What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Retromaniax by iamretro! (εξηγήσεις inside!)

Status
Not open for further replies.

nicked

Immune Seven 11
Staff member
Comrade
Joined
Dec 20, 2011
Messages
3,853
Hello to all!

Πολλοί απο εσάς έχετε ήδη δει την landing page του retromaniax και όπως είναι λογικό αναρωτιέστε τι έχει συμβεί με το site, αλλά και που εμπλέκεται το iamretro στην όλη υπόθεση. Μην ανησυχείτε! Το παρόν post θα ξεδιαλύνει το τοπίο!

Το Retromaniax δέχτηκε πρόσφατα μια κυβερνοεπίθεση η οποία προκάλεσε αρκετά προβληματα στην λειτουργία του φόρουμ, αλλά και 'ζημιές' σε διάφορα threads και στις φωτογραφίες / links που τα συνοδεύουν. Οι παλιοί διαχειριστές αποφάσισαν να παραδώσουν ολόκληρη την σελίδα και το περιεχόμενο της, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της ζημιάς αλλα και εξασφάλισης της συνέχειας του ιστορικού πλεόν retromaniax. Η πρώτη επικοινωνία έγινε μέσω του AEON ο οποίος είναι ο ιδρυτής του Greek Retro Maniax (και έπειτα retromaniax) αλλά και πρόσφατο μέλος της διαχειριστικής ομάδας του iamretro. Η 'συμφωνία' έγινε γρήγορα και εύκολα! Οπότε ναι, είναι αλήθεια: το retromaniax.gr περνάει στα χέρια της διαχειριστικής ομάδας του iamretro η οποία αποτελείται απο τους @dR_wH0 - iamretro co-founder, @geoanas - eternal retro vampire, @AEON - retromaniax guru και @nicked - iamretro co-founder - (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...)

Facts

- Το iamretro.gr θα παραμείνει ως έχει και θα συνεχίσει να βελτιώνεται συνεχώς! Τα 2 forums θα αποτελούν εφεξής μέρος του iamretro.gr portal, θα τελούν υπό την ιδιοκτησία του, αλλά θα λειτουργούν εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους, με διαφορετικούς κανόνες και τρόπο διαχείρισης (λόγω της αρκετά διαφορετικής θεματολογίας). Ειδικά σε ότι αφορά το retrocomputing section του retromaniax, το πλάνο είναι να αρχειοθετηθεί σε read-only μορφή και να παραπέμπει πλέον στο iamretro.gr forum το οποίο είναι πλέον πολύ πληρέστερο και πολύ πιο up-to date.

- Το retromaniax θα στεγαστεί στον ολοκαίνουργιο, ταχύτατο server μας. Θα είναι ταχύτερο, πιο ασφαλές, αναβαθμισμένο και θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθούν όλα τα dead links και οι φωτογραφίες απο παλιότερα posts.

- To moderation στα δύο forum θα είναι διαφορετικό (η admin team θα είναι η ίδια).

Στόχοι / Βλέψεις:

Νo 1: Να διατηρήσουμε το iamretro ως ένα από τα καλύτερα 'portal' (περιοδικό, φόρουμ, fb group) για οτιδήποτε σχετίζεται με retro computing, retro gaming, τεχνικά θέματα και οτιδήποτε άλλο αφορά συστήματα του παρελθόντος!

Νo 2: Να επαναφέρουμε το retromaniax σε μια 'σταθερή' μορφή, να σώσουμε αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που διαθέτει και να το 'αφήσουμε' να συνεχίσει την πορεία του με σωστές βάσεις σαν το μεγαλύτερο φόρουμ γενικότερου 'retro' ενδιαφέροντος!

Νο 3: Να βγάζουμε συχνότερα τεύχη iamretro magazine και γενικότερα να βρούμε άτομα στα οποία αρέσει να αρθρογραφούν!

Νο 4: Να μην φάμε πολύ τα Χριστούγεννα!

Νο 5: Να παραδεχτεί δημόσια ο @geoanas πως είναι Amstradόφιλος!

--------------------------------------------------

Περισσότερα νέα σύντομα!

Over and Out!

Best,

iamretro team

Υ.Γ.: Να διευκρινήσουμε ότι η μετάβαση στο νέο διαχειριστικό team πραγματοποιήθηκε όχι εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης, αλλά λόγω της πεποίθησης από το παλιό team ότι είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του και την επιθυμία του να συνεχιστεί το έργο του από μια αντάξια διαδοχή κατάσταση.
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,275
Έχω δηλώσει την απόλυτη στήριξή μου στα 1, 2 και 3 ήδη στο FB group όπου αναρτήθηκε πρώτα...

Ξαναδηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι θα με βρείτε κάθετα αντίθετο και απέναντί σας σε οποιαδήποτε δράση αφορά το 4!
Έχουμε χαλάσει μια περιουσία στις ταβέρνες, δεν θα μας αλλάξετε εσείς συνήθειες!

Για το 5, μετά και από τοποθέτηση του Γιώργου σχετικώς, έχω πέσει από τα σύννεφα...
 

konc

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Nov 8, 2012
Messages
420
Πραγματικά συγχαρητήρια για τον τρόπο που υλοποιείται όλο αυτό. Το να μείνουν τα 2 forums εντελώς ανεξάρτητα και με διαφορετικό τρόπο διαχείρισης είναι σοφό, αφενός απαραίτητο για τη διατήρηση του χαρακτήρα τους και αφετέρου για τη μη-δυσαρέσκεια της κοινής-αλλά-όχι-και-εντελώς κοινότητας. Όσο κρίμα θα ήταν να άλλαζε το retromaniax με τον τεράστιο όγκο πληροφορίας του άλλο τόσο θα ήταν να αλλοιωνόταν και το iamretro. Με βρίσκετε 100% μαζί σας σ' αυτό το εγχείρημα και χαρούμενο επισκέπτη και των 2.
 

scientist

Retro Member
Comrade
Joined
Jul 18, 2015
Messages
124
Το θετικό κλίμα και οι συνεργασίες είναι κάτι που συνηθίζουν να απουσιάζουν από την Ελληνική retro-κοινότητα, όπως την έχω ζήσει εγώ. Αυτό είναι απλά μια κίνηση που κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική για το πνεύμα συνεργασίας σε πρώτο βαθμό.

Κατά τα άλλα μένω έκπληκτος με τα όσα καταλογίζονται στον @geoanas
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,275
Κατά τα άλλα μένω έκπληκτος με τα όσα καταλογίζονται στον @geoanas

Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι...
Εάν τελικά γνωρίζει οτιδήποτε πέρα από την εντολή "cat" του Amstrad τότε γκρεμίζεται με μιας το προφίλ του geoanas που είχα στο μυαλό μου!Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,362
Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι...
Εάν τελικά γνωρίζει οτιδήποτε πέρα από την εντολή "cat" του Amstrad τότε γκρεμίζεται με μιας το προφίλ του geoanas που είχα στο μυαλό μου!Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ξέρω CAT - ξέρω και RUN (!) :geek:
...άκου εκεί RUN για να φορτώσεις το πρόγραμμα! :sneaky: :lol: Πουουουου να συγκριθεί με το θεάρεστο και θεσπέσιο LOAD"blablabla",8,1 Εάν η εντολή δεν έχει τουλάχιστον 2 νούμερα από πίσω της, δεν μπορώ να την αναγνωρίσω ως χρήστης! ...και για τα χρωματάκια αν δεν βάλω POKE 53281,0 (whatever!) δεν μπορώ να το 'φχαριστηθώ μέχρι τα νύχια! ....τι χαίρ να βρω από μια ξερή λέξη; :p
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,275
Ξέρω CAT - ξέρω και RUN (!) :geek:
...άκου εκεί RUN για να φορτώσεις το πρόγραμμα! :sneaky: [emoji38] Πουουουου να συγκριθεί με το θεάρεστο και θεσπέσιο LOAD"blablabla",8,1 Εάν η εντολή δεν έχει τουλάχιστον 2 νούμερα από πίσω της, δεν μπορώ να την αναγνωρίσω ως χρήστης! ...και για τα χρωματάκια αν δεν βάλω POKE 53281,0 (whatever!) δεν μπορώ να το 'φχαριστηθώ μέχρι τα νύχια! ....τι χαίρ να βρω από μια ξερή λέξη; :p
Ουφ... Πήγε η καρδιά μου στη θέση της...
 

Rygar

Retro Starter
Joined
Jun 25, 2018
Messages
12
Κάτι turrican βλέπω, κάτι geoanas βλέπω, και αναρρωτιέμαι...σε ΚΑΠΗ μπήκα; Εγώ είμαι νέος, τί θέλω εδώ μέσα; BTW, το αβαταρ του geoanas δε μ'αρέσει, μ'αρέσει περισσότερο αυτό που έχει στο GRM, εγώ έτσι κακό τον γνώρισα. Αυτό που έχει εδώ είναι πιο γλυκούλι κι από Carnation.:p

Στο θέμα μας, δεν περίμενα κυβερνοεπίθεση, θεώρησα ότι ήταν μια αναβάθμιση του φόρουμ που δεν πήγε και τόσο καλά και το σάιτ ήταν λίγο κρεμασμένο. Και όταν τελικά σηκώθηκε και βλέπω ΑΕΟΝ, ομολογώ ότι γούρλωσα τα μάτια μου και πάνε και χρόνια που είχα να το κάνω διαβάζοντας ποστ στο grm. Αλλα όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, όλα καλά. Και αγαπημένοι ε;;; Εχουμε πιο σοβαρά πράγματα για να φθαρούμε.
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,362
Γεια σου ρε Νίκο, άτιμo παιντί!...Ευτυχής για την επανένωση...Περί avatar, κι εκεί έχεις δίκιο! Συμβολίζει την διπλή (όχι δισχιδή :p ) προσωπικότητα μου! LOL!...ίσως τώρα με την ένωση των δυο, να ενώσω κι εγώ τα avatar μου σε ένα ενιαίο και πιο μετριοπαθές...Θα δούμε amigo!

Καλώς Όρισες κι εδώ!
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,362
Αλλα όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, όλα καλά. Και αγαπημένοι ε;;; Εχουμε πιο σοβαρά πράγματα για να φθαρούμε.
E, μα...:thumbup:

(Έβαλα το carnation - like -avatar προσωρινά και στο GRM. :p )
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,362
Άθλιεεεε...κι εγώ έκραζα τον @nicked (Sorry Nick! Δοκτωρικός δάκτυλος ήταν! :p )

Καλό όμως! Έλοιωσαααααα........:p:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
 
Status
Not open for further replies.
Top