Sword of Hope 2

Αν και δεν συνηθίζω να παίζω sequels χωρίς να έχω δει τον προκάτοχο τους, στην περίπτωση του Sword of Hope II, αναγκάστηκα. Για κάποιο περίεργο λόγο που δεν προβλέπεται να μάθουμε, η Nintendo θεώρησε πρέπον να μας διαθέσει πρώτα το sequel!Το παιχνίδι το εντόπισα πρόσφατα στο Virtual Console Store για το Nintendo 3DS. Το VCS ενίοτε το ελέγχω, μιας και το 3DS XL μου έχει γίνει πλέον μια φουτουριστική ρετρό κονσόλα – οι τιμές των παλιών τίτλων άλλωστε είναι αρκετά δελεαστικές.

2,99€ για την ψηφιακή έκδοση λοιπόν του Sword Of Hope 2.

Ιστορία

Είστε ο μοναχογιός του βασιλιά Hennesy, o Theo. Στο προηγούμενο κεφάλαιο, χρησιμοποιώντας το Sword of Hope, κατατροπώσατε τον δράκο που καταδυνάστευε το βασίλειο. Το Sword of Hope τον κρατάει σε μια *μόνιμη* αστασία, αφού είναι ακόμα καρφωμένο πάνω του. Όχι για πολύ όμως.

Το σπαθί κάτω από συνθήκες που θα πρέπει να διαλευκάνετε εξαφανίζεται! O δράκος δεν θα μείνει για πολύ ακόμα αιχμάλωτος του Μορφέα..

Όπως καταλαβαίνετε, εσείς και η παρέα σας θα αναλάβετε να σώσετε για άλλη μια φορά το βασίλειο σας! Off we go!!!

Το κάστρο Riccar!
Το κάστρο Riccar!

Χειρισμός

Όλη η περιπέτεια εξελίσσεται σε first person view. Είναι απίστευτο πώς σε μια τόσο μικρή οθονούλα η Genco, κατάφερε να χωρέσει όλα τα απαραίτητα! Η μετακίνηση μας γίνεται κατευθυντικά – δηλαδή επιλέγουμε προς πια κατεύθυνση θα κινηθούμε. Δυνατότητα χαρτογράφησης δεν υπάρχει, αλλά πραγματικά είναι σπάνιες οι φορές που θα χαθείτε (αν χαθείτε..) αφού το παιχνίδι είναι αρκετά γραμμικό τόσο στο σενάριο του όσο και στην εξερεύνηση του κόσμου.

Οι μάχες είναι turn-based και τελείως τυχαίες – με εξαίρεση αυτές που αφορούν το σενάριο. Σε κάθε γύρο επιλέγουμε τι κίνηση θα κάνουν οι ήρωες μας και ποιόν αντίπαλο θα χτυπήσουν (όταν είναι παραπάνω από ένας).

Αηδιαστικό Blop! Easy Pie!!
Αηδιαστικό Blop! Easy Pie!!

Γενικώς ο χειρισμός και η μετακίνηση γίνονται έμμεσα μέσω επιλογών από το μενού. Μπορεί στην αρχή να σας κακοφανεί, αλλά δώστε του λίγο χρόνο για να το συνηθίσετε. Επίσης οι επιλογές Look, Hit, Open δίνουν μια adventure αίσθηση που μόνο καλό μπορεί να κάνει. Μην ξεχνάτε όμως ότι είναι RPG, οπότε το level up και το gearing up πρέπει να είναι η Νο. 1  προτεραιότητα σας!!!

Γραφικά / Ήχος

Μην υποτιμάτε το ασπρόμαυρο! Μεγάλωσε γενιές και γενιές, τόσο στην τηλεόραση όσο και στα φορητά games! Στο σύνολο των γραφικών έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Τα τοπία είναι μαγευτικά, οι κατακόμβες ανατριχιαστικές και οι αντίπαλοι εκνευριστικά καλοσχεδιασμένοι! Πολλές αποχρώσεις του γκρι αλλά το αποτέλεσμα μετράει! Η μουσική του είναι ατμοσφαιρική, αν και σε φάσεις η επανάληψη είναι αναπόφευκτη και ίσως καταντήσει κουραστική.

Τι λέει ο Δόκτωρ

Ανέκαθεν ήμουν οπαδός των RPG. Τόσο στα Home Micros/ PC όσο και στις κονσόλες. Εδώ πιστεύω ότι έχουμε ένα μικρό – κρυφό διαμάντι. Χάρη στο Virtual Console, σίγουρα θα αποκτήσει μεγαλύτερο κοινό και θα το μάθουν περισσότεροι – αφού το γεγονός ότι κυκλοφόρησε το 1996 σε μια κονσόλα που κατά κύριο λόγο απευθυνόταν σε Mario Lovers, σίγουρα το *έθαψε*.

Αν είστε λοιπόν και εσείς οπαδοί των RPG  θα εκπλαγείτε.  Εξαιρετικό σενάριο, ευχάριστο Sound Track και απολαυστικότατο game play.

Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς  για 2.99 ;

 

dR_wH0

9 thoughts on “Sword of Hope 2

 • February 10, 2014 at 11:45 pm
  Permalink

  Αν και δεν μου αρέσουν οι ψηφιακές εκδόσεις… 2,99 ? tzampa prama bre paidi mou 😉

  Αν και δεν μου αρέσουν τα RPGs…Ωραίο review Δρ. ! 🙂

 • February 11, 2014 at 8:43 am
  Permalink

  Thnx Geo. Περισσότερο ήθελα να γνωστοποιήσω την χαρά μου που το βρήκα!

  Και εγώ δεν συμπαθώ τις ψηφιακές εκδόσεις, αλλά το ρημάδι το 3DS, έχει την *άνεση* οτι το ανοίγεις και σε μερικά δευτερόλεπτα μπορείς να παίξεις το παιχνίδι που μόλις είδες.

  Ενημερωτικά – το original release για το GB, πιάνει τα 25$+ για μόνο το Cartridge..

   • N
    February 11, 2014 at 5:02 pm
    Permalink

    Δεν υπάρχουν τέτοιες λέξεις στο λεξιλόγιο μου χαχαχα

 • August 27, 2014 at 12:46 pm
  Permalink

  Καλές οι τιμές όντως. Στο XL όμως το κόστος ανεβαίνει με τον φορτιστή, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία.

  Επιπλέον…είναι ΡΟΖ νταμ ιτ!

 • October 2, 2014 at 12:39 am
  Permalink

  Ευχαριστούμε για την παρουσίαση.

  Σχετικά με το ροζ χρώμα…υπάρχουν θήκες οικονομικές και ο φορτιστής δεν είναι απαραίτητος,υπάρχει usb > 3Ds καλώδιο.

  Μήπως υπάρχουν εικόνες από το game ?
  Save state κάνει ?

  • October 2, 2014 at 8:25 am
   Permalink

   Όντως έχεις δίκιο! Το παιχνίδι ναι, υποστηρίζει Save State – ή για να το θέσω καλύτερα, η έκδοση του για το shop το υποστηρίζει. Νομίζω για τα περισσότερα παιχνίδια που θα αγοράσεις είναι enabled.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.