Δεν έχεις άδικο βρε Παναγιώτη.
Ίσως να έχουν επιδράσει όλα αυτά μαζί!
Ίσως, αλλιώς να ξεκίνησε, και αργότερα στη συνέχεια να "μεταλλάχθηκε".
Το κακό παίζει και να έγινε, στα πρώτα χρόνια, όταν (αν θυμάμαι σωστά) ο θάνατος της νεαρής συζύγου του Sam Tramiel, τους
"διέλυσε" σαν βόμβα στα θεμέλια! Για αυτή την τόσο δεμένη εταιρία με τους ισχυρούς, οικογενειακούς δεσμούς (οικογενειακή εταιρία), ήταν πολύ ζόρικο! Από τότε άλλαξαν πολλά στο κλίμα και τη διάθεση όλων. Φαντάζομαι επίσης, ότι οι περισσότεροι γκίκς της εποχής εκείνης, ήταν τρελαμένος νεαρόκοσμος, με κάτι μαλλούρες μέχρι εκεί κάτω, μούσια, τίγκα στο αλκοόλ και τα παραισθησιογόνα (το Πρωί μετά από το Γούντστοκ, πήγαιναν να δουλέψουν στη Commodore, ένα πράγμα...) Άντε τώρα να τους βάλεις όλους αυτούς να δουλέψουν σε χρονοδιαγράματα και να τους επιβληθείς. Εδώ θυμάμαι ακόμα και το "μέγιστο" Nolan Bushnell, της Atari, πόσο στριμώχτηκε, όταν (συνηθισμένος αλλιώς) αναγκάστηκε να ξεχάσει τα ποτάκια, τα τζακούζι και τα ανέμελα ντυσίματα (όλα αυτά στο χώρο εργασίας), μόλις η Warner επέβαλε το σκληρό τυπικό, εταιρικό της κώδικα και τους είπε τα "κεφάλια τώρα μέσα".
Πολύ δίκιο έχεις και για τον Chuck Peddle!
Χωρίς να τον αναιρώ σε τίποτα, μου έρχονται στο μυαλό, οι πολλές θετικές απόψεις για τον Jack από άλλους συνεργάτες του, σε σημείο να απορώ πραγματικά. Σε κάθε περίπτωση φαντάζομαι ότι τα πράγματα δε θα ήταν και πολύ καλύτερα στις άλλες εταιρίες. Ίσως ο Jack να είχε, λόγω καταβολών και γεωγραφικής καταγωγής, αυτό το (κοντινό στη δική μας γειτονιά) ταμπεραμέντο, και να ήταν περισσότερο θορυβώδης. Θα ήταν σε κάθε περίπτωση πολύ "ψαρωτικός" Δε μπορώ να φανταστώ όμως ότι και ο Irving Gould θα ήταν κανένα γατάκι! Όποτε τον βλέπω. ανατριχιάζει η ραχοκοκαλιά μου! Πόσες φορές δεν σκέφτηκα, ότι για να διώξει τον Jack, φαντάσου πόσο πιο αδίστακτος ήταν. Τα ίδια ήταν ο Bill Gates, ή ο Steve Jobs (που εύστοχα ανέφερες).
Κάποτε προσπαθούσα να χτυπήσω στο Ebay το "Jack Attacks" για C64 (παιχνίδι που έβγαλαν οι μαλλιάδες υπάλληλοι του Jack, για να σατιρίσουν αυτό που πέρναγαν στην εταιρία). Ατυχώς δε μου κάθισε ποτέ.
Τι να πω, τρομερά χρόνια σίγουρα.