)

2ον. : Τσεκάρετε το σκληρό σας δίσκο αν χωράει εκεί που θα βάλετε το Coinops γιατί θα βρεθείτε με errors που δε θα ξέρετε γιατί γίνονται... Έτσι έγινε στη δική μου τουλάχιστον και δεν ήξερα γιατί πέταγε ErConnect (κάπως έτσι) το Filezilla μετά από μιας ώρας ftp...

Αυτά τα 2 προβληματάκια συνάντησα τα οποία μπορώ να πω οτι μου έφαγαν πολλές ώρες, αν σκεφτεί κανείς οτι συνολικά το ftp πήρε 3 ώρες να τ'ανεβάσει όλα στο Xbox (40GB περίπου)...

Το αποτέλεσμα όμως αξίζει!!! :)
 

mike

Retro Member
Comrade
Joined
Sep 25, 2014
Messages
173
Μια χαρα το εφτιαξες!
Ενα arcade joystick θα χρειαστεις και εισαι οκ.
 

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Μια χαρα το εφτιαξες!
Ενα arcade joystick θα χρειαστεις και εισαι οκ.

Thanks Mike! :)

Ναι αυτό είναι το επόμενο βήμα γιατί δε βολεύομαι να παίξω με το χειριστήριο λόγω του χεριού μου όπως ξέρεις... :)
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,212
Καλορίζικο καταρχήν!

Για το θέμα της ΙΡ προφανώς δεν ειχες ενεργοποιήσει DHCP στις ρυθμίσεις δικτύου του xbmc dashboard.

20180214_134542-800x600.jpg

Όσον αφορά το coinops, το Ninja Premium Massive είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από την Gold. Αν θυμάμαι καλά είναι κάτω από 40Gb.
Και, ναι, δίσκο να βάλεις οπωσδήποτε μεγαλύτερο!

20180214_134746-800x600.jpg


ΥΓ. Έχω κατεβάσει όλες αυτές τις εκδόσεις Coinops, Premium, Ninja και Hypervision. Μιας και δουλεύεις κοντά στο σπίτι μου, μπορώ να στις δώσω εγώ για να μην τρως χρόνο σε κατεβάσματα...
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,210
1ον : Για να κάνετε ftp στο Xbox πρέπει να έχετε φορτώσει το modded bios να το πω; ( Δεν έχω ασχοληθεί και δε ξέρω έτοιμο μου το στείλε ο αγαπητός Γιώργος) Η ip που σας δίνει στην εισαγωγική οθόνη του το Xbox δεν δουλεύει... Αφού φορτώσετε το bios που θέλετε τέλως πάντων σας δίνει άλλη ip η οποία πάλι δε δουλεύει!!!:lol::lol::lol::lol::rofl::rofl::rofl::rofl: Η λύση που βρήκα είναι να τη καρφώσω μόνος μου μαζί με Gateway και DNS για να μπώ (Ήμαρτον αλλά τι να κάνουμε δε ξέρω γιατί έγινε αυτό...)
Σημειωτέον οτι αυτό έγινε στη δική μου περίπτωση μπορεί σε άλλους να δουλέυει δε ξέρω...
Αφού κάνετε όλα αυτά αν έχετε πρόβλημα σύνδεσης τσεκάρετε όλα τα υπόλοιπα που βροντοφωνάζουν στο ίντερνετ (Firewall, Port Forwarding και όλα αυτά που σιχαίνομαι εγώ...:D:D)

βρε αυτο π βλεπεις ειναι το bios του smartxx lt opx απο εκει φορτωνεις bios xecuter 2 5036
και φορτωνει dashboard τ απο τον σκληρο
 
Last edited:

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,210
Καλορίζικο καταρχήν!

Για το θέμα της ΙΡ προφανώς δεν ειχες ενεργοποιήσει DHCP στις ρυθμίσεις δικτύου του xbmc dashboard.

View attachment 16348

Όσον αφορά το coinops, το Ninja Premium Massive είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από την Gold. Αν θυμάμαι καλά είναι κάτω από 40Gb.
Και, ναι, δίσκο να βάλεις οπωσδήποτε μεγαλύτερο!

View attachment 16349


ΥΓ. Έχω κατεβάσει όλες αυτές τις εκδόσεις Coinops, Premium, Ninja και Hypervision. Μιας και δουλεύεις κοντά στο σπίτι μου, μπορώ να στις δώσω εγώ για να μην τρως χρόνο σε κατεβάσματα...
τ ειπα να φορτωσει το evox dashboard
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,212
βρε αυτο π βλεπειεις ειναι το μπαιος του smartxx lt opx απο εκει φορτωνεις μπαιος xecuter 2 5036
και φορτωνει ντασημπορντ απο τον σκληρο

Άρα λοιπόν έχει modchip, δεν είναι softmoded...
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,212
τ ειπα να φορτωσει το evox dashboard

Εγώ θα πρότεινα UnleashX. Πολύ καλύτερο. Εναλλακτικα, αν βλέπει και ταινίες, XBMC4XBOX όπως έχω και εγώ.
Οπωσδήποτε αλλαγή σε NTSC και καλώδιο component. Γίνεται άλλο μηχανημα!
 

Pluto63

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 14, 2014
Messages
768
1ον : Για να κάνετε ftp στο Xbox πρέπει να έχετε φορτώσει το modded bios να το πω; ( Δεν έχω ασχοληθεί και δε ξέρω έτοιμο μου το στείλε ο αγαπητός Γιώργος) Η ip που σας δίνει στην εισαγωγική οθόνη του το Xbox δεν δουλεύει... Αφού φορτώσετε το bios που θέλετε τέλως πάντων σας δίνει άλλη ip η οποία πάλι δε δουλεύει!!!:lol::lol::lol::lol::rofl::rofl::rofl::rofl: Η λύση που βρήκα είναι να τη καρφώσω μόνος μου μαζί με Gateway και DNS για να μπώ (Ήμαρτον αλλά τι να κάνουμε δε ξέρω γιατί έγινε αυτό...)
Σημειωτέον οτι αυτό έγινε στη δική μου περίπτωση μπορεί σε άλλους να δουλέυει δε ξέρω...
Αφού κάνετε όλα αυτά αν έχετε πρόβλημα σύνδεσης τσεκάρετε όλα τα υπόλοιπα που βροντοφωνάζουν στο ίντερνετ (Firewall, Port Forwarding και όλα αυτά που σιχαίνομαι εγώ...:D:D)

βρε αυτο π βλεπειεις ειναι το μπαιος του smartxx lt opx απο εκει φορτωνεις μπαιος xecuter 2 5036
και φορτωνει ντασημπορντ απο τον σκληρο

Γιώργο μερικές φορές αν δεν ήξερα ότι είσαι γιατρός και ότι μιλάς perfettamente l'italiano θα έλεγα ότι είσαι από Πακιστάν η Ζιμπάμπουε ....
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,210
Γιώργο μερικές φορές αν δεν ήξερα ότι είσαι γιατρός και ότι μιλάς perfettamente l'italiano θα έλεγα ότι είσαι από Πακιστάν η Ζιμπάμπουε ....
κινητο λολ αυτα συμβαινουν
 

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Ευχαριστώ παιδιά! Δηλαδή ν'αλλάξω τον τίτλο του thread σε τι; Original Xbox modchipped με coinops για να μην υπάρχει σύγχυση;
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,251
Πολύ ωραίο μηχάνημα! Κώστα @cutlaroc με το καλό να το χαρείς ως εκεί που δεν πάει! :emoji_thumbsup:
 

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Πολύ ωραίο μηχάνημα! Κώστα @cutlaroc με το καλό να το χαρείς ως εκεί που δεν πάει! :emoji_thumbsup:

Ευχαριστώ Γιώργο! Θα τα λιώσω τα coinops... :) Αυτός ήταν κι ο σκοπός του άλλωστε, για τα υπόλοιπα έχω τα υπόλοιπα! :D:D
 

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Καλορίζικο καταρχήν!

Για το θέμα της ΙΡ προφανώς δεν ειχες ενεργοποιήσει DHCP στις ρυθμίσεις δικτύου του xbmc dashboard.

Δημήτρη το DHCP ήταν ενεργοποιημένο κανονικά γιατί το τσέκαρα...
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,210
εχει bug ο media player
καλυτερα το evox dashboard
 

riscknight

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Jul 16, 2015
Messages
435
Μπορεις να κατεβασεις 'Slayer's Auto Installer 3.3.7' αν θυμαμαι σωστα και επιλεγεις '1 cllick Install' για modded. Εχει τα παντα. Επισης κανεις και αλλαγη dash μεταξυ Unleash και EVO.

Για XBMC καλυτερα 'Junk XBMX Installer' και περνας και τις ROMS που εχει για emulators - νομιζω εχει περισσοτερες. Εχει περασει πολυ καιρος απο τοτε που το ειχα 'σεταρει' αλλα τσεκαρε τα απο isozone.
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,210
τα εχω βαλει ολα μεσα απο το xwizard autoinstaller
τα εχει στα programms -dashboards -evox
 

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Μπορεις να κατεβασεις 'Slayer's Auto Installer 3.3.7' αν θυμαμαι σωστα και επιλεγεις '1 cllick Install' για modded. Εχει τα παντα. Επισης κανεις και αλλαγη dash μεταξυ Unleash και EVO.

Για XBMC καλυτερα 'Junk XBMX Installer' και περνας και τις ROMS που εχει για emulators - νομιζω εχει περισσοτερες. Εχει περασει πολυ καιρος απο τοτε που το ειχα 'σεταρει' αλλα τσεκαρε τα απο isozone.

Ωραία θα το τσεκάρω κι αυτό!!! :) Πολλά δεδομένα μέσα σε μια μέρα!!! :D:D


τα εχω βαλει ολα μεσα απο το xwizard autoinstaller
τα εχει στα programms -dashboards -evox

Ευχαριστώ γιατρέ μου!! :) :)
 
Top