Λίγα Λόγια Από Εμάς….

Ο χώρος του retro gaming είναι πολύ μεγάλος. Σχεδόν αχανής θα έλεγα. Οι συχνές περιηγήσεις λοιπόν μέσα σε αυτόν μας πρόσφεραν την ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας και να βρούμε κοινά σημεία. Ένα απο αυτά (και το πιο σημαντικό) ήταν η ανάγκη έκφρασης μέσα απο ένα διαφορετικό ιντερνετικό χώρο. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το iamretro. Μια ψηφιακή παρακαταθήκη, ένα μικρό κουτί της “Πανδώρας” μέσα στο οποίο θα εναποθηκεύσουμε την αγάπη μας γύρω απο τις κονσόλες, τους μικροϋπολογιστές και ότι έχει σχέση με τα παιχνίδια που μεγαλώσαμε.

Η αγάπη για οτιδήποτε είναι χαραγμένο στις μνήμες μας μετουσιώνεται στο iamretro. Ένα online περιοδικό κάπως διαφορετικό, ”κολλημένο” και παράλληλα απελευθερωμένο, παρελθοντολάγνο αλλά και επίκαιρο.

Μια *μικρή* ρετρο παρέα λοιπόν. Αυτοί είμαστε! Ελπίζουμε να σας αρέσει όσο αρέσει και σε εμάς!

Αρχισυντάκτης

Λίγοι τον συναντάνε, και όσοι ζήσουν περνάνε τις υπόλοιπες μέρες τους στα άθλια υπόγεια του iamretro! Σιχαίνεται τα ορθογραφικά λάθη, τα άθλια adventure reviews της δεκαετίας του 90′ και τις Big Bubble! Σκοπός του είναι να γονατίζει καθημερινά τους συντάκτες του και να τους εξαναγκάζει να παίζουν σε Atari Jaguar!!

Συντάκτης #1 – Νίκος “NiCkeD” Μπάσης

Αμετανόητος οπαδός του Amstrad και του Pc gaming (abandonware εννοείται) και μυημένος απο μικρός και στον κόσμο των κονσολών! Θεωρεί το gaming τέχνη και διαβάζει περιοδικά σαν μανιακός! Το iamretro είναι το νέο σπίτι του και αυτό το σπίτι έχει πολλά δωμάτια για εξερεύνηση! Φυσικά κρατάει απόσταση ασφαλείας απο το δωμάτιο του Αρχισυντάκτη!!

Συντάκτης #2 – Πολυχρόνης “dR_wH0” Σκαρλάτος

Πορωμένος ρετρό συλλέκτης, πρώην φανατικός gamer και νύν μεσήλικας! Αυτός είναι ο Δόκτωρ Χού και μέσα απο τα κείμενα του, δίνει ένα διαφορετικό αέρα στο iamretro! Αυτά δηλαδή που προλαβαίνει να γράψει όταν βρεί τον χρόνο. Φροντίζει να αποφεύγει τον Αρχισυντάκτη, ιδίως όταν έχει περάσει το deadline των άρθρων του!

Συντάκτης #3 – Γιώργος “Geoanas” Αναστασιάδης

Εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Geoanas αντιπροσωπεύει την Ελληνική Commodore σκηνή επάξια χρόνια τώρα και όχι μόνο. Από τους πρωτοπόρους της ανεπίσημης “Ρετρό Σκηνής”, είναι χρόνια στο “κουρμπέτι” και αποφασισμένος να μας μεταδώσει την γνώση που έχει συλλέξει όλο αυτό το καιρό, που αλλού ; Μα φυσικά εδώ στο iamretro!