racing_retro

Μπορεί τα racing παιχνίδια να μην έχουν το βάθος ενός καλού adventure ή ενός καλοφτιαγμένου rpg, αλλά είναι ικανά να προσφέρουν διασκέδαση, δράση και υψηλές δόσεις αδρεναλίνης! Φυσικά λειτουργούν και ως μέσο εκτόνωσης για τα δεινά που τραβάμε καθημερινά στο πραγματικό μποτιλιάρισμα! Ειδικά όταν παίζονται με τα κατάλληλα περιφερειακά, είναι απόλαυση! Είτε οδηγείς cart, είτε μηχανή είτε την ολοκαίνουργια Lamborghini που αγόρασες! Ας θυμηθούμε σε ποια “ραλάκια” λιώσαμε τα pads και τα πληκτρολόγια μας!

10. Ivan “Ironman” Stewart’s Super Off Road

 • Σύστημα: Arcade,NES,SNES,CPC,Amiga κ.α.
 • Κατασκευαστής: The leland Corporation
 • Εκδότης: Virgin
 • Κυκλοφορία: 1989 (Arcade)

Τον Ivan Stewart δεν νομίζω πως τον γνώριζε αρκετός κόσμος στην Ελλάδα! Αλλά και γενικότερα δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός πέρα απο την Αμερική! Εκεί, ο πασίγνωστος πρωταθλητής των αγώνων off road με το παρατσούκλι “Ironman” ήταν ίνδαλμα, γεγονός που αποδεικνύεται απο το ότι απέκτησε και το “δικό” του παιχνίδι.

Η arcade έκδοση του παιχνιδιού σημείωσε τεράστια επιτυχία!
Η arcade έκδοση του παιχνιδιού σημείωσε τεράστια επιτυχία!

Το Super Off Road είναι πολύ διασκεδαστικό και γρήγορο παιχνίδι. Off road οχήματα, βρώμικες πίστες, nitro, power ups και επικύνδυνες στροφές, είναι όλα εδώ! Η πανοραμική προοπτική, δίνει μια κολακευτική εικόνα για τα λεπτομερή γραφικά του, ενώ το γρήγορο και απλό gameplay του δίνει απίστευτα μεγάλο replay value! Αν συνηθίσετε λίγο τις απότομες στροφές και τα μεγάλα άλματα των οχημάτων πάνω απο τα εμπόδια της πίστας δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα! Το κερασάκι στην τούρτα? Μετά απο κάθε αγώνα σας δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσετε το όχημα σας αγοράζωντας λάστιχα, αναρτήσεις κινητήρες κ.α.!

172px-Ironman_Ivan_Stewart's_Super_Off-Road_(cabinet)

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι υποστήριζε multiplayer μέχρι 4 παίχτες ταυτόχρονα. Χαρακτηριστικό που συνέβαλε στην τεράστια επιτυχία του στα arcades αλλά και στα home συστήματα.

9. Lotus Turbo Challenge 2

 • Σύστημα: Amiga
 • Κατασκευαστής: Magnetic Fields
 • Εκδότης: Gremlin Graphics
 • Κυκλοφορία: 1991

To πρώτο Lotus Esprit Turbo Challenge απέσπασε πολύ θετικά σχόλια όταν κυκλοφόρησε το 1990. Ο τύπος εκθίασε το gameplay του και τα όμορφα, ομαλά γραφικά του και για τις 8 bit εκδόσεις, αλλά κυρίως για την έκδοση της Amiga.

lotus2Φαινόταν αδύνατο να επαναληφθεί η επιτυχία του πρώτου Lotus, μέχρι που έναν μόλις χρόνο μετά εμφανίζεται στα ράφια των καταστημάτων το Lotus Turbo Challenge 2. Αρκετά διαφορετικό όμως! Οι αγώνες βασισμένες σε γύρους και την ένδειξη της βενζίνης εξαφανίζονται και την θέση τους παίρνει ένα απλό time trial mode βασισμένο στο πασίγνωστο Outrun. Το ύφος του παιχνιδιού έγινε περισσότερο arcade. Η μουσική αφαιρέθηκε ενώ βελτιώθηκε ο ήχος του κινητήρα του αυτοκινήτου. Ευχάριστη αλλαγή η απεικόνηση των αγώνων σε πλήρη οθόνη (και όχι στην μισή όπως ήταν στο 1ο παιχνίδι) στο single player mode. Ο παίχτης δεν έχει την δυνατότητα να επιλέξει αυτοκίνητο ενώ του δίνεται η δυνατότητα επιλογής συνθηκών καιρού ανάμεσα απο τις διαθέσιμες hard top και soft top. Όχι πως είχε ιδιαίτερη σημασία βέβαια…

turbo2

Το Lotus 2 ήταν ένα απο τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια της Amiga και οι αλλάγες στο gameplay έγιναν δεκτές απο την πλειοψηφία των gamers. To Lotus 2 παραμένει ακόμα και σήμερα ένα ολοκληρωμένο racing παιχνίδι, που μπορείτε να παίξετε ευχάριστα ακόμη και σήμερα.

8. Pole Position

 • Σύστημα: Arcade
 • Κατασκευαστής: Namco
 • Εκδότης: Atari
 • Κυκλοφορία: 1982

Να και κάτι πιο ‘κλασικό’!  To Pole Position έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των racing παιχνιδιών όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Αποτελεί το πρώτο παιχνίδι που χρησιμοποιήσε την rear και λίγο υπερυψωμένη προοπτική οδήγησης με φόντο τον ορίζοντα η οποία καθιερώθηκε τα επόμενα χρόνια. O συνδυασμός της προοπτικής αυτής με το την καμπίνα – cockpit η οποία συνόδευε το παιχνίδι στα arcades ήταν απολαυστικός!

Εντυπωσιακή η καμπίνα του pole position εν έτη 1982!
Εντυπωσιακή η καμπίνα του pole position εν έτη 1982!

Η χρήση scaling στα sprites των αυτοκινήτων δίνει μια 3D προοπτική στο παιχνίδι που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση τη δεκαετία του 80 (αν και προκαλεί λίγο πονοκέφαλο μετά απο μερικές ώρες παιχνιδιού!). Αν το δούμε λίγο πεζά, το pole position δεν είναι τίποτε άλλο απο μια γρήγορη “γύρα” στην Fuji Speedway, προσπαθώντας να αποφύγετε τα “εμπόδια” που συναντάτε στον δρόμο σας!

pole-position_in

Αλλά τα racing games δεν ήταν κάτι παραπάνω εκείνη την εποχή… Απεριόριστος σεβασμός στο Pole Position καθώς αποτελεί μια απο τις πρώτες ολοκληρωμένες προσπάθειες εξομοίωσης ενός πραγματικού αγώνα!

 7Indianapolis 500: The Simulation

 • Σύστημα: PC/Amiga
 • Κατασκευαστής: Papyrus
 • Εκδότης: Electronic Arts
 • Κυκλοφορία: 1989

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν και η λέξη simulation στον τίτλο του παιχνιδιού μόνο τυχαία δεν είναι. Το Indianapolis 500 αποτελεί μία απο τις πρώτες με αξιώσεις προσπάθειας προσομοίωσης πραγματικής οδήγησης σε οικιακό σύστημα.. Έστω και σε Indy cars!

indy500Μέχρι το 1989 όλα τα racing παιχνίδια στα home συστήματα προσπαθούσαν να μιμηθούν τα arcades. Δηλαδή να μεταφέρουν την γρήγορη δράση, την αδρεναλίνη και το “μικρής διάρκειας” gameplay στα σπίτια των gamers.  To Indianapolis ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση και θέλει να αποτελέσει τον πρώτο πλήρη ρεαλιστικό προσομοιωτή των αγώνων Indianapolis 500.  Το παιχνίδι πρόσφερε μια μοναδική εμπειρία πρωτόγνωρη για εκείνη την εποχή. Ο παίχτης είχε την δυνατότητα να παραμετροποιήσει πλήρως το αυτοκίνητο του πριν τον αγώνα, αλλά να λάβει μέρος σε practice sessions προκειμένου να κερδίσει μια καλή θέση στην εκκίνηση του “κανονικού” αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι παραμένει πιστό σε στατιστικά και στοιχεία στο Indianapolis 500 του 1989. 33 αυτοκίνητα προς επιλογή και λειτουργία replay συμπληρώνουν το πακέτο με άψογο τρόπο.

Η προοπτική πρώτου προσώπου που χρησιμοποιεί το παιχνίδι δίνει μια εκπληκτική αίσθηση της ταχύτητας και η οδήγηση προκαλεί ενθουσιασμό ενώ παραμένει απολαυστικό να βλέπετε το replay ενός συναρπαστικού αγώνα! Το Indianapolis 500: The simulation ήταν ασυναγώνιστο στην εποχή του και παραμένει ακόμη και σήμερα διασκεδαστικό και ευχάριστο. Ασχοληθείτε μαζί του άφοβα!

Indianapolis 500 - The Simulation_Front

6. Sega Rally Championship

 • Σύστημα: Saturn, Arcade
 • Κατασκευαστής: Sega
 • Εκδότης: Sega
 • Κυκλοφορία: 1995

Μπορεί το Saturn να μην είχε την πορεία που του άξιζε, αλλά άφησε πίσω του μερικά παιχνίδια διαμάντια. Ένα από αυτά είναι το Sega Rally Championship. Γνωστό από την τεράστια επιτυχία του στα arcades η Sega το μεταφέρει πιστά στο Saturn και αποσπά διθυραμβικά σχόλια από τους gamers και τον Τύπο.

segabox

Η ταχύτητα και το arcade συναίσθημα οδήγησης παραμένουν αναλλοίωτα και η οδηγική απόλαυση είναι εγγυημένη για όποιον ασχοληθεί με το Sega Rally. Μπορεί οι πίστες να είναι μόλις 4, όπως και τα αυτοκίνητα και τα γραφικά λίγο πιο θολά απ’όσο θα έπρεπε αλλά ποιος νοιάζεται? Το παιχνίδι είναι το πρώτο που προσφέρει οδήγηση σε διαφορετικά είδη δρόμων και επιφάνειες (λάσπη, άσφαλτος, χιόνι κ.α.) και μάλιστα με αλλαγή στην συμπεριφορά και στο ‘κράτημα’ του αυτοκινήτου  ανάλογα με την περίπτωση. O χειρισμός των αυτοκινήτων εντυπωσιάζει και κανόνες οι φυσικής, επιτρέπουν εντυπωσιακά drift. Η μαγεία και η αδρεναλίνη σε αυτό το παιχνίδι, όταν προσπαθείς να ξεπεράσεις τον προηγούμενο χρόνο σου, δεν συγκρίνεται με τίποτα. το Sega Rally Championship για το Saturn κόβει την ανάσα! Λίγα είναι τα racing παιχνίδια που καταφέρνουν να αποδώσουν μια τόσο γρήγορη και διασκεδαστική racing εμπειρία.

sega_rally_desert

Η Sega όπως την αγαπήσαμε.

Sega Rally=Οδηγική τελειότητα.

5. Chase HQ

 • Σύστημα: ZX Spectrum
 • Κατασκευαστής: Ocean Software
 • Εκδότης: Ocean Software
 • Κυκλοφορία: 1989

Chase_HQ_128Άλλη μια επιτυχημένη μεταφορά απο τα arcades στα home computers. Αυτή τη φορά όμως όχι για την δυνατή Amiga ή τον πολλά υποσχόμενο Atari ST, αλλά για τον “ταπεινό” ZX Spectrum. Απο τις λίγες φορές που οι κάτοχοι του αγαπητού Speccy μπορούσαν να καυχιούνται ελεύθερα, στα μούτρα των κατόχων 16 bit συστημάτων! Είναι εντυπωσιακό και άξιο απορίας, το πως η Ocean κατάφερε να μεταφέρει τόσο πιστά το Chase HQ από τα arcades, στα 128kb μνήμης του Spectrum. Όλα βρίσκονται εδώ! Η ταχύτητα, τα λεπτομερή γραφικά, το διασκεδαστικό gameplay και η επιθυμία για “άλλον έναν αγώνα” ξανά και ξανά.

Το παιχνίδι θυμίζει αρκετά το Outrun στην προοπτική οδήγησης και στα σταυροδρόμια που καλείται να επιλέξει ο οδηγός, αλλά αποφεύγει την χαρούμενη θεματολογία. Εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε απαγωγείς, δολοφόνους και…μια Porsche 928!

To Chase HQ είναι το παιχνίδι συνώνυμο της απλής διασκέδασης. Φέρνει τον Spectrum στα όρια του και αξίζει να του δώσετε λίγη προσοχή!

4. Need For Speed

 • Σύστημα: 3DO, PC, Playstation, Saturn
 • Κατασκευαστής: EA Canada
 • Εκδότης: Electronic Arts
 • Κυκλοφορία: 1994

Σήμερα το Need For Speed συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία με παιχνίδια όπως το Shift 2 και το Unleased αλλά όλα ξεκίνησαν από αυτό εδώ το παιχνίδι! Το Need For Speed (στο ξεκίνημα του τουλάχιστον) αποτέλεσε μια προσπάθεια προσομοίωσης της οδήγησης πασίγνωστων και γρήγορων αυτοκινήτων των λεγόμενων supercars. H Electronic Arts συνεργάστηκε με το περιοδικό Road & Track για να αποδώσει όσο πιο πιστά γίνεται την οδηγική συμπεριφορά  αλλά και τους ήχους του κινητήρα των αυτοκινήτων.  Το παιχνίδι περιελάμβανε speech καθώς και παρουσιάσεις των διαθέσιμων αυτοκινήτων και των χαρακτηριστικών τους σε στυλ περιοδικού!

needofr

Τα γραφικά του ήταν εντυπωσιακά και η αίσθηση “¨χλιδής” που μετέφερε το παιχνίδι προκάλεσε θετική εντύπωση τους gamers ενώ ο συνδυασμός arcade και simulation οδήγησης που πέτυχε το παιχνίδι, κέρδισε τους “οδηγούς” και των δύο πλευρών. Το soundtrack του παιχνιδιού είναι απολαυστικό και συμβάλει πλήρως στην έκκριση αδρεναλίνης όταν οδηγείτε με τέρμα το γκάζι την μαύρη Diablo!

nfs1fz0

Μπορεί το Need FOr Speed να μην κατάφερε το απόλυτο simulation, αλλά κατάφερε να συνδυάσει στοιχεία 2 κόσμων τόσο επιτυχημένα, που του αξίζει η τεράστια επιτυχία που απολαμβάνει σήμερα η σειρά. Οδηγήστε το άφοβα, ειδικά αν έχετε 3DO!

3.Gran Turismo

 • Σύστημα: Playstation
 • Κατασκευαστής: Polyphony Digital
 • Εκδότης: Sony COmputer Entertainment
 • Κυκλοφορία: 1997

GranTurismo1Δεν θα μπορούσε να λείπει απο την λίστα το παιχνίδι που επηρέασε όσο κανένα άλλο τα σύγχρονα racing παιχνίδια. To Playstation το 1997 είχε ήδη μπει σε εκατομμύρια σπίτια σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως το Gran Turismo “κλείδωσε” αυτή την επιτυχία και την ανέβασε σε δυσθεώρητα ύψη. Ο χαρακτηρισμός “απόλυτος εξομοιωτής οδήγησης” δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Τεράστιος αριθμός licenced αυτοκινήτων προς επιλογή και πιστή μεταφορά της πραγματικής τους συμπεριφοράς στον δρόμο, ρεαλιστικές πίστες, tests οδήγησης για την απόκτηση διπλώματος ανάλογα με το επίπεδο σας και αγορά εξαρτημάτων για την βελτίωση των οχημάτων που έχετε αγοράσει είναι τα χαρακτηριστικά της απόλυτης επιτυχίας. Το Gran Turismo έφερε πολλές καινοτομίες στο είδος των racing games.

To παιχνίδι προσφέρει έναν χορταστικό αριθμό ‘πραγματικών’ αυτοκινήτων να επιλέξετε τα οποία έχουν αποδοθεί με εκπληκτική λεπτομέρεια παρά τα 300 μόλις πολύγωνα τους (τότε ο αριθμός φάνταζε τεράστιος!). Εντύπωση και διθυραμβικά σχόλια από τους κατόχους Playstation και τον Τύπο είχαν προκαλέσει τα σχεδόν φωτορεαλιστικά replay των αγώνων. Το single player mode του παιχνιδιού είναι από τα πιο ολοκληρωμένα που έχουμε συναντήσει σε racing παιχνίδι. Αγοραπωλησίες αυτοκινήτων, βελτιώσεις, συμμετοχή σε ‘μικρούς’ αγώνες για συγκέντρωση χρημάτων και πρόκληση των οδηγικών ικανοτήτων μας με διάφορα διπλώματα και όλα αυτά να συνοδεύονται απο ρεαλιστικό χειρισμό, φαντασμαγορικά γραφικά και ρεαλιστικό ήχο! Μπορεί η ταχύτητα να μην ικανοποιούσε όσο θα έπρεπε, (ειδικά στα πρώτα-αργά αυτοκίνητα) ειδικά στο split screen mode αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ενοχλητική.

Gran_Turismo_1

Μπορεί μερικοί να θεωρείτε το Gran Turismo 2 πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι, αλλά η αίσθηση που άφησε η πρώτη ενασχόληση με το Gran Turismo, είναι μοναδική. Όποιος δεν έχει ασχοληθεί μαζί του, θα τιμωρηθεί πάραυτα!

2. Super Mario Kart

 • Σύστημα: Super Nintendo
 • Κατασκευαστής: Nintendo
 • Εκδότης: Nintendo
 • Κυκλοφορία: 1992

Πλέον, το ότι το Super Mario Kart έχει πουλήσει παραπάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα δεν προκαλεί καμιά εντύπωση. Δεν υπάρχει περίπτωη να βρείτε gamer που να μην βρίσκει διασκεδαστικό το Super Mario Kart. Τα πάντα, από την οθόνη τίτλων μέχρι την γραμμή του τερματισμού του τελευταίου αγώνα στον Rainbow Road “ξεχειλίζουν’ από ποιότητα και γοητεία.

mariokart01

To Battle Mode είναι τόσο εθιστικό όσο δεν φαντάζεστε και οι ώρες μπροστά στην οθόνη κυλούν σαν νερό! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το Time Trial mode με το οποίο έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να πετύχουμε καλύτερο χρόνο στις καλοσχεδιασμένες πίστες του παιχνιδιού.

Τα γραφικά είναι πολύχρωμα, καλοσχεδιασμένα και γεμάτα φαντασία. Το gameplay είναι απλό, γρήγορο και εκνευριστικά εθιστικό! Είναι γεγονός, το Super Mario Kart είναι το καλύτερο kart παιχνίδι των τελευταίων 20 χρόνων και ένα απο τα καλύτερα racing παιχνίδια όλων των εποχών.

snesmario

ΥΓ. Παραμένει ακόμα και σήμερα εκνευριστικό, το να είσαι πρώτος και λίιιιγο πριν την γραμμή του τερματισμού να τρώς ένα ξεγυρισμένο καβούκι και να καταλήγεις τελευταίος! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΓΚ!

Ακόμη εδώ είστε? Συνδέστε οποιαδήποτε κονσόλα της Nintendo και κάντε μερικούς γύρους!

Over and Out!

1. Out Run

 • Σύστημα: Arcade
 • Κατασκευαστής: Sega Am2
 • Εκδότης: Sega
 • Κυκλοφορία: 1986

Περιμένατε κάποιο άλλο παιχνίδι στην 1η θέση?! Δεν νομίζω! To παιχνίδι που “ταίσαμε” με άπειρα κέρματα ώστε να ευχαριστήσουμε τις απαιτήσεις της ξανθιάς γκόμενας στην Ferrari (η να την πετάξουμε έξω από αυτήν σε κάποιο χωράφι!)! Η αγωνία να προλάβω το επόμενο check point μέσα στον χρόνο αποφεύγοντας τους απλούς ”καθημερινούς” οδηγούς θα μου μείνει αξέχαστη. To να οδηγάς έστω και εικονικά μια Ferrari Testarossa με μια αιθέρια ύπαρξη στο διπλανό κάθισμα παραμένει τουλάχιστον cool ακόμα και σήμερα!

outrun_right

Η οδήγηση στην arcade καμπίνα με την οθόνη των 26 ιντσών σε συνδυασμό με την ακρόαση της γελοίας μα εντελώς πιασάρικης μελωδίας μουσικού κομματιού Magical Sound Shower ήταν απολαυστική.

Out_Run_stage_1_(arcade)

Τα γραφικά ήταν εντυπωσιακά. Χάρη στην τεχνική Super Scaler οι λεπτομέρειές στον δρόμο και στα backgrounds γενικότερα έμοιαζαν απίστευτα ρεαλιστικές σε σχέση με τα υπόλοιπα racers που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο. H επιτυχία του Out Run όμως δεν οφείλεται μόνο στα γραφικά και την μουσική του. Το εθιστικό και απλό gameplay του ήταν αυτό που έκανε την διαφορά. Οποιοσδήποτε μπορούσε να παίξει και να διασκεδάσει χωρίς νηα προβληματίζε ιδιαίτερα. Και κάπως έτσι τέλειωναν τα κέρματα που είχαμε στις τσέπες μας πριν το καταλάβουμε…

Out_Run_Gateway_stage_(arcade)

Απλό και διασκεδαστικό. Έτσι όπως πρέπει να είναι κάθε racing παιχνίδι.

Αναπόφευκτα κάποιοι πολύ αξιόλογοι τίτλοι με τεράστια ιστορία έπρεπε να μείνουν έξω από αυτό το άτυπο TOP 10! Παιχνίδια όπως τα Micro Machines, Super Monaco GP, Stunt Car Racer, Super Cars, Wipeout, Sega Touring Car, Ridge Racer, Project Gotham αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των racing παιχνιδιών και προτείνονται ανεπιφύλακτα για “οδήγηση” ακόμη και εν έτη 2013!

NiCkeD

NiCkeD

Αμετανόητος οπαδός του Amstrad και του Pc gaming (retro και όχι μόνο)! Μυημένος απο μικρός και στον κόσμο των κονσολών! Θεωρεί το gaming τέχνη και διαβάζει περιοδικά σαν μανιακός! Το iamretro είναι το νέο σπίτι του και αυτό το σπίτι έχει πολλά δωμάτια για εξερεύνηση!

Σχόλια

11 Responses

 1. Ωραία παρουσίαση Νίκο, πιστεύω επάξια το Outrun είναι στην πρώτη θέση!!!
  (Φτου!!!! δεν μπόρεσα ποτέ να βγάλω την δεύτερη πίστα).

 2. Εξαιρετικό αφιέρωμα και συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με το ΤΟΡ-10. Οι ενστάσεις μου:

  – Δεν υπάρχει το Buggy Boy του C64!

  – Το Chase HQ ήταν ακόμα καλύτερο στους Amstrad CPC!

  – Δεν υπάρχει το Pitstop 2 του C64, το πρώτο splitscreen racing game που παίξαμε ποτέ!

  Όπως και να ‘χει, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

 3. Ευχαριστούμε παιδιά!
  Φίλε clemenza έχεις δίκιο! Το Buggy Boy το είχα ξεχάσει τελείως! Και το αστείο είναι πως το είχα λιώσει!
  To Chase HQ ήταν πράγματι καλό και στον CPC αλλά στον Spectrum προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση!
  To Pitstop 2 ναι! Θα μπορούσε και αυτό να τα καταφέρει στο TOP 10 αλλά προτίμησα το Pole Position σαν πιο “ιστορικό”!

 4. Πρώτη φορά έπαιξα το OutRun το 1987 όταν πρωτοήρθε στα ουφάδικα της περιοχής μου με δώρο έναν αναπτήρα μεταλλικό σε όποιον το τερματίσει πρώτος .
  Νίκο έλεγξε την ημερομηνία κυκλοφορίας του OutRun είναι πολύ παλιότερο από 1996 νομίζω.

 5. Νοσταλγικό αφιέρωμα!
  Ως κομπιουτεράς θυμάμαι (εκτός από το buggy boy), Τα Power drift, Hard drivin, Test drive, toyota cheliga GT Rally, Fast lane. Ζαχάρωνα επίσης το Nightmare Rally του Spectrum (το έβλεπα στο TOP-10, αλλά δε μου έτρεξε ποτέ στον +2! Θα ήθελα επίσης να δώσω μια ευκαιρία στο Lombard RAC Rally και Turbo Cup. Τώρα θυμήθηκα και τη σειρά fire and forget και Crazy cars που είχαν και αυτά το κοινό τους τότε. Racing games με μικρά αυτοκινητάκια ρέπλικες τύπου Nitro δε με τρέλαναν. Ωχ! Θυμήθηκα τώρα και το Stunt Track Racer! Νοσταλγία βρε παιδιά!

 6. Εγώ πάλι είχα λιώσει κυριολεκτικά το PITSTOP II για C64, το αναφερόμενο Need For Speed για DOS, SCREAMER για DOS (1997) και είχα δώσει τα ρέστα μου στο Network Q RAC Rally Championship (1996)…Τα έχω ακόμη όλα και original!….Νοσταλγία στο ΦΟΥΛ! 🙂

  1. Συμφωνώ geoanas για το Need for Speed για DOS αλλά και για το ταχύτατο SCREAMER για DOS. Επίσης θυμάμαι τον ντόρο που ειχε προκαλέσει το Speed Haste (2000???) που δήθεν θύμιζε πολύ το Daytona…
   Ένα από τα racing games που μου έκανε εντύπωση την εποχή του NFS και SCREAMER ήταν το Destruction Derby που το έβρισκα απίστευτα διασκεδαστικο. Επίσης το remake του OUTRUN για PC γύρω στο 2000 ήταν φανταστικό κατά τη γνώμη μου, πολλή ωραία μεταφορά και άψογα γραφικά….χαιρόσουν να κουρσάρεις από περιβάλλον σε περιβάλλον…

   Ως Amiga User μου άρεσε το Lotus (κλασικά) αλλά και πολύ αργότερα το ATR (https://www.youtube.com/watch?v=Q8mM3wJYAiY)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Γραφτείτε στο NewsLetter μας

Υποσχόμαστε να μην γεμίζουμε το mailbox σας με άθλιες προσφορές or / λοτταρίες για διακοπές στο Τιμπουκτού