The Micro User magazine.

chriskgnr

Retro Guru
Messages
2,051
Reaction score
513
Points
123
Το περιοδικό Micro User(το οποίο ξεκίνησε τη ζωή του ως BBC Micro User για τα τρία πρώτα τεύχη), ήταν ένα περιοδικό που η θεματολογία του αφορούσε πρωτίστως τη σειρά των υπολογιστών BBC, Acorn Electron(το οποίο είχε και το δικό του περιοδικό Electron User) και Acorn Archimedes. Από τον Οκτώβριο του '83 και για τέσσερα τεύχη, περιείχε το Electron User σαν pull out ένθετο. Εκδόθηκε για 8 χρόνια, κάθε τεύχος είχε τη δικιά του companion cassette ή δισκέτα και άλλαξε το 1991 το όνομά του σε Acorn Computing.

Περιείχε μεγάλη ποικιλία θεμάτων, όπως reviews παιχνιδιών και hardware, application software, listings προγραμμάτων, helpline για επίλυση προβλημάτων σχετικά με τους υπολογιστές και τα προγράμματά τους, τεχνικά άρθρα κτλ.

Υπήρχαν στήλες για adventure gaming που γράφονταν από δύο αρθρογράφους με τα ψευδώνυμα "Alice through the VDU" και "The Mad Hatter", όπου έκαναν reviews των τελευταιων adventure games και έδιναν hints & tips. Ένας ακόμα αρθρογράφος με το ψευδώνυμο "Hac-Man", εδινε cheats για τα arcade παιχνίδια με τη μορφή pokes και μικρών προγραμμάτων. Επίσης υπήρχε μία στήλη που ονομαζόταν "Body Building", αρθρογραφούσε ο Mike Cook και παρουσίαζε σε κάθε τεύχος μιά ηλεκτρονική κατασκευή που μπορούσαν οι αναγνώστες να φτιάξουν και να συνδέσουν σε κάποια από τις Ι/Ο πόρτες του BBC.Όταν το Electron User έπαψε πιά να εκδίδεται, το Micro User διαβεβαίωσε τους χρήστες τουElectron ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον υπολογιστή μέσα από τις σελίδες του, όπως και το έκανε.Στο πιο κάτω link, θα βρείτε σε μορφή pdf σχεδόν όλα τα τεύχη του περιοδικού για κατέβασμα!
http://8bs.com/tmucovers.htmCheers! :)
 

Attachments

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Messages
7,177
Reaction score
5,874
Points
223
Άψογος Chris !

chriskgnr said:
Επίσης υπήρχε μία στήλη που ονομαζόταν "Body Building", αρθρογραφούσε ο Mike Cook και παρουσίαζε σε κάθε τεύχος μιά ηλεκτρονική κατασκευή που μπορούσαν οι αναγνώστες να φτιάξουν και να συνδέσουν σε κάποια από τις Ι/Ο πόρτες του BBC.
...και μόνο με αυτό με έπεισες να τα "κατεβάσω" για παραπάνω έλεγχο ;) :D
Θα του ρίξω μια ματιά...ο BBC είναι ένα μηχάνημα που θα ήθελα κάποια στιγμή να δουλέψω ;)
 

nkary

Too Retro to post!
Messages
4,431
Reaction score
24
Points
36
Θενκς Χρήστο
Οι Άγγλοι έχουν ψηφιοποιήσει τα περιοδικά τους αιώνες τώρα ;)
 

chriskgnr

Retro Guru
Messages
2,051
Reaction score
513
Points
123
@geoanas: Γιώργο, το BBC(και το BBC Master) το θεωρώ το ιδανικότερο home micro για να ασχοληθεί κάποιος με δικές του ηλεκτρονικές κατασκευές, λόγω της ευκολίας διασύνδεσης τέτοιων κατασκευών με το BBC. Aκόμα και εαν δεν θέλεις να σχεδιάσεις τα δικά σου κυκλώματα, μόνο στο ίντερνετ και στα περιοδικά να ψάξεις, θα βρεις πάρα πολλά! :D Να έχεις υπόψη σου, ότι έαν ψάξεις με υπομονή στο ebay για αγορά BBC, μπορείς με λίγη τύχη(και με λογικα ταχυδρομικα εξοδα) να βρεις τσίλικο BBC κοντά στις 60 λίρες(με τα ταχυδρονικα!). Το BBC(και το Electron εν μέρει) για εμένα, είναι υπολογιστής για μιά ζωή που λένε. Τεράστιο πεδίο ενασχόλησης με hardware και software εφαρμογές, ατελείωτη βιβλιογραφία και μιά πολύ δυνατή ρετροκοινόνητα στην Αγγλία, πάντα διαθέσιμη να εξηγήσει και να βοήθήσει, που ακόμα και σήμερα βγάζει pcbs για hardware εφαρμογές(ζαχαρώνω εδώ και καιρό ένα pcb board, το Electron UPURS http://www.retro-kit.co.uk/page.cfm/content/Electron-User-Port-and-RomRam-board/). Όταν τελικά μπορέσω, θα τυπώσω το pcb για Electron του Slogger Pegasus 400 Disk controller(έχω τα schematics) που συνδέεται στο Plus 1 interface και pcbs για eprom rom cartridges Electron και BBC Master(ίσως και rom cartridge pcbs για ΤΙ 99/4Α). :thumbup:

@nkary: Νίκο, 'οχι μόνο έχουν σκανάρει τα περιοδικά για τα Acorn, αλλά και σχεδόν όλα τα βιβλία! Το preservation για τα Acorn είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και προστίθενται συνεχώς καινούργια πράγματα. Να φανταστείς ότι υπάρχουν τα inlays των παιχνιδιών που ήταν σε κασέτα, σκαναρισμένα και έτοιμα για τύπωμα, τα αυτοκόλλητα των 5 1/4 δισκετών που ειχαν προγράμματα και πολλά άλλα! :D
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Messages
5,691
Reaction score
1,882
Points
213
Και εμείς σιγά-σιγά θα τα τελειώσουμε όλα! :cool: :cool:
 
Top