[divider /]

Η ποικιλία παιχνιδιών στα pc είναι αρκετή για να καλύψει σχεδόν όλα τα γούστα. Εμείς οι pc gamers έχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε είδη παιχνιδιών τα οποία σπάνια εμφανίζονται στις κονσόλες. Επικά rts και turn based strategy games, adventures, mmorpg online και μη, ενώ αν προσθέσουμε τα freeware games, τα πρωτότυπα παιχνίδια ανεξάρτητων εταιρειών και τους emulators, γίνεται κατανοητό ότι δύσκολα ‘ξεμένει’ από παιχνίδια ένας χρήστης pc!  Όσο κολλημένοι με τους υπολογιστές μας και αν είμαστε όμως, πάντα ζηλεύαμε μερικές αποκλειστικότητες από το ‘αντίπαλο’ στρατόπεδο των κονσολών. Κυρίως action. racing και platform παιχνίδια τα οποία πολλοί από εμάς θα θέλαμε να τα δούμε στο πρόσφατα αναβαθμισμένο pc μας.

Αυτό ισχύει και σήμερα με την  γενιά των PS3, XBOX360, WII η οποία έχει να επιδείξει μερικούς πολύ αξιόλογους τίτλους οι οποίοι θα δείχνανε πραγματικά φανταστικοί στα μεγαλύτερων δυνατοτήτων PC μας!

Εν αναμονή emulators ‘νέας γενιάς’ λοιπόν ας δούμε τους κρυφούς μας πόθους!

Killzone 3 (PS3)

Με την νέα γενιά κονσολών τα fps έπαψαν να είναι προνόμιο των PCs. Η αγορά των παιχνιδομηχανών είναι μεγάλη και οι εταιρείες βολεύονται με πρόχειρες μεταφορές ανάμεσα στα formats κυνηγώντας το μεγαλύτερο κέρδος. Έτσι όλο και περισσότερα fps κάνουν την εμφάνιση τους στις κονσόλες νέας γενιάς. Το Killzone 3 λοιπόν είναι ένας τίτλος υπερπαραγωγή της Guerilla αποκλειστικά για το PS3. Η υπόθεση διαδραματίζεται στον 24ο αιώνα. H ανθρωπότητα βρίσκεται σε πόλεμο με την μεταλλαγμένη φυλή Helghast η οποία έχει βάλει στο μάτι τον πλανήτη γη. Εσείς στον ρόλο  του λοχία Thomas “Sev” Sevchenko και ως μέλος της ομάδας ISA πρέπει να τους σταματήσετε!

Το παιχνίδι υποστηρίζει το PS Move (το motion controller της Sony) καθώς και 3D απεικόνιση. Ο συνδυασμός 3D και Ps Move σε προσθέτει πολλούς πόντους στην συνολική εμπειρία του παιχνιδιού. Τα γραφικά του είναι λεπτομερέστατα με ζωντανά χρώματα, αλλά η συχνή χρήση του γκρίζου, ξενίζει. Καθαρά textures, μεγάλο draw distance, σταθερό frame rate και εντυπωσιακά particle effects (ειδικά σε 3d απεικόνιση)  κάνουν τα σάλια μας να τρέχουν και μόνο στην σκέψη μεταφοράς του στα δυνατά PC μας!


Το παιχνίδι καταφέρνει να αποδώσει μοναδικά την αίσθηση του πολέμου καθώς τα περιβάλλοντα είναι καλοσχεδιασμένα και ταιριαστά στο θέμα του σεναρίου, ενώ η ποικιλία των όπλων είναι μεγάλη και έχουν την ‘βαριά’ αίσθηση που τους αρμόζει. Η A.I. είναι αρκετά ανεπτυγμένη και το παιχνίδι σε καμιά περίπτωση δεν είναι ‘περίπατος’! Το multiplayer δηλώνει παρόν με 3 διαφορετικά modes και δίνει πραγματικά μεγάλη διάρκεια ζωής στο παιχνίδι, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι το co-operative split screen mode!

Νομίζω πως ένα παιχνίδι-υπερπαραγωγή σαν το Killzone 3 λείπει από τα PC σήμερα. Τόσα fps μας έχουν ‘’κλέψει’’ οι κονσολάδες (μέχρι και το Crysis 2!) να μην δανειστούμε και εμείς ένα για τα PC μας?? Παρακαλώ να γίνει μεταφορά στα PC, τώρα!

Βαθμολογία :  8.5/10

 • Επιθυμία για pc conversion: 9/10
 • Πιθανότητα μεταφοράς: 1/10
 • Γιατί θα ήταν καλύτερο στα PC: Full HD ανάλυση, χειρισμός με πληκτρολόγιο-ποντίκι, υψηλότερο frame rate
 • Το θέλουμε γιατί….: Για να εκδικηθούμε που μας πήρατε το Crysis και τον Duke!

 

God Of War III (PS3)

Είναι αλήθεια πως οι δυνατότητες του Ps3 έχουν αμφισβητηθεί ουκ ολίγες φορές λόγω των πρόχειρων conversion στα multiplatform παιχνίδια οι οποίες υπολείπονται αρκετά σε σχέση με τις εκδόσεις για PC και XBOX360. Το God Of War III μαζί με μερικά ακόμα exclusives  έδωσε στην κονσόλα την αίγλη και την  ώθηση που φαινόταν ότι της έλειπε και έκλεισε αρκετά στόματα! Το GOW III προσφέρει Hack n Slash ακατάπαυστη δράση με πολύ βία αλλά και σκηνές sex με ήρωα τον Kratos, έναν πολύ σκληρό τύπο που σκοτώνει ότι κινείται! Τα γραφικά του τίτλου είναι εντυπωσιακά, με απαράμιλλη αίσθηση της κλίμακας με πραγματικά γιγαντιαία bosses, ομαλότατο animation και υποδειγματική λεπτομέρεια στους χαρακτήρες, ενώ οι αντανακλάσεις και τα εφέ φωτισμού μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι θα κατάφερναν οι προγραμματιστές της Santa Monica στα pc μας! Το σύστημα μάχης είναι απολαυστικό και το gameplay ποικίλο και ισορροπημένο. H έλλειψη ποιοτικών hack n slash τίτλων στα PC, μας κάνει να θέλουμε το God Of War III κολασμένα! Άντε συμβιβαζόμαστε και με τα 2 πρώτα παιχνίδια της σειράς σε HD remake!

Βαθμολογία : 9/10

 • Επιθυμία για pc conversion : 9/10
 • Πιθανότητα μεταφοράς : 3/10
 • Γιατί θα ήταν καλύτερο στα PC : Framerate κολλημένο στα 60,Full HD,ενδεχόμενη προσθήκη multiplayer.
 • Το θέλουμε γιατί… : Δεν έχουμε hack n slash παιχνίδια πρώτης γραμμής να παίξουμε, συμπαθούμε τον kratos!

 

Gears Of War 3 (Xbox360)

Η σειρά Gears Of War δεν νομίζω πως χρειάζεται συστάσεις. Άλλωστε το πρώτο παιχνίδι κυκλοφόρησε και στα pc μας και μάλιστα η μεταφορά του από το Xbox360 ήταν άριστη και με τα αναβαθμισμένα γραφικά που όλοι περιμέναμε. Φτάσαμε όμως στο 3ο τίτλο της σειράς ο οποίος αποδεικνύει ότι το Xbox360 δεν ‘’έχει φάει τα ψωμιά του’’ ακόμα! O Markus Fenix και η Delta Squad είναι και πάλι εδώ για να σώσουν την ανθρωπότητα η οποία έχει φτάσει στο χείλος της καταστροφής.

Το παιχνίδι φαίνεται να εγκαταλείπει το τοπίο του παγκοσμίου πολέμου που επικρατούσε στους 2 πρώτους τίτλους και κάνει στροφή σε ένα πιο σύγχρονο μοτίβο. Η Epic διατήρησε ανέπαφους τους μηχανισμούς του gameplay που έκαναν τόσο διάσημη σειρά σε βαθμό που αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποια νέα προσθήκη γενικότερα! Η A.I. είναι αναβαθμισμένη και ειδικότερα των συμπολεμιστών του Markus γεγονός που βοηθάει στην ανάπτυξη της squad-based δράσης του παιχνιδιού.


Η unreal engine δείχνει ακόμα και σήμερα ικανή να προσφέρει μια ολοκληρωμένη οπτική εμπειρία στον παίχτη αν αξιοποιηθεί σωστά. Η ποικιλία στους περιβάλλοντας χώρους είναι τεράστια, τα particle effects αξιοθαύμαστα ενώ τα εφέ φωτισμού κυρίως στους εξωτερικούς χώρους, εντυπωσιάζουν. Η χαμηλής ανάλυσης cut-scenes η έλλειψη antialiasing και τα διάφορα ανεπαίσθητα glitches, δικαιολογούνται λόγω ηλικίας και περιορισμένων δυνατοτήτων της κονσόλας και δεν παίζουν αρνητικό ρόλο στην συνολική εμπειρία του παιχνιδιού. Παρά τις δηλώσεις της Epic ότι τα Gears Of War 2 και 3 δεν θα κυκλοφορήσουν στα PC εμείς δεν χάνουμε την ελπίδα μας! Αν βάλει και η Microsoft λίγο το χεράκι της ενδεχομένως σε κάποια χρόνια να μπορούμε να παίξουμε και εμείς οι φτωχοί πλην τίμιοι PC gamers το Gears Of War 3 όπως πραγματικά του αξίζει!

Βαθμολογία: 9/10

 • Επιθυμία για pc conversion : 10/10
 • Πιθανότητα μεταφοράς : 7/10
 • Γιατί θα ήταν καλύτερο στα PC : Υψηλότερη ανάλυση, hd cut-scenes, καθόλου προβλήματα antialiasing
 • Το θέλουμε γιατί… : Γλυκαθήκαμε από το 1ο Gears Of War, η unreal engine είναι ‘γέννημα θρέμμα’ των pc!

 

The Legend Of Zelda:Skyward Sword (Wii)

Μέχρι στιγμής μπορεί ο μέσος pc user να παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι της σειράς Zelda επιθυμεί, χρησιμοποιώντας κάποιον emulator. Μέχρι και το Twilight Princess για το Gamecube αποδίδει αξιοπρεπώς. Το νέο Zelda για το Nintendo Wii, όμως αποτελεί μοναδική εμπειρία κυρίως λόγω του χειρισμού του και δυστυχώς είναι σχεδόν απίθανο να το δούμε στα pc μας. Ακόμη και μέσω emulator ο πανέξυπνος χειρισμός του είναι δύσκολο εξομοιωθεί!

Ο Link και η Zelda είναι και πάλι εδώ και αυτή τη φορά τους συνδέει μια πιο περίπλοκη σχέση. Η πλοκή ξετιλύγεται με αριστουργηματικό τρόπο και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον ενώ μαθαίνουμε την ιστορία των χαρακτήρων με σταθερό ρυθμό. Οι περιοχές είναι μαεστρικά και έξυπνα σχεδιασμένες και για άλλη μια φορά η Nintendo παραδίδει μαθήματα level design. Τα γραφικά είναι πολύχρωμα και ζωηρά και αποτελούν έναν απόλυτα επιτυχημένο συνδυασμό των ρεαλιστικών γραφικών του Twilight Princess με τα cel shaded γραφικά του Wind Waker. To draw distance είναι αρκετά μεγάλο ενώ ατέλειες όπως η φτωχή γεωμετρία και η έλλειψη antialiasing ”κρύβονται” αριστοτεχνικά και δεν ενοχλούν. Σε pc το αποτέλεσμα θα ήταν απλά μαγευτικό!

Τα boss fights είναι απλά εκπληκτικά…

Το Skyward Sword είναι ένα παιχνίδι φτιαγμένο για το Wii Remote. Η απόλυτη ακρίβεια στον χειρισμό κάνει τις ξιφομαχίες και τις υπόλοιπες δραστηριότητες μέσα στο παιχνίδι απόλαυση. Φαντάζεστε να παίζατε με πληκτρολόγιο;! Εγώ όχι! Δυστυχώς τα παιχνίδια με motion control για pc είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο!

Για να είμαστε ειλικρινείς η πιθανότητα μεταφοράς ενός Zelda (και οποιουδήποτε παιχνιδιού της Nintendo εδώ που τα λέμε!) στα pc είναι εξαιρετικά απίθανη. Κανείς όμως δεν μας εμποδίζει να ελπίζουμε! Άλλωστε ποιος περίμενε πως η Sega θα κυκλοφορούσε παιχνίδια για κονσόλες της Nintendo πριν απο μερικά χρόνια;

Βαθμολογία: 9/10

 • Επιθυμία για pc conversion : 10/10
 • Πιθανότητα μεταφοράς : 1/10
 • Γιατί θα ήταν καλύτερο στα PC : HD ανάλυση, ‘άπειρο’ draw distance, antialiasing, καλύτερα οπτικά εφέ
 • Το θέλουμε γιατί… : Θα δώσει νέα πνοή στο είδος! Ειδικά αν συνοδεύεται απο αντίστοιχο remote controller θα είναι ευχής έργον!

 

NiCkeD

NiCkeD

Αμετανόητος οπαδός του Amstrad και του Pc gaming (retro και όχι μόνο)! Μυημένος απο μικρός και στον κόσμο των κονσολών! Θεωρεί το gaming τέχνη και διαβάζει περιοδικά σαν μανιακός! Το iamretro είναι το νέο σπίτι του και αυτό το σπίτι έχει πολλά δωμάτια για εξερεύνηση!

Σχόλια

6 Responses

 1. Πράγματι, είναι φοβερό. Νομίζω είναι σημείο αναφοράς μέχρι στιγμής για το motion control του Wii! Μεγάλη ακρίβεια!

 2. Έχοντας πλέον παίξει όλα τα zelda και όντας μη fan των “epic zeldas” (ocarina,twilight,a link to the past) θεωρώ καλύτερο zelda το majora’s mask από 3d και τα link’s awakening και oracles από 2d. Το skyward sword μου άρεσε πάρα πολύ και θα το έβαζα στη δεύτερη θέση όσον αφορά τα 3d με μικρή διαφορά απ’το windwaker.

  Προσωπικά θεωρώ το twilight princess από τα πιο ελλειπή zelda ever κυρίως από άποψη περιεχομένου (έχεις ένα τεράστιο κόσμο και ουσιαστικά δεν τον εκμεταλεύεσαι καθόλου) όσο και από άποψη εξυπνάδας των npcs. Όταν έχει βγει παιχνίδι όπως το majora’s mask που ήταν υπερπλήρες σε αυτούς τους τομείς χρόνια πριν και βγάζεις κάτι τόσο κατώτερο του αναμενομένου και τόσο φτωχό, είσαι άξιος της μοίρας σου. Επίσης δεν μπορεί το παιχνίδι να λες ότι βασίζεται στο λύκο και ουσιαστικά να παίζει διακοσμητικό ρόλο από το 4ο dungeon και μετά.

  Εσένα ποια είναι η γνώμη σου NiCkeD;

 3. Λοιπόν το twilight princess θα το χαρακτήριζα μια καλή αντιγραφή ενός ”κανονικού” Zelda παιχνιδιού. Δυστυχώς σου αφήνει την αίσθηση του -μη ολοκληρωμένου- . Μεγάλες περιοχές και dungeons χωρίς προφανή λόγο. Καθόλου secrets να ανακαλύψεις που είναι σήμα κατατεθέν των Zelda και καθόλου “εκπλήξεις” όταν επισκέπτεσαι κάποιες περιοχές 2η και 3η φορά.
  Γενικότερα το level design δεν ταιριάζει σε παιχνίδι Zelda.

  ”Σεναριακά” δεν θα το σχολιάσω καθώς περισσότερο είναι θέμα γούστου. Οπότε συμφωνώ μαζί σου.

  ΥΓ.Τα γραφικά του windwaker δεν μου αρέσουν. Γενικότερα έχω ένα θέμα με τα cel shaded

 4. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Πολύ τους αρέσουν (από 3D πάντα) το Skyward Sword, σε κάποιους άλλους το Ocarina of Time και σε κάποιους άλλους το Majora’s Mask.

  Ας βάλω την δική μου λίστα (στην παρένθεση οι προσωπικές μου βαθμολογίες)

  1)Majora’s Mask (100)
  2)Link’s Awakening (98)
  3)Oracle of Seasons (97)
  4)Oracle of Ages (97)
  5)Skyward Sword (96)
  6)Wind Waker (95)
  7)The Legend of Zelda (93)
  8)Four Swords Adventures (92)
  9)Spirit Tracks (90)
  10)Minish Cap (88)
  11)Phantom Hourglass (86)
  12)Zelda II (85)
  13)Four Swords (80)
  14)A link to the Past (75)
  15)Ocarina of Time (73)
  16)Twilight Princess (70)

  Υ.Γ. Πάντως έμεινα άφωνος από τα γραφικά του Wind Waker. Είναι άψογα ακόμα και σήμερα.

 5. Είσαι λίγο γενναιόδωρος με τις βαθμολογίες αλλά σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω! To Four Swords ήταν για πιο κάτω! Και το Zelda II λόγω φιλοσοφίας φλερτάρει με το 75! 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Γραφτείτε στο NewsLetter μας

Υποσχόμαστε να μην γεμίζουμε το mailbox σας με άθλιες προσφορές or / λοτταρίες για διακοπές στο Τιμπουκτού