Καλησπέρα παιδιά.
/ Τις μέρες που μεσολάβησαν δούλευα σχεδόν αποκλειστικά το "καπάκι" του τραπεζιού. Μετρήσεις και ξανά μετρήσεις
για να αποφύγω όσο δυνατόν κακοτοπιές. Η δυσκολία στο συγκεκριμένο κομμάτι ήταν πως δεν είχα περιθώριο λάθους.
Ευτυχώς όλα πήγαν περίφημα !

/ Ένα καλό βάψιμο τρία χέρια με ρολό και το ακούμπησα επάνω να δω πως δείχνει.
Έκανα μια αλλαγή στη βάση της οθόνης και έχει ανέβει αρκετά πιο πάνω πλέον γιατί σε αυτή τη φάση
είναι αρκετά χαμηλά "θαμμένη".

/ Το επόμενο αρκετά κρίσιμο κομμάτι είχε φτάσει. Χάραξη και κόψιμο του καπλαμά με κοπίδι.
Η γωνίες ήταν αρκετά ζόρικες αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πως πήγε.
Έφτιαξα και μια μικρή αυτοσχέδια λάμα με λεπτό γυαλόχαρτο για να λειάνω ατέλειες.

/ Ένα παλιό ηχειάκι από τηλεόραση και η “Pandora” (προφανώς είναι φθηνή κινεζική απομίμηση και όχι κανονικό Pandora) παίρνουν τη θέση τους στη καμπίνα.
Είχε έρθει φίλος σπίτι να κάνει τις καλωδιώσεις γιατί εγώ από αυτά είναι παντελώς σκράπας.
Μετά από ώρες τελείωσε και το κομμάτι της καλωδίωσης στα πάντα.
Το μόνο αρνητικό είναι πως όταν παίζει η Pandora υπάρχει ένας μικρό "παράσιτο" να το πω
στην εικόνα. Ο φίλος μου είπε πως είναι μάλλον από το τροφοδοτικό που είχε μέσα η καμπίνα
γιατί ότι άλλο εναλλακτικό που θα μπορούσε να κάνει το δοκιμάσαμε αλλά δεν είδαμε διαφορά.
Δεν είναι ενοχλητικό ιδιαίτερα δηλαδή τις περισσότερες φορές δε το βλέπεις καν
αλλά υπάρχει και θέλω κάποια στιγμή να το διορθώσω.

/ Για το τέλος της ημέρας απλά ακούμπησα το φύλο του καπλαμά πάνω στο τραπέζι για να δω πως δείχνει.
Η οθόνη έχει πάει στο σωστό ύψος και άνοιξα και το μηχάνημα να μπουτάρει το Tehkan World Cup.

Λες και είναι βγαλμένο από τα 70'ς, πράγμα που ήθελα δηλαδή.
ομορφιές
Απομένει αρκετή δουλειά ακόμη που αφορά το πως ανοίγει και κλείνει το καπάκι μεντεσέδες και κουμπάσο
για να υπάρχει προσβασιμότητα στο εσωτερικό.
Το μασκάρισμα του καπλαμά (στο καπάκι) προκειμένου να του κάνω με χρώμα ένα μαύρο σιρίτι γύρω γύρω.
Να κλείσουν τα control panel από κάτω που προς το παρόν είναι ανοιχτά.
Το bezel και η "μάσκα" της οθόνης κάτω από το καπάκι του τραπεζιού.
Να παραγγείλω τζάμι για το τραπέζι στο τέλος.
Το θέμα του "θορύβου".
Πάνω κάτω σαν εκκρεμότητες αυτά ...
Θα επιστρέψω σύντομα όταν έχω προχωρήσει...
Γνώμες ; Εντυπώσεις ;
/ Τις μέρες που μεσολάβησαν δούλευα σχεδόν αποκλειστικά το "καπάκι" του τραπεζιού. Μετρήσεις και ξανά μετρήσεις
για να αποφύγω όσο δυνατόν κακοτοπιές. Η δυσκολία στο συγκεκριμένο κομμάτι ήταν πως δεν είχα περιθώριο λάθους.
Ευτυχώς όλα πήγαν περίφημα !

/ Ένα καλό βάψιμο τρία χέρια με ρολό και το ακούμπησα επάνω να δω πως δείχνει.
Έκανα μια αλλαγή στη βάση της οθόνης και έχει ανέβει αρκετά πιο πάνω πλέον γιατί σε αυτή τη φάση
είναι αρκετά χαμηλά "θαμμένη".

/ Το επόμενο αρκετά κρίσιμο κομμάτι είχε φτάσει. Χάραξη και κόψιμο του καπλαμά με κοπίδι.
Η γωνίες ήταν αρκετά ζόρικες αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πως πήγε.
Έφτιαξα και μια μικρή αυτοσχέδια λάμα με λεπτό γυαλόχαρτο για να λειάνω ατέλειες.

/ Ένα παλιό ηχειάκι από τηλεόραση και η “Pandora” (προφανώς είναι φθηνή κινεζική απομίμηση και όχι κανονικό Pandora) παίρνουν τη θέση τους στη καμπίνα.
Είχε έρθει φίλος σπίτι να κάνει τις καλωδιώσεις γιατί εγώ από αυτά είναι παντελώς σκράπας.
Μετά από ώρες τελείωσε και το κομμάτι της καλωδίωσης στα πάντα.
Το μόνο αρνητικό είναι πως όταν παίζει η Pandora υπάρχει ένας μικρό "παράσιτο" να το πω
στην εικόνα. Ο φίλος μου είπε πως είναι μάλλον από το τροφοδοτικό που είχε μέσα η καμπίνα
γιατί ότι άλλο εναλλακτικό που θα μπορούσε να κάνει το δοκιμάσαμε αλλά δεν είδαμε διαφορά.
Δεν είναι ενοχλητικό ιδιαίτερα δηλαδή τις περισσότερες φορές δε το βλέπεις καν
αλλά υπάρχει και θέλω κάποια στιγμή να το διορθώσω.

/ Για το τέλος της ημέρας απλά ακούμπησα το φύλο του καπλαμά πάνω στο τραπέζι για να δω πως δείχνει.
Η οθόνη έχει πάει στο σωστό ύψος και άνοιξα και το μηχάνημα να μπουτάρει το Tehkan World Cup.

Λες και είναι βγαλμένο από τα 70'ς, πράγμα που ήθελα δηλαδή.
Απομένει αρκετή δουλειά ακόμη που αφορά το πως ανοίγει και κλείνει το καπάκι μεντεσέδες και κουμπάσο
για να υπάρχει προσβασιμότητα στο εσωτερικό.
Το μασκάρισμα του καπλαμά (στο καπάκι) προκειμένου να του κάνω με χρώμα ένα μαύρο σιρίτι γύρω γύρω.
Να κλείσουν τα control panel από κάτω που προς το παρόν είναι ανοιχτά.
Το bezel και η "μάσκα" της οθόνης κάτω από το καπάκι του τραπεζιού.
Να παραγγείλω τζάμι για το τραπέζι στο τέλος.
Το θέμα του "θορύβου".
Πάνω κάτω σαν εκκρεμότητες αυτά ...
Θα επιστρέψω σύντομα όταν έχω προχωρήσει...
Γνώμες ; Εντυπώσεις ;
Last edited: