What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Pandora's Box 3 (bootleg)

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,232
Είχα δώσει την παραγγελία μου εδώ και 2 περίπου μήνες στο AliExpress (ή Alibaba και 40 κλέφτες! Χα!Χα!χα!). Την αναγνώρισα από την πρώτη ματιά. Σε συνδυασμό με την τιμή αγοράς δεν χωρούσε καμία αμφιβολία. Επρόκειτο καθαρά για μια knock-off (ή bootleg) έκδοση της original Πανδώρας, μια από αυτές τις πλακέτες που πιθανότατα φοράν οι "κατώτερες" Blue Elf και οι σχετικές. Πρόκειται για μια καθαρή μαϊμουδιά...της μαϊμουδιάς, μια άξια αντιπρόσωπο του πλανήτη των πιθήκων!


Μαζί με το manual...


Άρτιο και επεξηγηματικό. Αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τις επιλογές του χρήστη με μόνο πρόβλημα ότι είναι γραμμένο σε άπταιστα Κινέζικα! Αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα για όσους ομιλούν την Μανδαρίνικη διάλεκτο και άρα δεν χρειάζεται να είμαι πολύ τιτίζης! :p
*


Όποιος έχει ψάξει το θέμα, μπορεί άνετα να καταλάβει απλά και μόνο από την εξωτερική συσκευασία, τι ακριβώς θα περιμένει να βρει στο εσωτερικό της!

Καλά θα μου πείτε...
- Τι έκανες; Αφού το γνώριζες, τι την πήρες την μπαγκατέλα;
...κι εγώ θα σας απαντήσω...
- Είναι όντως σαβούρα; Δεν παίζει τίποτα σωστά; Δεν νομίζω!...αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα εξετάσουμε αργότερα.
Το μόνο που έχω να πω, είναι ότι η αγορά που έκανα ήταν με πλήρη συνείδηση και κατόπιν σχετικής έρευνας για έναν απλούστατο λόγο: Μπορούμε να την "πειράξουμε" πολύ εύκολα, προσθέτοντας (και αφαιρώντας) νέα παιχνίδια.

Όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία. Προς το παρόν θα αρκεστώ σε ένα μικρό show από x-tra pr0n pics του νέου αποκτήματος ;)


Περί hardware


Η γνωστή μητρική των μαϊμούδων! Βασίζεται σε....


...έναν υπέροχο Allwinner Cortex A13 ...


... και συνοδεύεται από μια κάρτα μεγέθους 8 Gigs χωρισμένη σε δυο partitions.
Η πρώτη κατάτμηση περιέχει τα βασικά αρχεία για boot (ορατά σε περιβάλλον Windows) ενώ η δεύτερη έχει δομηθεί σε σύστημα αρχείων Ext4 (τι άλλο; ) και μπορούμε να την επεξεργαστούμε αφού την δούμε φυσικά, με την βοήθεια ενός Linux PC ή με κάποια από τις εφαρμογές που θα βρείτε και θα κατεβάσετε από εδώ (Όλες τρέχουν σε περιβάλλον Windows).


Μέσα σε αυτή την κάρτα περιέχονται 520 παιχνίδια!


Στο πλάι, βρίσκουμε το κουμπάκι που μας οδηγεί στο μενού των ρυθμίσεων, το ρυθμιστικό έντασης και την έξοδο VGA.


Να, κάπως, έτσι! Το κουμπάκι τελεί την ίδια λειτουργία με το service switch της καλωδίωσης Jamma, οπότε σε περίπτωση που το έχετε συνδεδεμένο στην φίσα, μπορείτε να επέμβετε και από εκεί χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τον ζογκλέρ βουτώντας στα σκοτεινά και άδυτα του cabinet σας!


Με το που την βάζετε σε λειτουργία μας καλωσορίζει η "ψαρωτική" HD οθόνη (!) και ακολουθεί ένα ολιγόλεπτο video που σας υποχρεώνει βάναυσα να το παρακολουθείτε κάθε φορά που την ανάβετε...μέχρι να σας ανάψουν τα δικά σας τα λαμπάκια (!) :lol:
Το video δεν είναι τίποτα άλλο από μια "Ουάου και Ταρατατζούμ" επίδειξη των παιχνιδιών που θα παίξετε, σκηνοθετημένο ώστε να σας δώσει μια πρόγευση της δράσης που θα κληθείτε να βιώσετε στα επόμενα λεπτά ή ώρες που θα ασχοληθείτε με το ευγενές άθλημα!


Ακολουθεί η έτοιμη και εργοστασιακή λίστα των 520 παιχνιδιών


Περί ρυθμίσεων


Μπορείτε να έχετε ξεχωριστές ρυθμίσεις για κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά. Παρόλα αυτά, το εύρος επιλογών είναι πολύ περιορισμένο. Μην φανταστείτε τίποτα εκτενή και αναλυτικά μενού μέσω μικρο-ρύθμισης dip switches, όπως τα αντίστοιχα των γνήσιων arcade boards.
Αυτό θα το χαρακτήριζα χρήσιμο μεν για κάποιον περιστασιακό πελάτη αίθουσας που θέλει απλά να ψυχαγωγηθεί για λίγη ώρα, δυσάρεστο δε για κάποιον λεπτολόγο gamer...και όχι, εγώ δεν ανήκω στην δεύτερη κατηγορία πλην ενός...του EXERION! :D


Το καλαίσθητο μενού μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε την αναλογία νομισμάτων ανά παιχνίδι (coinage), να κρατήσουμε στατιστικά (book keeping), να ρυθμίσουμε το συνδυασμό πλήκτρων που μας οδηγούν πίσω στο μενού και άλλα τέτοια κοινά και τετριμμένα.
Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε και τις συνδέσεις μας με τα χειριστήρια και τους μικρο διακόπτες για credits και start.


Όλα αυτά, θυμίζω ότι γίνονται με το πάτημα του service button της Jamma ή του πλήκτρου SETUP της πλακέτας.Σε αυτό το σημείο θα ήθελα ακόμη να επισημάνω ότι η σύνδεση της δεν ακολουθεί πιστά το πρότυπο JAMMA, αφού όπως θα δείτε και στην εικόνα υποστηρίζει έξι buttons, με το τελευταίο να συνδέεται στις θέσεις 27 (Player 1) και e (Player 2) της φίσας που σε κάθε άλλη περίπτωση είναι δεσμευμένες για ground.
Προσοχή λοιπόν στην κατασκευή του adapter και στην τοποθέτηση της μέσα στο δικό σας cab.
Συνεχίζεται...

* Αν επιμένετε για Εγγλέζικο manual, τι να σας κάνω...Ορίστε! ;)
 

Attachments

  • Pandora Box 3 User Manual.zip
    1.7 MB · Views: 1

turrican

Retro Guru
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,781
Δε ξέρω τι πουλιά πιάνει, αλλά εμένα μου φαίνονται όλα αριστουργήματα.
Επειδή δε το έχω, τι βλέπω παιδιά;
Μια hardware υλοποίηση του Mame προοριζόμενη για καμπίνες;
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,232
Ναι, περίπου έτσι...Μια Linux based υλοποίηση εξομοίωσης μέσω Final Burn Alpha και MAME emulators (Είδες; Bιάστηκα και το μαρτύρησα! Χα!Χα!Χα!) Φυσικά προορίζεται για χρήση σε JAMMA cabs ή superguns.

Target group?...κάτι τύποι σαν και μένα που είτε θέλουν να δουν τι ψάρια πιάνει το συγκεκριμένο hardware ή δεν έχουν διάθεση να μπερδευτούν με PC-ιά, Rasber-ια, Jamma adapters και λοιπά κουραστικά και κυρίως χρηματοχρονοβόρα. "...Με μια πεντάρα στου Κωνσταντάρα!"...Με σχεδόν 35$ τα έχεις όλα (ή σχεδόν, ας μην είμαστε και πλεονέκτες :D), κουμπώνεις την Jamma και παίζεις! Ψεκάστε,σκουπίστε, τελειώσατε :thumbup:

Η ποιότητα και η ταχύτητα εξομοίωσης της συγκεκριμένης μαϊμούς είναι από μέτρια έως υπέροχη. Ειδικότερα:

Τα NeoGeo και κάποια CPS-I που δοκίμασα, τα τρέχει σφαίρα! Τα παιδιά μου (κι εγώ φυσικά) έχουμε ξετρελαθεί!...και διαθέτουμε αρκετή γνώση και εμπειρία από NeoGeo original(s);)
Βέβαια σε ορισμένους τίτλους, "παίζει" αρκετό frame skipping (Ghouls 'N Ghosts) ενώ σε κάποια άλλα (CPS-II -> Street Fighter Zero και λοιπά Chopsocky fighters που προσωπικά ΔΕΝ με συγκινούν καθόλου)...εεεε...εκεί ως hardware χάνει αρκετά αλλά παρόλα αυτά είναι playable.
Πρόβλημα παρατηρείται στην ένταση του ήχου που ποικίλλει από παιχνίδι σε παιχνίδι και κυμαίνεται από χαμηλά μέχρι επιεικώς εκκωφαντικά επίπεδα :whistle:
Το μόνο πραγματικά μελανό σημείο είναι ότι στα κάθετα παιχνίδια δεν υπάρχει επιλογή για Tate / Yoko κι έτσι μένουμε να παίζουμε μπροστά σε μια οθόνη με οριζόντιο προσανατολισμό, εν μέσω μιας στενής λωρίδας! Yikes :sick:

Τα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα δεν υπάρχουν στην original και αξιοπρεπέστερη 'Pandora 3', ενώ στις '4' και '4S' έχουμε σημαντικές προσθήκες και ποιοτικότερη εξομοίωση.
Έχω επικοινωνήσει ήδη με τον άνθρωπο πίσω από τις (εχμμ...) original Πανδώρες και περιμένω αποτελέσματα για την επόμενη έκδοση της.

Επειδή όμως είμαι ανήσυχος και ανυπόμονος και θέλω να παίξω το 'Tehkan World Cup' και σε αυτά τα πολύ retro παίχνιδα η ταχύτητα της είναι υπέροχη, θα επιχειρήσω μια επέμβαση στην κάρτα με την ελπίδα να προσθέσω και άλλα καλούδια...Περισσότερα σε λίγο! ;):)
 

turrican

Retro Guru
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,781
Α, σε συνδυασμό με αυτή την τιμή ακούγεται υπέροχο. Το ότι μπορείς επίσης να την πουσάρεις ακούγεται διπλά υπέροχο (και ακατανόητο).
Επειδή δεν έχω επαφή, θέλω να ρωτήσω, ζορίζονται ακόμα αυτά τα (σημερινά) μηχανάκια να αποδώσουν arcades τόσων χρόνων; Είναι τελικά βαρβάτη υπόθεση, ε;
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,232
Ζορίζονται σε πιο "εξωτικά" συστήματα (CPS2 και βάλε)
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,747
Μπράβο Γιώργο! Το ήξερα οτι τα ιδαίτερα στην Μανδαρινή γλώσσα θα σου φανούν χρήσιμα μια μέρα!!!
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,232
Θυμάμαι καποτε ο Badge μου είχε γράψει κάτι cds με τίτλο: Learn Japanese... Ακόμα να τα μάθω τα άτιμα :)
Όταν λοιπόν τελειώσω με το καλό, ως τρελό αγόρι που είμαι, θα ξεκινήσω και τα Μανδαρινικα!
 

turrican

Retro Guru
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,781
Μάθε τα καλά, γιατί όπως πάνε τα πράγματα...θα ανοίξουμε κινέζικο.
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,232
Χα! Χα! Χα! Αυτό ήμουν έτοιμος να συμπληρώσω αλλά με πρόλαβες!!!.... ή να γίνουμε εμείς Μανδαρίνοι!
Ποιος ξέρει στο τρελοκομείο που ζούμε, μπορεί να παίρνουμε μεγαλύτερο επίδομα από την Ευρώπη ως ξένοι παρά ως ντόπιοι φορολογουμενοι....
 

turrican

Retro Guru
Joined
Jun 13, 2012
Messages
2,781
Είναι το έτος του Πετεινού φέτος! Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους.
 
Top